Genetik testler

ben bekleme süresinde çok ağladım.....idrar yaptırdım çıkmadı ağladım...değerim az yükseldi ağladım....fakat kesin olmadığını öğrendiğimde ağlamadım....kendimi hazırlamıştım...ama ağlamak daha iyi...ben hala kendimi toparlayamadım.....canım hiç bişey yapmak istemiyo...canım sıkılıyo....ağlasam kendime gelecemde ağlıyamıyorum.....
samimi olarak söylüyorum gerçekten kendini hiç üzme bak en azından tutunduğunu biliyosun bir aksilik olmuştur dğerinde allahın izniyle tutunur ve bidaha bırakmaz... beni düşün keşke denemelirimin birinde bari tutunup düşseydi onada razıydım tutunduğunu bilirdim....

ben bekleme süresinde çok ağladım.....idrar yaptırdım çıkmadı ağladım...değerim az yükseldi ağladım....fakat kesin olmadığını öğrendiğimde ağlamadım....kendimi hazırlamıştım...ama ağlamak daha iyi...ben hala kendimi toparlayamadım.....canım hiç bişey yapmak istemiyo...canım sıkılıyo....ağlasam kendime gelecemde ağlıyamıyorum.....

canım ölede düşünme..inş kendiliğinden olur....umutsuz olmamak lazım....inş bi gün bizde evlatlarımızı kucağımıza alıcaz......tüple yada kendiliğinden benim öle bi şansım yokda....tıpa göre yani....herşeyi allah bilir ....takdir ilahi...

samimi olarak söylüyorum gerçekten kendini hiç üzme bak en azından tutunduğunu biliyosun bir aksilik olmuştur dğerinde allahın izniyle tutunur ve bidaha bırakmaz... beni düşün keşke denemelirimin birinde bari tutunup düşseydi onada razıydım tutunduğunu bilirdim....

ölede deme....sonucunda hamile kaldım diye seviniyosun ve sonunda hüsrana uğruyosun....seninki inş tutsun ve düşmesin hamileliğin devam etsin.....burda tutup sonucunda kalp atışı alınmadığı için kürtaj yaptıranlar var çok daha kötü arkadaşım....ben değer düşünce başında negatif sonuç alsaydım daha iyiydi dedim.....sonucum az yükseldiğinde 1 hafta sonra kan testi tekrarlanacaktı. o 1 haftam nasıl geçti bilmiyorum....çok zor tabi kendinide olumsuzluğa alıştırıyosun.....inş bi daha bunları yaşamayız.....bizimde yüzümüz güler...özellikle senin canım...

canım ölede düşünme..inş kendiliğinden olur....umutsuz olmamak lazım....inş bi gün bizde evlatlarımızı kucağımıza alıcaz......tüple yada kendiliğinden benim öle bi şansım yokda....tıpa göre yani....herşeyi allah bilir ....takdir ilahi...
amin inşallah canım zaten ben biraz ara vericem normal yoldan denicez artık... ilaçlar dengemi bozdu biraz vücudum dinlensin....

ölede deme....sonucunda hamile kaldım diye seviniyosun ve sonunda hüsrana uğruyosun....seninki inş tutsun ve düşmesin hamileliğin devam etsin.....burda tutup sonucunda kalp atışı alınmadığı için kürtaj yaptıranlar var çok daha kötü arkadaşım....ben değer düşünce başında negatif sonuç alsaydım daha iyiydi dedim.....sonucum az yükseldiğinde 1 hafta sonra kan testi tekrarlanacaktı. o 1 haftam nasıl geçti bilmiyorum....çok zor tabi kendinide olumsuzluğa alıştırıyosun.....inş bi daha bunları yaşamayız.....bizimde yüzümüz güler...özellikle senin canım...
canım seninkide dogru tabiki çokzor ama sen keşke negatif sonuç alsaydım derken henüz benim kadar negatif sonuç almadın inşallahta almazsın bidahakine olur allahın izniyle.... bak en azından senden bir test istiyorlar benden isticek bişeyde kalmadı herşey iyi tedavi edilcek bişey yok... ama iş embiryoların tutmasına gelince her seferinde 1. kalite 4 embiryo insan diyor yaa herşey iyide birinde bari tutunmazmı kafayı yiyecek gibi oluyoruz bazen... ama sonucu nasip diyoruz herşey allahtan... inşallah zamanı gelince hepimiz kavuşuruz....

Son düzenleme:
herşeyi allah bilir tabiki canım... neden öyle söyleniyor senin problemin neydi??

canım zaten tüp bebek merkezlerinin fiyatları arasındada çok fark oluyor aynı şeyleri yapsalar bile.. benim yaptırdığım yerinde fiyatları biraz yüksek... bence yeni tedavini yaptırıcağınn yere karar verdikten sonra orayla konuşursun belki şansına histereskopi fiyatı uygun olur....

tüp bebeğimi 3 milyara yaptırdım...küçücük bi rahime bakmak 750 lira....1 ay önce histeroskopi yapan kişi tüp bebek merkezinde yaptırmamış özel hastanede yaptırmış.....tüp bebek altında olunca mı çok para oluyo anlamadım ki

herşeyi allah bilir tabiki canım... neden öyle söyleniyor senin problemin neydi??

diğer topiğe yazmıştım ama girmemişsin heralde canım....benimde eşimde azo spermi var...1 milyon spermi var....ama alaha şükür ameliyat olmadı...banada 5 tane 1.sınıf embryo koyuldu.....nasip işte....

arkadaşlar merhaba ; bende alman has. 1.mikro denedim kimyasal gebelik oldu değer 70 e kadar çıktı daha sonra 2 ye düştü ve kanamayla atıldı.
tekrar doktoruma gittim ve rahim filmi istedi çektirdim sonuç çok şükür temiz çıktı. sonucu götürdüm bu seferde genetik test istedi adı: periferik kanda kromozom analizi . yalnız bu kanda pıhtılaşma yı hangi tahlille öğrenebiliriz o an doktoruma sormak aklıma gelmedi birde kızlar bu karyotip test farklımı kaçtane genetik test var
insan başına gelmeyince bilmiyo doktor isteyene kadar sadece en son aşamada isteniyo diye biliyordum ben şimdi öğreniyoruz işte.....allahtan doktorum 1. olmayınca hemen istedi normalde herkes 3 . den sonra isteniyor diyor ....allah herşeyin hayırlısıyla karşılaştırsın .......hepimize tez zamanda hayırlı bir şekilde hayırlı evlatlar nasip eder inşallah yüce allahım....

canım geçmiş olsun öncelikle.. benimde ilk denemem düşükle sonuçlandı ve doktorum genetik+pıhtılaşma testlerini istedi.. ben yaptırdım şuan sonuç bekliyorum..
ilk sayfada da yazmıştım tekrar yazıyorum

-Karyotip analizi (eşinizden ve sizden)(senden bu istendi sanırım)

bu aşağıdaki testlerin içinde hem pıhtılaşma var hemde kromozom analizi(yanlış öğrenmediysem) sen bu test isimlerini yaz doktoruna sor canım.. bana verilen test kağıdında bunlar işaretliydi ve üzerinde de tekrarlayan düşüklerde istenecek testler diye yazıyordu..

-ACA IgG (anti cardiolipin antikor)
-ACA IgM
-Lupus Antikoagulan ab
-Faktor V Leiden Mutasyon
-Antitrombin III düzeyi
-Protein C aktivitesi
-Protein S aktivitesi
-MTHFR enzim mutasyonu
-FI G 20210A protrombin polimorfizmi

kızlar bu testleri yaptırdım sonuç bekliyorum ama birşey çıkarsa ilaçla mı tedavisi var? korkuyorum biraz...

ben de kromozom testi yaptırdım eşime ve bana. sonuç bekliyorum.açıkçası bende bilmiyorum ne çıkacak ve nasıl bir tedavi uygulanacak.

bu testlerin sonucunda (ALLAH korusun) olurda kanda pıhtılaşma çıkarsa gebeliğin belli sürecine kadar göbekten kan sulandırıcı iğne kullandırılıyor..
genetik testler sonucunda kromozomlarla ilgili bir sorun çıkarsa, PGT yapılıyor.. genetik ayıklama..
inş bunların hiçbirine gereksiniminiz yoktur.. testleriniz temz çıkar.. sağlıkla kucağınıza alırsınız meleklerinizi..

eşine ve sana kromozom analizi yapıldı.. sonuçta kimde sorunun olduğu tesbit ediliyor..
tüpbebek işlemine tabi tutuluyorsun döllenen embriyoların içlerinden sağlıklı olanlar tesbit ediliyor ve sağlıklı embriyolar rahime yerleştiriliyor..
tesbit işlemi de embriyo içerisine biyopsi gibi bişey yapıyorlar.. netten aratırsan pgt diye daha detaylı bilgiye sahip olabilirsin..

bu arada konuyu ben açmıştım sonunu yazmamışım onu da yazayım..
ben testlerim için şişli etfal hastanesi genetik bölümüne gittim.. oradan sevk verdiler hemen ve beni samatya hastanesine yönlendirdiler.. aynı gün içerisinde kanımı verdim 1ay sonrasında da sonuçlarımı aldım.. tüm yazdığım testleri orada yaptırdım.. şükür sonuçlar temiz çıktı..
bilginiz olsun tüm bu işlemlere hiç para ödemedim.. hepsini ssk karşıladı..

kızlar ben genetik test yaptırmak istiyorum diyen herkse yapılıyo mu bu testler? benim 2 negatif tüp bebek denemem var bu yeterli bi sebep mi?

Canim benim Allah yardimcin olsun . Esine saril destek olun birbirinize Allah illaki verecektir um udunu yitirme . Pes etme gucunuz varsa dene mutlaka tekrar tekrar .
Doktor bir sebep soyledimi peki?

Back
X