Geniş Arkadaş Çevresi Edinmek için neler önerirsiniz?

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
53
38
Merhaba hanımlar, geniş arkadaş çevresi edinmek için öneriler, taktikler bekliyorum. Son yıllarda en yakın arkadaşlarım başka şehirlere veya yurtdışına taşındı, bazıları evlendi çocukları sorumlulukları var görüşemiyoruz ve arkadaş çevresi kurmak istiyorum yeniden. Nette bazı önerilere baktım gurur yapmayın yapışın vs. Gibi önerilere denk geldim doğru mu sizce? Siz neler önerirsiniz? 32 yaşındayım dil kursunu deneyeyim dedim herkes benden ufaktı. Yani 32 yaşında biri olarak 23 yaşındakilerle arkadaşlık etmek tuhaf gelir gibi geliyor daha yaşıt istiyorum. Hangi ortamları önerirsiniz?

Sayılara odaklanmayın. Arkadaşın sayısı veya yaşı önemli değil bence.

Ama tek kişiye bağlanmak da olmuyor. Çünkü sen tek ona bağlı oluyorsun ama onun başka başka arkadaşları oluyor ve yalnız kalınıyor. Ben arada kahve içebileceğim alışverişe çıkabileceğim sinemaya konsere gidebileceğim arkadaşlar istiyorum yüzlerce olmasa da 5-6 tane böyle olsa çok güzel olur yıldım herşeyi yalnız yapmaktan

Merhaba hanımlar, geniş arkadaş çevresi edinmek için öneriler, taktikler bekliyorum. Son yıllarda en yakın arkadaşlarım başka şehirlere veya yurtdışına taşındı, bazıları evlendi çocukları sorumlulukları var görüşemiyoruz ve arkadaş çevresi kurmak istiyorum yeniden. Nette bazı önerilere baktım gurur yapmayın yapışın vs. Gibi önerilere denk geldim doğru mu sizce? Siz neler önerirsiniz? 32 yaşındayım dil kursunu deneyeyim dedim herkes benden ufaktı. Yani 32 yaşında biri olarak 23 yaşındakilerle arkadaşlık etmek tuhaf gelir gibi geliyor daha yaşıt istiyorum. Hangi ortamları önerirsiniz?
Bende mevcut çevremi değiştirmeyi düşünüyorum. Çok kırıldım çok yıprandım artık oturup buluşsak bile eskisi gibi iyi niyetli olamıyorum, zaten buluşmakta istemiyorum. İnşallah karşımıza iyi temiz insanlar çıkar.

Bende mevcut çevremi değiştirmeyi düşünüyorum. Çok kırıldım çok yıprandım artık oturup buluşsak bile eskisi gibi iyi niyetli olamıyorum, zaten buluşmakta istemiyorum. İnşallah karşımıza iyi temiz insanlar çıkar.

İnşallah öyle olur ben de çok istiyorum. 32 yaşından sonra zor geliyor ama herşeyi yalnız yapmaktan yılmış durumdayım.

Geniş arkadaş çevresi önermem.:KK70:

Şaka bir yana bunun bir kurali, prosedürü yok bence.
Öyle gelişine bir yerde muhabbet edersin sonra frekanslar uyusur.
Devam ettirir ya da ettirmezsin.
İşyerinden, liseden, hatta halk eğitim kurs sırasında beklerken bile bir dost edinebildim.
Ama en çok çocuk olunca park, okul, konu komşudan çevrem oldu.
Cevrem derken onlarca değil. Üç beş kafa dengi. O da yeter.
Her konustugunla arkadaş dost da olamazsın zaten.
Bulacağım bulacağım deyince de olmaz.
Yani hayatın akışında olabilecek bir durum.
Hele birine yapismakla hiç olmaz.
Çok itici bence.

kendimi öneriyorum, gelin arkadaş olalım :KK5:
benzer bir durumdayım aslında, geçen yıllar iş güç ortamların farklılaşması evlilik vs derken herkes farklı alanlara savruluyor, öncelikler değişiyor bir bakmışsınız görüştüğünüz 3-5 kişi anca kalıyor çevrenizde.

bilemedim, kurs vs de bir yere kadar artık. 30u geçince, örneğin kursa gitmiyorum ama gitsem odağım kurs sonrası eve dönmek olur. spor olabilir. pilates vs gibi grup derslerinde kız kıza eğlenceli bir ortam oluyor.

Ama tek kişiye bağlanmak da olmuyor. Çünkü sen tek ona bağlı oluyorsun ama onun başka başka arkadaşları oluyor ve yalnız kalınıyor. Ben arada kahve içebileceğim alışverişe çıkabileceğim sinemaya konsere gidebileceğim arkadaşlar istiyorum yüzlerce olmasa da 5-6 tane böyle olsa çok güzel olur yıldım herşeyi yalnız yapmaktan
Haklısınız. Elbette ideal olan, insanın bir kaç arkadaşı olması. Geniş çevre diyince daha fazla istiyorsunuz sandım :) Ama yaşa fazla takılmayın derim. Güleryüzlü, pozitif ve girişken olunca da arkadaşlıklar oluşuyor. İlgi alanları çok önemli tabi. Spor kursu, yemek kursu, dil kursu, resim kursu,.. artık her ne ise ilgi alanınız ona yönelin.

İnşallah öyle olur ben de çok istiyorum. 32 yaşından sonra zor geliyor ama herşeyi yalnız yapmaktan yılmış durumdayım.
Ben çok soğuk ve pek güler yüzlü olmayan biriyim o yüzden fazla arkadaşım yok. Ama zamanla aşacagimi düşünüyorum. Bence kurs olmazsa komşularıniza vs bakın. Çocuğunuz varsa onun arkadaşlarının anneleriyle tanışın.

kendimi öneriyorum, gelin arkadaş olalım :KK5:
benzer bir durumdayım aslında, geçen yıllar iş güç ortamların farklılaşması evlilik vs derken herkes farklı alanlara savruluyor, öncelikler değişiyor bir bakmışsınız görüştüğünüz 3-5 kişi anca kalıyor çevrenizde.

bilemedim, kurs vs de bir yere kadar artık. 30u geçince, örneğin kursa gitmiyorum ama gitsem odağım kurs sonrası eve dönmek olur. spor olabilir. pilates vs gibi grup derslerinde kız kıza eğlenceli bir ortam oluyor.
Pilatese gittim grup calısmaları hıc zevkli olmuyor benimki öyleydi ya da😊 fıtness e gittim onda da habıre kahve sigara yapıyordum sporla alakam yoktu 😊
Gecen aksam sinemaya gittim film komediydi tek yalnız bendim en cok ben guldum, cıvarımdakılerın deli oldugumu dusunduklerıne emınım. Dedıgınız gıbı er gec dondugumuz yer ev, gene yalnızız 😊

Bu aralar bu tarz konulara cok sık denk geliyorum. Ben de benim cocuklarimla ayni yas grubunda olan annelerle tanismak isterdim. Biz oturup kahve icerken cocuklar sosyallesir. Keske kadinlar kulubunde benzer özellikteki kadinlarin tanisabilecegi gruplar olsa. Kazen Kazen Mune Mune bu mevzuya bi el atsaniz:KK5:

Haklısınız. Elbette ideal olan, insanın bir kaç arkadaşı olması. Geniş çevre diyince daha fazla istiyorsunuz sandım :) Ama yaşa fazla takılmayın derim. Güleryüzlü, pozitif ve girişken olunca da arkadaşlıklar oluşuyor. İlgi alanları çok önemli tabi. Spor kursu, yemek kursu, dil kursu, resim kursu,.. artık her ne ise ilgi alanınız ona yönelin.

Yani geniş çevre istiyorum, 5-6 tane yakın teklifsizce dışarıya çıkabileceğim insan olur, diğerleriyle de toplu etkinlikler vs. vesilesiyle bir araya gelirim gibi düşünmüştüm. Sosyallik bir ihtiyaç, insana iyi geliyor siniri stresi alıyor. Bir de bizim toplumda geniş çevreli insana itibar ediliyor arkadaşı olmayan ezik gibi görülüyor.

Ben çok soğuk ve pek güler yüzlü olmayan biriyim o yüzden fazla arkadaşım yok. Ama zamanla aşacagimi düşünüyorum. Bence kurs olmazsa komşularıniza vs bakın. Çocuğunuz varsa onun arkadaşlarının anneleriyle tanışın.

Çocuğum yok evli değilim. Belki evli olsam mutlu yuvam olsa bu kadar yalnızlık da hissetmezdim çünkü evliler arkadaşa ihtiyaç duymuyor kocası ve çocuğu en yakın arkadaşı zaten.

Aslında tanışıyorum ama arkadaşlığa dönmüyor. Tanıdıklık boyutunda kalıyor . Sinir oluyorum bu duruma sanırım şeytan tüyü yok . Şeytan tüyü olan insanların çok arkadaşı oluyor.
Evet birazcık atak ve sosyal olma meselesi sanırım.
Bu siteden arkadas edinebilirsiniz.
İş çıkışı çalışanların Gittiği kitap cafeler oluyor onlara gidebilirsiniz.

Evet birazcık atak ve sosyal olma meselesi sanırım.
Bu siteden arkadas edinebilirsiniz.
İş çıkışı çalışanların Gittiği kitap cafeler oluyor onlara gidebilirsiniz.

Çok doğru bir noktaya değindiniz. Bu atak olma konusunu biraz somutlaştırabilir misiniz örneklerle ? Mesela yeni biriyle tanıştık muhabbet ettik ve daimi arkadaşlık kurmak istiyoruz nasıl ilerleyebiliriz?

Back
X