Genişlemiş Gözeneklere Kesin Çözüm Yolları

aaaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
265
65
Bugün sizlere birçoğumuzun şikayet ettiği geniş, genişleyen gözenek sorunundan bahsedicez. Oysa ki herkes sıkı, pürüzsüz bir ten ister. Özellikle burun üstü, yanak bölgesinde yoğun şekilde görülür. Peki gözeneklerimiz neden genişler?

Genişleyen gözeneklerin sebebi; cilt temizliğinin yeterince iyi yapılmaması, ağır makyajlar, ciltteki yağ salımının artması, yaş faktörü, gebeliğe bağlı hormonal değişimler, kalıtımsal faktör, esnekliğini yitirmiş cilt ve güneşin etkileri diye sıralayabiliriz. Nasıl kurtuluruz bu geniş gözeneklerden hemen söyleyelim.

Öncelikle geniş gözeneklere maalesef cerrahi müdahale edilemiyor. Ancak ya kozmetik markalarından yardım alabilirsiniz ya da birazdan sizler için derlediğimiz evde basitçe yapıp, uygulayabileceğiniz yöntemleri yapabilirsiniz.

Gözeneklerden Kurtulma Yolları

• Öncelikle mutlaka her daim cildinizin temiz ve arınmış olması gerekli. İyi temizlenmiş cildinize, Cilt tipinize uygun peeling seçip uygulamalısınız. Bu rutini alışkanlık haline getirmelisiniz.
  • Makyajlı cildimizi mutlaka temizlemeliyiz. Bu iş için derinlemesine temizlik yapan ürünler tercih etmeliyiz aksi takdirde cilt tam olarak temizlenmez, makyaj kalıntıları geniş gözeneklere sebebiyet verir.
  • Her mevsim mutlaka su bazlı güneş koruyucu krem kullanmalıyız.
  • Haftada iki kez yüzünüze buhar banyosu yapın. Buhar banyosu tıkanan gözeneklerinizi açmaya yardımcı olacaktır.
  • Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yağ dengeleyici ürünler kullanmalısınız.
  • Yüz temizliğinizden sonra mutlaka cildinizi toniklemeli yağsız nem içeren kremlerle cildinizi nemlendirmeli, elastikiyet katmalısınız.
  • Küçük bir buz kalıbını cildinizde gezdirin. Basit ama etkili bir yöntemdir.
  • 2 yemek kaşığı şeker, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaç damla limon suyunu karıştırın.Yüzünüze sürüp, 20-30 saniye tutup soğuk su ile durulayın.
    Bunu haftada birkaç kez düzenli olarak yapabilirsiniz.
  • 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi tozu ile 1 tatlı kaşığı taze limon suyunu macun kıvamına gelinceye kadar suyla karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika kadar beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.
  • Orta boy bir salatalığı rendeleyerek ya da robottan geçirerek suyunu çıkarın. Elde ettiğiniz suyu yüzünüze sürüp 20 dakika bekleyin. 1 ay boyunca her gün uygulayın.
  • alıntıdır

Emeğinize sağlık ama keşke yapabilsek :KK12:

paylaşım için teşekkürler. ben gözeneklerim için en çok beyaz kil maskesinden fayda gördüm. yaklaşık bir aydır kullanıyorum ilk kullanımdan itibaren müthiş küçülttü. tavsiye ederim. ben haftada 1-2 kere kullanıyorum ihtiyaca göre

Kizlar benim kendimce yaptigim ama baya uzun ve ugrastirici olan seyler var aslinda cok dikkatli bakilmadikca fazla bi sey yok bi ara cok makyaj yapip hic temizlemedigim icin dogal olarak acildi gozeneklerim ama bu yaptiklarimla baya bi kuculdu ben maden suyunu buz kaliplarina doktum her gun buz kaliplarini yuzumde gezdiriyorum sonra yumurta aki bal ve limon maskesi yapiyorum makyajimi temizledikten sonra garnier tonik kullaniyorum geceleride elma sitkesi suruyorum ama suan baya iyi durumda gozeneklerim

X