Genital bölge temizliği

tiramisu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2007
148
1
96
İstanbul
kızlar, bi konuda tereddüt yaşadım ve sizlerin de fikrini almak istedim. ben de pek çok kişi gibi genital bölge temizliği yaparken o bölgedeki kılların tümünü alıyorum, ya da aldırıyorum, konu şu ki belki çok temiz görünüyo olabilir ama hem sağlık hem cinsellik açısından hatalı olduğunu öğrendim..özellikle dudak üzerindeki kılların o bölgede bulunması gerekiyormuş..

Özellikle dudak üzerindeki kılların o bölgede bulunması gerekiyor arkadaslar..Alinmamasi lazim,doktorlar ebeler herkes böyle diyor..

alınmamasımı lazım mış? :1shok: ilk kez duydum walla..iyide neden yani zararı ne :uhm: b

valla ben de önce öyle kulaktan dolma duydum daha sonra hemen doktor kız arkadaşıma sordum ve ordaki kılları almanın zararlı olduğunu söyledi..televizyondaki filmlerde ve bikini defilelerindeki bayanlara akıl sır erdiremezdim ben de, niye bunlar böyle incecik bı sıra kıl bırakıyolar acaba zevkine mi yapıyolar diye..meğer bi bildikleri varmış..

Kadınlarin Genital Temizligi

Her gün duş almak ve vajinal temizliği ihmal etmemek,özel vajinal duşlar ve talk pudrası ise vajinal enfeksiyonlara davetiye çıkarmak anlamına geliyor. Kadınların cinsel organları, erkeklerinki gibi özel bir temizlik istemiyor. Tam tersi iç kısımlara doğru sabun ve özel jellerle temizlik yapıldığında, bölgenin mukozası zarar görebiliyor. Bu da enfeksiyonlara sebep olabiliyor. Uzmanlar, "Temizlik şart, ama vajinanın doğal dengesini bozmadan" diyorlar.

Bu bölgede bulunan killar,vajinanin mikrop kapmasina engel oluyor ve enfeksiyonlara karsi koruyormus..

-Ağda, jilet gibi yöntemlerle temizlik sağlandığı düşünülebilir.Ancak alınarak açılan kıl kökleri genital bölgenin kolayca mikrop kapmaya elverişli hale gelmesine neden olur.Ayrıca uzun yıllar yapılan ağdalar nedeniyle kıl dönmeleri ve dış dudaklarda şekil bozuklukları oluşmaktadır.Bu nedenle gereken yerlerde makas veya makinayla tüylerin kısaltılması genital bölge için en sağlıklı temizlik yöntemidir.

O bölgedeki kılları almanın, cinsel yönden his kaybına yol açtığını duymuştum... Makasla kesmek gerekiyormuş CADIARZU

almadanda olmaz temiz sayılmaz
e birde tedavi görüyorum
doktorun karşısına nasıl çıkarım

""Ağda, jilet gibi yöntemlerle temizlik sağlandığı düşünülebilir. Ancak alınarak açılan kıl kökleri genital bölgenin kolayca mikrop kapmaya elverişli hale gelmesine neden olur.Bu nedenle gereken yerlerde makas veya makinayla tüylerin kısaltılması genital bölge için en sağlıklı temizlik yöntemidir.""

kaynak:

ayyy inanamıyorum neler varmış bee bence alınması lazım ya bunu ilk defa duydum öyle kıllı durulmaz kiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…