Genital Herpes

Bu aşı türkiyede üretilmiyorsa gelmesi yıllar sürebilir. Diyelim ki geldi her yerde bulunabilecek m?
Ve ulaşılır fiyatlarda mı olacak? Ve yan etkileri tabiki? Herşey soru işareti bende hala.
Herkes artık biliyor ki yada en azından çoğu kişi biliyor. İlaç endüstrisi endüstri diyorum çünkü bu artık ticaret olmuş. İnsan sağlığı artık çok ta umurlarında değil.mikropları virüsleri her neyse mutasyon geçirtip deney adı altında yeni hastalıklar çıkarıyorlar sonra iyileştirmek amacıyla hoop ilacını yada aşısını bulduk falan diyip çıkarıyorlar. E hayrına da yapmıyorlar tabi bunu 😄😄..
O zaman siz çaylara devam :)

Merhabalar. Bende 2 ay önce herpes virüsüne yakalandım. 10 gün yatış verdiler ve asitli suyla pansuman yaparak tedavi gördüm. Sormak istediğim şey hastalık ortaya çıktığı gün adetim başlamıştı ama yarım gün sürdü ve kesildi. Hastahanede yattığım süre içerisinde birşey olmadı ama hastalıktan hemen sonra çamaşırım da kan lekesi vardı adetimin yarım kalmasından dolayı olabileceğini düşündüm bir süre önce de yine bi kan lekesi gördüm ama adetimden 2 hafta sonraydı. Sormak istediğim bu hastalık herhangi bir kanamaya sebeb olur mu ?

Merhabalar. Bende 2 ay önce herpes virüsüne yakalandım. 10 gün yatış verdiler ve asitli suyla pansuman yaparak tedavi gördüm. Sormak istediğim şey hastalık ortaya çıktığı gün adetim başlamıştı ama yarım gün sürdü ve kesildi. Hastahanede yattığım süre içerisinde birşey olmadı ama hastalıktan hemen sonra çamaşırım da kan lekesi vardı adetimin yarım kalmasından dolayı olabileceğini düşündüm bir süre önce de yine bi kan lekesi gördüm ama adetimden 2 hafta sonraydı. Sormak istediğim bu hastalık herhangi bir kanamaya sebeb olur mu ?
Gecmis olsun oncelikle. Ben de yaklasik 10 ay once genital herpes gecirdim. Fakat 10 gun yatis derken evde dinlenme olarak mi, o kismi anlamadim. Asitli suyla pansuman kismini da anlamadim. Bana waltrex tablet , asiviral krem ve bir de ismini hatirlayamadigim turuncu renkli ampuller verilmisti. Kanamayla ilgili ben bir durum yasadigimi hatirlamiyorum. Ben de o donem regl oldum ve normal suresince devam etti. Bahsettiginiz kanama farkli bisey olabilir, devam ederse doktora gorunun mutlaka.

Gecmis olsun oncelikle. Ben de yaklasik 10 ay once genital herpes gecirdim. Fakat 10 gun yatis derken evde dinlenme olarak mi, o kismi anlamadim. Asitli suyla pansuman kismini da anlamadim. Bana waltrex tablet , asiviral krem ve bir de ismini hatirlayamadigim turuncu renkli ampuller verilmisti. Kanamayla ilgili ben bir durum yasadigimi hatirlamiyorum. Ben de o donem regl oldum ve normal suresince devam etti. Bahsettiginiz kanama farkli bisey olabilir, devam ederse doktora gorunun mutlaka.
Teşekkür ederim. Hastahane de yattım asit dediğim su gibi sıvı birşeydi eczanede hazırlatılıp aldık sıcaktı hatta onu gazlı bezi ıslatıp saatte bir yara üzerinde 10 dkka durdurmamı söylediler ilaç olarakta damardan antibiyotik verdiler birde küçük beyaz bi hap vermişlerdi ismini unuttum.

Peki ilişkiye girme durumunda herhangi bir zorlama kanamaya sebep olabilir mi.

Teşekkür ederim. Hastahane de yattım asit dediğim su gibi sıvı birşeydi eczanede hazırlatılıp aldık sıcaktı hatta onu gazlı bezi ıslatıp saatte bir yara üzerinde 10 dkka durdurmamı söylediler ilaç olarakta damardan antibiyotik verdiler birde küçük beyaz bi hap vermişlerdi ismini unuttum.

Kanama yapmaz ve hastanede yatış diye birşey yok. Ayakta geçiriliyor bu hastalık. İlginç valla
Ya ben ilk başta normal sivilce sandığım için üzerine düşmedim açıkçası araya hafta sonu girdi çok arttı ilerlemiş evde tedavisi uzun sürer diye yatırdılar

Ya ben ilk başta normal sivilce sandığım için üzerine düşmedim açıkçası araya hafta sonu girdi çok arttı ilerlemiş evde tedavisi uzun sürer diye yatırdılar
Valla sizi kandırmışlar.muhtemelen özel hastane. Dediğim gibi ayakta ilaç ve kremle geçirilen bir hastalıktır. Merak etmeyin :)

Devlet hastanesiydi. Ama doktorum gençti belki onun cahilliğine mi denk geldim acaba. Beni de korkuttular aslında kuzenim hemşire düzenli kontrole gitmen lazım sürekli ilaç kullanman lazım bir araştırma hastahanesine git deyince korktum. Şu ana kadar bir tek grip olunca dudağımda uçuk çıktı bir de arada kaşıntı oluyor benim bir şikayetim yoktu aklımı karıştırdılar açıkçası 😅🤣

Devlet hastanesiydi. Ama doktorum gençti belki onun cahilliğine mi denk geldim acaba. Beni de korkuttular aslında kuzenim hemşire düzenli kontrole gitmen lazım sürekli ilaç kullanman lazım bir araştırma hastahanesine git deyince korktum. Şu ana kadar bir tek grip olunca dudağımda uçuk çıktı bir de arada kaşıntı oluyor benim bir şikayetim yoktu aklımı karıştırdılar açıkçası 😅🤣
Belki başka birşeyden dolayıdır :) muhtemelen daha sonra da çıkacaktır :( hastanede yatmanızı gerektirecek bir durum sözkonusu değil merak etmeyin lütfen :)

Valla sasirdim. Bunun icin hastaneye yatirmak ne bileyim, ilk kez duyuyorum. Tedavi yontemini de ilk kez duyuyorum. Bunun ilaci da kucuk degil baya kocaman bir tabletti. Benim kabusum olmustu. 10 parcaya bolup oyle yutuyodum:( boyle spesifik durumlarda bence gidilen doktor cok onemli. Devlet hastanesi bile olsa hic degilse doktora bi bakarim internetten, tecrubesi vs ne diye.

Can'ım merhaba büyük ihtimalle internette saçma sapan yazılanları okudun ama bende yaklaşık 4 5 ay önce bu virüsü kaptığımı öğrendim bende senin gibi bunalıma girdim dünyam başıma yıkıldı ama gereksiz yere kendimi hırpalamışım onu anladım şöyle söylüyüm 3 ay sıkıntılı geçer biraz bacak Ağrı'sı benzeri bir Ağrı'n olur ama 3 aydan sonra herşey normale biner artık Ağrı'n sızın olmaz arada bi hassasiyet duyabilirsin benim ilk ataktan sonra hiç atağım olmadı mesela ama bacak Ağrı'm falan oldu 1 aydır o da olmadı onun dışında 4 ay asiviral kullandım doktor falan önermedi tabi kafama göre kullandım salak gibi çok yüksek dozda kullanmama rağmen karaciğerlerimi Nasıl yorduysa her yerimde sivilceler cıktı ilacı bırakmama rağmen hala geçmediler eğer yılda 4 ataktan Fazla geçirmezsen bence ilaç falan kullanma çıktığı süre zarfında kullan sadece .Bunun dışında biliyorum bulaşmasından korkuyosun korkma çünkü 4 ayrı doktora gittim 4 ü de bulaşma olması için uçuğun saçılması lazım dedi bende internette okudum çıkmasada bulaşır yazıyo dedim onlarda bunun eğer kişinin bağışıklık sistemi düşükse ve fazla tekrar ediyorsa uçuklar vajen içindeyse tehlikeli dediler fakat onda da 6 ay yada 1 yıl ilaç tedavisi uyguluyoruz dediler yani her insandaki ucuk la seninki bir olmuyo yani internete bakıp bakıp kafanı bulandırma boşuna ama bir dermatoloğa git onlar daha bilinçli bi de benimki tip1 ama genitalimde fakat tip 2 de olsa durum aynı oluyo.Sonra ben korunmadan ilişki yaşıyorum ve bulaştırmadım hatta erkek arkadaşım çölyak bağışıklığı bizimkinden kötü yani tabi çıktığı dönem ve yaralar iyileşene kadar hiç bişey yaşamadım kimseyle virüsü başkasından oral la kaptım.İşin özü temizlik hijyenine dikkat et evlenene kadarda korun ben uygulayamıyorum ama doğrusu bu çok öpüyorum bu arada bende sağlıkcıyım Ankarada yaşıyorum Yardım gerekirse burdayım bu hastalığı oranın gribi gibi düşün kafanda büyütme ben bizzat denedim herşeyi Bu arada hastaneden arkadaşlarımda vardı bunu yaşayan onlar 7 yıldır falan bu virüsle beraber ler evliler ve eşleri bile bilmiyo sadece ilk yıl biraz sıkıntılı geçiyo dediler Zaman'la vücut bunu alt edip izole ediyo hiç kafana takma umarım biraz da olsa rahatlarsın hoşçakal
Bendede yeni çıktı iki atak gecirdim bulaşmasından kprkuyorum

Merhabalar bende yeni genital herpes oldum ilk doktora gidip teşhis konana kadar 3 gün rahatsızlık hissinden dolayı uyku uyuyamadım. Suanda haplarımı ve kremı kullanıyorum en azından uyku uyuyabiliyorum ancak yürümekte cok zorlanıyorum. Tam olarak yaraların gecmesi ne kadarı buluyor acaba. Yasam kalitem baya bir düştü

Back
X