Genital Herpes

Bel agrisi filan yapıyor mu bu herpes ? Ben de şüpheleniyorum ama en son 4 ay once ucuk cikti bi daha cikmadi ilac kullanmak zorunda mıyım

Merhaba, bu hastalığı ancak yaşayan bilir. Bu 4. atağım,, ağrı sızı olmuyor ama dünyam başıma yıkıldı. Psikolojik olarak çöktüm, henüz bekarım,evlendiğimde eşime nasıl diyeceğim çünkü mecburen lezyonların geçmesi gerekiyor. Bağışıklık sitemi kuvetli olmayan biriyim, bu uçukların hayat boyu her regl olduğumda, ateşlendiğimde,yorulduğumda çıkacak olması beni çok üzüyor. Kendimi cüzzamlı gibi hissediyorum. Bu hastalığı tekrar eden ve sonradan azalan kimse var mı, hiç mi umut yok......Yarın doktordan randevu aldım, doktorun da fazla bir şey diyeceğini sanmıyorum ama baskılama tedavisi için gidiyorum.

Canim Meraba surekli ilac kullanmak zorunda miyiz yoksa sadece atak donemlerinde mi onu da ogrenir misin

Canim Meraba surekli ilac kullanmak zorunda miyiz yoksa sadece atak donemlerinde mi onu da ogrenir misin
Sürekli ilaç kullanımı gerekmiyor yani en azından doktorum bana sadece atak sırasında kullanmamı söyledi. İlk atakla beraber sonraki iki atağımı bir ay içinde oldum. Şimdi hazirandan beri atak yok şükürler olsun.

Merhaba, bu hastalığı ancak yaşayan bilir. Bu 4. atağım,, ağrı sızı olmuyor ama dünyam başıma yıkıldı. Psikolojik olarak çöktüm, henüz bekarım,evlendiğimde eşime nasıl diyeceğim çünkü mecburen lezyonların geçmesi gerekiyor. Bağışıklık sitemi kuvetli olmayan biriyim, bu uçukların hayat boyu her regl olduğumda, ateşlendiğimde,yorulduğumda çıkacak olması beni çok üzüyor. Kendimi cüzzamlı gibi hissediyorum. Bu hastalığı tekrar eden ve sonradan azalan kimse var mı, hiç mi umut yok......Yarın doktordan randevu aldım, doktorun da fazla bir şey diyeceğini sanmıyorum ama baskılama tedavisi için gidiyorum.
Çok geçmiş olsun. Benim 1. Yılım dolmak üzere üç defa atak yaşadım şükürler olsun ki. 1. yıldan sonra nasıl olacak bilmiyorum azalıyor diyorlar. İnşallah sizin de azalır. Psikolojisi çok ağır biliyorum. Kimseyi hayatıma sokmuyorum. Bulaşırsa bu ortaya çıkar da sevdiğim kişi benden ayrılır ya da olumsuz durumlar olursa sanırım bunu kaldıramam.

Kimseyi hayatına sokmamak çözüm değil yapmayın ve kendinizi böyle cezalandırmayın.ne olursa kadınlara oluyor zaten, erkeklerde genelde belirti bile vermiyormuş sadece taşıyıcı olanlar varmış. Tek umudum zamanla çok azalması,çünkü görmeyince unutuyorum bazen:(

Kimseyi hayatına sokmamak çözüm değil yapmayın ve kendinizi böyle cezalandırmayın.ne olursa kadınlara oluyor zaten, erkeklerde genelde belirti bile vermiyormuş sadece taşıyıcı olanlar varmış. Tek umudum zamanla çok azalması,çünkü görmeyince unutuyorum bazen:KK43:
Bullaşması ve ortaya çıkması en büyük korkum elimde değil. İnşallah azalır baskılama tedavisi iyi gelecektir. Umarım her şey gönlünüzce olur. Sevgiler.

Evet,baskılama tedavisinin bulaşıcılığı azalttığı düşünülüyormuş,denemekte fayda var. Sizin de her şey gönlünüzce olur umarım, hepimize acil şifalar..

Hayata kimseyi sokmamak çözüm değil. Ben düğünüme 1 ay kala yakalandım buna. Ve herşeyi açıkladım eşime. Önce çok endişe etmiştim ama çok anlayışla karşıladı. Bu biraz da karşı tarafın kişiliğiyle alakalı arkadaşlar.şimdi 5 aylık evliyim ve bunla ilgili hiç sorun yaşamadık.

http://www.medscape.com/viewarticle/841876 2015DE HSV AŞI ÇALIŞMASINA BAŞLANDI AŞI OLARAK ÇIKMASI İÇİN ÇALIŞMALARIN ÜZERİNDEN 5 YIL GEÇMESİ GEREKİYOR AŞININ ANA MADDESİ BULUNDU 2020DE ÇIKIYOR AYRICA BİR UÇUK İÇİN DÜNYANIZ BAŞINIZA YIKILIYORSA SİZ HAYATTA HİÇ ZORLUK GÖRMEDİNİZ DEMEKTİR BİRAZ GÜÇLÜ OLALIM BAYANLAR KIYTIRIK BİLDİĞİMİZ BİR UÇUK ÇIKTI DİYE KUKUMUZDA DÜNYALAR BAŞIMIZA YIKILIYOSA EYVAHLAR OLSUN BİZE !! O İLK 1 YIL ÇIKAR ÇIKAR SÖNER Kİ ZATEN UÇUK BİRÇOK İNSANDA VAR 10 KİŞİDEN 2SİNDE SADECE UÇUK ÇIKIYOR BİRÇOK İNSAN HAYATI BOYUNCA UÇUK GÖRMEDEN KANINDA UYUYOR.İLK 1 YILDAN SONRA BULAŞICILIK DÜŞER Kİ ŞANSLISINIZ BASKILAMA TEDAVİSİ ALIRSIN HER GÜN 1 UÇUK İLACI+LATEX İÇEREN DUREX EKSTRA KORUMA PREZERVATİF BÖYLELİKLE BULAŞMAZ İLACINI ALDIGIN ZAMAN VÜCUTTA YOK GİBİ OLUYOR ZATEN 1 YIL İLAC KULLAN BULASICILIK BİTİYO O SÜREÇTE SONRA DA İLİŞKİYE GİRMEDEN 2 HAFTA ÖNCEDEN BAŞLA OH MİS KAFANA TAKCAK BİŞEY YOK. AŞISI DA GELİYOR,BİRAZ DA BAGISIKLIGA DİKKAT ETTİN Mİ TAMAMDIR BU DEVİR DE ERKEKLERDE DAMACANA GÖRÜNCE GÖZÜ DÖNÜYOR SENDE KIYTIRIK Bİ UÇUK VAR DİYE GELMİCEK ERKEK DEFOLSUN ZATEN.AYRICA SEN İLAÇ KULLANIP PREZERVATİFLE KORUNDURDUKTAN SONRA HİÇBİR SORUN YOK.BİRAZ TOPARLANAN BAYANLAR!!

Bİ DE GLİZİGEN SPREY TAŞIYIN YANINIZDA PARTNERİNİZDE SİZDE TİTİZLİK İÇİN İLİŞKİ ÖNCE VE SONRASI GLİZİGEN SPREY CIKIN BÖYLELİKLE BULASMA OLASIGILI HEM BASKILAME HEM PREZERVATİF HEM GLİZİGEN HERPES ÖLDÜRÜCÜYLE MİLYONDA 1 .GERİSİ KADER HERŞEYİ KONTROL ALTINDA TUTAMAZSINIZ !

Kızlar uçuk Hsv 1 hepimizin bilgiği dudaktaki Hsv 2 ise cinsel uçuk hpvden farklıdırbazı doktorlar malesef bunu bile bilmiyor ! Hpv bambaşka 140dan fazla türü olan sadece 2-3 tanesi siğil yapan onun dışındaki bazı tiperli hiçbir belirtisi olmadan rahminize yerleşip sinsice siğil yapmadan hücrelerinizi bozarak ilerleyen bir virüstür,tedavi oldugunuz müddetceve kendinize iyi bakarsanız bağışıklık Hpvyi temizler.Ama tedavi olup o bölgeyi imha etmeniz ve bagısıklıgı yükseltmeniz lazım .Bu resimdeki ise cinsel bölge uçuğu dedigimiz cinsel ilişki veya cinsel temastan (sevişme)kapılan HSV yani uçuğun tip 2si.Aynı şekilde bu da hpv gibi gibi çook uzun süre aktifleşmeden kalabilir daha sonra uçuk olarak ortaya cıkabilirveya kapılan ilişkiden Sonra 2 gün -3 hafta içinde çıkabilir veya dedigim gibi yıllar sonra cıkabilir. HSv Tip 2 2 yani cinsel uçuk hpv ailesinden tanamiyle farklı bir virüstür hpvnin kan testi yok kana geçmez ama Hsv yani uçuğun kan testi de vardır.Hsv Tip 2 uçuk virüsünün kan testinde ortaya cıkması için gereken süre minimum 3 aydır.Bu süre 6 aya kadar uzayabilir.Uçuk testlerinin bazıları hem dudaktaki uçuk tipi olan Hsv Tip 1,hem de cinsel uçuk tipi olan Hsv Tip 2ye aynı anda bakar bu test tamamiyle tanı koymadan ultra yanlış bir testtir cünkü dudaktaki ucuk zaten 10 insandan 9unda aktif veya pasif olarak uyudugu için sonuc hep pozitif cıkar.Önemli olan cinsel uçuk için özel bakılan testin yapılmasıdır sadece Hsv tip 2ye özel yalnızca cinsel tipine bakan kan testini yaptırmalısınız.Hsv tip 2 kapıldıgında vücutta ilk önce Igm yükselir yani virüs kapıldıktan sonra ilk haftalarda hsv tip 2 ıgm yükselir ama hsv 2 ıgm dudak uçuğu veya diğer vücuttaki virüslerdende etkilenebildigi için genelde yüksek cıkabildiginden cinsel uçuk tanısını koymada yetersiz kalır Igmden sonra vücutta 3-6 ay sonra Hsv tip 2 IGG yükselir ve hayat boyu kalır .Igg ortaya cıktıktan sonra artık IgM virüsün sadece aktif olarak cıktıgı zamanlarda Yükselir diğer zamanlarda düşer.Bundan dolayı cinsel uçuk kapıldıktan sonra kişinin haberi olmayabilir yıllarca sessiz kalabilir ama vücuda bi zararı yoktur bildiginiz uçuk sadece skıntıya gerek yok yani neyse bunlardan dolayı en son ilişkinizden sonra minimum 3 ay bekleyip (lezyon yani uçuk cıkmasa dahi ki uçuk cıkmıyor bircok kişide kapsa bile) kan testi yaptırıp tip 2 ye özel : HSV TİP 2 IGGye baktırmak istiyorum diceksiniz reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok bi tıp merkezinde bu testi yaptırmak istiyorum diyin danışmaya direk sizin kanını alıp tesi yapıyolar.veya özel bir labaratuvara gidin bunu yaptırmak istiyorum diyin yapıyolar test fiyatı (tıp merkezi fiyatı:40 tl,özel labarstuvar fiyatı:90 tl) Bi de cinsel uçuk kan testi hassastır her cihaz yakalayamaz uçuğu bundan dolayı yurtdısında herpes select gibi daha hassas uçuk cihazları kullanılıyor kanda uçuğu yakalamak için türkiyede yok,ama muadilleri ona benzeyen bazı uçuk cihazları var.Mesela herpes selectin Türkiyedeki benzer testi Euroimmun uçuk testidir bunu da Biruni Labaratuvarı yapıyor.Aynı şekilde Siemensin cihazı iyidir uçuğu yakalamada Mavi labaratuvar siemens kullanıyor,yine Vircell ucuk da fena değildir onu da synevo labaratuvar yapıyor ve Trinity Biotech ucuk cihazı da cok basarılıdır İstanbul Üniversitesi Hastanesi bunu kullanıyor .Buralarda 3-6 ay bekledikten sonra kanda Hsv 2 Igg testi yaptırın garanti olsun diye bikac ay sonra gidip tekrarlatmanız yeterli.Kan testinin dısında bi de sürüntüyle teşhis koyma; Diyelim ki siz cinsel uçuk kaptınız uçuğunuz cıktı genitalde cıkar cıkmaz ilk 2 gün içerisinde gidip oradan örnek aldırın oradan sürüntü alıp lezyondan inceliyolar ama sürüntü daha sonraki günlerde alınırsa cıkan kabarcıklardaki (ki bazen sulu kabarcık olmadan kızarıklık iritasyon kesik acısı gibi bi acı çiş yaparken acı bacaklarda ağrı grip benzeri vücutta steş yükselmesi uçuk çıkarken seklinde de gösterebilir kendini.) bu kabarcıklar cıkar cıkmaz alınmazsa oradan sürüntü içindeki uçuk virüsleri pasifleşip geri dönebildikleri için cilt altına bu sürüntü örneginde uçuk kaçabilir ve %50 oranında çıkmayabilir .Uçuk vücutta silinmez latent kalır ama bi zararı yok zaten bircok insanda var uçuk çıkmmıyo bile .Karşı tarafı korumak için baskılana tedavisi alıcaksınız Asiklovir gibi ilacı var günlük 1 tane onu kullanıp + latex içeren Durex Ekstra Koruma gibi bir prezervatif kullanın ve ilişki sonrası duş aldırın karşı tarafa geçmiyor böylelikle.Aldıgınız uçuk ilacının vücuda bi yükü yok ,uçuk ilacı kullanıp kan testi yaptırmayın ama. Cünkü ucuk ilacı kullanıldıgı müddetce virüs kalıyo ama kan testinde yok denecek kadar azaldıgı için cıkmıyor uçuk ilacı kullandıktan sonra test olunursa.En bulasıcı dönemil uçuktan spnraki ilk bir yıldır bu dönem ağır geçer daha sonra nadiren cıkan bagısıklık düşmedikce çıkmaz ama karşı tarafa bulasma ihtimali var ki o ihtimali önlemek içinde evlenene kadar uçuk ilacı +prezervatif işinizi görecektir.Asemptomatik olan yani belirtisi olmayan birçok bayanda uçuk rahmin içinde oldugu için belirti vermez cook yıllar sonra bir tek rahimde yara yapabilir o da ya öyle bırakılır veya yakılır bi zararı yok cünkü o kadar uçuk cıkarda o dönem kuru tutucaksınız hemen uçuk kremi ve ilacı kullanıcaksınız daha rahat geçer böylelikle ama ilk lezyonlar agrılı olur ikk 1 yıl ondan sonra sivilce gibi cıkar geçer veya iç taraftaysa farkına bile varmazsınız geçer gider

herpes ve hpv farklı hastalıklardır herpes uçuk bişey yapmaz ama hpv riskli tipi kanser yapabilir KORUYUCU GARDASİL AŞISINI OLUN HPVNİN AŞISI !!! HERPES AŞISI DA TEDAVİ EDİCİ 2020DE CIKICAK 2015DE BASLANDI

Kızlar bu fotoğrafta gördüğünüz şey uçuk Hsv 1 hepimizin bilgiği dudaktaki Hsv 2 ise cinsel uçuk hpvden farklıdırbazı doktorlar malesef bunu bile bilmiyor ! Hpv bambaşka 140dan fazla türü olan sadece 2-3 tanesi siğil yapan onun dışındaki bazı tiperli hiçbir belirtisi olmadan rahminize yerleşip sinsice siğil yapmadan hücrelerinizi bozarak ilerleyen bir virüstür,tedavi oldugunuz müddetceve kendinize iyi bakarsanız bağışıklık Hpvyi temizler.Ama tedavi olup o bölgeyi imha etmeniz ve bagısıklıgı yükseltmeniz lazım .Bu resimdeki ise cinsel bölge uçuğu dedigimiz cinsel ilişki veya cinsel temastan (sevişme)kapılan HSV yani uçuğun tip 2si.Aynı şekilde bu da hpv gibi gibi çook uzun süre aktifleşmeden kalabilir daha sonra uçuk olarak ortaya cıkabilirveya kapılan ilişkiden Sonra 2 gün -3 hafta içinde çıkabilir veya dedigim gibi yıllar sonra cıkabilir. HSv Tip 2 2 yani cinsel uçuk hpv ailesinden tanamiyle farklı bir virüstür hpvnin kan testi yok kana geçmez ama Hsv yani uçuğun kan testi de vardır.Hsv Tip 2 uçuk virüsünün kan testinde ortaya cıkması için gereken süre minimum 3 aydır.Bu süre 6 aya kadar uzayabilir.Uçuk testlerinin bazıları hem dudaktaki uçuk tipi olan Hsv Tip 1,hem de cinsel uçuk tipi olan Hsv Tip 2ye aynı anda bakar bu test tamamiyle tanı koymadan ultra yanlış bir testtir cünkü dudaktaki ucuk zaten 10 insandan 9unda aktif veya pasif olarak uyudugu için sonuc hep pozitif cıkar.Önemli olan cinsel uçuk için özel bakılan testin yapılmasıdır sadece Hsv tip 2ye özel yalnızca cinsel tipine bakan kan testini yaptırmalısınız.Hsv tip 2 kapıldıgında vücutta ilk önce Igm yükselir yani virüs kapıldıktan sonra ilk haftalarda hsv tip 2 ıgm yükselir ama hsv 2 ıgm dudak uçuğu veya diğer vücuttaki virüslerdende etkilenebildigi için genelde yüksek cıkabildiginden cinsel uçuk tanısını koymada yetersiz kalır Igmden sonra vücutta 3-6 ay sonra Hsv tip 2 IGG yükselir ve hayat boyu kalır .Igg ortaya cıktıktan sonra artık IgM virüsün sadece aktif olarak cıktıgı zamanlarda Yükselir diğer zamanlarda düşer.Bundan dolayı cinsel uçuk kapıldıktan sonra kişinin haberi olmayabilir yıllarca sessiz kalabilir ama vücuda bi zararı yoktur bildiginiz uçuk sadece skıntıya gerek yok yani neyse bunlardan dolayı en son ilişkinizden sonra minimum 3 ay bekleyip (lezyon yani uçuk cıkmasa dahi ki uçuk cıkmıyor bircok kişide kapsa bile) kan testi yaptırıp tip 2 ye özel : HSV TİP 2 IGGye baktırmak istiyorum diceksiniz reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok bi tıp merkezinde bu testi yaptırmak istiyorum diyin danışmaya direk sizin kanını alıp tesi yapıyolar.veya özel bir labaratuvara gidin bunu yaptırmak istiyorum diyin yapıyolar test fiyatı (tıp merkezi fiyatı:40 tl,özel labarstuvar fiyatı:90 tl) Bi de cinsel uçuk kan testi hassastır her cihaz yakalayamaz uçuğu bundan dolayı yurtdısında herpes select gibi daha hassas uçuk cihazları kullanılıyor kanda uçuğu yakalamak için türkiyede yok,ama muadilleri ona benzeyen bazı uçuk cihazları var.Mesela herpes selectin Türkiyedeki benzer testi Euroimmun uçuk testidir bunu da Biruni Labaratuvarı yapıyor.Aynı şekilde Siemensin cihazı iyidir uçuğu yakalamada Mavi labaratuvar siemens kullanıyor,yine Vircell ucuk da fena değildir onu da synevo labaratuvar yapıyor ve Trinity Biotech ucuk cihazı da cok basarılıdır İstanbul Üniversitesi Hastanesi bunu kullanıyor .Buralarda 3-6 ay bekledikten sonra kanda Hsv 2 Igg testi yaptırın garanti olsun diye bikac ay sonra gidip tekrarlatmanız yeterli.Kan testinin dısında bi de sürüntüyle teşhis koyma; Diyelim ki siz cinsel uçuk kaptınız uçuğunuz cıktı genitalde cıkar cıkmaz ilk 2 gün içerisinde gidip oradan örnek aldırın oradan sürüntü alıp lezyondan inceliyolar ama sürüntü daha sonraki günlerde alınırsa cıkan kabarcıklardaki (ki bazen sulu kabarcık olmadan kızarıklık iritasyon kesik acısı gibi bi acı çiş yaparken acı bacaklarda ağrı grip benzeri vücutta steş yükselmesi uçuk çıkarken seklinde de gösterebilir kendini.) bu kabarcıklar cıkar cıkmaz alınmazsa oradan sürüntü içindeki uçuk virüsleri pasifleşip geri dönebildikleri için cilt altına bu sürüntü örneginde uçuk kaçabilir ve %50 oranında çıkmayabilir .Uçuk vücutta silinmez latent kalır ama bi zararı yok zaten bircok insanda var uçuk çıkmmıyo bile .Karşı tarafı korumak için baskılana tedavisi alıcaksınız Asiklovir gibi ilacı var günlük 1 tane onu kullanıp + latex içeren Durex Ekstra Koruma gibi bir prezervatif kullanın ve ilişki sonrası duş aldırın karşı tarafa geçmiyor böylelikle.Aldıgınız uçuk ilacının vücuda bi yükü yok ,uçuk ilacı kullanıp kan testi yaptırmayın ama. Cünkü ucuk ilacı kullanıldıgı müddetce virüs kalıyo ama kan testinde yok denecek kadar azaldıgı için cıkmıyor uçuk ilacı kullandıktan sonra test olunursa.En bulasıcı dönemil uçuktan spnraki ilk bir yıldır bu dönem ağır geçer daha sonra nadiren cıkan bagısıklık düşmedikce çıkmaz ama karşı tarafa bulasma ihtimali var ki o ihtimali önlemek içinde evlenene kadar uçuk ilacı +prezervatif işinizi görecektir.Asemptomatik olan yani belirtisi olmayan birçok bayanda uçuk rahmin içinde oldugu için belirti vermez cook yıllar sonra bir tek rahimde yara yapabilir o da ya öyle bırakılır veya yakılır bi zararı yok cünkü o kadar uçuk cıkarda o dönem kuru tutucaksınız hemen uçuk kremi ve ilacı kullanıcaksınız daha rahat geçer böylelikle ama ilk lezyonlar agrılı olur ikk 1 yıl ondan sonra sivilce gibi cıkar geçer veya iç taraftaysa farkına bile varmazsınız geçer gider

Çok haklısınız, özellikle genital bölgede ne hastalıklar var. Ancak aşı bu virüsü kapmış olanlara etki etmez diye biliyorum ben, benim tek umudum dudak uçuğu gibi seneler sonra çıkmaması veya çok azalması. Doktor da bana "dert etme, ne kadar çok takıyorsun kafana, erkeklerde neler neler var bir bilsen.."dedi. Ancak diğer doktor da bütün cinsel hayatını etkiler dedi,kafamı karıştırdı. Bu işin psikolojik yönü yıpratıyor zaten, pişmanlık, suçluluk, keşke yapmasaydım, kimden bulaştı acaba diyorsunuz. Herkesin hayatında beraber yaşamak zorunda olduğu küçük ya da büyük hastalıkları var maalesef, önemli olan moral bozup hayatı zehir etmeden yaşamak. Yine ne oluyorsa bu toplumda hep kadınlara oluyor,güçlü olmamız, ruhsal ve fiziksel olarak dayanıklı olmamız gerek. Hepimize sağlıklı huzurlu günler diliyorum..

Çok haklısınız, özellikle genital bölgede ne hastalıklar var. Ancak aşı bu virüsü kapmış olanlara etki etmez diye biliyorum ben, benim tek umudum dudak uçuğu gibi seneler sonra çıkmaması veya çok azalması. Doktor da bana "dert etme, ne kadar çok takıyorsun kafana, erkeklerde neler neler var bir bilsen.."dedi. Ancak diğer doktor da bütün cinsel hayatını etkiler dedi,kafamı karıştırdı. Bu işin psikolojik yönü yıpratıyor zaten, pişmanlık, suçluluk, keşke yapmasaydım, kimden bulaştı acaba diyorsunuz. Herkesin hayatında beraber yaşamak zorunda olduğu küçük ya da büyük hastalıkları var maalesef, önemli olan moral bozup hayatı zehir etmeden yaşamak. Yine ne oluyorsa bu toplumda hep kadınlara oluyor,güçlü olmamız, ruhsal ve fiziksel olarak dayanıklı olmamız gerek. Hepimize sağlıklı huzurlu günler diliyorum..

canım kafana takma herpes bişey değil uçuk yani ileride güleceğin şeyler hpv daha önemli kapmadan aşısını ol derim Gardasili ol rahatla.Uçuk rahatsızlık bile değil birçok kişinin haberi dahi yok.Ayrıca emin ol erkekler severse seni isterse ölüceğini bilse yine gelir seni alır lütfen hanımlar kimler neler neler var özgüvensiz olmayalım bu kadar bu altıüstü bir uçuk

Degerin kac yaziyor bana dr dedi ki 4.84 yine de pozitif sayilir negatif olsa 0 veya 1 e yakin olurdu dedi agladim morelim cok bozuldu dedi ki aglama sen saglikli bi kadinsin dudakta nasil ucuk cikiyirsa o bolgedr de cikabilir bu sorun edilecek bir sey değil gebelere bile bu testi yapmiyoruz dedi sana niye yapmis ki diger dr herpes testii dedi
O TESTTEN TESTE GÖRE DEĞİŞİR HER HERPES CİHAZININ DEĞER ARALIĞI FARKLIDIR BAZILARININKİSİ 0-1 ARASINDADIR BAZILARININ 16-22 ARASINDADIR VS.BU KİTE GÖRE DEĞİŞİR .EĞER POZİTİF DEĞER ARALIGINI GEÇMİYOSA KİMSE SANA KAFASINA GÖRE BÖYLE BİŞEY SÖYLEYEMEZ.SINIR DEĞERİN ALTINDA SONUCUN NE CIKTIGI ÖNEMLİ DEĞİLDİR O RAKAMLAR SINIR DEĞERIN ALTINDA KALDIGI SÜRECE FARKETMEZ BİR DAHA YAPTIRSAN 2 CIKAR BİR DAHA YAPTIRSAN 1 CIKAR BİR DAHA YAPTIR 0 CIKAR ON DEFA TESTİ TEKRARLAT ONUNDA DA FARKLI SONUC ALIRSIN NEGATİF YANİ O SINIR DEĞERİN ALTINDAYSA FARKETMEZ.
YURTDISINDA HERPES TESTİ OLARAK HERPES SELECT KULLANILIYOR HERPESİ YAKALAMADA ÇOK HASSAS BİR TEST ÜLKEMİZDE MALESEF HERPES SELECT YOK AMA ONUN MUADİLİ OLAN EUROİMMUN ELİSA TESTİ VAR BİRUNİ LABARATUVARLARI EUROİMNUN KULLANIR YAPILAN ARAŞTIRMALARDA EUROİMMUN VE HERPES SELECT TESTİNİN POZİTİF VE NEGATİF OLANLARI GÖSTERME SAYISININ AYNI OLDUGU GÖRÜLMÜŞ AYNI ZAMANDA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE TRİNİTY BİOTECH KULLANILIR BU DA AMERİKADA DA KULLANILAN BAŞARILI BİR CİHAZDIR BUNUN DA HERPES TESTİNE GÜVENEBİLİRSİNİZ, MAVİ LABARATUVARDA DA HERPES TESTİ OLARAK SİEMENSİN CİHAZI KULLANILIYOR BURADA DA HERPES TESTİ YAPTIRABİLİRSİNİZ BUNLARIN HEPSİ HERPESİN KAN TESTİ.
HERPES İÇİN SON İLİŞKİNİZDEN 3 VE 6 AY SONRA HERPES TİP 2 IGG BAKTIRICAKSINIZ IGM DEĞİL İGM DİĞER VİRÜSLERDEN DE ETKİLENDİGİ İÇİN HATALI SONUC VERİR .VE YAPILAN TEST SADECE CİNSEL UÇUK YANİ HSV 2 YE ÖZEL OLMASI GEREKİYOR HEM HSV1 HEM DE HSV2 YE VEYA IGMYE BAKTIRMAYIN TİPE ÖGRE HSV 2 IGG BAKTIRICAKSINIZ. IGM TANI KOYMAZ KOYAMAZ FDA ONAYLI DEĞİLDİR DÜNYADA HERPES EXPERLERİNİN DR HUNDSFİELD ve TERRİ WARREN GİBİ BU İŞİN HERPESİN KİTABINI ÇIKARAN PROFESÖRLER HERPESİN AMERİKADA WASHİNGTON ÜNİVERİSTESİNE ÖZEL DOĞRULAMA TESTİ ÇIKARAN DUAYENLER DİYOR Kİ IGMYLE VEYA İKİ TİPE BİRDEN BAKILAN UÇUK TESTİYLE TANI KONULAMAZ !
SON İLİŞKİDEN 3 VEYA BAZILARI İÇİN EN SON 6 AY SONRA HSV TİP 2 IGG BAKTIRICAKSINZ SONUÇ HER YERDE 2 GÜNDE ÇIKAR SEROLOJİ TESTLERİNDE YER ALMAZ KENDİNİZ EKLETİCEKSİNİZ VE AYNI GÜN CIKMAZ 2 GÜNE ANCAK ÇIKAR TESTİN ÜZERİNDEN 48 SAAT GEÇMESİ GEREKİYOR HERPES KAN TESTİNDE.
SEROLOJİ DAHİL OLMAK ÜZERE BÜTÜN CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR İÇİN SON İLİŞKİNİZİN ÜZERİNDEN 3 AY GEÇMİŞ OLMASI GEREKİYOR.HERPES TESTİ SEROLOJİDE BAKILMAZ KENDİNİZ EKLETİCEKSİNİZ HSV TİP 2 YE ÖZEL IGG DİYİN !!!! BU DEDİGİM LABARATUVARLARDA YAPTIRIN COK ARASTIRDIM HEPSİNİ TEK TEK SORDUM AYLARDIR UMARIM İŞİNİZE YARAR.HEPATİT AŞINIZ YOKSA ONU DA VURULUN MUTLAKA.SEROLOJİDE ANTİ HBS HEPATİT AŞISI OLUP OLMADIGI GÖSTERİR YOKSA VURULUN.AYINI ZAMANDA HSVDEN TAMAMEN FARKLI HPV VAR RAHİM AĞZI KANSERİ VE SİĞİL YAPAN TİPLERİNE KARŞI KORUYAN GARDASİL AŞIYI DA MUTLAKA OLUN YOKSA COK PİŞMAN OLURSUNUZ HİÇBİR BELİRTİSİ YOK HPVNİN SÜRTÜNMEYLE DİREK RAHİME KANSER YAPAN TİPİ BULASABİLİR HABERİNİZ BİLE OLMAZ. BU AŞILARI YAPTIRIN BEN COK CEKTİM SİZDE CEKMEYİN BANA DUA EDİN YETER..
VE KORUNUN PREZERVATİF LATEX MADDESİ İÇERMEZSE BÜTÜN VİRÜSLER GECEBİLİR LATEX İÇEREN DUREX EKSTRA KORUMA PREZERVATİF KULLANIN VİRÜS ÖLDÜRÜCÜ VAR PREZERVATİFTE HER ZAMAN KORUNUN YALVARIRIM :( VE PREZERVATİF DISINDA KALAN ALANLAR İÇİN HEMEN SICAK SU SABUNLA DUŞ ALIN AĞIZ GARGARASI YAPIN ORADAN DA HASTALIK GEÇEBİLİR JİLET YAPMAYIN JİLETLE ACTIGINIZ YARALARDAN VE SÜRTÜNMEDEN GİRİYOR BÜTÜN VİRÜSLER .
EN SON İLİŞKİDEN 3 AY SONRA YAPTIRMANIZ GEREKEN KAN TESTLERİ ;
ANTİ HİV COMBO
ANTİ HBS (HEPATİT AŞISI YOKSA NEGATİF CIKAR HEMEN ASI YAPTIRIN)
HBS AG
ANTİ HCV
VDRL
TPHA
BU YAZDIKLARIM RUTİN BAKILIR AYNI GÜN CIKAR VEYA ERTESİ GÜN HERPES İÇİN YUKARIDAKİ LABARATUVARLARDAN BİRİNE GİDİN HSV 2 IGG BAKTIRIN KANDAN .
HPV YANİ HSVDEN TAMAMEN FARKLI OLAN HUMAN PAPİLLOMA VİRÜS İÇİNDE HER YIL DÜZENLİ SMEAR ALDIRIN COK SÜPHELİYSE İLİŞKİDEN 6 AY SONRA SMEAR ALINAN CUBUKTAN HPV DNA YAPTIRARAK RAHİM AGZINIZA RİSKLİ TİP HPV BULASMIS MI TİPİNE BAKTIRABİLİRSİNİZ.BAKIN KARŞI TARAFTA HPVNİN HİÇBİR BELİRTİSİ YOK SİZE BULASABİLİR ERKEKLERDE HİİİÇ ANLAMANIN YOLU YOK HİÇ HEMDE TESTİ DE YOK GARDASİL AŞISINI OLUN
CİNSELLİKTEN ÖNCE SÜRTÜNME DAHİL KAN TESTİ İSTEYİN HPV KANDA CIKMAZ BUNDAN DOLAYI EVLENENE KADAR LATEX İÇEREN PREZERVATİFLE KORUNUN VE HEMEN DUŞ ALIN

Degerin kac yaziyor bana dr dedi ki 4.84 yine de pozitif sayilir negatif olsa 0 veya 1 e yakin olurdu dedi agladim morelim cok bozuldu dedi ki aglama sen saglikli bi kadinsin dudakta nasil ucuk cikiyirsa o bolgedr de cikabilir bu sorun edilecek bir sey değil gebelere bile bu testi yapmiyoruz dedi sana niye yapmis ki diger dr herpes testii dedi
O TESTTEN TESTE GÖRE DEĞİŞİR HER HERPES CİHAZININ DEĞER ARALIĞI FARKLIDIR BAZILARININKİSİ 0-1 ARASINDADIR BAZILARININ 16-22 ARASINDADIR VS.BU KİTE GÖRE DEĞİŞİR .EĞER POZİTİF DEĞER ARALIGINI GEÇMİYOSA KİMSE SANA KAFASINA GÖRE BÖYLE BİŞEY SÖYLEYEMEZ.SINIR DEĞERİN ALTINDA SONUCUN NE CIKTIGI ÖNEMLİ DEĞİLDİR O RAKAMLAR SINIR DEĞERIN ALTINDA KALDIGI SÜRECE FARKETMEZ BİR DAHA YAPTIRSAN 2 CIKAR BİR DAHA YAPTIRSAN 1 CIKAR BİR DAHA YAPTIR 0 CIKAR ON DEFA TESTİ TEKRARLAT ONUNDA DA FARKLI SONUC ALIRSIN NEGATİF YANİ O SINIR DEĞERİN ALTINDAYSA FARKETMEZ.
YURTDISINDA HERPES TESTİ OLARAK HERPES SELECT KULLANILIYOR HERPESİ YAKALAMADA ÇOK HASSAS BİR TEST ÜLKEMİZDE MALESEF HERPES SELECT YOK AMA ONUN MUADİLİ OLAN EUROİMMUN ELİSA TESTİ VAR BİRUNİ LABARATUVARLARI EUROİMNUN KULLANIR YAPILAN ARAŞTIRMALARDA EUROİMMUN VE HERPES SELECT TESTİNİN POZİTİF VE NEGATİF OLANLARI GÖSTERME SAYISININ AYNI OLDUGU GÖRÜLMÜŞ AYNI ZAMANDA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE TRİNİTY BİOTECH KULLANILIR BU DA AMERİKADA DA KULLANILAN BAŞARILI BİR CİHAZDIR BUNUN DA HERPES TESTİNE GÜVENEBİLİRSİNİZ, MAVİ LABARATUVARDA DA HERPES TESTİ OLARAK SİEMENSİN CİHAZI KULLANILIYOR BURADA DA HERPES TESTİ YAPTIRABİLİRSİNİZ BUNLARIN HEPSİ HERPESİN KAN TESTİ.
HERPES İÇİN SON İLİŞKİNİZDEN 3 VE 6 AY SONRA HERPES TİP 2 IGG BAKTIRICAKSINIZ IGM DEĞİL İGM DİĞER VİRÜSLERDEN DE ETKİLENDİGİ İÇİN HATALI SONUC VERİR .VE YAPILAN TEST SADECE CİNSEL UÇUK YANİ HSV 2 YE ÖZEL OLMASI GEREKİYOR HEM HSV1 HEM DE HSV2 YE VEYA IGMYE BAKTIRMAYIN TİPE ÖGRE HSV 2 IGG BAKTIRICAKSINIZ. IGM TANI KOYMAZ KOYAMAZ FDA ONAYLI DEĞİLDİR DÜNYADA HERPES EXPERLERİNİN DR HUNDSFİELD ve TERRİ WARREN GİBİ BU İŞİN HERPESİN KİTABINI ÇIKARAN PROFESÖRLER HERPESİN AMERİKADA WASHİNGTON ÜNİVERİSTESİNE ÖZEL DOĞRULAMA TESTİ ÇIKARAN DUAYENLER DİYOR Kİ IGMYLE VEYA İKİ TİPE BİRDEN BAKILAN UÇUK TESTİYLE TANI KONULAMAZ !
SON İLİŞKİDEN 3 VEYA BAZILARI İÇİN EN SON 6 AY SONRA HSV TİP 2 IGG BAKTIRICAKSINZ SONUÇ HER YERDE 2 GÜNDE ÇIKAR SEROLOJİ TESTLERİNDE YER ALMAZ KENDİNİZ EKLETİCEKSİNİZ VE AYNI GÜN CIKMAZ 2 GÜNE ANCAK ÇIKAR TESTİN ÜZERİNDEN 48 SAAT GEÇMESİ GEREKİYOR HERPES KAN TESTİNDE.
SEROLOJİ DAHİL OLMAK ÜZERE BÜTÜN CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR İÇİN SON İLİŞKİNİZİN ÜZERİNDEN 3 AY GEÇMİŞ OLMASI GEREKİYOR.HERPES TESTİ SEROLOJİDE BAKILMAZ KENDİNİZ EKLETİCEKSİNİZ HSV TİP 2 YE ÖZEL IGG DİYİN !!!! BU DEDİGİM LABARATUVARLARDA YAPTIRIN COK ARASTIRDIM HEPSİNİ TEK TEK SORDUM AYLARDIR UMARIM İŞİNİZE YARAR.HEPATİT AŞINIZ YOKSA ONU DA VURULUN MUTLAKA.SEROLOJİDE ANTİ HBS HEPATİT AŞISI OLUP OLMADIGI GÖSTERİR YOKSA VURULUN.AYINI ZAMANDA HSVDEN TAMAMEN FARKLI HPV VAR RAHİM AĞZI KANSERİ VE SİĞİL YAPAN TİPLERİNE KARŞI KORUYAN GARDASİL AŞIYI DA MUTLAKA OLUN YOKSA COK PİŞMAN OLURSUNUZ HİÇBİR BELİRTİSİ YOK HPVNİN SÜRTÜNMEYLE DİREK RAHİME KANSER YAPAN TİPİ BULASABİLİR HABERİNİZ BİLE OLMAZ. BU AŞILARI YAPTIRIN BEN COK CEKTİM SİZDE CEKMEYİN BANA DUA EDİN YETER..
VE KORUNUN PREZERVATİF LATEX MADDESİ İÇERMEZSE BÜTÜN VİRÜSLER GECEBİLİR LATEX İÇEREN DUREX EKSTRA KORUMA PREZERVATİF KULLANIN VİRÜS ÖLDÜRÜCÜ VAR PREZERVATİFTE HER ZAMAN KORUNUN YALVARIRIM :( VE PREZERVATİF DISINDA KALAN ALANLAR İÇİN HEMEN SICAK SU SABUNLA DUŞ ALIN AĞIZ GARGARASI YAPIN ORADAN DA HASTALIK GEÇEBİLİR JİLET YAPMAYIN JİLETLE ACTIGINIZ YARALARDAN VE SÜRTÜNMEDEN GİRİYOR BÜTÜN VİRÜSLER .
EN SON İLİŞKİDEN 3 AY SONRA YAPTIRMANIZ GEREKEN KAN TESTLERİ ;
ANTİ HİV COMBO
ANTİ HBS (HEPATİT AŞISI YOKSA NEGATİF CIKAR HEMEN ASI YAPTIRIN)
HBS AG
ANTİ HCV
VDRL
TPHA
BU YAZDIKLARIM RUTİN BAKILIR AYNI GÜN CIKAR VEYA ERTESİ GÜN HERPES İÇİN YUKARIDAKİ LABARATUVARLARDAN BİRİNE GİDİN HSV 2 IGG BAKTIRIN KANDAN .
HPV YANİ HSVDEN TAMAMEN FARKLI OLAN HUMAN PAPİLLOMA VİRÜS İÇİNDE HER YIL DÜZENLİ SMEAR ALDIRIN COK SÜPHELİYSE İLİŞKİDEN 6 AY SONRA SMEAR ALINAN CUBUKTAN HPV DNA YAPTIRARAK RAHİM AGZINIZA RİSKLİ TİP HPV BULASMIS MI TİPİNE BAKTIRABİLİRSİNİZ.BAKIN KARŞI TARAFTA HPVNİN HİÇBİR BELİRTİSİ YOK SİZE BULASABİLİR ERKEKLERDE HİİİÇ ANLAMANIN YOLU YOK HİÇ HEMDE TESTİ DE YOK GARDASİL AŞISINI OLUN
CİNSELLİKTEN ÖNCE SÜRTÜNME DAHİL KAN TESTİ İSTEYİN HPV KANDA CIKMAZ BUNDAN DOLAYI EVLENENE KADAR LATEX İÇEREN PREZERVATİFLE KORUNUN VE HEMEN DUŞ ALIN

ben ilk herpes olduğumu öğrendiğimde yıkılmıştım. Kanser olmadınız, aids de değilsiniz sakin olun. 3. atağımı yaşıyorum. Çok detaylı araştırdım. 6 özel hastane ve cerrahpaşa ya göründüm. Titizliğimin sonuçları...

Nasıl evlenirim nasıl çocuk doğururum kafasından çıkın. Bana bunu bulaştıran erkek arkadaşım oldu. Sağolsun midesiz ve pis olduğu için önüne gelenle yatınca taşıyıcı olmuş. HİV olmadım diye dua ediyorum. Kondom kullanmıyodu çünkü hayvan herif.

Şimdş yapmanız gerekenler; ilk dönem çok zor geçiyor ve ilkinde lezyonlar ne kadar sürede iyileştiyse yani benim 3 haftada iyileşmişti. ataklarınız 3 gün oluyor. 2 hafta sürdüyse sonrası ataklar 2 gün.

İlkini atlatmak için doktor haricinde kimseyi dinlemeyin ve tedaviyi dört dörtlük uygulayın harfiyen! ben permasol dezenfektan la oturma pansumanı yaptım ilk dönemimde. devamı antibiyotikli kremler. yazın denk geldiği için etekle idare ediyodum. lezyona sürtücek şeylerden kaçının mümkünse bol ve ferah şeyler giyin. ben aileme ağdadan geçtiğini söylemiştim. bekar olanlar sorun yaşıcaksa bunu söyleyeblir. Tıbben mümkün çünkü virüs ölebilen bişe olmadığı için sir ağda kabından geçebilir.

Devamında geçti sanıyosanız yanılıyosunuz. Ama bununla yaşamayı da öğreniyosunuz. Ben ilk tercihimin ne kadar yanlış olduğunu onları gördükçe hatırlayıp kurtulduğum için şükrediyorum. Erkeği siktiredin şimdilik. Onlar at gibi olduğu için %99 u bunu lezyon şeklinde yaşamıyo.

Yapmanız gereken kısma dönersek;

immiun sistemi çok güçlü tutuyosunuz. Meyvesi sebzesi stressiz yaşamı düzenli uykusuyla. oral kullanıcağınız antibiyotikleri aksatmadan dakikası dakikasına içiyosunuz... Devamında doktorunuz koruma dönemi uygularsa ki bende 3 aylık süreç uygulandı. ilaç alıyorum bi bok olmaz demeyin. Tekrarlıyo.

Bidaha olursa atağınız;

idrar ve dışkı sonrası batikonla dezenfekte edin her seferinde. antibiyotikli furacin fucidin gibi bi ila.la pansuman ve size uygun tablet antibiyotik.

Benim işten ayrılıp stres uykusuzluk ve iğrenç beslenme zamanıma denk geldi. o yüzden leş durumda geçirdim. ama hemen vitamin takviyesi immunex isimli bağışıklık sistemi için olan ilacı alıyorum. o da çok iyi geliyo. bişe olursa yazın. nöbetçi herpesci olarak her türlü destek olurum. Özelden de yazabilirsiniz.sevgiler

Back
X