Genital siğil

dilasa01

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
394
96
13
28
Merhabalar özel bölgemde siğillerim olduğumu farkettim doktora gittim yaktırdım patoloji sonucundan anlayan yorumlayabilirmi bu arada Hpv testi veremedim 30 yaş altı olunca yapmadılar smear testi negatif çıktı şuan yaktırdığım için iyileşmedi oyuzden Hpv testi vermeye gidemedim

Eklentiler

• IMG_1872.webp
    IMG_1872.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
  • Biyopsi Özelliği: 0,6 x 0,2 x 0,1 cm boyutunda eksizyonel biyopsi.
  • Histolojik Bulgular:
    • Epidermiste fokal (yer yer) kalınlaşma, koilositik-keratinositik atipi (hücrelerde anormal görünüm) tespit edilmiş.
    • Düşük dereceli displazi (erken evre hücresel bozulma) izlenmiş ama:
    • Bazı alanlarda Yüksek Dereceli Displazi (HSIL) (kanser öncüsü lezyon olabilir) ile uyumlu görünüm saptanmış.

• Ek tetkik önerisi:
    Daha net tanı koymak için immunohistokimyasal inceleme ve üst patoloji merkezine danışılması öneriliyor.
    Patoloji merkezi mevcut parafin bloklarını üst merkeze göndererek nihai tanının orada konulmasını istemiş.

🔎

Kritik Noktalar:

• Displazi hücresel düzeyde bozulmadır. Yüksek dereceli displazi, tedavi edilmezse kansere dönüşme riski taşır.
  • Şu an için kesin kanser tanısı konmamış, ancak bazı alanlarda ciddi hücresel bozulma görüldüğü için ileri tetkik (özellikle HSIL olup olmadığını netleştirmek adına) önerilmiş.
  • “Epitelyal atipi bir taraf yan cerrahi sınırda devam etmektedir” cümlesi, şüpheli hücresel bozulmanın alınan dokunun kesim kenarında da devam ettiğini yani tamamen çıkarılmamış olabileceğini gösteriyor.

✅

Ne Yapılmalı?

• Rapor, bir üst patoloji merkezine gönderilerek yeniden değerlendirme yapılmasını ve tanının netleştirilmesini öneriyor. Bu mutlaka yapılmalı.
  • Nihai tanıya göre tedavi şekli belirlenecek:
    • Takip, ek cerrahi işlem veya gerekirse onkolojik değerlendirme.

• Biyopsi Özelliği: 0,6 x 0,2 x 0,1 cm boyutunda eksizyonel biyopsi.
  • Histolojik Bulgular:
    • Epidermiste fokal (yer yer) kalınlaşma, koilositik-keratinositik atipi (hücrelerde anormal görünüm) tespit edilmiş.
    • Düşük dereceli displazi (erken evre hücresel bozulma) izlenmiş ama:
    • Bazı alanlarda Yüksek Dereceli Displazi (HSIL) (kanser öncüsü lezyon olabilir) ile uyumlu görünüm saptanmış.

• Ek tetkik önerisi:
    Daha net tanı koymak için immunohistokimyasal inceleme ve üst patoloji merkezine danışılması öneriliyor.
    Patoloji merkezi mevcut parafin bloklarını üst merkeze göndererek nihai tanının orada konulmasını istemiş.

🔎

Kritik Noktalar:

• Displazi hücresel düzeyde bozulmadır. Yüksek dereceli displazi, tedavi edilmezse kansere dönüşme riski taşır.
  • Şu an için kesin kanser tanısı konmamış, ancak bazı alanlarda ciddi hücresel bozulma görüldüğü için ileri tetkik (özellikle HSIL olup olmadığını netleştirmek adına) önerilmiş.
  • “Epitelyal atipi bir taraf yan cerrahi sınırda devam etmektedir” cümlesi, şüpheli hücresel bozulmanın alınan dokunun kesim kenarında da devam ettiğini yani tamamen çıkarılmamış olabileceğini gösteriyor.

✅

Ne Yapılmalı?

• Rapor, bir üst patoloji merkezine gönderilerek yeniden değerlendirme yapılmasını ve tanının netleştirilmesini öneriyor. Bu mutlaka yapılmalı.
  • Nihai tanıya göre tedavi şekli belirlenecek:
    • Takip, ek cerrahi işlem veya gerekirse onkolojik değerlendirme.
Teşekkür ederim yorumunuz için doktor bir ay sonra gel demişti 7 temmuzda işlem yapmıştı erken tarihede randevu bulamıyorum bu durumda acil olarak gitmem gerekiyor mu hastaneye

Teşekkür ederim yorumunuz için doktor bir ay sonra gel demişti 7 temmuzda işlem yapmıştı erken tarihede randevu bulamıyorum bu durumda acil olarak gitmem gerekiyor mu hastaneye
MHRS den bakıyorsanız 182 yi arayın yada hastaneye gidip kiosk makınalarından sıra alın. 182’yi arayınca oradaki temsilciye randevu istediniz doktorun hangi tarihte boş randevusu açılır tarihini alın ve o tarihte tekrar tekrar arayın

Back
X