Geniz eti ameliyatı sonrası durmayan burun akıntısı ve öksürük

fullofhope

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
39
Puanlar
298
Merhabalar kizlar. Oglum 4 yasinda. Yaklaşık bir ay önce Cerrahpasa da geniz eti ameliyatı oldu. İki kulağına da tüp takildi. Toparlanma, hastane süreci sıkıntısız geçti. Uykusu da düzene girdi diyebilirim. Öncesinde horlayarak uyuma, uyku apnesi falan vardi. Sıkıntı şu ki burun akıntısı ve ara ara olan öksürük devam etti. Sanirim geniz akıntısı sebebiyle oluyor. Şuan uyku arasında sürekli öksürüyor 😞cok canim sıkılıyor bu duruma. Var mi benzer şeyler yaşayanlar?

Tüp olayı yoktu bizde sadece geniz eti alındı 3 yaşına 1 ay vardı 2025 Eylül'de. İlk 20 gün hırıltısı hala vardı balgamdan, alerji belirtileri bıçak gibi kesildi ameliyat sonrası burun kaşınması hapşırma akıntı tıkanma uyku apnesi horlama hiç uyumamış gibi göz altı morlukları. Ama bi kaç ay sonra kaşıntı ve ara ara da olsa hapşırmalar geri geldi. Sadece tıkanma ve akıntı olmuyor. Uyku sorunları tekrarlamadı. Yalnız biz ameliyat sonrası ilaç kullanmadık. Bu kışı ilaçsız geçirdi.

Belki ameliyat etkileridir ama değil gibi geliyorsa mutlaka kontrol ettirin derim

Tüp olayı yoktu bizde sadece geniz eti alındı 3 yaşına 1 ay vardı 2025 Eylül'de. İlk 20 gün hırıltısı hala vardı balgamdan, alerji belirtileri bıçak gibi kesildi ameliyat sonrası burun kaşınması hapşırma akıntı tıkanma uyku apnesi horlama hiç uyumamış gibi göz altı morlukları. Ama bi kaç ay sonra kaşıntı ve ara ara da olsa hapşırmalar geri geldi. Sadece tıkanma ve akıntı olmuyor. Uyku sorunları tekrarlamadı. Yalnız biz ameliyat sonrası ilaç kullanmadık. Bu kışı ilaçsız geçirdi.

Belki ameliyat etkileridir ama değil gibi geliyorsa mutlaka kontrol ettirin derim
Cvap için teşekkür ederim. :KK200: Bizim de neyse ki horlama, uyku apnesi durumu sona erdi ama bu durmayan burun akıntısı ve gece öksürüğü can sıkıcı oluyor. Dün ikimiz de hiç uyuyamadık. Doktorumuz 6 hafta sonra kontrol demişti. 2 hafta sonra gideceğiz. Bakalım artık. Alerji testi mi yaptırsam dedim bilemedim vallahi. Bir kontrole gidelim bakalım doktorumuz ne diyecek.

Cvap için teşekkür ederim. :KK200: Bizim de neyse ki horlama, uyku apnesi durumu sona erdi ama bu durmayan burun akıntısı ve gece öksürüğü can sıkıcı oluyor. Dün ikimiz de hiç uyuyamadık. Doktorumuz 6 hafta sonra kontrol demişti. 2 hafta sonra gideceğiz. Bakalım artık. Alerji testi mi yaptırsam dedim bilemedim vallahi. Bir kontrole gidelim bakalım doktorumuz ne diyecek.
Sizinki daha kapsamlı bi ameliyat olmuş illa ki etkisi vardır iyileşme sürecine. Eğer aşırı bi sorun görüyosanız beklemeyebilirsiniz. Doktorumuz 1 hafta sonra kontrole çağırdı, bi sorun olmadığını söyledi sonra bi daha götürmedik çağırmadı da. Tabi can sıkar benimki tüm gününü hapşırarak geçirip sürekli burun ucunu kaşırdı ama sürekli taş çatlasın 5 dk ara verirdi. Şimdi hiç yapmıyor arada hapşırsa da akıntısı olmuyor. 10-15 gün ağır nezle gibi gezerdi. Hafta yolları tıkanırdı akıntıdan. Çok şükür bu sene hiç böyle sorunlar olmadı. Yaz biterken bi kere daha götürürüm. Bi de oğlumun kullandığı ilaç gece korkmalsrı falan yapıyormuş ve ben bunu asla anlamadım. Ameliyattan sonra Instagram'da bi parlaşımda gördüm. Hay senin kafana diye de söylendim çok eziyetliydi. Nasıl anlamadım nasıl farketmedim bilmiyorum. Bu yüzden de ilacı kullanmaktan çekindim biraz. İnşallah toparlar çabucak

Arkadaşlar merhaba sizde hiç ameliyat sonrası genizden boğuk konuşma oldu mu? Bizim 10 gün oldu hala toparlanmadı da .Endişe ediyorum.Çocuk bir garip konuşuyor

Arkadaşlar merhaba sizde hiç ameliyat sonrası genizden boğuk konuşma oldu mu? Bizim 10 gün oldu hala toparlanmadı da .Endişe ediyorum.Çocuk bir garip konuşuyor
Merhabalar. Öncelikle cok gecmis olsun. Bizde olmadi ancak birçok yorumda görmüştüm bunu. Birkac ay sonra normale dönüyormuş endişelenmeyin. Bizim de agzi acik uyuma, horlama ve arada burun akintisi sorunu devam ediyor maalesef. Dişlerini hergün fircalamamiza ragmen rengi değişti. 😞Cok yorucu bir süreç.

Back
X