çiğdem ben bu anlattıklarında okuyunca kendimi karşı tarafta gördüm.zira benimde yıllar geçmesine rağmen hala düzenli bir işim yok,bunun çok sıkıntısını çektim zaman zaman ve çekiyorum.benim de bütün arkadaşlarım evlendi ve düzenli bir ilişkim dahi olmadı..çok arkadaşımın evlide olsa zor günlerinde ben yanında oldum,her aşamada vs..ama yalnız bırakılan yine ben oldum (bu durumda da sen oluyorum)..hala daha öyle ..son bi dostum vardı biriyle tanıştı vs.sonra hızlıca söz nişan olayları derken ben kendimi yalnız buldum..bu durumda da yani benim tam tersi olup hayatını bi şekilde yoluna koyanlar benden kaçtı mı diyim artık uzaklaştı mı ...ne olursa olsun vefa önemli,onca yıllık hatırlar da...herkes mutlu olsun isteriz tabii.herkesin işi gücü yuvası olsun..olana da saygı olsun olmayanada..
"İnsanların kendinden daha az başarılı insanlarla başarısını,mutsuz insanlarla mutluluğunu konuşmaması gerektiğini öğrendim...."
sizce de böyle mi??
hayat size bunu öğretti mi???
ne dersiniz.......
herkesle herşey paylaşılmamalı.
olumunekankayizsmile
-eşinden yeni ayrılmış/ölmüş birine sürekli eşinizle yaptığınız aktiviteleri anlatmanız.
-iflasa uğramış birine yaptığınız tatilden değiştirdiğiniz koltuk takımından,yeni aldığınız arabanızdan bahsetmeniz.
-çocuğu başarısız yada sınıfta kalmış bir anneye çocuğunuzun başarısından bahsedip gurur duymanız.
-çocuğu olmayan bir bayana 3. veya 4. çocuğu düşündüğünüzü mutluluk kelebeği edasında anlatmanız.
-boşanmak üzere bir insana mutluluktan uçtuğunuzu ikinci baharı yaşadığınızı anlatmanız.
-evinde zar zor yemek pişiren insana bilmem nereden yemek söyleyip yiyoruz yemeğe gidiyoruz diyip anlatmanız olmaz...
insanlar dengi dengine muhabbet kurmalı sözlerine de dikkat etmeli. bazen biz mutluluğumuzu paylaştığımızı sanarken kanayan bir yaraya tuz basabiliriz.
değil mi ama??
ne güzel söyledin..bu yüzden başlığım "gerçek dostlar arkadaşlar"...sen yalnız bırakılmışsın ben de belki artık iki kişi olduğum, fazla geldiğim için terkedildim..ya da başka bişey...ama çooook üzgünüm...arkadaşlık böyle olmamalı ki...arkadaş mutsuzluğuda mutluluğu da paylaşandır...
ben çok özledim, çok üzgünüm çok kırgınım ama ne yapacağım...
her aradığımda her ulaşmaya çalıştığımda elim boş döndüm...
Evet haklısın Er_ca bende çok dikkat ederim vereliniortakherkesle herşey paylaşılmamalı.
olumunekankayizsmile
-eşinden yeni ayrılmış/ölmüş birine sürekli eşinizle yaptığınız aktiviteleri anlatmanız.
-iflasa uğramış birine yaptığınız tatilden değiştirdiğiniz koltuk takımından,yeni aldığınız arabanızdan bahsetmeniz.
-çocuğu başarısız yada sınıfta kalmış bir anneye çocuğunuzun başarısından bahsedip gurur duymanız.
-çocuğu olmayan bir bayana 3. veya 4. çocuğu düşündüğünüzü mutluluk kelebeği edasında anlatmanız.
-boşanmak üzere bir insana mutluluktan uçtuğunuzu ikinci baharı yaşadığınızı anlatmanız.
-evinde zar zor yemek pişiren insana bilmem nereden yemek söyleyip yiyoruz yemeğe gidiyoruz diyip anlatmanız olmaz...
insanlar dengi dengine muhabbet kurmalı sözlerine de dikkat etmeli. bazen biz mutluluğumuzu paylaştığımızı sanarken kanayan bir yaraya tuz basabiliriz.
aslında burda gözden kaçan başka bişey daha var, insanlar sürekli değişiyor
bundan 10 sene önce çok iyi anlaştığın aynı frekansta olduğun biriyle bugun yabancı olabilirsin, hatta bu durum eşler için bile geçerli
kimi yerinde sayarken hatta gerilerken, kimi daha ileriye gidiyor, bu ileri gidiş maddi olmak zorunda değil, manevi boyutu daha önemli
insanlar değiştikçe, frekansının başkalaştığı insanları bırakıyıp, yeni frekansların peşine düşmeli bence, arkadaşlıkta bi enerji alışverişi
peki konuyu biraz değiştireyim,gerçek dost arkadaşının , özel hayatındaki yanlışları onun yüzüne söylemeli mi,yoksa bozulur kırılır diye vazmı geçip,görmemezliğe gelmeli ve sadece dinlemeli mi..
ben söyledim ve 20 gündür görüşmüyoruz.
peki konuyu biraz değiştireyim,gerçek dost arkadaşının , özel hayatındaki yanlışları onun yüzüne söylemeli mi,yoksa bozulur kırılır diye vazmı geçip,görmemezliğe gelmeli ve sadece dinlemeli mi..
ben söyledim ve 20 gündür görüşmüyoruz.
peki okypete arkadaşın burda değilse ve özel olmazsa neydi ki sorun
çünkü aslında hatalarda göreceleri, sana göre hata ona göre doğruydu belki, belki uyarını yanlış yorumladı
aslında gerçek hayatta dertleşmek bence dinlemekten ibaret olmalı, eğer çözüm yolu sorulmuyosa
tabii genel geçer yanlışlarda var muhakkak, öyle bişey miydi
off canım bende bir arkadaşının eşini sahilde eşini bir kızla kayalıklarda gördüm...hemen arkadaşımı aramadımm..
sonuc bana düşman oldu keşke demeseymişim azdaha yuvasını yıkıyormusum?
sence yanlışmı yaptım??
bir erkek arkadaş sorunu. netten tanıdığı bir kaç kere görüştüğü,ve evlenmeye karar verdikleri.
ve bana göre,tamamen kandırıldığı...
annesiyle tanıştırdı geçenlerde. evlilik kararı var.
ama birde oğlan beyin kanseri oluyor. tam iş ciddiye bindiğinde.
ve benim saf arkadaşımda inaanıyor..
doktor yapacak bir şey yok diyor. buda inat tedaaviye başlamıyor.
soruyorum arkadaşıma teşhis ne. tümör nerede. söylemiyormuş.
neyse inanmasdım dedim.
bu arada adam gayet normal hayata devam.
arkadaşım günlerdir benim beynimi yiyor. üzülüyor. ve sonra,bana dediği,haklısın oky,bende inanmıyorum. ama seviyorum. kendini bana farklı tanıttı,şuyum var buyum var. iş ciddiye binince böyle yaptı. yalan söylemek zorunda kaldı.insanlar hayatında yalan söyleyebilirler.
buyrun burdan yakın. dellendim ve dedimki bir daha onunla ilgili olumlu olumsuz bir şey duymayacağım ağzından. birazda sert girdim galiba. bu huyumu sevmez benim. ses tonum birden sertleşir.o gün bu gündür. görüşmüyoruz
bence yapman gerekeni yaptın canım. arkadaşlık budur.. yüzüne bakamazdın yoksa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?