bence doğru olanı yapmışsın, aşkın gözü kör diye buna deniyor herhalde
malesef o körlüğü 3. kişiler gideremiyo, sen kötü oluyorsun sonunda
tahminim o ki, ilerde bi gün gelip sana dert yanacak yine, böyle böyle yaptı diye
tabii chess bir gün anlıyacak.
yine ben dinleyerceğim onu...
adamın ilk yalanıda değil bu. önce kartalda yaşıyorum dedi.sonra ortaya çıktı kocaeli... herşeyi yalan. ama görmüyor işte...
insanlar bazı şeyleri kendi bünyelerinde kabul ettikleri zaman sen ne yaparsan yap elin boş dönersin canım..buraa önemli olan yada bekar ,çalışan yada çalışmayan...önemli değil ne olursa osun insanın kişilik yapısı ve hayatı algılayış biçimidir..o insan evlenmiş olada aynı şeyleri yaaşrsın..demek istediğim şartlarınız eşit olsada..maalesef yılların verdiği bir emek ama bazen kaybolabiliyor hiç nedensiz,sebepsiz..yıllar geçtikçe bir bir eksiliyor herşey gibi dostalrımızın sayısıda..ben de üzülüyorum ama zaten demek değil midir ki gerçek dostluk iyi günde kötü günde her zaman yan yana olabilmek...hangi iş hangi eş yada hani başka bişiy dostun yerini alabilir..:1no2:
Gerçek dost olabilseydiniz bence böyle olmazdı Çiğdem,nerde tıkandınız onu bulmak lazım,belki kıskandı çok iyi niyetle anlattığınız şeyleri ,belki samimiyetinize inanamadı,belki sırf hırsından ve mutsuzluğundan görmek istemedi çabanızı.
Dostluğunuz bir sınav veriyor bence,eğer gerçek dostsanız bunu atlatır,daha güçlü devam edersiniz,değilse zaten ne yapsanız kar etmez.Bence hiç gocunmayın adım atmaktan,gurur yapmayın,seni anlamak istiyorum,böyle olmak istemiyorum deyin,hiçbirşey kaybetmezsiniz,olmuyosada elimden gelebileni yaptım dersiniz.
aslında burda gözden kaçan başka bişey daha var, insanlar sürekli değişiyor
bundan 10 sene önce çok iyi anlaştığın aynı frekansta olduğun biriyle bugun yabancı olabilirsin, hatta bu durum eşler için bile geçerli
kimi yerinde sayarken hatta gerilerken, kimi daha ileriye gidiyor, bu ileri gidiş maddi olmak zorunda değil, manevi boyutu daha önemli
insanlar değiştikçe, frekansının başkalaştığı insanları bırakıyıp, yeni frekansların peşine düşmeli bence, arkadaşlıkta bi enerji alışverişi
tabii chess bir gün anlıyacak.
yine ben dinleyerceğim onu...
adamın ilk yalanıda değil bu. önce kartalda yaşıyorum dedi.sonra ortaya çıktı kocaeli... herşeyi yalan. ama görmüyor işte...
söyliyeceginiz herşey birgün aleyhinize delil olarak kullanılacaktır ..:) kesinlikle sırrımı derdimi çocuklarıma bile vermem. üstelik arkadaşlarımın bazı sırlarınıda çocuklarımdan saklarım boşbogazlık yapmasınlar zor duruma kızıverince küsüverince ortaya dökmesinler diye .bence dertleşmekmi istiyorsun başka bir muhitte seni hiç tanımıyan çevrenden olmayan bir insana derdini açabilirsin çözümünü sorabilirsin ama yakın arkadaşlara hele helede iş arkadaşlarına asla kendi kuyunu kendin kazarsın ne işyerinden bir sevgili edinin nede samimi bir dost aleyhinize işler birgün gelirde
"İnsanların kendinden daha az başarılı insanlarla başarısını,mutsuz insanlarla mutluluğunu konuşmaması gerektiğini öğrendim...."
sizce de böyle mi??
hayat size bunu öğretti mi???
ne dersiniz.......
söyliyeceginiz herşey birgün aleyhinize delil olarak kullanılacaktır ..:) kesinlikle sırrımı derdimi çocuklarıma bile vermem. üstelik arkadaşlarımın bazı sırlarınıda çocuklarımdan saklarım boşbogazlık yapmasınlar zor duruma kızıverince küsüverince ortaya dökmesinler diye .bence dertleşmekmi istiyorsun başka bir muhitte seni hiç tanımıyan çevrenden olmayan bir insana derdini açabilirsin çözümünü sorabilirsin ama yakın arkadaşlara hele helede iş arkadaşlarına asla kendi kuyunu kendin kazarsın ne işyerinden bir sevgili edinin nede samimi bir dost aleyhinize işler birgün gelirde
Aslında olmamalı..ama oluyor.
Aksine sizin başarınız ya da mutluluğunuz ona örnek olmalı,
kendindeki eksikiliğin nedenini bulmasına çalışmalı.
Kendi açımdan böyle düşünüyorum,ben başarısızsam arkadaşımın başarısını niye kıskanayım,
bende başarmalıyım diye gaza gelirim en çok..
Ya da mutluluğunu neden kıskanayım?bendeki sorun ne diye düşünür,
arkadaşımla bu konuları daha çok konuşurum.
Benimde 22 yıllık arkadaşlığım,dostluğum(ben öyle sanıyordum)bitti..
Nedenide yok,aramadı aramadım bitti..
Arkadaşlarım var,günlerim var..
Ama dostum yok.
Bir tane vardı onunlada ayrı kutuplarda ayrı hayatlardayız..Ha br araya gelince muhabbetimiz gırgırımız bi şkeilde devam ediyor ama benim hayatım o kadar yorucu ve tempolu ki;birilerinin daha yükünü taşıyamıyorum..
3 günüm var,biri akraba günü ona çok katılamıyorum.Dışarda.Ama iki günüm iki ayrı grup.Çoluklu çocuklu olduğumuz grup..Atıyoruz hepsini odaya,sürekli gidip gelip bakıyoruz.Kontrol ediyoruz.Bizlerde muhabbet alanlarımızı yaşadığımız hayatlarla çizgilendiriyoruz..Bazen eşli yapıyoruz günlerimizi akşamları,bazen çocukları almayalım önümüzdeki ay sadece bayanlar olalım diyoruz,bazende çocukları alıyoruz..
Ama yaşamı benden farklı(maddi olarak kesinlikle değil)biriyle ortak nokta bulamadığımdan devamlılığı gelmiyor birşeylerin..
Bu benim seçimim,benim rahatlığım..
insan sevdiklerinin başarılarından,mutluluklarından..vs ilham alıp,kendine örnek almaz mı...birlikte paylaşarak katlamaz mı sevincini...zaman daha neelri kaybettirecek bize kimbilirbilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?