• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçek Dostunuz var mı?

Leylaaaa3

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
6
Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır kafama takılan bi konu var sizdende sormak istedim.
Kaç arkadaşınız var? Acaba arkadaşlarınzla gerçek bağlar kurdunuz mu ?
Veya gerçek dostunuz var mı ?
Sanki bu devirde gerçek ve içten arkadaşlıklar kurmak zor olmuş ve eskisi gibi değil artık…

Gerçek dostluktan ne kastettiğinize göre değişir. Mesela bazı insanlar var dertli olduğumda gideyim saatlerce anlatayım teselli etsin ama mutlu günümde ortada gözükmesem de olur der. Yada hep verici bir gerçek dostluk beklerken sıra ona gelince aynı performansı göstermez.
Dostum diyeceğim çok insan var. Ama bazen kırgınlıklar oldu, yanlış anlaşılmalar oldu. Bazen ben alttan aldım daha çok idare eden oldum bazen onlar. Yani muntazam her zaman düzgün ilerleyen bir şey değil arkadaşlık.
Ama çok dostum arkadaşım var.

Bolca var. Sayamam şimdi. Ama 30’umdan sonra da, evliyken de, bekarken de tanıdığım ve hayatıma aldığım insanlar var. Bunun yaşla, medeni durumla bir ilgisi yok.
Buna kesinlikle katılıyorum

Bu sizin dost edinme yeteneğiniz ve kalitenizle ilgili
Her yaşta dost bulunur edinilir
Kimse kendini yok 30 dan sonra bulunmaz, yok evlendikten sonra bulunmaz diye teselli etmesin

Ama herkes dost olamaz. Dost kimdir? Mutluluğunuza candan sevinendir. İçten içe kıskandığı an elenir

Merhaba hanımlar,
Sanki bu devirde gerçek ve içten arkadaşlıklar kurmak zor olmuş ve eskisi gibi değil artık…
Evlendiler hepsi değişti inanın şuan hiç dostum yok diyebilirim

Benim gerçek dostum ablam,minnoş kedim. Kedimle her gün sohbet ediyoruz o da beni dinler bana hep sarılır. 🥰 Ablama buradayken her şeyimi anlatırdım ama yurtdışına gittikten sonra pek anlatmamaya başladım üzülmesin diye. Güvendiğim 3 arkadaşım var, onlar benim kız kardeşim gibi.

Evlendiler hepsi değişti inanın şuan hiç dostum yok diyebilirim
onlar zaten evlenmese de bitecek arkadaşlar demek ki.
Benim ilkokuldan beri görüştüğüm arkadaşım bekar ben evliyim bir değişme olmadı mesela. Ama ikimizde evli olduğumuz halde biten arkadaşlıklarım da oldu. Bazen size iyi gelmemeye başlar. Hayata bakışınız zamanla değişir arkadaşlıklar da biter

Çok ardadasim vardı hepsi şuan sadece insatgramda ekli gonderilere beğeni atma dışında bağımız yok.35 yıllık dostum var.birlukte büyüdük şimdi çocuklarımız la biraradayiz ama senede bir desem yeridir.her hafta telefonla görüşürüz ama hatta tatil programı yaptık.evlendikten sonra tek dostum eşim oldu o da mecburiyetten.yas geçtikçe ben çevremde insan görmek istememeye başladım.arkadaslsrim komşuları ile storyler atıyor iceiceler ben karşılaşınca selam veriyorum.problem bende galiba ama artık gerçek dost yok

Dostluk kuramamaktan yakınan birinin biraz kendiyle ilgili meseleleri halletmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani "gerçek dost kalmadı, herkes sahte" gibi argümanlar çok kibirli geliyor bana.

Açıkçası olgunlaştığım ve hayata karşı farkındalığımın arttığı dönemlerde kurduğum dostluklar ile öncesinde kurduklarım arasında ciddi farklar var.

Yaş, iş, medeni durum farketmeksizin belli bir olgunluktan sonra kurduğum ilişkiler çok daha sağlam, sağlıklı ve makul oldu.
Ancak bundan kastım sorunsuz, sıkıntısız, tartışmasız ilişkiler değil elbette. Haklı veya haksız olmakla ilgili derdi olmayan, gerektiğinde tartışılan, özür dilemeyi bilen, yeri geldiğinde kırgınlık da olabilen ama tüm bunların üstesinden gelebilecek olgunlukta ilişkilerden söz ediyorum.

Dolayısıyla ben makul birinin arkadaşlıkları olabileceğine inanırım. Hiç arkadaşı olmayanı dünyanın en dürüst ve en doğru insanı görmem, aksine sorunu onda ararım.

Kayınvalidem mesela çevresinde hiç kimse bırakmadı. Tüm arkadaşlarıyla arasını açtı. Etrafta "kimseyle görüşmüyorum, herkesi sildim, herkes samimiyetsiz" diye övünür kendiyle ama sorunun kaynağı kendisidir, kabul etmez. Kimseye tahammülü yoktur ama herkes ona tahammül etsin ister. Herkesin açığını arar, yüzüne güler arkasından dedikodu eder. En ufak ona göre yanlış yapılan bir şeyde bıçak gibi keser. Alınacak darılacak saçma sapan şeyler aranır durur. Hep kendi konuşmak ister, bulunduğu ortamda en çok dikkat çeken ve herkesi domine eden o olmak ister gibi gibi saymakla bitmez. Narsist biri işte kısaca. Çevresinde de tek insan bırakmadı bu halleriyle.

Siz de öylesiniz demiyorum yanlış anlaşılmasın, yakınımda bir örnek verdim sadece ama dediğim gibi biraz kendi tarafımızdaki sorunları görmek lazım. Hayatta her zaman hep karşı taraf suçlu değil çünkü.

Çok ardadasim vardı hepsi şuan sadece insatgramda ekli gonderilere beğeni atma dışında bağımız yok.35 yıllık dostum var.birlukte büyüdük şimdi çocuklarımız la biraradayiz ama senede bir desem yeridir.her hafta telefonla görüşürüz ama hatta tatil programı yaptık.evlendikten sonra tek dostum eşim oldu o da mecburiyetten.yas geçtikçe ben çevremde insan görmek istememeye başladım.arkadaslsrim komşuları ile storyler atıyor iceiceler ben karşılaşınca selam veriyorum.problem bende galiba ama artık gerçek dost yok
Ah size katılmamak elde değil ,yaş geçtikçe insan eledim ,çok sınırlı sayıda görüştüğüm, sosyalleştiğim kişiler var.Onlara bile yaşadığım negatif herhangi bir duyguyu ,durumu pek yansıtmamaya, anlatmamaya çalışıyorum.Çünkü insanlar unutmuyor! Siz o negatifliği aşıyorsunuz ,unutuyorsunuz, insanlar onu akıllarına kazıyor ve en ufak bi şeyde hatırlatıyor.Dert anlatmamam gerektiğini hayat öğretti yıllar içinde.

Dostluk kuramamaktan yakınan birinin biraz kendiyle ilgili meseleleri halletmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani "gerçek dost kalmadı, herkes sahte" gibi argümanlar çok kibirli geliyor bana.

Açıkçası olgunlaştığım ve hayata karşı farkındalığımın arttığı dönemlerde kurduğum dostluklar ile öncesinde kurduklarım arasında ciddi farklar var.

Yaş, iş, medeni durum farketmeksizin belli bir olgunluktan sonra kurduğum ilişkiler çok daha sağlam, sağlıklı ve makul oldu.
Ancak bundan kastım sorunsuz, sıkıntısız, tartışmasız ilişkiler değil elbette. Haklı veya haksız olmakla ilgili derdi olmayan, gerektiğinde tartışılan, özür dilemeyi bilen, yeri geldiğinde kırgınlık da olabilen ama tüm bunların üstesinden gelebilecek olgunlukta ilişkilerden söz ediyorum.

Dolayısıyla ben makul birinin arkadaşlıkları olabileceğine inanırım. Hiç arkadaşı olmayanı dünyanın en dürüst ve en doğru insanı görmem, aksine sorunu onda ararım.

Kayınvalidem mesela çevresinde hiç kimse bırakmadı. Tüm arkadaşlarıyla arasını açtı. Etrafta "kimseyle görüşmüyorum, herkesi sildim, herkes samimiyetsiz" diye övünür kendiyle ama sorunun kaynağı kendisidir, kabul etmez. Kimseye tahammülü yoktur ama herkes ona tahammül etsin ister. Herkesin açığını arar, yüzüne güler arkasından dedikodu eder. En ufak ona göre yanlış yapılan bir şeyde bıçak gibi keser. Alınacak darılacak saçma sapan şeyler aranır durur. Hep kendi konuşmak ister, bulunduğu ortamda en çok dikkat çeken ve herkesi domine eden o olmak ister gibi gibi saymakla bitmez. Narsist biri işte kısaca. Çevresinde de tek insan bırakmadı bu halleriyle.

Siz de öylesiniz demiyorum yanlış anlaşılmasın, yakınımda bir örnek verdim sadece ama dediğim gibi biraz kendi tarafımızdaki sorunları görmek lazım. Hayatta her zaman hep karşı taraf suçlu değil çünkü.
Kv niz kesin menopozdadır ,östrojen çekilmiştir vücuttan ,nerden biliyorsunuz demeyin ,ben de öyleyim😄 Yani zaman geçince insan da eleniyor ,tahammülsüzlük de oluyor hakikaten .Herkesi domine etmek ,Açık aramak, dedikodu yapmak ,bulunduğu ortamda dikkat çekmek istemek vs onlar karakter ile alakalı,burç kombininde mutlaka hava gruplarından bir burç ve ateş gruplarından burçlar vardır. Kolaylıklar diliyorum.

Merhaba hanımlar,
Benim yok sanırım.. yani şöyle ama arkadaşlar da benzer şeyler söylemiş, bu sizin kapasitenizle ilgili ilk etapta, kabul, sevme, risk alma, duygu durumu yönetimi… ben verme konusunda iyi değilim ki işin içine hesap girince ikişkiler ilerlemiyor. Kandırılma, değer görmeme, hayal kırıklığına uğrama.. gibi konularda açık ve güçlü olacaksanız. Yani psikolojik sağlamlıkla ilgili bence, ki terapi sürecim öncesi benim hiç arkadaşım yoktu nerdeyse. Şimdi en azından farkındalıklarımla kendimi açıp, arkadaş ediniyor ya da eliyorum. Ama dostluk ayrı bir şey bence, edinebilenlere ne mutlu.

Var.Ama aramadım zamanla evrildi takintili alıngan değilse aynı enerjide ise olur . Arada alıngan olabilir sürekli oluyorsa olmaz barindirmam uğraşamam.Herseyi yüzüme söyleme şartı var ne olursa olsun konu.Birde anlayışlı olmalı karşılıklı .İyi günümde sevinç beklerim ben daha çok .Kimseye hayatımı yük etmem ondanda bunu beklerim saatlerce dert konusmayacak çözüm bulacak .Isıtılan çözümsüz dertleri hiç sevmem.

Dost nedir, bir sonraki hamleni bilecek kadar seni iyi tanıyan ve bunu kullanma ortamı/ihtimali varken kullanmayan açıklarını örten konuşmayan kişidir. Bunu yapabilecek insanoğlu da azdır. O yüzden çok dostum var diyenlere inanmamakla beraber bunun seneler gerektiren bir şey olmadığını, karakterle alakalı olduğunu düşünüyorum. O yüce karaktere de az kişi sahip olduğu bariz. Hele hele böyle bir devirde.

Merhaba hanımlar,
Lise de tanışıp 10 yıl arkadaşlık ettiğim, dostum sandığım, ailesinin içine girip kendi aileme soktuğum biri vardı. Kötü günümde iyi destek oldu ama sıra iyi günlerime gelince köstek olmaktan başka bir şey yapmadı. Yıllar içinde çevrem çok uyarmıştı beni ama konduramamıştım. En sonda zaten yine o çat diye iletişimi kesti bitirdi. Hâla o zamanki aptallığımı sindiremedim ve yeni arkadaşlıklarda kurmadım.

Back
X