açıkcası komşuluğun bitmiş olduğundan mı dem vuruyorsunuz yoksa komşuların günlük yaşamda yaptıkları düşüncesiz tavırlarından mı yakınıyorsunuz ben anlamadım :44: gerçek komşuluk eskilerde mi kaldı gibi bir başlık görünce sabahları günaydın denilmemesinden , ara sıra da olsa birbirimizin kapısını çalmıyor oluşumuzdan bahsedeceksiniz sanmıştım :26: bahsettiğiniz diğer konularda apartman hayatında yaşanıyor malesef
açıkcası komşuluğun bitmiş olduğundan mı dem vuruyorsunuz yoksa komşuların günlük yaşamda yaptıkları düşüncesiz tavırlarından mı yakınıyorsunuz ben anlamadım :44: gerçek komşuluk eskilerde mi kaldı gibi bir başlık görünce sabahları günaydın denilmemesinden , ara sıra da olsa birbirimizin kapısını çalmıyor oluşumuzdan bahsedeceksiniz sanmıştım :26: bahsettiğiniz diğer konularda apartman hayatında yaşanıyor malesef
Sizin bahsettiğiniz konular da var tabi.Bu yazdıklarım zaten insanların birbirine saygısının bittiğini gösteriyor.Haliyle de ne bir selam ne de baska bir şey beklenmemesi normal oluyor.Selam verdiğinizde suratını cevirenler ,bu da kim dercesine bakanlar yada kapılarını çaldığınız da evde olsa bile açmayanlar da var.
Komsuluk ilskilerinden zaten pek hoslanmam.Fakat bu sene bana cok gelip gitmeye gonullu bir kac komsumu kirmadim ve gorusmeye basladim.2 yasinda bir oglum var.Duzenli uyku vakitleri vs..leri var.
En olmadik yerde zili devre disi birakmis olsam bile,tekme tokat kapiyi her saniye mecbur acmak zorundaymisim gibi calmaya basladiklari zaman kesip attim.Tamam ev alma komsu al.Bir iki komsun olsun tabii ama boyle olacaksada hic olmasin bence.
Komsuluk ilskilerinden zaten pek hoslanmam.Fakat bu sene bana cok gelip gitmeye gonullu bir kac komsumu kirmadim ve gorusmeye basladim.2 yasinda bir oglum var.Duzenli uyku vakitleri vs..leri var.
En olmadik yerde zili devre disi birakmis olsam bile,tekme tokat kapiyi her saniye mecbur acmak zorundaymisim gibi calmaya basladiklari zaman kesip attim.Tamam ev alma komsu al.Bir iki komsun olsun tabii ama boyle olacaksada hic olmasin bence.
yok öyle düşünmeyin bence..yani sizi kendileri gibi görüp sevmişlerki geliyorlar ısrarlada kapınızı açmanızı bekleyip iki çift laflamak
istiyorlar.belki evde olduğunuzu bildiğiniz için ısrarla çalıyorlardır yani birşeymi olduda açmıyor endişesi oluyordur kimbilir.çocuğunuzun düzeni konusunda haklısınız belki ama komşuluklar devam etmeli bence..size bir kişi dahi gelmeyebilir ve bu kezde siz bekliyor olabilirdiniz..biz 3 sene yaşadık bir yerde ilk günden beri toplasan 5 kişi etmez tanışmaya gelmediler..öyle kocaman bir yerde değildi hep karşılaştığımız insanlardı ama selam vermeye korkarlardı..
yani misafir komşusunun ne zaman ne yaptığını bilemez bir saat koyup gelemez sonuçta o yüzden ne zaman gelirlerse gelsinlerde iyi insan olsunlar diye düşünün..bende ev gezmelerini hiç sevmem öyle çok oturulmasından yanada değilim ama insan yalnız kalınca bekliyor yani..sadece kapıda aa meraba komşum demekle olmuyor bazen..
Sizde kendinize gore haklisiniz belki ama oglumu oglen uyuttugum zaman zili devre disi biraktigimi cok iyi biliyorlar.Ya kendileri ya da cocuklari caliyor kapilari ve zil calmayinca cocuklar tekme tokat sekilde kapiyi tekmeliyorlar ve baslarinda ki anne buna hicbirsey demiyor.Komsumuz olsun ama dusuncesizlige hiic tahammulum yok.
Ornegin cumartesi tasiniyorum.Evimin heryeri koli, kapi caliniyor kizi geliyor "evde badana var annem sana yolladi "diye hooop iceri giriyor.Benim bildigim ilk once tel.acilir "musait misin"diiye sorulur!! Sonradan acip "kizi sana yolladim "dedi.Isin var mi diye sordu .Bende "her taraf koli pislik icinde tasiniyorum biliyosun" dedim." oturucak yerin vardir herhalde dedi.Oglumla da gecinemiyorlar.O kadar isin icinde neler yasadim gelin bir de bana sorun.
Yani anlatmaya calistigim iste bu tarz lacka komsuluk iliskileri.Araya mesafe koydugum halde bunlar oluyor dusunun.
Yok yok ben almiyim.Bu cok buyuk dusuncesizlik.Bu ve bunun gibi onlarcasi.Hakikaten boylesi komsum olcagina olmasin daha iyi.
Var bitane melek gibi komsum o bana yetiyor))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?