Gerçekten bıktım...

aysegguuul

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2014
217
31
Merhaba ben 16 yaşında doğulu aşırı dindar maddi durumu normal olan bir ailenin cocuguyum.
Yaşıtlarım gibi hicbir zaman arkadaslarımla dısarı cıkıp bulusamadım, annem tamamen kendini dine adamış olduğu için ne tatile gideriz, ne baska birsey, bi spor faaliyete yazdirin gidiyim diyorum gercekten kendimi övmek icin soylemiyorum ama düzgün yetenekli bi fiziğe sahibim voleybola gitmek istedim izin vermediler. Babam sülale de kim gitmiş diyerek resmen sülale îçin yaşayan biri biraz da doğulu olmamizdan kaynaklaniyor, bi tırnak uzatmama bile karşıdırlar. Annem ve babam sonucta haklarını yiyemem onlar benim herseyim cok seviyorum ama gerçekten bu durum beni çok üzüyor. Bidaha 16 yaşında olmayacağim ki bu günleri baska ne zaman değerlendireceğim..
Kusura bakmayın çok uzattım belki ama gerçekten ağlayarak yazdım. Bazen düşünüyorum da keşke doğulu olmasaydik diyorum çünkü doğulu arkadaşlarınız varsa bilirsiniz az çok. Ama buda benim kaderim işte okullar kapansın istemem mesela hiç evdeyim cünkü sürekli arkadaslarım sürekli hep evdesin cik biraz gez diyolar ama bilmiyolar ki ailemi, istediğim kiyafeti giyemem bunlara kizmiyorum. Bir derdim olduğunda anneme hic danışamadım. Bi sevgilim olsa hiç diyemem öldürürler beni. Tek dertleri namaz kıl kuran oku, yanlıs anlasılmasın bende dındarım orucumu tutuyorum ama sürekli din üzerinden üstüme gelmelerinden, yaşıtlarım gibi hayatimi güzel yaşayamadığıma çok üzülüyorum. Tesekkürler hepinize simdiden....

İnsan o zamanlar anlayamiyor ama aileler aslinda biraz dogrusunu yapiyor. Biz dogulu degiliz ama 16 yasinda benimde sevgilim yoktu, bende gece yatisina bir arkadasima gidemezdim yada aksam ezanindan sonra eve giremezdim. Durumumuz olmasina ragmen diger arkadaslarim gibi bodruma cesmeye gidemezdim onlarla. Tatilimi yazlikta denize giderek gecirirdim arkadaslarimla falan ama tabiki ailemin yaninda. Simdi bakiyorum o kizlara birde kendime. Diyorumki ailem ne dogru yapmis ne guzel yetismisiz biz. Baski vs yoktuda yinede o zamanlar istediklerimin bazilarina iyiki izin vermemisler diyorum.insan buyuyunce anliyor

Aileniz evet kötü birsey dayatmiyorlar size namaz kılmak kuran okumak insani dinginleştirir iman insani tamamlar. Bu yönden sağlam bir eğitim geleceginiz için kendi manevi dünyanız için gayet olumlu getirileri olacağına emin olun. 16 yaşın verdiği içinizdeki o güzel açılımlara heyecanlara ortak olamamalari kötü. Anneniz özellikle size yakın olmalı ki bu dönemi dolu dolu yaşayasiniz. Hic konustunuz mu annenizle oturup derdinizi anlattiniz mi? Belkide farkedemiyor artik ergen bir kızının olduğunu hatta genç kızının olduğunu?

18 yasin altindaki cocuklarin böyle baski altina alinmasina tüylerim diken diken oluyor. Simdi tam spor yapma zamaniniz, sinirlarin oldugu gezme döneminiz, din üzerinden böyle baski yaparak sizin dindar olacaginizi sanarak ne yazik ki yaniliyorlar, bu cocugu daha da sogutur. Her seyin fazlasi zarar. Üzüldüm. Allah size sabir versin, okuyabildiginiz Kadar okumaya calisin. Allah yardimciniz olsun.

16 yaşında bizde böyleydik. .
derslerine çalış oku meslek sahibi ol..
büyüyünce istediğini yaparsın ..

Yani nereli olduğunu çok merak ettim açıkçası. Bende doguluyum tabiki herkesin yaşama biçimi bir olmaz ama böyle bişey ne yasadim ne de duydum. Istedigim saatte eve girip cıkardim çok fazla sınırı aşmamak kosuluyla, istediğim tarzda giyerdim kısa açık vs. Veya yapmak istemedigim bişey varsa kimse beni zorlamazdi din konusunda. Ailemde de hiç görmedim tersini yapanı. Bence bunu doğulu batılı olarak değil de ailenizin kafa yapisinin böyle olduğunu dusunmeniz daha dogru olur.

Merhaba ben 16 yaşında doğulu aşırı dindar maddi durumu normal olan bir ailenin cocuguyum.
Yaşıtlarım gibi hicbir zaman arkadaslarımla dısarı cıkıp bulusamadım, annem tamamen kendini dine adamış olduğu için ne tatile gideriz, ne baska birsey, bi spor faaliyete yazdirin gidiyim diyorum gercekten kendimi övmek icin soylemiyorum ama düzgün yetenekli bi fiziğe sahibim voleybola gitmek istedim izin vermediler. Babam sülale de kim gitmiş diyerek resmen sülale îçin yaşayan biri biraz da doğulu olmamizdan kaynaklaniyor, bi tırnak uzatmama bile karşıdırlar. Annem ve babam sonucta haklarını yiyemem onlar benim herseyim cok seviyorum ama gerçekten bu durum beni çok üzüyor. Bidaha 16 yaşında olmayacağim ki bu günleri baska ne zaman değerlendireceğim..
Kusura bakmayın çok uzattım belki ama gerçekten ağlayarak yazdım. Bazen düşünüyorum da keşke doğulu olmasaydik diyorum çünkü doğulu arkadaşlarınız varsa bilirsiniz az çok. Ama buda benim kaderim işte okullar kapansın istemem mesela hiç evdeyim cünkü sürekli arkadaslarım sürekli hep evdesin cik biraz gez diyolar ama bilmiyolar ki ailemi, istediğim kiyafeti giyemem bunlara kizmiyorum. Bir derdim olduğunda anneme hic danışamadım. Bi sevgilim olsa hiç diyemem öldürürler beni. Tek dertleri namaz kıl kuran oku, yanlıs anlasılmasın bende dındarım orucumu tutuyorum ama sürekli din üzerinden üstüme gelmelerinden, yaşıtlarım gibi hayatimi güzel yaşayamadığıma çok üzülüyorum. Tesekkürler hepinize simdiden....
Buradan sana diyebileceğimiz hiçbir şey seni rahatlatmaz. Ne yazık ki ailelerimizi seçemiyoruz. Ben çok sıkıldığım ama elimden hiçbir şey gelmeyen dönemlere askerliğimi yapıyorum gözüyle bakıyorum. Bu günler geçecek. Senin için tek korkum istediğin eğitimi alamaman, üniversiteye gidememen ve evleneceğin adamı seçememen olur. Umarım sıkıntıların gezip tozamama veya istediğini giyememe seviyesinde kalır. Bunlar da 16 yaşında kıpır kıpır bir genç kız için zor, hiç küçümsemiyorum. Ama bazılarının hayatı belirli bir yaşa kadar ailelerine ait oluyor. Zorla ibadet olmaz, sen de namazdan sonra hayallerinin gerçekleşmesi için dua edersin. Danışacak bir şeyin olduğunda ise buraya yaz. Bu kadar kadınız elbet bir iki işe yarar fikir çıkar. Seni sevgiyle kucaklıyorum. Dayan güzel kızım.

O evden kurtulmak senin elinde yapacağın tek şey ağlamak yerine bol bol ders çalışmak üniversiteyi kazanmak ama işe yarar bir bölüme git ataması olsun kolay iş bulacağın bir meslek olsun yoksa okul bitince yine aynı evde kalırsın. Onun dışında kendilerince ailen seni korumak için böyle davranıyor , sıkıntı yapmamaya çalış.:KK25:

Ibadet baska, hayati yasamak baska.

Ibadet eden insanlar hayat yasamaz diye bir sey yok ki.

Butun gun ibadet etmek inancli olsun olmasin 16 yasindaki genc kiz hayati degil. Yasitlarinla gezme, eglenme, flort etme, spor yapma yasindasin.

Anneni baban da kendi kafalarina zihniyetlerine gore yasiyorlar, onlarin perspektifi de bu. Onlardan fazlasini bekleyemezsin zaten. Bazen ailemizi sevsek de uzmek istemesek de fikirlerimiz uyusmayab iliyor ne yazik, bu ailemizi sevmemize engel degil.

Universiteyi de boyle gecirmek istemiyorsan mutlaka cok calis, burslu ozel universiteye girip evinden uzaklasacak kadar mesela.

Bazen insanlarin dinimizi yanlis anladiklarini dusunuyorum. Dinimiz bize 24/7 ibadet yapin demiyor. Hic birseyden zevk almayin da demiyor. Mutlu olmayin da demiyor. Gezmek tozmak islami cercevesi icinde olduktan sonra neden gunah olsun? Islami dunyayi terk etmek, hic bir dunyevi zevk almamak diye anlayan kisiler dinden sogutuyorlar.

16 yaşında bu kadar dinsel baskı olmamalı. her şey ayarında dengeli olmalı. dinsel destekte olmalı sosyal destekte gençlerin gelişimi için. ahh şu doğulu bazı aileler. bende çok çektim hiç bir yaşımı anlamadan büyüdüm ot gibi. bizde doğuluyuz ama her doğulu böyle sanmayın. bana dinsel bir baskı yoktu sadece bir gün bile özgür olamadım. kız arkadaşımla ders çalışmaya dönem ödevi hazırlamaya kütüphaneye bile yollamazdı babam. sabret canım değişmezler fazla üzme kendini olan sana olur psikolojin bozulur kendini mutlu edecek bir şeyler bulmalısın evin içinde. yapamadıklarında yoğunlaşırsan daha çok üzülürsün.

Yapılan ibadetler kişinin kendi istediği için yaptığında güzel, annesi babası zorladığı için yaptığında değil. Ne yazık ki insanlarımız bunu anlamıyor, ailen sana iyilik yapıyor diyorlar. Aile kendi inançlarına göre üzerine düşeni öğretir, yapıp yapmaması o kişinin tercihine kalmıştır. 16 yaşında ki bir kızın bütün gün eve kapanıp ibadet etmesini kimse bekleyemez. Zaten genelde bu tür baskılar ilerleyen dönemlerde ters tepiyor, insanı dine yaklaştıracağına dinden uzaklaştırıyor.

Canım sana gelince daha çok gençsin. Evet bir daha 16 yaşında gelemeyeceksin ama, bundan sonra da önünde uzunca seneler var. Sen derslerine sıkı sıkı çalış, senin istediğin yaşam ve hayallerin üniversite hayatında saklı. Mesela benim üniversite 1. sınıfta tenise yüzmeye falan başlayan çok arkadaşım vardı. Evet belki daha küçük yaştayken başlamış olsaydın daha güzel olurdu ama en azından biraz geç olsa bile yine de hayallerini gerçekleştirmek eminim seni mutlu eder.

Sevgili meselesine gelince merak etme çoğumuz zaten ailesinin karşısına geçip, ilişkisini açık açık anlatamıyor. Anlatmaman aslında daha güzel, sonra bir ayrılık yaşasan bir çok aile bunu sorgulamaya başlıyor. Zaten şimdi sevgiliden çok derslerini düşünme zamanı senin için. 2 sene daha sık dişini, sonra elbet daha özgür bir hayatın olacak.

Dinle kafayi bozmus ailen
Ibadet edince spora gidilmez miymis iste sig fikirli insanlarin turettigi bir sacmalik daha
Dogulu olunca oyle olunmuyor bu tamamen hayat gorusu ve cehaletten kaynaklaniyor yapacak birsey yok
Ders calis ve guzel bir universite kazan canim sonra hayatina istedigin gibi kendi tercihlerin dogrultusunda devam edersin Allah yrdimcin olsun

Malesef ki ailenin yapısı çoçuğun geleceginiçok etkiliyor baskıcı ortamda yetişen çoçuklar mutlu aile yapısı özlemlerinden farklı yerlerde olabiliyor doğulu olmanla alakalı değilbu sadece anne ve babanın yetişme tarzı ile alakalı.senin en büyük şansın inşallah üniversiteye gitmek olur

X