Gercekten cok merak ediyorum anneler bir bakar misiniz ?

keskelerveben

bittercikolatam
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.074
954
53
Hepinize evlatlarinizla huzur dolu bir omur diliyorum ve konuya giriyorum ; sizce mukemmel anne var mi ? Varsa mukemmel anne ne demek ? Benim 4 yasinda bir kizim var bu sene kayitlar doldugu icin veremedim krese ee haliyle surekli benimle beraber hava guzel oldukca dsari cikariyorum parka gidiyoruz her gun istisnasiz masal okuyoruz saklambac ebelemece vs yarim saat oynuyorum ama surekli bir canim sikildi anneeee modunda kizim yaa ben cok merak ediyorum bu birtek benim kizimda mi var yoksa benim gbi olanlarda var mi ? Ben yetemiyormuyum cocuguma diye surekli sorguluyorum kendimi ve bunalima girmis durumdayim vicdan azabi cekiyorum kizim bna sikildim anneee deyince kendime 1 saat ayiramiyorum gun icinde hep dipdibeyiz egitici oyuncaklar aldim boyama kitaplari yazi tahtasi ilgi cekici hersey elinde kizimin ama yok yok.bir turlu memnun olmayan bir cocuk surekli yakama yapisip agliyor tv bile izleyemiyorum 5 dk yaa 5 dk dsari cikariyorum surekli bir aglama modunda onu istiyor bunu istiyor her gordugunu istiyor ben napiyorum nerde yanlis yapiyorum duzeltmem greken ne ? Bir yardimci olun yaa valla deliricem artik hicbir sekilde memnun edemiyorum siz napiyorsnuz nasil vakit geciriyirsnz evlatlarinizla ? ( Bir aktiviteye yzdr falan diyen olursa diye yaziyorum yasadigim yer kucuk bir ilce yok oyle bir yer arastirdim ama yok :( yarim gunluk kreste yok hep tam gun :( zaten dolu oldugu icin almiyorlarda :( kardesi de yok kizimin acikcasi bir cocuk daha istemiyorum :( napicam ben

Hepinize evlatlarinizla huzur dolu bir omur diliyorum ve konuya giriyorum ; sizce mukemmel anne var mi ? Varsa mukemmel anne ne demek ? Benim 4 yasinda bir kizim var bu sene kayitlar doldugu icin veremedim krese ee haliyle surekli benimle beraber hava guzel oldukca dsari cikariyorum parka gidiyoruz her gun istisnasiz masal okuyoruz saklambac ebelemece vs yarim saat oynuyorum ama surekli bir canim sikildi anneeee modunda kizim yaa ben cok merak ediyorum bu birtek benim kizimda mi var yoksa benim gbi olanlarda var mi ? Ben yetemiyormuyum cocuguma diye surekli sorguluyorum kendimi ve bunalima girmis durumdayim vicdan azabi cekiyorum kizim bna sikildim anneee deyince kendime 1 saat ayiramiyorum gun icinde hep dipdibeyiz egitici oyuncaklar aldim boyama kitaplari yazi tahtasi ilgi cekici hersey elinde kizimin ama yok yok.bir turlu memnun olmayan bir cocuk surekli yakama yapisip agliyor tv bile izleyemiyorum 5 dk yaa 5 dk dsari cikariyorum surekli bir aglama modunda onu istiyor bunu istiyor her gordugunu istiyor ben napiyorum nerde yanlis yapiyorum duzeltmem greken ne ? Bir yardimci olun yaa valla deliricem artik hicbir sekilde memnun edemiyorum siz napiyorsnuz nasil vakit geciriyirsnz evlatlarinizla ? ( Bir aktiviteye yzdr falan diyen olursa diye yaziyorum yasadigim yer kucuk bir ilce yok oyle bir yer arastirdim ama yok :KK43: yarim gunluk kreste yok hep tam gun :KK43: zaten dolu oldugu icin almiyorlarda :KK43: kardesi de yok kizimin acikcasi bir cocuk daha istemiyorum :KK43: napicam ben[/QUOTE
anne ile arkadaş farklı kavramlar. Arkadaşa ihtiyacı var. Akademisyenanne var onu takip edin onun da çocuğu sizin yaşlarda full aktivite modundalar

Mükemmel annenin herkes için farklı tanımı vardır. Buna birsey söyleyemeyeceğim. Ama etkinlik olarak youtubeda, facebookta oyun gruplari var, kizinizin yaşına ve ilgisine uygun oyunlar bulabilirsiniz. Çok geliştirici oyun setleri de var. Biraz siz başlattiktan sonra, kendi kendine de oynamayı ogrenir umarım. Yine de sizinle olmaz, bir arkadas lazım. Hic komsu falan da mi yok?

Ayni moddayiz ama benim oglum 15 aylik 2 yasindan sonra ayrilir belki yakamdan diyodum sizinki 4 yas olmus hala ayni Allahimm cok gozum korktu
Peki evde biri oluncada ayni mi veya arkadasi geldiğinde

Oğlum henüz 1 yaşında bu nedenle size sadece bir eğitimci olarak öneride bulunabilirim. Evladınızın zihinsel gelişimin en uç noktasındasınız. Hem çok meraklı hem çok istekli hem çok hareketli vs... Her şeyin “en çok”u bu yaş grubunda gerçekleşiyor. Size tavsiyem montessori modelini araştırın. Özellikle 3-4 yaş grubu için oldukça önemli olan ince-kaba motor becerilerini canı sıkılmaksızın ilerletebileceği bir model bu. Çocuklarımız bu model sayesinde kendi kendine beceriler kazanırken ebeveynlere de kendilerine ait zaman yaratma konusunda yardımcı oluyor. İnternette bu konuyla ilgili pek çok makale var ve fb’de de bununla ilgili pek çok grup var hem aktivite öğrenip hem işin felsefesini öğrenirseniz çok verimli olacağını düşünüyorum.

Bir çocuk istediği herşeyi elde ederse mutsuz bir birey olur .
Bunalıma gireceğiniz bir durum yok açıkçası .
Mükemmel anne yok bence göreceli bir kavram bana göre.

Arkadaşı olmadığı için bu şekilde sanırım. Eskiden bütün çocuklar hava kararana kadar sokakta veya evde kalabalık çocuk dolu ortamlarda buyurdu. Sizin bu sikayetinizi çok kişiden duyuyorum. Yeni neslin şanssızlığı. Keşke bir önerim olsa...

Mükemmel annenin herkes için farklı tanımı vardır. Buna birsey söyleyemeyeceğim. Ama etkinlik olarak youtubeda, facebookta oyun gruplari var, kizinizin yaşına ve ilgisine uygun oyunlar bulabilirsiniz. Çok geliştirici oyun setleri de var. Biraz siz başlattiktan sonra, kendi kendine de oynamayı ogrenir umarım. Yine de sizinle olmaz, bir arkadas lazım. Hic komsu falan da mi yok?
Var komsum onun da 2 yasinda bir oglu var ama o yaslarda biliyorsunuz 2 yas sendromu :( kizim haliyle oynamak istemiyor onunla bize gelmesine bile tahammulu yok hakli da o konuda cnku surekli kizimin oyuncaklarini elinden aliyor agliyoro zamn kizim daha da agresiflesiyor biz onlara gittigimzde de aynsni yapiyor oyuncaklarni sakliyor kizima vermiyor anneside hic mudahale etmiyor sagolsun o yuzden pek istemiyorum bnde acikcasi

Oğlum henüz 1 yaşında bu nedenle size sadece bir eğitimci olarak öneride bulunabilirim. Evladınızın zihinsel gelişimin en uç noktasındasınız. Hem çok meraklı hem çok istekli hem çok hareketli vs... Her şeyin “en çok”u bu yaş grubunda gerçekleşiyor. Size tavsiyem montessori modelini araştırın. Özellikle 3-4 yaş grubu için oldukça önemli olan ince-kaba motor becerilerini canı sıkılmaksızın ilerletebileceği bir model bu. Çocuklarımız bu model sayesinde kendi kendine beceriler kazanırken ebeveynlere de kendilerine ait zaman yaratma konusunda yardımcı oluyor. İnternette bu konuyla ilgili pek çok makale var ve fb’de de bununla ilgili pek çok grup var hem aktivite öğrenip hem işin felsefesini öğrenirseniz çok verimli olacağını düşünüyorum.
Cok.sagolun isime yarar insallah.arastiricam

Var komsum onun da 2 yasinda bir oglu var ama o yaslarda biliyorsunuz 2 yas sendromu :KK43: kizim haliyle oynamak istemiyor onunla bize gelmesine bile tahammulu yok hakli da o konuda cnku surekli kizimin oyuncaklarini elinden aliyor agliyoro zamn kizim daha da agresiflesiyor biz onlara gittigimzde de aynsni yapiyor oyuncaklarni sakliyor kizima vermiyor anneside hic mudahale etmiyor sagolsun o yuzden pek istemiyorum bnde acikcasi
Tabii ki zorlamayın ama yarın belki kardeşi olunca da aynı şeyi yaşayacak. Veya krese gidince böyle çocuklarla karşılaşacak. Çocuklar oynasin diye devamlı bir araya gelmeseniz bile, görüşmekten vazgecmeyin bence. Malesef kızınızın istemediği herkesi hayatınızdan cikaramazsiniz

Insaniz hepimiz insanin mukemmeli dort dortluk olani olur mu hic basta bunu cevaplayim
2 kiz annesiyim konunun aslinda cocukla ilgisi var anneyle degil bazen ustune dusen herseyi yaparsin ama olmaz birseyler oyle cok uzerine dusundum ki kendimi degistirmeyi gelistirmeyi daha cok cabalamayi sectim ama buyuk kizima baktikca yok dedim ben bu isi kiviramadim genelde sikayetci zor mutlu olan cok cok zor bi cocuk halada oyle suan 9 yasinda birde kucuk kizim var 4 yasinda bu kadar mi zit olur kendi saatlerce oynar bazen katilirim ona cogu zaman git oyunumu bozuyisun der uzaktan izlerim her an her saniye mutlu kendiyke cok barisik bahcede parkta piknikte saniyede arkadas bulur sikayet etmez uzerini degisir altini kendi siler aksam disi kendi hatirlatir birlikte fircalayalim diye yani 9 yasindaki kizim ne kadar yorucuysa hem fiziken hem ruhen kucukte tam bi maskot cok mutlu bi cocuk
Bunu buyuk kizimi goturdugum pedagogda biliyor sunuda belirtiyim keinlikle kucuge cok ilgi gosterdik buyuk kosede kaldi durumu yok en basindan beri destek aldik oyle davrandik buyuk kizim kardesi olmadan oncede ayniydi..yani denem o ki yapiylada alakali
Arti ben sizin durumda bi sorun gormedim bu yaslarda normal e malum yazdan yeni ciktik hava sogudu yazin alistigi kadar cok disari cikamiyor arkadas filanda yoksa size sariyodur biraz evhamli buldum sizi

Anlastigi biri olunca yaninda oynuyor skildim demiyor
O zaman cani sikiliyor
Babayla cok vakit gecirirmi ?biz gun boyu yalniziz oglumla esim oglen 12 gece 12 ye kadar calisiyor yok gibi yani hayatimizda o yuzden bizimki ayrilmiyor benden
Cok zor anliyorum sizi yasitiyla bulusturun bari haftada 2 gun filan 1 gunde avm gezisi arada akrabalar ne bileyim acilir belki azbiraz

Tabii ki zorlamayın ama yarın belki kardeşi olunca da aynı şeyi yaşayacak. Veya krese gidince böyle çocuklarla karşılaşacak. Çocuklar oynasin diye devamlı bir araya gelmeseniz bile, görüşmekten vazgecmeyin bence. Malesef kızınızın istemediği herkesi hayatınızdan cikaramazsiniz
Cikarma degil de pek biraraya gelsinler istemiyorum cnku cok strese giriyor anne yine oyuncaklarimi alicak diyor onlar daha bize gelmeden strse giriyor kizim o yuzden gittigim zamnda yarim saatten fazla oturmuyorum komsumda oyle zaten cok oturmaz yarim saat en fazla 45 dk bir jahve icer evine gecer

Anaokuluna verebilirsiniz veya bulundugunuz yerde arkadasi varsa onla vakit gecirebilir.Siz anne kavramundan ziyade arkadas olmussunuz surekli onunla dip dibe olmaniz dogru degil ,her istedigini yapmanizda yanlis. Gunun belli saatlerini birlikte gecirin,onunda kendi basina ilgilenebilecegi oynuyabilecegi aktiviteler gelistirebilirsiniz . Avmde oyun parklarinu gidin enrejisini atsin bak nasil mutlu olucak ozaman

Insaniz hepimiz insanin mukemmeli dort dortluk olani olur mu hic basta bunu cevaplayim
2 kiz annesiyim konunun aslinda cocukla ilgisi var anneyle degil bazen ustune dusen herseyi yaparsin ama olmaz birseyler oyle cok uzerine dusundum ki kendimi degistirmeyi gelistirmeyi daha cok cabalamayi sectim ama buyuk kizima baktikca yok dedim ben bu isi kiviramadim genelde sikayetci zor mutlu olan cok cok zor bi cocuk halada oyle suan 9 yasinda birde kucuk kizim var 4 yasinda bu kadar mi zit olur kendi saatlerce oynar bazen katilirim ona cogu zaman git oyunumu bozuyisun der uzaktan izlerim her an her saniye mutlu kendiyke cok barisik bahcede parkta piknikte saniyede arkadas bulur sikayet etmez uzerini degisir altini kendi siler aksam disi kendi hatirlatir birlikte fircalayalim diye yani 9 yasindaki kizim ne kadar yorucuysa hem fiziken hem ruhen kucukte tam bi maskot cok mutlu bi cocuk
Bunu buyuk kizimi goturdugum pedagogda biliyor sunuda belirtiyim keinlikle kucuge cok ilgi gosterdik buyuk kosede kaldi durumu yok en basindan beri destek aldik oyle davrandik buyuk kizim kardesi olmadan oncede ayniydi..yani denem o ki yapiylada alakali
Arti ben sizin durumda bi sorun gormedim bu yaslarda normal e malum yazdan yeni ciktik hava sogudu yazin alistigi kadar cok disari cikamiyor arkadas filanda yoksa size sariyodur biraz evhamli buldum sizi
Tamamen cocugun dogasi ile alakali yani bi de hep derler 2.yi dogurda cocuk oynasin yalniz kalmasin diye

Evet cok fazla :( cevremdeki herkes soyluyor bunu cok abarttigimi :( ama elimde olan bsey degil cunku ben ilkokulda hiperaktivite teshisiyle tedaviye basladim20 yasima kdar tedavi gordum tedavi sonuc verdi ama o zamnlari biliyorum benm icin cok zordu o yuzden cok evhamliyim dislandigim kucuk goruldugmde oldu zamn zamn ayni seyleri kizim yasasin istemiyorum korkuyorum benim gbi olmasini istemiyorum o yuzden kendimi bi koseye attim o mutlu olsun o iyi olsun yeter diyorum

Back
X