• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gercekten cok merak ediyorum anneler bir bakar misiniz ?

Asil sorun yanliz olusunuz,Genel olarak buyuk ailede yasayan cocuklar daha mutlu oluyorlar,anneanne,teyze,hala,dede vs.. sevgisi goren cocuklarin ozguvenide artiyor. Eger akraba iliskileriniz yoksa kendinize cevre edinin ,altin gunu felan yapin .Mutlaka insanlarla oldugunuz zamanlar olsun haftada 1 gun mutlaka gezin ,cocugunuz degisecektir

Bence de arkadaşsızlıktan.

Çocukların tam oyun zamanı. Siz ne kadar yetebilirsiniz ki. Kreş imkanı yoksa oyun grubu vs araştırın. Çocukların çok olduğu zamanlarda parka ve oyun alanı olan yerlere götürün. Zaten evde yeterince aktivite yapıyormuşsunuz.

Benim oğlum 4 yaşında. Yarın gün okula gidiyor. Kalan günde bile onun hızına yetişemiyorum diyebilirim.

Legoları ve tren seti ile uzun süre yanlız oynayabiliyor ama tavsiye ederim :)

O zaman cani sikiliyor
Babayla cok vakit gecirirmi ?biz gun boyu yalniziz oglumla esim oglen 12 gece 12 ye kadar calisiyor yok gibi yani hayatimizda o yuzden bizimki ayrilmiyor benden
Cok zor anliyorum sizi yasitiyla bulusturun bari haftada 2 gun filan 1 gunde avm gezisi arada akrabalar ne bileyim acilir belki azbiraz
Goturuyorum surekli havalar guzel oldukca yazin hic durmuyorduk evde surekli dsarda oyun parkindaydik ayrica zaten surekli kendi anneme gidiyorum haftanin uc gunu evdeyiz :)

Benim oğlum su anda 6 yaşında daha bir senedir kendi kendine oynuyor oyun kuruyor.
Yazacaklarım tamamen kendi gözlemlerim.bu donemler oyun arkadasi istedikleri donemler oncelikle.
Biz oğlumla çok oynadik, ben çalışıyorum eşimle dönüşümlü baktık gün içinde.Cok oyun oynadık o hareket li oyunlar oynattı parka çıkardı vs ben eğitici oyunlar, etkinlikler vs.yaptim.Bu nedenle oğlum hep oyun hep ilgi istedi ve ben de çok zorlandim.
Krese de zor alıştı Çünkü evdeki oyunlar eğlenceliydi üstelik kuralları çoğunlukla o belirliyordu.Annesi boyama hamur gibi pek çok faaliyet i yaptırmıştı zaten.Okul onu cezbetmedi.Kresi 4 yaşında yarıda bırakmak zorunda kaldı.Tabi ben de uyandım.Peyderpey oyunları azalttık.Oyunlarda geri planda kaldık . Kararli bir şekilde meşgul olduğumuzu söyledik.Sonrasinda oynamaya başladı.

Gerçekten şunu anladım ki -uzmanlarin dediği gibi-uzun süreli değil ama kaliteli zamanmis esas olan.Yavas yavaş azaltin.Kararli ses tonu biz de ise yaradı hep.Kisa ve net cümleler."Ben yemek yapıyorum.Sen kendin oynamalisin"gibi

Ağlamasıni sorun etmeyin.Hayir diyebilin.Zamanla alışır.boyasi fazla olan bir şekerden ısrarla istemişti.Cok ağladı almadım.Alternatif sundum yine ağladı balon aldım ağladı yine.Aglayabilirsin seni hasta edemem dedim bir saat ağladı.Ama anladı ve öğrendi zamanla.Rezil olduk dışarda demedik hiç.Oglumuzun bunu öğrenmesi daha önemliydi.

Bir de Akrani olan arkadaşınız komşunuz varsa bir araya getirebilirsiniz.arkadassiz olmaz yeni yeni sosyalleşiyor çünkü.

Son olarak mükemmel anne yoktur mükemmel insan da yoktur.Kendinizi sorgulamayin, yüreğinizi ferah tutun.Cok iyi bir annesisiniz.

Asil sorun yanliz olusunuz,Genel olarak buyuk ailede yasayan cocuklar daha mutlu oluyorlar,anneanne,teyze,hala,dede vs.. sevgisi goren cocuklarin ozguvenide artiyor. Eger akraba iliskileriniz yoksa kendinize cevre edinin ,altin gunu felan yapin .Mutlaka insanlarla oldugunuz zamanlar olsun haftada 1 gun mutlaka gezin ,cocugunuz degisecektir
Soyle bir durum var annmle aramda 5 dk mesafe var haftanin 4 gunu gidiyorum ogle 1 gbi aksamda 9 - 10 gbi geliyorum bazi gceler akrabalara gidiyoruz yani yagmur yagmadikca evde yokuz hic durmayiz ama haftanin 3 gnu evde durmaya katlanamiyor bazen diyorum annmlerde kalabaliga alistigi.icin mi evde durmak istemiyor ?

İkinci sınıfa giden bir kızım var. Bütün gün okulda olmasına rağmen Eve gelip ödevleri bitince sıkıldım demeye başlıyor. Apartmanda hiç çocuk yok. Yani çocuk arkadaş arıyor. Siz ne kadar oynarsanız oynayın onlar yaşıtları birini arıyor.

Benim oğlum su anda 6 yaşında daha bir senedir kendi kendine oynuyor oyun kuruyor.
Yazacaklarım tamamen kendi gözlemlerim.bu donemler oyun arkadasi istedikleri donemler oncelikle.
Biz oğlumla çok oynadik, ben çalışıyorum eşimle dönüşümlü baktık gün içinde.Cok oyun oynadık o hareket li oyunlar oynattı parka çıkardı vs ben eğitici oyunlar, etkinlikler vs.yaptim.Bu nedenle oğlum hep oyun hep ilgi istedi ve ben de çok zorlandim.
Krese de zor alıştı Çünkü evdeki oyunlar eğlenceliydi üstelik kuralları çoğunlukla o belirliyordu.Annesi boyama hamur gibi pek çok faaliyet i yaptırmıştı zaten.Okul onu cezbetmedi.Kresi 4 yaşında yarıda bırakmak zorunda kaldı.Tabi ben de uyandım.Peyderpey oyunları azalttık.Oyunlarda geri planda kaldık . Kararli bir şekilde meşgul olduğumuzu söyledik.Sonrasinda oynamaya başladı.

Gerçekten şunu anladım ki -uzmanlarin dediği gibi-uzun süreli değil ama kaliteli zamanmis esas olan.Yavas yavaş azaltin.Kararli ses tonu biz de ise yaradı hep.Kisa ve net cümleler."Ben yemek yapıyorum.Sen kendin oynamalisin"gibi

Ağlamasıni sorun etmeyin.Hayir diyebilin.Zamanla alışır.boyasi fazla olan bir şekerden ısrarla istemişti.Cok ağladı almadım.Alternatif sundum yine ağladı balon aldım ağladı yine.Aglayabilirsin seni hasta edemem dedim bir saat ağladı.Ama anladı ve öğrendi zamanla.Rezil olduk dışarda demedik hiç.Oglumuzun bunu öğrenmesi daha önemliydi.

Bir de Akrani olan arkadaşınız komşunuz varsa bir araya getirebilirsiniz.arkadassiz olmaz yeni yeni sosyalleşiyor çünkü.

Son olarak mükemmel anne yoktur mükemmel insan da yoktur.Kendinizi sorgulamayin, yüreğinizi ferah tutun.Cok iyi bir annesisiniz.
Cok sagolun :)

Her istediğini önüne koyarsan memnun edemezsin tabi .. bir arkadaşım var ,tvde reklamı dönen oyuncağı ertesi gün alır ,verir çocuğun eline ..Çok da problemli bir çocuk .. sürekli paçasında geziyor ..birgün sabredemedim ,dedim ki :Neden bu çocuğun hayal kurmasına izin vermiyorsun ? Yada sabrı öğretiyorsun ?! Verdiği cevap :Ay hicbirseyden memnun olmuyo ,ne isterse yapıyoruz ,hep daha fazlasını istiyo .. işte burda başlıyor yanlışlar ..sınırsız evetler çocuğun hayal dünyasını küçültüyo ..

Maddi durumum iyi fakat çocuğuma ayda yılda bir oyuncak alırım .kendi parasını biriktirir ,alır ..para birikene kadar sabrını öğrenir ,alacağı oyuncağın kıymeti artar ..bu her konuda böyle ..ben bir hafta sinemaya götürüyorsam sonraki hafta yada bir ay sonra kendi bilet parasını biriktirmesini isterim ..kısaca sorumluluk yüklerim ..

Anaokuluna gelince ,yıl ortasında alan yerler bile var .maddi durumun uygunsa özel bir kuruma ver ..hergün farklı bir aktivite yapacak(ıcerde, disarda) durumun yoksa çocuk sıkılır normal olarak ..arkadaş yok ,kardeş yok ,tv var ..söyleyeceklerimi toparlayamıyorum çok başım agiriyor ..fakat yalnızca sana değil ,böyle davranan herkese söylüyorum ,naçizane. .mental gelişim için anaokulu şart ..

Hayatının en meraklı, en dinamik, en kaşif yıllarını hep aynı insanla geçirdiğini düşünsene. Bu kişi annen bile olsa çok sıkıcıdır eminim :) 4 yaşındaki bir çocuğa yetememen kadar doğal bir şey olamaz. Artık kreş yaşına gelmiş geçmiş bile. Nerede yaşıyorsunuz ki gönderecek kreş bulamıyorsun?

Hepinize evlatlarinizla huzur dolu bir omur diliyorum ve konuya giriyorum ; sizce mukemmel anne var mi ? Varsa mukemmel anne ne demek ? Benim 4 yasinda bir kizim var bu sene kayitlar doldugu icin veremedim krese ee haliyle surekli benimle beraber hava guzel oldukca dsari cikariyorum parka gidiyoruz her gun istisnasiz masal okuyoruz saklambac ebelemece vs yarim saat oynuyorum ama surekli bir canim sikildi anneeee modunda kizim yaa ben cok merak ediyorum bu birtek benim kizimda mi var yoksa benim gbi olanlarda var mi ? Ben yetemiyormuyum cocuguma diye surekli sorguluyorum kendimi ve bunalima girmis durumdayim vicdan azabi cekiyorum kizim bna sikildim anneee deyince kendime 1 saat ayiramiyorum gun icinde hep dipdibeyiz egitici oyuncaklar aldim boyama kitaplari yazi tahtasi ilgi cekici hersey elinde kizimin ama yok yok.bir turlu memnun olmayan bir cocuk surekli yakama yapisip agliyor tv bile izleyemiyorum 5 dk yaa 5 dk dsari cikariyorum surekli bir aglama modunda onu istiyor bunu istiyor her gordugunu istiyor ben napiyorum nerde yanlis yapiyorum duzeltmem greken ne ? Bir yardimci olun yaa valla deliricem artik hicbir sekilde memnun edemiyorum siz napiyorsnuz nasil vakit geciriyirsnz evlatlarinizla ? ( Bir aktiviteye yzdr falan diyen olursa diye yaziyorum yasadigim yer kucuk bir ilce yok oyle bir yer arastirdim ama yok :KK43: yarim gunluk kreste yok hep tam gun :KK43: zaten dolu oldugu icin almiyorlarda :KK43: kardesi de yok kizimin acikcasi bir cocuk daha istemiyorum :KK43: napicam ben
İşte ikinci çocuk istememin en önemli sebebi buydu . İlerde ben ona yetemicem ve oğlumu tvye teslim etmek istemiyordum . Şimdi biri 27 aylık biri bir aylık :)
Size tavsiyem ona bi arkadaş bulun . Sizin de bi sosyal hayatınız olur hem

Çocuğum yok ama şunu söyleyebilirim can sıkıntısı o kadar korkulacak bir şey değil. Olmamalı. Bunu da tatmak, bilmek, bununla da yaşamayı öğrenmek gerek. Sürekli aktiviteye, arkadaşa boğulan ve hayatı boyunca canı sıkılmamış çocuk kendi ile başbaşa kalmaya korkar ileride. Çünkü hiç kalmamış ki. Kendisini eğlemeyi bilememiş ki.

Çocuğu aktiviteye boğma işinin de suyunu çıkarmamak gerek kanımca. Biraz da canı sıkılsın. Kendisi bir oyun bir oyuncak yaratsın. Yaratıcılık biraz da böyle gelişir.

Oğlum henüz 1 yaşında bu nedenle size sadece bir eğitimci olarak öneride bulunabilirim. Evladınızın zihinsel gelişimin en uç noktasındasınız. Hem çok meraklı hem çok istekli hem çok hareketli vs... Her şeyin “en çok”u bu yaş grubunda gerçekleşiyor. Size tavsiyem montessori modelini araştırın. Özellikle 3-4 yaş grubu için oldukça önemli olan ince-kaba motor becerilerini canı sıkılmaksızın ilerletebileceği bir model bu. Çocuklarımız bu model sayesinde kendi kendine beceriler kazanırken ebeveynlere de kendilerine ait zaman yaratma konusunda yardımcı oluyor. İnternette bu konuyla ilgili pek çok makale var ve fb’de de bununla ilgili pek çok grup var hem aktivite öğrenip hem işin felsefesini öğrenirseniz çok verimli olacağını düşünüyorum.
Ne güzel bilgi vermişsiniz teşekkürler. Ben de bakayım. 14 aylık kızım için de erken mi peki?

Ne güzel bilgi vermişsiniz teşekkürler. Ben de bakayım. 14 aylık kızım için de erken mi peki?
Rica ederim ne demek.
Benim oğlum da 13 aylık oldu bizim çocuklarımız için biraz erken malum henüz oral dönemi atlatamadılar. Etkinlik materyallerini alıp ağızlarına atabilirler. Montessoride çocuğun kendi kendine başarması hedeflendiği için küçük çocuklar adına bazen tehlike oluşabiliyor biraz daha zamana ihtiyacı var kızınızın. Hem dilsel gelişimi ilerlemeli hem de oral dönemi atlatmalı.

Rica ederim ne demek.
Benim oğlum da 13 aylık oldu bizim çocuklarımız için biraz erken malum henüz oral dönemi atlatamadılar. Etkinlik materyallerini alıp ağızlarına atabilirler. Montessoride çocuğun kendi kendine başarması hedeflendiği için küçük çocuklar adına bazen tehlike oluşabiliyor biraz daha zamana ihtiyacı var kızınızın. Hem dilsel gelişimi ilerlemeli hem de oral dönemi atlatmalı.
Hımm anladım tekrar teşekkür ederim. Peki şu an ne tarz oyunlar oynuyor. Farklı ne yapabilirim merak ediyorum.

Hepinize evlatlarinizla huzur dolu bir omur diliyorum ve konuya giriyorum ; sizce mukemmel anne var mi ? Varsa mukemmel anne ne demek ? Benim 4 yasinda bir kizim var bu sene kayitlar doldugu icin veremedim krese ee haliyle surekli benimle beraber hava guzel oldukca dsari cikariyorum parka gidiyoruz her gun istisnasiz masal okuyoruz saklambac ebelemece vs yarim saat oynuyorum ama surekli bir canim sikildi anneeee modunda kizim yaa ben cok merak ediyorum bu birtek benim kizimda mi var yoksa benim gbi olanlarda var mi ? Ben yetemiyormuyum cocuguma diye surekli sorguluyorum kendimi ve bunalima girmis durumdayim vicdan azabi cekiyorum kizim bna sikildim anneee deyince kendime 1 saat ayiramiyorum gun icinde hep dipdibeyiz egitici oyuncaklar aldim boyama kitaplari yazi tahtasi ilgi cekici hersey elinde kizimin ama yok yok.bir turlu memnun olmayan bir cocuk surekli yakama yapisip agliyor tv bile izleyemiyorum 5 dk yaa 5 dk dsari cikariyorum surekli bir aglama modunda onu istiyor bunu istiyor her gordugunu istiyor ben napiyorum nerde yanlis yapiyorum duzeltmem greken ne ? Bir yardimci olun yaa valla deliricem artik hicbir sekilde memnun edemiyorum siz napiyorsnuz nasil vakit geciriyirsnz evlatlarinizla ? ( Bir aktiviteye yzdr falan diyen olursa diye yaziyorum yasadigim yer kucuk bir ilce yok oyle bir yer arastirdim ama yok :KK43: yarim gunluk kreste yok hep tam gun :KK43: zaten dolu oldugu icin almiyorlarda :KK43: kardesi de yok kizimin acikcasi bir cocuk daha istemiyorum :KK43: napicam ben
Yorumlara bakamadım neler yazıldı
Sormak istediğim Siz çocuğunuzun her istediğini yaptınız mi şimdiye kadar benim kızımda 3 yaşında aglasada tuttursada hayır diyorum oda artık anladığı için uzatmiyor bide çevremdeki yaşıtlarına bakınca mutlu Bi çocuk olduğunu düşünüyorum kendi kendine yetebiliyor resim çizer oyun oynar evdeyken ben biraz hatta biraz da değil bayağı özgür bıraktım düştü kalktı sakinmadim kolay kolay
Bana laf soyleyenler oldu aman ne rahatsın vs. Ben kendimce yetiştirdim gayette iyi başardim arada kiziminda kriz dönemleri oldu tabi en kolay şekilde atlatmaya çalıştık
Çevremdekiler bayılıyor şimdi kızıma oynamayi,gezmeyi,paylaşmayı,hayvanlari,arkadaşı,aileyi herseyi sever

Sıkılan çocuklar genelde TV telefon tablet kullanımı erken olanlar bana göre. Kendini eğlendirecek bir şeye alışıyor ve kendi kendine uğraş bulamıyorlar ayrıca kızınız da güvenli bağlanamama sorunu da var gibi sizden hiç ayrılmaması bunu düşündürdu bu konuyu tam bir araştırın isterseniz

Yani sizce arkadassiz kaldigi icin mi surekli sıkıldım diyor hircinligi tek kaldigi icin mi ?

evet, benzer durumu kardeşimde yaşamış ve padagoga görürmüştü annem; anasınıfına başladıktan sonra biraz daha düzelmişti. aramızda 9 yaş olduğun için ben de pek arkadaş gibi gelmiyordum ona.

Back
X