Gerçekten geçecek mi?

falone

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2012
517
126
323
Merhaba arkadaşlar. Bir önceki konumda iç sıkıntıları yaşadığımdan bahsetmiştim. Belli bir süre sonra geçti o iğrenç his şükürler olsun. Ama artık eskisi gibi olmadığımı hissediyordum. Gün içerisinde sürekli bir heyecan ve çarpıntı halim var. Güzel bir evliliğim ve işim var. Yani kafamı kurcalayan bir derdim sıkıntım yok. Yaklaşık 4 aydır bu şekilde yaşıyorum. Aylardır belki de adı konulmasın konulunca belki kendimi daha kötü hissederim diye erteledim hep psikolog durumunu.

Taa ki bu cumaya kadar. Eşimin kuzeninin nişanı vardı ve ben o nişanda sadece 1 saat durabildim. Ağlayarak dışarı zor attım kendimi. Çarpıntı, mide bulantısı, tüm vücudumu saran karıncalanma ve uyuşma hissi.. Sanki her an bayılacakmışım gibi.. Bu böyle olmaz ben artık böyle yaşamak istemiyorum deyip psikoloğun yolunu tuttum.

Panik bozukluk ve kaygı bozukluğu denildi. Terapilerle birlikte eskisinden daha iyi olacaksınız dedi. Bu bile o kadar iyi geldi ki.. Resmen his kaybı yaşıyorum. Üzüntü, sevinç, mutluluk, kırgınlık hiçbir duygum yok. Hiçbir şey hissedemiyorum. Aklımda hep ya tekrar atak geçirirsem? Ya düşüp bayılırsam insanların içinde istifra edersem? Ömrümün sonuna kadar hep böyle kalırsam? Düşünceleri bir an olsun beni bırakmıyor. Çok çok zor bir durum Allah düşmanıma yaşatmasın. Aranızda benzer şeyler yaşayıp gerçekten düzelme gösterenler var mı? Her bir cevap bana umut olacaktır.
Not: Çarpıntılarımın ilk başladığı dönemde kalp doktoruna gitmiştim fizyolojik bir sorun yok çok şükür. Hafif düzeyde antidepresan vermişti hala kullanmaktayım. Psikoloğum terapiler sonunda bırakabileceğimi söyledi.. Bir yanım evet geçecek atlatacağım derken diğer yanım ya geçmezse diyor :KK1:

Panik atak geçiriyorsunuz ... Ablam ve erkek kardeşimde de aynı sıkıntı vardı. Galiba her şeyi çok takmamak gerekiyor. Bol bol dua edin Allah'ın izini ile geçer.

Aldiginiz ilaclardan dolayi hicbirsey hissetmiyorsunuz. Iyi bir psikologunuz var.. cunku ilaclari terapi sonunda birakabilirsiniz demis. Dogru demis. Zaten ilaclar terapi boyunca rahat bir kafayla yasadiklarinizi saglikli bir boyutta düsünmek ve atlatmak icin var. Eski sagliginiza en kisa zaman icerisinde kavusursunuz insallah.. gecmis olsun

Cok gecmis olsun dr unuzun tavsiyelerine uyun gecer Allahin izniyle bol bol nas felak ayetel kursiyi okuyun Rabbim şafi isminin hurmetine şifa versin

Aldiginiz ilaclardan dolayi hicbirsey hissetmiyorsunuz. Iyi bir psikologunuz var.. cunku ilaclari terapi sonunda birakabilirsiniz demis. Dogru demis. Zaten ilaclar terapi boyunca rahat bir kafayla yasadiklarinizi saglikli bir boyutta düsünmek ve atlatmak icin var. Eski sagliginiza en kisa zaman icerisinde kavusursunuz insallah.. gecmis olsun
Evet ilaç kullandığımı söylediğimde ilaç sorun çözmez sadece bastırır terapiler bitince onları bırakıcaz dedi. İnşallah kavuşurum sağlığıma çok teşekkür ederim.

Belki bilinç altında kendinizden bile sakladığınıź sorun var doktorunuzla paylaşın atağında sebebi ola bilir

Belki bilinç altında kendinizden bile sakladığınıź sorun var doktorunuzla paylaşın atağında sebebi ola bilir
Günümüzden başlayıp çocukluğuma kadar inilip tüm olumsuzluklar silinecekmiş. İnşallah öyle olur.

Günümüzden başlayıp çocukluğuma kadar inilip tüm olumsuzluklar silinecekmiş. İnşallah öyle olur.

Insallah canim,Kendimden biliyorum doktoruna güven ben kendim bile şaşırmıştım
fazla kalabalık ortama girme ,doğada temiz havada dolaş mesala bolkonuna çiçekler ek ,mutlu olduğun şeyler yap inşallah kısa zamanda kendini toplarsın

Insallah canim,Kendimden biliyorum doktoruna güven ben kendim bile şaşırmıştım
fazla kalabalık ortama girme ,doğada temiz havada dolaş mesala bolkonuna çiçekler ek ,mutlu olduğun şeyler yap inşallah kısa zamanda kendini toplarsın
Sende mi yaşadın aynı şeyleri? Aslında bende bir de beklenti anksiyetesi oluşmuş. Mesela geçen gün nişanda öyle bir şey yaşadığım için zihnimde sürekli ben bir daha düğüne vs gidemem gidersem aynısı olacak çünkü düşüncesi oluşuyor. Ve resmen atak gelene kadar böyle düşünmeye devam ediyorum.

Evet ilaç kullandığımı söylediğimde ilaç sorun çözmez sadece bastırır terapiler bitince onları bırakıcaz dedi. İnşallah kavuşurum sağlığıma çok teşekkür ederim.

Cok dogru söylemis. Dürüst bir doktora denk gelmissiniz. Sizin adiniza sevindim.. iyileseceginize eminim. Hicbirsey kalici degil..gelip gececek bunlar yeter ki inanin ve doktorunuza güvenin.

Cok dogru söylemis. Dürüst bir doktora denk gelmissiniz. Sizin adiniza sevindim.. iyileseceginize eminim. Hicbirsey kalici degil..gelip gececek bunlar yeter ki inanin ve doktorunuza güvenin.
Çok teşekkür ederim. İnşallah öyle olur. Umut oldunuz.

Back
X