Gercekten kafaniza takmadiginizda mi hamile kaldiniz?

Umudunu kırmak istemem ama örnekleriyle tescilli olarak kendimi ve en yakın arkadaşımı sana söylemek istiyorum.. 3 senelik evliyim ilk gebeliğim dış gebelikle sonuçlandıktan sonra 1,5 yıllık bir tedavi ve iyileşme süreci geçirdim klomen aşılama soğan kürleri incir kürleri keçiboynuzu kürleri vs hepsini denedim sonuç hüsran oldu.. En son tamamen ümitsizlikle bu da olmicak ama denemekten bişey kaybetmem diye hayıt suyunu denedim ama diyorum ya işe yarayacağına gram inanmıyordum çünkü doktorlarla görüştüğümde bana tüp bebek diyorlardı sadece .. Bende bari tüp bebeğe hazırlarım kendimi diye içtim ocakta tüp bebek olucaktı ama nasip işte Allah çok büyük..

En yakın arkadaşımda senelerce uğraştı 13 senelik evli 5 senedir denemediği yöntem kür kalmadı en son tüp bebek yaptıracaktı aşılamaları saymıyorum.. Tüp bebek yaptırmaya gittiği ay yumurtası bile oluşmadı onca ilaca rağmen stresten.. Sonra kafasını rahatlatmak için işe girdi spora yazıldı ve kendiliğinden hamile kaldı o da geçtiğimiz ocakta tüp bebek yaptıracaktı ama Allah evladını kucağına almayı nasip etti :)

oncelikle insallah rabbim sana da nasip eder.. beklemek gercekten cok zor arkadasim.. 3 sene bekledim tedavi oldum hic bi problem yokken birsuru hormon aldim vucuduma. en son yeter artik olmayacaksa olmasin dedim tedaviyi biraktim vazgectim. 3 ay sonra hic beklemezken hamile oldugumu ogrendim ve hiiic bir belirti yasamadim su an 7 haftalik hamileyim cok yeni daha :)

Bende 2 yil boyunca deli gibi bebek hasretiyle yanıp tutusuyordm sürekli aklımda bebek vardı. Algıda seçicilik olduğu için sürekli etrafımda bebekli anneler ve hamileler doğum yapanlar görüyordum. Bazı zamanlar ağlama krizlerine grip günlerce evden çıkmıyordum kimseyle görüşmüyordm. 2 ay önce rahim filmi çekildim gebe rutin ilişkileri yaptık ve tatile gittim 12 günlüğüne. Kendi kendime söz verdim tatili kendime de kimseye de zehir etmeden eve doncem. Eve dönünce bebeği düşüncem diye. Tatile gittik . Sürekli gündüz deniz havuz akşam dışarı gezmesi. Telefonu sadece fotoğraf çekmek için kullanıyordum. Yada biri ararsa 2 dk konuşmak için. 1 gun dayanan şarjım 3 gün gidiyordu. Ve ben tatilden döndüm reglim geçmiş miydi geçmemiş miydi hatırlamıyorum. Test yaptım pozitif ! Ertesi gün kan testi yaptrdim hamileyim. Ya inanamadım resmen . Şimdi o güzel haberin üzerinden 20 gün gecti hala inanamıyorum. Rabbim nasip edecek illaki. Hayatı kendine zindan etme benim gibi. Rabbim yardimcn olsun

Gerçekten takmamak gerekiyor canım bende prolaktin tedavisi gördüm tedavim bittiği halde hamile kalamıyordum bat saymaktan yorulmuştum artık ve bıraktım en sonunda demekki nasibimde yokmuş diye inanır mısın geciktiğimi bile farketmedim ilk bi kaç gün normalde panikten ölürdüm sonra dedim psikolojik kesin yine çünkü bu tarz şeyleri çok yaşadım. Adetim geçiyordu test yapıyordum ve negatif ve şak diye hasta oluyordum. Çok yıpranmıştım. Daha sonra baktım hasta olmuyorum dedim bş test yapayım ama asla umutlu değilim. Kendi kendime diyodum negatif kesin yine ama test yapıyımda psikolojim rahatlasın hasta olayım o derece rahattım yani sonra bi baktım çift çizgi inanamadım. Gittim üç test daha aldım garanti olsun diye hepsi pozitif çıktı. Rabbim hiç beklemediğim zamanda yüzümü güldürdü çok şükür :)

Merhaba...benim esimde de bende de problem vardi.1 bucuk sene denedik baktik olmuyo artik adet gunlerimi saymaktan bikmistim dedim allahim herhalde.olmicak sana havale.ediyorum ramazandan sonra tup bebek deneriz deyip sallamistik ramazanda hamile.old.ogrendm unutmuyosun evet ama takmiyosun yani kabullenmis allaha siginmis bekliyosun

Aynen öyle iki gebeliğim de de cok istedi. Şayet ne Zaman kafaya takmadım o Zaman gebe kaldım elhamdulillah darısı sana ve tüm isteyen E

Takmamak gerek doğru ama ben tekrarlayan düşükler yaptım ve sürekli stres halindeydim ilk kayıptan sonra. Şimdi yine hamileyim yine çok takıyorum ama devam ediyor bu sefer. Yani çok da sebep olduğuna inanmıyorum. Burda dikkat ediyorum birçok kişi niye olmuyor diye bir sürü konu açıyor hamile kalınca da arkadaşlar kafaya takmayın, stres yapmayın diyor. Hamile kalınca böyle demek kolay :) yani diyeceğim o ki nasibinde varsa oluyor. Dilerim Rabbim size ve isteyen herkese verir bir an önce.

Bu ay bayrama denk geldiği için reglim boyunca hastaneye gidemedim, dolayısıyla tedavi de olamadım.Birden aslında ne kadar rahatladığımı hissettim.Oh be dedim buek ay bebek için kayırmak yok, hamile kalır mıyım kalmaz mıyım diye dert yok.Gittim kendime bakım yaptırdım,saçlarımı kestirdim boyadım...Nefes aldığımı hissettim resmen.Bundan bi hafta önce adetime 10 gün kala erken gebelik testi yaptım.Pozitif çıktı.İnanmadım ikinciyi yaptım o da pozitif çıktı.Hemen koştum kan tahlili verdim 0,147.Tabi yıkıldım,çok üzüldüm,üç gün kendime gelemedim.Ama hala kendimi hamileymişim gibi hissediyorum.Adetime daha üç gün var.O zamana kadar ümidimi koruyacağım galiba.

Ben çok geç evlendim. Geç evlenmekle kalmadım çocuk yapmaya da geç karar verdim. Çocuk yapmaya karar verdiğimizde ilk yaptığımız şey özellikle yaşımdan dolayı sağlık kontrollerimizi yaptırmak oldu. Herhangi bir engel olmadığını öğrenince bir kaç ay boyunca yumurtlama takvimini kullanarak çalışmalar yaptık ama olmadı. En sonunda baktık ki hayatımızı etkiliyor oluruna bıraktık. Bebek olmadan da mutluyuz, olursa olur, olmazsa da sorun olmaz diye karar verdik. Kararı verişimizin ikinci ayında hamile kaldım. Şu an 37 yaşında beş haftalık hamile bir hatunum :)

Cok isteyince olmjyo bu gercek aman artik sikildim oluyo olur olmuyosa olmaz hayirlisi diye düsündügünde hamile kLirsin

Çok isteyince olmuyor ama etrafında insanlar isteyince oluyor sanki yakin arkadaslarimin hepsi hamile iki aydır çocuk düşünüyoruz de Bu sefer sorun var gibi dusnuyorsun aklından sen cikarsan başkası hatırlatıyor ister istemez stres oluyorsun. Nasip diyorum bende soranlara üzülsem de üzülmüyor takmiyor gibi davraniyorum

ben de vazgeçince hamile kalanlardanım. 6 ay boyunca her ay kendimi hamile sandım. Ama ne belirtiler, midem mi bulanmadı, çok koku mu almadım, neler neler. En son yaz gelince eşime hakkaten tüm isteğimle hadi riske bile atmayalı, güzel bi tatil yapalım dedim ve dediğim ay hamile kalmışım. O kadar olmayacağına inanmıştım ki 6 ay boyunca reglime 1 hafta kaldığında hemen test yapardım. O kadar emin olduğum aylar da oldu ki kan testi yaptırdım.:)

son seferinde amaan nasılsa yoktur diye test mest düşünmedim hiç, gectikten sonra burda kızlar gaza getirdi vardır belki git git diye, öyle öğrendim. :)
uzun lafın kısası yoga iyi fikir. stres inanılmaz etkiliyor. cok da şeeey yapmamak lazımmış.

umarım en kısa sürede isteye herkes kavuşur yavrusuna.

13aylik evliyim ve 10aydir bebis icin tedavi goruyordum. Pko, pihtilasma ve yumurtlamama sorunlarim vardi. Doktorumun motivesi ve kullandigim ilaclarla yumurtlamaya basladim ve pko sorunumdan 6ayda kurtuldum. Haziran ayinda rahim filmi(hsg) cektirdim. Ve temmuzda regl oldum.. reglmden sonra doktora gittigimde mantar enfeksiyon baslamisti ve fitil ve krem kullandim. Bu ay gebelik tedavisine ara verelim demistik. Zaten cok yogun bir donemdi ve esimle birbirimizi goremedik bile neredeyse.. neyse adetime 1hafta kala asiri bir mide bulantisi ve kasigimda sanki bicak saplanmis gibi agri olmaya basladi adetime 2-3gun kala da goguslerim cok cok buyumustu ama tabi ben hic hamilelige yormuyorum cunku bu ay calisma yapamadik bile dogru durust ve ilac kullandigim icin kafam cocuk fikrinden uzaklasmisti 1ayligina da olsa.. pazar gunu adet olmam gerekiyordu olmadim ve bunu kullandigim ilaclara bagladim. Ve pazartesi de kirmizilar yok. Sali doktora gitmeye karar verdim ama sabah kalkinca elim gebelik testine gitti gayet umitsiz bir sekilde test yaptim ve o da ne? Daha 15saniye gecmeden koskocaman cift cizgi karsimda. Doktoruma soyledim bhcg bakti sonuc pozitif:) insallah bir sorun olmaz gebeligim saglikli ilerler.. gebeligi ogrendigim saniye Rabbim tum isteyenlere bu duyguyu nasip etsin diye dualar ettim. Biraz uzun oldu ama paylasmak istedim canim. Ve gercekten 10aydir cocuktan baska bisi dusunmezken, kafami bu fikirden uzaklastirdigim ay gebe kaldim.. Insallah Rabbim tum isteyenlere kisa zamanda saglikli sihhatli evlatlar nasip eder..

4 yıllık evliyim 1. Gebeligimde büyük skntlar sonunda Bebeğimi kaybettim aradan bir yıl geçti o da zaten klomen ve iğne vesilesiyle olmuştu. Dedik bu ay gezelim tozalim tatil yapalım bundan sonra ki ay doktora gideriz normal şekilde olmicak her halde falan dedik. Stres yok kafa rahat gez toz gün aşırı ilişki belki diyerek. .. sonra halimizden o sıra çok memnunduk ya bak goruyomusun şimdi çocuk olsaydı hamile olsaydım hiç böyle gezemezdik sohbeti falan ve memlekete döndük benim ilk gebelik belirtileri başladı öküz gibi bir iştah biraksaniz sizi de yicem gogusler fena ağrıyor ha bir de farklı olarak adet belirtisi olan sivilceler yine adet olcam falan diyorum bir test yaptım normalde çok sabırsız ben testi yaptım önceden öyle başında beklerdim yok bu sefer öyle olmadı elimi yavaşça sabunladim aynaya baktım dua da ettim Allah im önce sen beni müjdele sonra bende kocami dedim gözüm yavaşça test çubuğuna kaydı gözümü kapadim açtım bir daha aldım testi başka odaya gittim ışıkta bir daha Allah im gerçek mi dedim derin bir nefes alıp Elhamdulillah dedim Rabbim herkese tattir dedim Maşallah berakallah

Merhaba canım..ben de diğer arkadaşlar gibi evde hep bi kenarda saklı duran testi pozitif görmek için uğraşanlardanım. Bir senelik çabalarım arasında üç ay boyunca yumurtlama+çatlatma iğnesi sonucu her ay yaşadığım hayal kırıklığı,meraklı çevre baskısı,eşimle yaşadığım "acele ediyosun" tartışmaları derken doktor işlerine ara verdiğim bi kaç aylık süreçte gece gündüz beni içine hapseden bu sitelerden çare arayışları, çeşitli kürler en kötüsü ruhsal olarak tam da toparladığım anda çevremden HER AY birisinin hamile haberini almam, bi arkadaşın dediği gibi reklamlarda görünen bebek bezi reklamlarına da hüngür hüngür ağlamam derken yeniden doktor odalarını kapısını çalma=eşi ikna edip ona ve bana yapılan ayrı ayrı testler (hsg yani rahim filmi hiç unutmicam)=1.aşılama sonuç negatif ( bu sırada ben de film koptu) 2. Aşılamayı hiiiç stres yapmadan amaan ne de olsa bu da tutmicak die yaptırdıktan sonra da sonucunu beklerken bol bol Kur'an okudum hemen hergün Yasini Şerif,41 gün Meryem suresini okumaya niyetlendim ama bitirneden hamile olduğumu öğrendim canım yani kafama takmayı düşünmeyi bıraktığım ay hamile kaldım darısı inşaallah başınıza

biliyorum insanın eğer tek gündemi bebek ise kafaya takmadan yapamıyor lakin benim de şu an 8 haftalık hamile olmamın tek sebebi tüp bebek tedavisinden sonuç alamayınca dr.un da bana tatil tavsiyesi ile birlikte gerçekleşti. Bence kısa süreli bir tatil bebek için çok güzel bir bahane olaibliyor

canim 4,5 senelik evliyim ve kendimi annelige hazir hissetmiyodum. her gecen zaman daha da uzaklastiriyodu bu fikirden beni ve artik yasim cok gcmeden anne olmam lazim diye dusundum. burcu da yay veya oglak (babasi yay, ben oglak) olsun dedim. hatta esimle konusuyoruz aramizda, olmazsa artik seneye deneriz tarzi geyikler. yani anliycagin cok da umursamiyorum hala. o korunmadigim gun hamileydim. burcu da yay veya oglak olcak. :) takmamak sanirim bilemiyorum.

Evet insan düşünmediğinde hamile kalıyor ama o düşünmemek de pek kolay olmuyor. ilk 6 ay ben de çok düşündüm erkenden testler yaptım, hatta teste güvenmeyip 2 test yaptığım aylar oldu. Sonra test yapmayı bıraktım artık adet günlerime doğru geri sayım yapmayı da bıraktım. arada aklıma geliyordu tabiki ama yoğunlaşmamaya çalıştım. Sonra ancak 8. ayda hamile kaldığımı öğrendim. İlk 6 ay çok yıpratıcıydı ama sonraki 2 ay kolay geçti çünkü artık vazgeçmiştim beklemekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…