Olaya biraz eşinizin tarafından bakıcam. Çünkü ben de tutumlu bir insanım, cimri olduğumu düşünmüyorum, zamanında milyar mı olacak sanki diye fiyatına bakmadan aldığım kıyafetlerin üstümdeki yükü yüzünden, bu yeteneği emek emek bilinçli olarak geliştirdim.. şu anda otoparka, poşete, kullanmayacağım kıyafete, aksesuara para vermektense o parayı yırtıp atmayı tercih ederim. Bebeğim olacak inşallah yakında ve şu herkesin yaptığı, bence "boş adam işi" olan; çöplere süslere sade verilecek parayı değil üzerine kafa yorulan saatleri bile israf olarak görüyorum.
Klasik her Türk ailesinde olduğu gibi bizim evde de yemek yapma işleri, kadının yani benim üstümde. bu yüzden evde yemek olmadığı, yemek yapmak istemediğim her fırsatta "dışarıdan yiyelim" diyorum. Neden, çünkü yemek benim sorumluluğum ve bir yerden sonra akşam ne yapacağım ben, onu geçen gün yedik, o güzel olmamıştı tekrar yemek istemiyorum diye düşünmek bile bir iş ve beni geriyor. Evde yemeği yapan, her akşam bunu düşünen eşiniz olsa zamanla o da dışarıda yiyelim demeye başlayacak bence. Bu yolu da arada deneyin.
Bütçe konusunda tatili ben ödedim, keyfini çıkardı demenizden hesaplarınızın ayrı olduğunu anlıyorum. Bence bir insan evlenip ondan çocuk yapacak kadar birine güveniyorsa ortak bir hesap açacak kadar da güvenmeli, cebini ayrı tutmamalı. Huzurlu olmak kendi hesabımda sanal para biriktirmekten daha önemli benim için. Ayrı ayrı hesaplarda para biriktiğinde sürekli ben şunu aldım, o bunu aldı.. ben şu kadar harcadım, o daha az harcadı hesabı olmuyor mu.. ortak bir hesap açın ve orada para biriktirin dışarıda yemek, tatil vs. bu hesaptan harcayacağınızı her cuma yada 15 günde bir yemeğe çıkacağınızı kabul edin birlikte. Birlikte birikim yaptığınızda daha çok paranız olduğunu gören eşiniz belki kendini daha rahat hissedecek para konularında artık.
Ayrıca içine sinen düzgün insanı bulmak yuva kurmak o kadar kolay değil, sadece bu huyu yüzünden ailesini, kendisini kabul ettiğiniz bir insanla yuvanızı yıkmayın bence, bu kadar kolay olmasın. Üç günlük hayatlarımız olduğunu ve para harcamayı ona öğretin.