Afedersiniz ama bu erkeklere bu kadar hizmet ediyorsunuz kocişim diye adam alışıyor sonra ağa paşa zannediyor kendini.Şimdi sizden alışmış yapmasanız da huzursuzluk çıkacak çalışmıyor musunuz en azından kendi paranızı kazanırsınız lafını edecek birine benziyor çünkü eşiniz.
Ben iki senedir evliyim kahvaltı hazırlamam hafta sonu hariç.Ütüyü de unutursa acelesi varsa vs yaparım eli ayağı tutuyor yapsın zaten evin temizliğine yardım istemiyorum.Bir de artistlik yapacak erken kalkıyorum diye hizmetçisi misin sen erkenden kalkıp paşam kahvaltısını yapsın işine jilet gibi gitsin diye uğraşıyorsun teşekkür edeceğine tavıra bak.
Tepkini koy böyle alıştırma sora tepene çıkar.
Kocişim diye asla ezdirmedim kendini herkes haddini bilecek. Dersaneye gidiyorum KPSS için. Öğretmenim bu seneye kadar yani 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım ve kolejde çalıştım. Kolej çok uzak olduğu için istemeyerek ayrılmak zorunda kaldım. Yani 4 aydır evdeyim. Eşim asla paramı almaz yani şu şekilde düşünüyor sen bu kadar emek veriyorsun kendine yeni kıyafetler al, yeni yerlere git arkadaşlarınla der. Cumartesi, Pazar asla evde yemek yaptırmaz tatil günüdür ikimiz içinde. Şimdi bu konularda hakkını yemeyeyim günah olur.
Gel gelelim eşim ablasına söz verdiğinden beri sabahları uyanırken çok sinirli olmaya başladı. Dün sabah yaptığından çok pişman olmuş. İş yerindeyken aradı çok özür dilerim nankörlük ettim haketmiyorsun benim gibi birini dedikten sonra akşam yemeğe çıkalım mı dedi ve akşamında da hediyeyle geldi yemeğe gittik.
Etraflıca konuştum bir daha sabahları kalkamayacağımı gerçekten benim için zor olduğunu söyledim. Oda haklısın bu yaptığımdan sonra ben de senin yerinde olsam uyanmazdım asla ben kendime hazırlarım iki dakika bir şeyler dedi.
Eşimin problemi şu ki herkese çok cömerttir bazen açıkçası aptallaşıyor. Ne yazık ki ailesinden herkes bu huyunu kullanma çabasında. Sürekli bir şeyler istiyor eşimde asla hayır diyemiyor. Sanırım birde yaranmak istiyor çünkü gerçekten ailesine düşkün biri.
Bu arada sabah kahvaltıyı hazırlamıştım uyandırmak istediğimde bağırdı yani o olaydan sonra direkt odaya girdim kapımı kapattım yüzüne bile bakmadım kendi kendine yaptı kahvaltısını. İşe giderken not bırakmış özür dilerim diye.
Ama bunları “ah canım kocam ne iyi biri” demek için söylemiyorum zira beni çok düşünseydi başta bağırıp kalbimi kırmazdı. Evlilik karşılıklı fedakarlığı getirir. Tek taraflı olunca enayilik olur. Ne ailem beni ezdirir ne ben kendimi böyle bir durumla ilk kez karşılaştığım için buraya yazdım. Hakettiğini alacak :)
Hepinize değerli yorumları için çok teşekkür ederim