Gercekten sosyal medyada göründüğü gibi çoğu insan mutlu ve sorunsuz bi hayat mı yaşıyor?

Sırf gecen sene instagramimdaki 3 kadının paylaşımlarının farklılaşmasından (makyaj stili, aşırı spor vs) yola çıkarak sayfalarına baktiğimda eşleriyle bütün fotolarını sildiklerini gördüm. Zaten sonra soyadlarda sessizce değisti. Evliyken zirt pırt foto paylasan bu kişiler bosanma sırasında minicik bir moralsizlikle ilgili post bile atmadılar. Insan kendini biraz salak gibi hissediyor. Yani senelerce kocişinle içtiğin her kahveyi gördük, minik bir bosanma bilgisi de verilebilirdi sanki. Ben komik olduğunu sandığım esprilerimi ve ev halimi filan paylaşıyorum genelde.

Komşumdan örnek vereyim. Bir gece yarısı kıyameti kopardılar binayı inlettiler ama sırf kocasının ailesine belli etmemek için o sabah kocasının forografını paylastı.seni çok seviyorum kurban olurum gibi seyler yazdı. Vallahi bütün apt. Sahit allah b... Versin. Şer...iz evlendim güne lanet olsun daha sayamayacagım. Kadar hakaret etti. Ogünden beri kimsenin paylaşımlarına inanmıyorum aksine kendini ekstta göze sokmaya bakın ben mutluyum diyenlerin saklamaya çalıştıkları çok sey olduğunu düşünüyorum.
😳

o sosyal medya yüzünden kendimi mutfakta, giyimde o kadar yetersiz o kadar beceriksiz hissediyorum ki sana anlatamam. Boydan fotoğraf atamıyorum kendimi tombul kısa görüyorum arkadaşlarım görürde aa kilolu basenlere bak 3 bacak gibi der diye korkuyorum, hiç hamur işi, çeşit çeşit tatlılar beceremiyorum şekilleri hep çirkin oluyor ve kendimi parçalıyorum o kadar kadın neler yapıyor sen ne işe yarıyorsun diye. Hayatım da pembe değil haki yeşili resmen :KK70: Sosyal medya tam bir aldatmaca. Geçen bi infuluuzır gördüm internette yüzü bebek gibi öyle güzel ki reelde yemin ederim mayın tarlası gibi. ondan sonra sosyal medyaya olan inancım bitti.
Ya kim bu çok merak ettim

Bi tane karaktersiz tanıyorum, profili karısı ve çocuklarıyla dolu, karısıyla olan fotolarının altı aşk şiirleri mübarek ama adam (!) sürekli eskortlarla otele gidiyor. Orada olan çoğu şey göstermelik… Ama full arabesk takılan profiller de var mesela, sürekli acıklı şarkılar, göndermeli sözler, sigaralar alkol sofraları vs. bunlar da insanın içini karartıyor açıkçası 🙄

Sosyal medya da çoğu kurduğu hayallerini paylaşıyor gerçek gibi. Çoğu sahte .. bence çok üzücü bi durum orası ayrı.. Ben sahte davranan insanlara gerçek anlamda üzülüyorum eskiden gülerdim. Cahillik işte şuan dua ediyorum onlara .. sahte şeyler paylaşanlar da hep başka sahte paylasani özeniyor imreniyor kendini kıyaslıyor kötü bi döngü icindeler.
Sosyal medya kullanmayı maalesef bilmek lazımm.

herkes sosyal medyada olduğu gibi mutlu olsa ve ya hiç gösterdikleri kadar mutlu olmasalar sizin hayatınızda bir şey değişmeyecek ki. ben "ay çok mutlu görünüyorlar ama kesin hayatları göründüğü gibi değil" mantığını da doğru bulmuyorum açıkçası. bu da psikolojik olarak kötü bir düşünce, insanların mutsuz olduğunu düşünerek kendini rahatlatmak oluyor. elbette zor zamanlardan geçiyor olabilirsiniz ama hayatınız düzene girdiğinde sizde mutlu olacaksınız, nereye kadar her konuda mutsuz bir hayat geçirebilirsiniz. her gün deli gibi paylaşım yapan insanlardan değilim ama profilimde gittiğim, gezdiğim yerlerde fotoğraf çekilir paylaşırım. canım eşimmle kahve keyfi tarzında bir insan da değilim ama güzel çıktığımız bir fotoğrafımız vardır onu da paylaşırım. çok şükür mutsuz da değilim..her insanın kendini kötü hissettiği, dertlendiği bir zaman olmuyor mu? oluyor tabii ki. ama bunu sosyal medyayla bağdaştırmakta bir nevi saçma. her gün eşiyle paylaşım yapıp evliliğinde çok mutsuz olan arkadaşım da var, aşırı para sıkıntısı çekip son parasıyla içkili mekanda eğlendiğini paylaşan arkadaşım da, eşiyle gerçekten çok mutlu olup bunu paylaşan arkadaşım da var.. sosyal medya zaten neyi nasıl göstermek istediğinizle ilgili. tanımadığınız insanların hayatını sadece gösterdiği kadarıyla bilebilirsiniz. çok ciddiye alıp kendinizi boş yere kıyaslamayın. bella hadid miyiz ağlarken foto atalım hdhffgh

Bi arkadaşım var kardeşleri ile arası çok bozuk hep iyi anne mücadele eden bir eş ve mükemmel kadın olmak için uğraşır işin acı tarafı ise çevresinseki herkese de bunı bu şekilde kabul ettirmeye çalışırdı bu yüzden insanlarla soeun yaşardı ben en iyisiyim kafasıyla ama eşi aşırı şiddet yanlısı biriydi sürekli beni arar anlatırdı uzaklaşrırma felan almış eşi en son boşanma durumu olmuş ama instg de durumu felan gayet mutlu herşey yolunda gibi lafa gelince dobra biri ama insan diyemiyorki eşinw hem kızgınsın neden böyle paylaşımlar yapıyosun diye sorsam diyvekki cekemwywn çok başta ailem diycek

Bu kadar uç mış gibilere gerek yok elbette.
Öylesi yalan bir hayat süsü oluyor.
Benim bahsettiğim yine sorunlarla dolu hayatin içinde guzel olan küçük üç beş durumdan beslenip o ani paylaşmak doğal pek çok kişinin yaptığı bir sey..

İnsanlara bakıyorum sosyal medyada herşeye sahipler ve mutlu kareler yanlış anlaşılmasın kimsenin mutluluğunda gözüm yok.Sanki bir ben mutsuz ve sorunluyum dertlerim bitmiyo.Sorunları düşünmekten sabaha karşı ezan sesine uyandım bi an aklıma çok düşünüp aklını yitiren oldu mu acaba bende öyle olurmuyum diye bi his geldi aniden sonra korktum bian.Hayatımda bana dertlerine üzülme gecicek yada hafifletcek bişey söyleyen kimse yook.
aslında herkes sadece sahip olduklarını, en güzel şeklinde gösteriyor o kadar. hatta sahip olmadıklarını kendinimişcesine gösteren de çok. sosyal medyanın olması gereken hali, hayattan kareler, anılar, faydalı bilgiler paylaşılan, sergilenen bir alan. hani aile albümleri gibi, misafirler geldiğinde açılırdı eskiden, bir masanın etrafında oturmuş büyük mutlu aile resimleri. o fotoğrafın öncesi sonrasında yaşanan muhtemel kavgalar, aynı masada birbirine kırgın olanları sadece o masada oturanlar bilirdi. sosyal medya da öyle işte.
bir nevi sihirbazlık gibi de görülebilir belki aslında olan çok farklıyken sen sadece karşındakinin gösterdiği kadarını biliyorsun. gösterilenler de hep en mükemmel anlar oluyor. yüzlerce selfie arasından en iyi çıkmış olan 1 tanesine filtre ve düzeltmeler. ya da buzdolabı ve cüzdan bomboşken evdeki lüks bir ev aletinin fotoğrafı vs vs. gibi
Siz sosyal medyada acınızı, hüznünüzü, yüzünüzdeki sivilceyi, salonda öylesine oturan aileyi nasıl paylaşmıyorsanız kimse paylaşmıyor. herkes en iyiyi en iyi şekilde göstermek istiyor o kadar.

Neyimi koyayım ki beğenicek kişiler instg olan kişiler zaten hepsi tanıdık akraba yada kız arkadaş beğenseler ne olacak beğwnemseler ne olacak
sevgili konu sahibi söylemeye çalıştığım şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
siz demişsiniz ki "herkes sosyal medyada göründüğü gibi mutlu mu?"
Bende "insanlar sosyal medyaya en düzgün, en mutlu fotosunu koyar, sizde olsanız öyle yapmaz mısınız?" demişim dolaylı yoldan.
Ama bu yukarıda alıntıladığım cümleden anladığım siz fenomenleri baz alıyorsunuz. Zor iş, önce bir kendi hayatınıza odaklanmaya , orada mutlu olmaya çalışın. Başkalarıyla kendinizi kıyaslamadan.

Gerçekten mutlu da olabilirler ya da öyle gösteriyor olabilirler bilmiyorum. Benim öyle insta hesabim yok. Mesela olsaydı eşim gezmeyi çok sseer dışarıda bsyker yemek hediye almak bunları cokk sever. Benim sosyal medya olsaydı paylaşacak onca şeyim olurdu. Gittiğimiz yerler restoranalr hediyeler şunlar bunlar paylaşıp canım kocamla şu bu yazardım herkes bizi mutlu eğlenceli hayatını yaşayan insanlar sanırdiı. Gerçeği ne peki..esimle en ufak şeyde sesleri yuksellttigimiz anlaşamadığımız birbirimizi anlamadığımız cinsellik vs olmadığı bir evlilik. Bir yere giderken arabada tartıştığımız birbirimizi eleştirdiğimiz vs vs.
Kapının ardında olanları kimse bilemez.

İnsteramda bir fenomen ,esiyle cocuguyla.cok mutluydu meğersem esi aldatmis sessiz sedasiz bosandilar...cocuk annede kaldi...kadın sonra saçını açtı...botokslar,estetikler hirla gidiyor...surekli link verip insanlara alisveris yaptırıyor...ben onu cook mutlu ornek aile saniyordum cocuguyla.surekli.aktiviteler,gezmeler,avm ler allahim neler.neler

İnstagramda popüler kişi filan takip etmem, kimsenin evi, yaşantısı çocuğu umrumda değildir. Karikatür severim, hukuk platformu, evcil hayvanlar, teknoloji gibi,eğlenceli komik sayfaları, sanat sayfalarını severim ve onları takip ederim.

Bana hiçbir şey katmayan aa bakın bugün bu aleti denedim şu kremi tavsiye ederim, kocişkomla kahve keyfi, çocuğum bugün ilk defa tuvalete s.. minvalinde sayfalardan uzak dururum.

Ekli olan arkadaşlarım ve akrabalarımın bazılarını gözardı ettim yada sildim çünkü sürekli aldatan, kendilerine çöp muamelesi yapan kocalarını sosyal medyada arka fonda ne kadar aşık olduklarını anlatan müzikler eşliğinde methiyeler düzülmesinden gına geldi.

Bana gelince tabiki resim paylaşıyorum özel günlerde 1 veya 2 tane. Yıl içerisinde defalarca kez şehir dışına günübirlik gezmeye gideriz, yazın Denizli havuzlu tatile gideriz paylaşmam, benim çocuğumun bikini havuz pozunu kimsenin merak ettiğini düşünmüyorum ve bu tarz paylaşımları hoş bulmuyorum ama antik kenti ziyaret ettiysem paylaşırım.

2 gün önce eşim özel bir gün için hoş bir süpriz yaptı 1 fotoğraf paylaştım ama bugün kızgınım eşime tabiki resim paylaşmıyorum 😁

Paylasmadaki motivasyonunuz neydi? Laf falan sokma değil, kahve vb. Paylaşmak bana garip geliyor nedenini merak ederim hep.

Ben de değişik buluyorum bu kahveyi paylaşmayi. Hani assssiiirrii harika bir manzaraya doğru içiyorsundur kahve bir kenarda obje olarak fotoğrafta çıkmış olabilir ama evin içinde ya da siradan bir kafede kahvenin bizzat kendisini çekme işi garip bir ruh hali olmali.

Ben de değişik buluyorum bu kahveyi paylaşmayi. Hani assssiiirrii harika bir manzaraya doğru içiyorsundur kahve bir kenarda obje olarak fotoğrafta çıkmış olabilir ama evin içinde ya da siradan bir kafede kahvenin bizzat kendisini çekme işi garip bir ruh hali olmali.
Geçen gün bir arkadaşım dedi ki farklı fincan modelleri bulursanız linkini bana atın arkadaşım ins… sayfa açmış kahve paylaşıyor yeni fincan takımları alacak. Sayfasını gösterdi sadece farklı fincanlarda kahve paylaşmış durmadan yeni fincan alıp masraf yapıyor. Aklım ermiyor açıkçası

Evliliğin ilk yılında parlaşırdım gittiğimiz yerleri mekanları falan.sonra ilk önce insta daki fotoğrafları arşivledim. gittiğimiz şehirlerin albümleri kaldı. Zaten yediğini içtiğini parlaşan biri değilim. Sadece gezdiğim. Biraz milleti takip ettim sonra çok saçma gelmeye başladı komple dondurdum. şuan sadece wp durumlarına bakıyorum. Mesela bir arkadaşım var kocişim oluşum diye sürekli paylaşım yapar, direk sona aldım. Hatta bazı arkadaşlarım sen niye durumlara bakmıyorsun diyor. Wp çıktığından beri ya iki ya üç kez gönderme yapmışımdır oda işi düşüp arayanlara. Şimdi onu da yapmıyorum. Anneler babalar gününde paylaşım yapmam. Telefon açarım yada evlerine gider kutlarım. Eşim çiçek hediye almışsa paylaşmam. Kimseye neyi ispat edeceğim sanki. Profil fotom uzun zamandır aynı. Sürekli değişmiyorum. Ama telefon hiç elimden düşmez. Yapışık yaşarım. Nasıl başarıyorum sosyal medya kullanmadan bilmiyorum. Kopamadığım tek yer burası. Buraya da haftalarca girmediğim olmuştur. Yani özet olarak mutlu olan zaten kimseye bişey ispat etmeye çalışmaz

Yazılanları okumadım ama tabı kı degıl yanı
Sonucta ben bıle resım eklıyceksem guzel cıkmıs olanı eklerım neden kotu gözüktüğümü koyayım kı:))
Benım kızım resım çektirmekten nefret eder
Hadı dıyorum resım selfıe yapalım cekene kadar kavga tabı bu muhabbet guzel gozukuyosam oluyo cekıyoruz mecburen kurtulmk ıcın gülüyor 😂😂ama bunun sahne arkasındaa off anne off seklınde😂

Ay benim konummm.
Bir arkadaşım var fenomen kendisi :D hani şu paçoz olan kocişşş tayfasından. O gerçi bunu bilerek yapıyor. Kocişş ve bebişşş diye geziyor , çünkü bu para ediyor.
Geçen hafta görüştük kendisiyle, kocası sürekli hakaret ediyormuş. Kazandığı paranın yarısına el koymuş, benim de hakkım diye.
Kızın ailesiyle aşırı problemi var, çocuğun ailesi oğullarını reddettiler. Ama kız sürekli mesajlada istemmeyen gelin olduğu yazıldığı için kaynanasına bir sürü hediye falan alıp , kendini kabullendirdi.
Kocası ise bildiğin bir çocuk. Araba aldı kız kendisi kazanıp, adamda sürekli arabayla oryaa buraya gidip hava atmak istiyor. Çevresine göstermek istiyormuş. Kız da yok olmaz demiş , sonradan görme gerizekalı demiş. Dinlerken cidden midem kalktı.
İnsta da ise ASLAN KOCAM💕 , SENSİZ nefes alamam falan yazıyor.
Ben hep diyorum insan kendinde ne eksikse onu söylüyor. Hiç birine ne özenirim ne de inanırım.

Back
X