Gercekten sosyal medyada göründüğü gibi çoğu insan mutlu ve sorunsuz bi hayat mı yaşıyor?

İnsanlara bakıyorum sosyal medyada herşeye sahipler ve mutlu kareler yanlış anlaşılmasın kimsenin mutluluğunda gözüm yok.Sanki bir ben mutsuz ve sorunluyum dertlerim bitmiyo.Sorunları düşünmekten sabaha karşı ezan sesine uyandım bi an aklıma çok düşünüp aklını yitiren oldu mu acaba bende öyle olurmuyum diye bi his geldi aniden sonra korktum bian.Hayatımda bana dertlerine üzülme gecicek yada hafifletcek bişey söyleyen kimse yook.
Sosyal medyadan bahsettiğinize göre sizde bir kullanıcısınız.
Sosyal medyanıza bir fotoğraf koyacağınız zaman nelere dikkat ediyorusunuz?
Fotoda çıkacak alanın toplu ve temiz olması?
Fotoda görünen kişilerin eli-yüzü , kılığı kıyafeti düzgün çıkmış olması?
Ağlarken ki anlarınız?
Gülerken ki anlarınız?
Bu sorular uzaaar gider. Ama sanırım başlıktaki sorunuza cevap olmuştur diye düşünüyorum.

Kimisi mutludur
Kimisi mutsuzdur
Kiminin gerçekten mükemmel hayatı vardır
Kiminin hiç bir şeyi yoktur
Bilemeyiz ki bunu
Bu kadar çok takmayın fotoğraflara videolara da bu kadar anlam yüklemeyin.

Kimsenin ne paylaştığına karışma şansımız yok ,beğenmeyen veya rahatsız olan takip etmez bence.Önce siz kendinizle bir barışın..Tabiki de insanlar orada oldukları gibi değiller fakat siz bunlara bakıp neden kendinizi mutsuz ediyorsunuz onu anlamadım ben .HERKESIN HAYATI KENDINE..Mesela ben de her gün link paylaşıp şunu aldım bunu aldım diyip sonra ayyy dolar yükseldi falan diyenleri anlamıyorum…Neyse velhasıl orası sanal dünya ,bakıp bakıp kendinizi üzmeyin.Bu arada ben yurtdışındayım ,geçenlerde kültür amaçlı hem insanlar görsün hem isteyen arkadaşlarım vardı story paylaştım gezdiğim yerleri..Birisi altına “sen bizi çatlatmak mı istiyorsun “yazmış ..Yuhhh ya bakış açısına gellll.Yani kendi ezikliği ..Benim burada neler yaşadığımı ,neler düşündüğümü bilmeden ..Takip etmeyin rahatsız oluyorsanız tavsiyem ..

Sosyal medyadan bahsettiğinize göre sizde bir kullanıcısınız.
Sosyal medyanıza bir fotoğraf koyacağınız zaman nelere dikkat ediyorusunuz?
Fotoda çıkacak alanın toplu ve temiz olması?
Fotoda görünen kişilerin eli-yüzü , kılığı kıyafeti düzgün çıkmış olması?
Ağlarken ki anlarınız?
Gülerken ki anlarınız?
Bu sorular uzaaar gider. Ama sanırım başlıktaki sorunuza cevap olmuştur diye düşünüyorum.
Biliyomusunuz profil resmim dışında resmim yok yada herhangi bi resim

İnsanlara bakıyorum sosyal medyada herşeye sahipler ve mutlu kareler yanlış anlaşılmasın kimsenin mutluluğunda gözüm yok.Sanki bir ben mutsuz ve sorunluyum dertlerim bitmiyo.Sorunları düşünmekten sabaha karşı ezan sesine uyandım bi an aklıma çok düşünüp aklını yitiren oldu mu acaba bende öyle olurmuyum diye bi his geldi aniden sonra korktum bian.Hayatımda bana dertlerine üzülme gecicek yada hafifletcek bişey söyleyen kimse yook.
Böyle biri yoksa siz kendinize soylemelısınız.Frekanslar var onları dınleyebılırsınız

Kimisi mutludur
Kimisi mutsuzdur
Kiminin gerçekten mükemmel hayatı vardır
Kiminin hiç bir şeyi yoktur
Bilemeyiz ki bunu
Bu kadar çok takmayın fotoğraflara videolara da bu kadar anlam yüklemeyin.
Aslında tamamen zorluk içinde hayatıma adapteyim sadece kafamı kaldırıp benden başka herkesin hayatı mükemmel gidiyor hissi
Onun hayat düzeyi değil inanın buna

Açıkçası herkesin düşünmekten sabahladığını sanmıyorum.
Negatif bi insan mısınız yoksa büyük sorunlarınız mı var bilemiyorum tabi ama iki ihtimalle de destek almalısınız bir ömür böyle geçer mi?
Sosyal medyada ben genelde kedilerimi ve eşimle olan fotoğraflarımı paylaşırım, gerçekten ikisinden yana da bi sıkıntım yok. Tabi o da kişiden kişiye değişir😊
Yani şöyle tek başına ayakta kalmaya çalışan biriyim.Tam toparlandım diyorum farklı sorunlar çıkıyo böyle bi dönemin içersindeyim.Çözüm bulamadığım her sorunu düşünmekten normal hayatıma adapte olmakta çok zorluk çekiyorum .Mutluluğunuz daim olsun ne mutlu size

Hani dertsiz tasasız mutlu görünenler için diyorum ufacık dünyamda sıkıntılarla mücadele ederken sahteden gülemiyorum bile başaranlar nasıl başarıyor
Bunun psikolojide açıklaması var ama alanım psikoloji olmadığı için açıklayamadım maalesef. Mutsuz anını sosyal medyaya yansıtan çok insan var. Sevgilimden ayrılmıştım kalktım makyaj yaptım saçlarımı düzleştirip fotoğraf paylaştım ama sonra tekrar o eski hayatıma geri döndüm. Sırf beni mutsuz görmesin diyeydi.

Gerçekten mutlu sorunu olmayan insanlar var. Bana çok saçma geliyor her mutlu kare için kendi kendini kesin arka planda mutsuzdur diye telkin etmek. Yani mutsuz olma ihtimali neden mutlu ediyor ki insanları? Velhasıl çok takmamak lazım. Herkesin derdi sıkıntısı sınavı farklı. Çok mutlu olanlar da var mutsuzluktan ölenlerde. Çokta şeeapmamak lazım.

Yani şöyle tek başına ayakta kalmaya çalışan biriyim.Tam toparlandım diyorum farklı sorunlar çıkıyo böyle bi dönemin içersindeyim.Çözüm bulamadığım her sorunu düşünmekten normal hayatıma adapte olmakta çok zorluk çekiyorum .Mutluluğunuz daim olsun ne mutlu size
Tam toparlandım derken kendi kendinizi diğer insanlarla kıyaslayıp iyice down ediyorsunuz..Allah yardımcınız olsun ama bence her insan kendi doktoru.Güçlü olun ,kendinize güvenin geçmeyecek sıkıntı yoktur..ümitle hayata uyan var düşüncelerden kurtulmak için onu tavsiye ederim bakın isterseniz ..

İnan bana hepsi sanal,sosyal medyanın sanal olduğu gibi inanmaaaaa.

Hayır asla öyle değil inan. Ben de instagramda mutlu ve gizdiğim anları paylaşıyorum ama neden üzgün ve ağladığım ya da dertlerimi paylaşayım ki? Sosyal medya da bu kötü günlerini paylaşsan bence çok sıkıcı ve daraltıcı olurdu. Kaldı ki derdimizi artık yakınlarımıza bile anlatamıyoruz. O yüzden çok ciddiye almayın sosyal medyayı. Bana da çok mesaj geliyor ne kadar çok geziyorsun, çok neşelisin, çok şanslısın vs.. ama gerçekler içler acısı :D ha bunu ne çevreme yansıtmayı ne de kendimi üzmeyi seven bir insanım. Arkadaşlarıma sürekli anlatarak negatif enerji yaymayı sevmem bu yüzden zaten hep güler eğlenmeye çalışırım. Ama yastığa kafamızı koyduğumuzda ağladığımız oluyor elbette. Travmalar, acılar, nefretler, dışlanmalar hemen hemen herkeste olan bir şey. Kendimi 3 4 senedir lanetli hissediyorum mesela. Dert geldi mi üst üste toprak gibi gelir bana şuan hayatımda ne iyi giden bi şey var ne de iyi diyebileceğim bi insan. Çevrem fesat ve nankörlerle dolu. Ama bunu düşünüp kendimi yıpratırsam hem depresyona girerim hem de ileriye bakamam. O yüzden mutlu olacağım şeyler yapmak zorundayım senin gördüklerin de bunlar işte :)

Hani dertsiz tasasız mutlu görünenler için diyorum ufacık dünyamda sıkıntılarla mücadele ederken sahteden gülemiyorum bile başaranlar nasıl başarıyor
bakın bana düşmez belki bunları soylemek ama basit düşüneceksiniz.Yani yok olan seylerı dusundukce ınsan bunalıyor.

Bilemeyiz bunu. Oralarda hep mutlu anlar paylaşılıyor. Hem beden mutsuz kötü anımızı paylaşalım ki. Bazıları bunu iş edindi. Geziyor yiyor içiyor birşeyler satın alıyor paylaşıyor. Cidden bazen kendini sorgulatıyor. Anneyim ben instamomları görünce yetersizmişim gibi geliyor. Oysa ki benim çevremde çocuğuma olan ilgime hayran.😅 Danışanım çok ararlar sorarlar tecrübeli anneler bile.😂

Selam..ben sosyal medya kullanmiyorum.kim napiyo bilgim yok ama annem gosteriyor suna buna bak neler paylasmis diye guluyoruz. Ayrani tok icmeye seyler gider s*cmaya misali.insanlar hep bi yerlerde yemek yiyip foto paylasiyor. Bence acinasi bi durum. Ve biliyorum bu insanlar reelde mutsuz gecinemiyor vs. Bitane arkadasimda annemle annesi arkadas biliyorum kocasi dovuyor.o da kocisime tatli yaptim diye paylasiyor. Oyle yani.neyse allah huzunlu kalbi severmis belki bizi seviyodur gozumden belli neler cektigim. Hic de bi cabam yok insanlarin mutlu sanmasi umrum degil.

Benim sosyal medyam yok. Rahatım. :KK53:
Akşama kadar Trendyol, Dolap, Amazon gibi siteleri geziyorum. Almasam bile bakıyorum. Daha mutluyum yav. Tabi fiyatları görünce biraz mutsuz oluyorum. Ama "sahibindende" gezen işsiz dayılara benzedim iyice. :deli:
He bu arada zaten genel olarak herkes mutsuz. Zenginler hariç. :KK51:
Ben de çok severim sahibindende gezmeyi 😂

Back
X