Gerçekten yorumlariniza ihtiyacim var lütfen

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.745
133
39
4.5 yas ve 1 bucuk yas. Buyuk kizim aşırı kiskanc kucuge hic taviz vermiyor cocugu ittiriyor tersliyor. Ve surekli benimle birebir oyun oynamak istiyor okula yolladim sirf bu yuzden yarim gun ama okuldan gelince kapidan girer girmez hadi oyun oynayalim.diyor bir saat oynasam yeterli gelmiyor surekli israrci. Birazda kendin birseyler yap dedigimde agliyor.gecenlerde cok hastaydim okuldan geldi oyun oynayalim diye cok hastayim bugun goruyosun dedim yok deliriyo evin icinde. Aslinda bu yasta anlamasi gerek mesela hastayken tamam anne demesi gerek yada bu kadar hircin olmamasi gerek diyorum tv acayim diyorum hastayim bak lutfen dedim yok bir saat delirdi. Sizce kendi kendine de oyalanmasi gerekmezmi telefon pek vermiyorum normalde istekli telefona hastayken telefon verdim onu bile kabul etmiyor ille yok oyun oyun....

anne değilim ama zamanında sizin çektiklerinizi anneme çektirdim. kız kardeşimi aşırı kıskanırdım ne annemi ne babamı paylaşmak istemezdim. tabi devamlı sorun çıkartırdım. sonra annem beni bi yere götürdü o zaman için algılayamadım ama benimle konuşan adamı hatırlıyorum inanın ne konuştuğu hakkında aklımda en ufak bir hatıra bile yok ama sonrasında rahatladığımı odadan çıkarken mutlu olduğumu hatırlıyorum. yani kısaca pedagogdan yardım alabilirsiniz.

Kıskançlığı normal. Kendi kendine oyun oynaması gerekir evet ama sanırım onu da kardeşle ilgileneceksiniz diye istemiyor.

Bir pedagogla görüşebilirsiniz ya da öncesinde yaşı küçük değil kreşe/anaokuluna tam gün verin. İlla ki yarım gün verecekseniz de öğlenci olsun. Sabah uykusunu alır güzelce kahvaltısını yapar okul saati gelir. Akşam da çok erken gelmeyeceği için sizi şimdi olduğu kadar zorlamaz. O okuldayken ufaklığın gündüz uykusunda da biraz kendinize vakit ayırırsınız.

Okula gonderdigimi yukarda yazdim arkadaslar yarim gun krese gidiyor

Valla benn hiç ‘bak ben hastayım, görmüyor musun’ dendiğinde ‘peki annecim’ diyen çocuk hiç görmedim:) en fazla ‘neden’ der yani

Bence yaşadığınıZ süreç çok normal.
Kardeşiyle ilgili sorumluluk, görevler verseniz ?
Gel bezini beraber değiştirelim, hadi kremini sen sür vb. ?

Yok kardesini hic sevmez ki istisnadır getirdiği bezi

Devlet okulu bu o yuzden sabahci ogleci yok

Siz her istediğini yaptığınız için bu duruma gelmiş dünya onun etrafında dönüyor sanıyor çünkü anne baba her istediğini yapıyor . Bazen de hırçınlaştığında kendi haline bırakın . Ağlamasın bağırmasın diye tüm isteklerine cevap vermeye çalışmayın . Görmezden geldikçe bu davranışları sönecektir . Tabi ilk zamanlar daha da hırçınlaşır ama bir zman sonra sönecektir.

9-12 bence dinlenmeniz için güzel bir saat. En azından o saat diliminde diğer çocuğunuzla ilgilenirsiniz. Anneler hasta olmaz derdi annem haklıymış :) cidden hastayken bile ayaktayız.
Bence bunun çözümü bir uzmana danışmak. Kıskançlıktan yapıyor bunları, ama nasıl çözersiniz onu bilemiyorum.

4,5 yaşında çocuktan fazla olgunluk bekliyorsunuz. Üstelik muhtemelen okula gitmesinin sebebini kardeşinden kaynaklanan sizin ona vakit ayırmak istememeniz olarak algılamıştır böyle şeyleri anlıyorlar.

Daha uzun saatli bi kreşe yollayabilirsiniz ya da evdeki saatleri ona göre ayarlayıp aktivite tarzı şeyler yaparak ilgisini kendi başına oyalanacağı şeylere kaydırabilirsiniz. Kardeşine bez getir ona şunu yap tarzı şeylere katılmıyorum sen ablasın algısı yaratmayın bence. Kolaylıklar diliyorum.

Kardeş sorumluluğu vermek ters teper zaten böyle bi sorumluluğu da yok abla/abilerin. Doğru bi yaklaşım değil.

4 yaş öncesi kardeşi kuma gibi görüyor. empatiyi öyle kurun, kardeş değil kuma onun için . iki kardeş arasını 4 yaş diyor bazı uzmanlar

Kardeş sorumluluğu vermek ters teper zaten böyle bi sorumluluğu da yok abla/abilerin. Doğru bi yaklaşım değil.
Bilmem ben uzman değilim. Ama mantığım onu birşeylere ortak etmenin işe yaracağını söylüyor.
Şu anda bile 2,5 yaşında kızım, kardeşlerim doğunca bende vereceğim süt diye seviniyor.
Herkes kendi çocuğunu en iyi yine kendi bilir.
Elbette mecbur değil ya da sürekli görevler vermekten bahsetmiyorum, ama ben böyle yapacağım :) kendini bişeylere dahil edip, onu önemsediğimi bilmesini istiyorum.
Eğer ters teperse, başka bir çözüm o zaman bakarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…