gercekten zor durumdayım.....

sedef1979

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2012
30
0
16
Ankara
degerli arkadaslar 6 yıldır sorunlu bir evliligim var.Sorunların adı sürekli degişiyor fakat hiç bitmiyor.Eşim benden 20 yas büyük evet sıkıntı burdan baslıyor biliyorum ama kader deyip geciyorum çünkü ailem yok hepsi teker teker göctüler bu dünyadan .neyse gelelim bu gune .sürekli evde sinir stres ve gerginlik ne zaman neden kavga cıkacagını bilmeden birbiri ardına giden geclik yıllarım.aslında sorun şu esim bir kadına yapılmaması gereken herseyi sagolsun bana 6 sene yaptı.önce cevremdeki insanları uzaklastırdı benden sonra sosyal hayatımı bitirdi sonra fiziksel siddet sonrada son zamanlarda yeni iskence yöntemimiz psikolojik siddet ve sindirme politikası.agır hakaret. sonra bir melek misali benden af ve özür diliyor.bende anaç karekterim sayesinde aman yuvam yıkılmasın tarzında olaya yaklasıp af ettigim günün ertesi günü hakaretler devam...inanın çok gitgel yasamaya basladım.aklı salim arkadaslarımın bana yazmalarını istiyorum.artık her hafta valiz toplayıp yerlestirmekten gercekten bıktım.tsk

Gerek yaşlılık gerek asabiyet gerekse psikolojik problemler var herhalde eşinizde
Bi uzmandan yardım alın
Sürekli affetme bu iş çözülmez, çözülmemiş te
Daha ne yapmasını bekliyorsunuz ki ?

fiziki şiddet bi yana psikolojik şiddet/baskı insanı bitirir.
Hala sağlıklı düşünebiliyorken neden bu ısrar?

20 de evlendin desek e$in 46 ya$inda $u an
in$allah bi meslegin vardir yoksada edinirsin bi $ekilde
daha ne kadar sana eziyet etmesine izin verceksin ki
çocugun varmi
evet ilk adim hata olmu$ evlenmek yani, adam 20 sinde evlense senin ya$inda kizi olurdu
onun kaçinci evliligi ?

6 yıldır hep benzer şekilde gidiyorsa değişmesini beklemekle hata ediyorsunuz?
çocuğunuz varmı bu arada? inş yoktur..
bi psikiyatristten yardım alsanız, en azından kafanızı, düşüncelerinizi toplamanıza yardımı olur.
şuan sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz, psikologla da birlikte haraket ederseniz
size en doğru yolu göstereceğinden eminim.

eşinin davranışları normal değil.

senin yaptığın da çözüm değil.

ya uzmandan yardım alacaksınız ya da herkes kendi yoluna diyecek.

eşin senden büyük olduğu için kaybetme korkusu ile böyle bastırıyordur. sen genç ,güzel, taleplerini karşılayamama sorunudur.

( tanıdığımız benzer sorundan ayrıldı. çekilir gibi değil gerçekten.) sizde fiziki şiddet de girmiş.değer mi canını heba etmeye? sinerek yaşamaya?

Yaşadıklarınız çok zor tabiki,hiç bir kadının kabul etmeyeceği vede hak etmyeceği şeyleri yaşıyosunuz..

Hiç bir yakınınız filan yokmu size yardım edebilecek birileri vardır mutlaka..

Mesleğiniz varmı peki,çalışıyormusunuz..

Belli ki eşinizin bazı sorunları var en güzeli onu alıp iyi bir aile terapistine gitmek gibi görünüyor ayrıl evi terk et gbi şeyler söylemiycem çünkü sürekli gitmeye hazırlanip vazgeçtiğini yazmışşsın. Bizler çok vicdanlıyız erkeklere gerçekten açıldığımız için bazen hep affedici olabiliyoruz.

eşin normal değil işin içine şiddet de girmiş ikna edebilirsen psikiyatra uzman birine gitseniz çok yi olur ama anlattıklarına göre eşinin buna yanaşacağını sanmıyorumbüyük ihtimalle kendini normal ve haklı görüyordur.çocuğun var mı bilmiyorum ama işin varsa boşanmayı düşün derim bu şekilde bir ömür geçmez canım

Bak arkadasim yasini bilmiyorum ama anladigim kadariyla daha cok gencsin,,6 yildir sorunluyuz ve siddet var diyorsun 6 yildir duzelmeyen insan bundan sonra hic degismez...adam,adam gibi olduktan sonra yasin hicbir onemi yok,,,bence sen ondan cok gencsin diye kompleks yapiyor olabilir,,, 20 yas az bir yaz farki degil,dedigim gibi kompleks yapiyor olabilir...ama boyle bir insanla yasamakcok zor olsa gerek, hakaret yada siddet,bunlari hic bir kadin haketmiyor ama malesefki bunlar cok yasaniyor,,bu insani cekmek zorunda degilsin,,anladigim kadariyla cocugunda yok bu cok buyuk bir sans senin icin,yinede son karar senin,ben olsam asla cekmezdim hele cocugumda yoksa,,tabi ailemden kimsemyok diyorsun bilmiyorum arkadasim meslegin varsa yada yoksada bir suru deneyimsiz eleman arayan isyerlerivar...ayaklarinin uzerinde durabilirsin,,tabi kalacak yer falanda lazim...

benim gördügüm erkekler gec evlendikleri zaman evlilige adapte olamiyorlar
sorumluluk aile kavrami vs onlara bos geliyor
ve hala kendilerini bekar sanip hayatlarina öyle devam etmek istiyorlar
tabi evde kadin var ilgi alaka isteyen
oda onun icin bir engel
sürekli kavga cikar tabi bir evde huzur sevgi birlik beraberlik yoksa

esinizle yas farkiniz bence biraz fazla
yani ben hep en fazla 10 yas normal diye düsünürüm

esinizin gercekten 50 yas üstündeyse adam keyfine bakmak istiyordur
cünkü bu zamana kadar öyle yasamis
bazilarini evlilik degistirmiyor iste
benim esimde benden 10 yas büyük
bircok seyini degistirdim cünkü kendisi degismiyordu iteleye iteleye
ama hala eksiklikler var mi evet var
ya ben idare ediyorum yada emrediyorum :))

senin gibi bavul cok topladim cok bosalttim bende
ama benim esim laf dinliyor iste
ve beni kaybetmekten korkuyor
ama yinede kendi ailemde gördügüm yada baskalarinda gördügüm baba gibi baba yada koca gibi koca degil
seviyor muyum evet seviyorum

senin ailen yokmus benim ailemde benden uzaktalar ve bize sorun getirme derdindeler
yani bir nevi bende yalnizim
cok zor bir durum
sizin icin üzüldüm gercekten

esiniz 6 yildir böyle ise bu saatten sonra nasil olur bilemem
bunu siz daha iyi bilirsiniz
iyi düsünün ölcün tartin

Öncelikle çok gecmiş olsun, 20 yas ciddi bir yaş ilk evlenirken bunu dusunemeyecek kadar gencmiydiniz yoksa aileniz mi sizi zorladı. Cunku 10-12 yaş da bile sorunlar
yaşanırken 20 yaş inanılmaz fzla bir yaş, mesela siz 30 ken o 50, siz cinsellik , gezmek, spor derken, o otur evinde tv izle diyecek. Hadi bunlar bi yana 20 yaş
buyuk olmak demek sizin babanız yaşında demek ki, bu tavırları da aynen kötü bir baba şeklinde, iyiki cocugunuz yok cunku bu kafada adam kocalık bile yapamazken
babalık asla yapamaz. Gorunen o ki soz dinlemiyor, böyle insanlar psikologa felanda gitmez boşuna ugrasmayın. Hatta diyecegi sey belli BEN DELİMİYİM gidecem sen git.
Psikologlar toplulumuzda hep delidoktoru olarak anıldıgından, insanlar sorunlarını çözemiyor. Halbuki bir uzman cok guzel yönlendirebilir, 1 KADIN 1 ERKEK dizisinde oldugu
gibi. Sizin hic mi akrabanız kalmadı hayatta, hepsi mi vefat etti. Maddi yi bıraktım manevi olarak size destek cıkacak hic mi cevreniz yok. Ayrıca eşinizin ve sizin
egitim durumlarınız nedir ? Bu cok onemli, şu an emekli mi calısıyor mu?, Çalışıyorsa iş yerinde üstlerinden yedigi fırcaların acısını sizden cıkarabilir yada belkide annesi yada babası tarafından buyutulurken surekli benzer şekilde yetiştirildiyse, yani dayak, azar, aşağılama, bunları normal görebilir. Ya da çok pohpohlanmış ce aşırı
kendine güveni olan bir erkek de (evde tek cocuk yada tek erkek cocouk) benzer karakterlerde olabilir. Bu yukarda yazdıgım kısmı okuyup daha ayrıntı verebilirseniz
size daha fazla fikir vermeye calısabilirim.

Pekiii o bavul madem hazirlanioyr da neden hic bir zaman o bavulu alipda cikip gitmedin,
bu durumda sanmaki esin degisecek....

Ya yardim alarak belki degisir, veya onu yanliz birakirsan biraz duvara toslarsa belki ozaman da degise bilir, ama onun disinda, öyle kavga baris kavga barismayla degismez ki degismemisde .....

Ne icin direniyorsunuz bu durumda hala ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…