gerçekten zor durumdayım

her şeyi böyle kafanıza takarsanız yaşayamazsınız yahu tamam bazı konular vardır takılmayacak gibi değil ama fazla abartmamak lazım yarın ne olacak, nelerle karşılaşıcam, mutlu olacakmıyım, olamayacakmıyım, sevgilim birgün beni bırakırsa, sevdiklerime bişey olursa, öyle mi olacak, ya bilmem ne olursa :53: sonra aynaya bir bakmışsın saçların beyazlamış :9: akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin :8:

Çok haklısınızz..Genelde monotonluktan böyle insanlar kurmaya başlıyor.Hayattan tat almıyor.Ben psikolog değilim ama 2 sene sıf bu nedenden dolayı psikolojik yardım aldım.En son psikologumun önerilerini yazayım dedim bana iyi gelmişti.7-8 psikolog değiştirdim de:37:

Günlük sabah olumlamaları var.Güne başlamadan önce okuyup öyle başlıyorsunuz.İnternetten bulabilirsiniz kendinizin ihtiyacı olanı seçin.Örneğin güven probleminiz varsa güvenle ilgili olan bir olumlama seçin.
Her sabah onları tekrarlayın.Yanlış hatırlamıyorsam 8 gün sonra bilinçaltı o olumlamaları kabul etmeye başlıyor ve 21 günün sonunda öyle hissetmeye başlıyorsunuz.İnanarak söyleme önemli tabi...

Bunun dışında şöyle bir öneri getirebilirim.Gününüzü fulleyin.Napıp edip. Gidin kitap alın kendi merakınıza uygun.Örneğin ben fal olaylarına falan çok meraklıydım.Tarotla ilgili astrolojiyle ilgili kitaplar aldım.Tarot bakmayı öğrndim falannn...
Yabancı dille ilgili kitaplar alıp yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.
Şimdilik bu kadar aklıma geliyor.İnşallah faydası olur:42:
bu dedıklerını ablam bana yaptırıodu gercekden de ınancla yapıodum herkesde bana delı kız dıodu:))
nneye yaradıki?
yaramadı dıe dahada delıye döndum suan hep aglama modu

Canlar siz tevekkül nedir bilirmisiniz ,herşeyi okadar çok yüklemişsinizki ,sırtınızda küfelerce yük var ...
Bırakın o yüklerinde biraz rahatlayın yahu ,
Siz herşeyi çözemezsiniz ,heryere herşeye, yetişemezsiniz ,üstünüze düşen kısmı yapın (fiili dua )sonuçta Allah'a kalmış

Gelecek kaygısıda nedir ,??

Çok haklısınızz..Genelde monotonluktan böyle insanlar kurmaya başlıyor.Hayattan tat almıyor.Ben psikolog değilim ama 2 sene sıf bu nedenden dolayı psikolojik yardım aldım.En son psikologumun önerilerini yazayım dedim bana iyi gelmişti.7-8 psikolog değiştirdim de:37:

Günlük sabah olumlamaları var.Güne başlamadan önce okuyup öyle başlıyorsunuz.İnternetten bulabilirsiniz kendinizin ihtiyacı olanı seçin.Örneğin güven probleminiz varsa güvenle ilgili olan bir olumlama seçin.
Her sabah onları tekrarlayın.Yanlış hatırlamıyorsam 8 gün sonra bilinçaltı o olumlamaları kabul etmeye başlıyor ve 21 günün sonunda öyle hissetmeye başlıyorsunuz.İnanarak söyleme önemli tabi...

Bunun dışında şöyle bir öneri getirebilirim.Gününüzü fulleyin.Napıp edip. Gidin kitap alın kendi merakınıza uygun.Örneğin ben fal olaylarına falan çok meraklıydım.Tarotla ilgili astrolojiyle ilgili kitaplar aldım.Tarot bakmayı öğrndim falannn...
Yabancı dille ilgili kitaplar alıp yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.

Şimdilik bu kadar aklıma geliyor.İnşallah faydası olur:42:

kesınlıkle haklısınız kendını uykuya vermekte cok yanlıs ıyıye degıl aksıne daha da kotuye goturuyo ınsanı daha da ıcınden cıkamıyosanız mutlaka psıkologa gıdılmelı bence nasıl hastalanınca vucudumuzun doktora ıhtıyacı oluyosa ruhumuzunda ıhtıyacı oluyo ve gercekten bırılerıyle bıseyler konusuldugunda bazı sıkıntıların ustesınden daha rahat gelınıyo:34:

her şeyi böyle kafanıza takarsanız yaşayamazsınız yahu tamam bazı konular vardır takılmayacak gibi değil ama fazla abartmamak lazım yarın ne olacak, nelerle karşılaşıcam, mutlu olacakmıyım, olamayacakmıyım, sevgilim birgün beni bırakırsa, sevdiklerime bişey olursa, öyle mi olacak, ya bilmem ne olursa :53: sonra aynaya bir bakmışsın saçların beyazlamış :9: akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin :8:
bı ay oncesıne dek bende öleydım...snn yazdıklaın gıbı yani.ama artk öle deıl..

Canlar siz tevekkül nedir bilirmisiniz ,herşeyi okadar çok yüklemişsinizki ,sırtınızda küfelerce yük var ...
Siz herşeyi çözemezsiniz ,heryere herşeye, yetişemezsiniz ,üstünüze düşen kısmı yapın (fiili dua )sonuçta Allah'a kalmış

gelecek kaygısı deılde ıstedıgımın olmaması ..olucanı blıormm.. ama cok yavas ılerlıor.bu olmamalıydı

Yaşam alanlarını değiştir evinde değişiklik yap kendinde değişiklik yap dışarıya çık arkadaşlarınla buluş hoş yerlere gidin kendini çok iyi hissedeceksin arada değişiklik şaart hepimiz bunalıyoruz :(

saclarımda sıfır boyaa ..hıc boyamadım daha. gıttım papatyayla yıkamaya basladm 13ok gıbı rengı oldu aynı .olsun banane .değişiklik yapıom ınatla.:(( ıyı olmak umıdıyle yapıom belkı rahatlarm dıe

çok haklısın canım bazen herşeyi düşünmekten nefes dahi alamıyorum kendımı rahatlatmaya çalışıyorum ama sonradan benım yapım böyle galıba hep böyle olucak duzelmıycem dıye dusunuyorum

Kontrolcü olmaktan kaynaklanıyor bence ... Üstlendiğin olmayabilir ,bilemezsin senin için ne hayırlı ...belki istediğin olduğunda düşündüğün kadar mutlu etmeyecek seni ,,,
Bilemezsin ,arkadaşlar demişya saçını değiştir ,odanı değiştir ,ortamını farklılaştır falan ;) bunlar tabi olabilir ama bence en önemlisi düşüncelerini değiştirmen lazım ...önyargılarını korkularını ,bunca yıl dayatılanları ,bilinçaltında kalan bazı şeyler vs ..
Yahu erkenden ölmekmi istiyorsunuz ??;);
Zaten yaşıcamız önümüzde topu topu 30yıl (onuda Rabbim bilir ,yarın öledebiliriz)onuda kendimize zehir etmeyelim

artık dayanılmıycak bı noktada bu durum herşeyı kafama takıyorum ve kurguluyorum bu okadar ılerıkı sevıyedekı artık günlük hayatımı etkılıyor acaba bu mu şöylemi napcam netcem derken uzayıp gıdıyor aklıma bır gırdımı dusunce bıdaha çıkmıyor gun boyu moralım bozuk olarak geziyorum yuzum asık oluyor bazen gerçekten yeter kafamdan çıkın dıyesım geliyor nasıl yenebılırım bu durumu

yakın zamanda hayatınızda olumsuz bir sey mi oldu diye soracaktım ki diger konunuzu okudum,
yakın zamanda sevgilinizden ayrılmıssınız
hayatınızda bunun boslugu olabilir.
belki oncesinde de benzer takıntılarınız vardı ama simdi rahatsızlık verecek duzeyde yogunlasmıstır.

benzer takıntı egilimini ben de yasadım ama sizinki gibi artmadan hemen onune gecmeye calıstım.
gununuzu nasıl gecirdiginizi bir kagıda yazıp program yapmayı deneyin,
boslukları dolduracak etkinlikler koyun, kitap film el sanatı vs.
hayatınızda gecmise dair kızgınlıklarınız varsa bunların size faydası olmadıgını, onları yalnızca tecrube olarak bir kenara koydugunuzu ve yeni bir baslangıc yapmak isteyip istemediginizi sorgulayın,
bu konuda kararlı iseniz belli bir sure sonra karsılastıgınız sıkıntıları cozume kavusturmaya calıstıktan sonra -sonuc olumlu veya olumsuz- o konuyu kendi zamanında bırakıp yarına adım atabiliyorsunuz.
zaman akıcı bir seydir ama siz takıntılarınızla an'da kalmayı tercih etmis oluyorusunuz
ve bu nedenle kacırdıgınız o kadar cok 'yeni an' var ki...

bir de sosyal cevre, aile, sevgili, is ve hobilerimiz. bunları bir sıraya koymanızı tavsiye ederim.
bunlardan herhangi biri eksik ya da daha dar kapsamlı olabilir, onun boslugunu an'larda aramayın baska bir deyisle takıntılı oldugunuz x konusu/olayı/kisi nde.
bunun yerini yine bu alanlardan birine yuklenerek telafi etmeye calısabilirisiniz.
fakat insan iliskilerine yuklenildikce yıpratıcı olunacagından dolayı, tavsiyem is veya hobiler olacaktır.
fakat yeterince arkadaslarınızla vs dısarı cıkmadıgınızı dusunuyorsanız sosyal aktiviteler de kafanızı dagıtmanızı salar.

Back
X