artık dayanılmıycak bı noktada bu durum herşeyı kafama takıyorum ve kurguluyorum bu okadar ılerıkı sevıyedekı artık günlük hayatımı etkılıyor acaba bu mu şöylemi napcam netcem derken uzayıp gıdıyor aklıma bır gırdımı dusunce bıdaha çıkmıyor gun boyu moralım bozuk olarak geziyorum yuzum asık oluyor bazen gerçekten yeter kafamdan çıkın dıyesım geliyor nasıl yenebılırım bu durumu
yakın zamanda hayatınızda olumsuz bir sey mi oldu diye soracaktım ki diger konunuzu okudum,
yakın zamanda sevgilinizden ayrılmıssınız
hayatınızda bunun boslugu olabilir.
belki oncesinde de benzer takıntılarınız vardı ama simdi rahatsızlık verecek duzeyde yogunlasmıstır.
benzer takıntı egilimini ben de yasadım ama sizinki gibi artmadan hemen onune gecmeye calıstım.
gununuzu nasıl gecirdiginizi bir kagıda yazıp program yapmayı deneyin,
boslukları dolduracak etkinlikler koyun, kitap film el sanatı vs.
hayatınızda gecmise dair kızgınlıklarınız varsa bunların size faydası olmadıgını, onları yalnızca tecrube olarak bir kenara koydugunuzu ve yeni bir baslangıc yapmak isteyip istemediginizi sorgulayın,
bu konuda kararlı iseniz belli bir sure sonra karsılastıgınız sıkıntıları cozume kavusturmaya calıstıktan sonra -sonuc olumlu veya olumsuz- o konuyu kendi zamanında bırakıp yarına adım atabiliyorsunuz.
zaman akıcı bir seydir ama siz takıntılarınızla an'da kalmayı tercih etmis oluyorusunuz
ve bu nedenle kacırdıgınız o kadar cok 'yeni an' var ki...
bir de sosyal cevre, aile, sevgili, is ve hobilerimiz. bunları bir sıraya koymanızı tavsiye ederim.
bunlardan herhangi biri eksik ya da daha dar kapsamlı olabilir, onun boslugunu an'larda aramayın baska bir deyisle takıntılı oldugunuz x konusu/olayı/kisi nde.
bunun yerini yine bu alanlardan birine yuklenerek telafi etmeye calısabilirisiniz.
fakat insan iliskilerine yuklenildikce yıpratıcı olunacagından dolayı, tavsiyem is veya hobiler olacaktır.
fakat yeterince arkadaslarınızla vs dısarı cıkmadıgınızı dusunuyorsanız sosyal aktiviteler de kafanızı dagıtmanızı salar.