Gerekçesiz iltica ile dil öğrenme 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.366
5.994
158
YouTube videolarında denk geldim bir ülkeye iltica(sığınma) talep edince örneğin lgbt; farklı dinden olmak ; farklı ırktan olmak vb sebeplerle teorik olarak mümkün ve reddidir itirazıdır mahkemesidir derken o ülkede 2 yıl (bazı ülkelerde örneğin Almanya’da son göç yasasından önce 3-4yil) kalınabileceğini ve devletin asgari yaşam desteğini sağlayıp hatta bu süreçte çalışma izni bile verip sizi ve çocuğunuzu ücretsiz dil kursuna falan gönderdiğini söylüyordu. Teyit ettim birkac videodan hepsi aynı şeyi söylüyor.
Ev hanımı olsam çocuğu alıp 2 yıl gezip gelesim geldi hem çocuk dil öğrenir gelir
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Arkadaşım benzer bir sebeple yıllar önce parise gitti sığındı (öğrenci olarak devam ediyor şu anda) ama iltica etmedi öyle başvursa aslında oturum izni bile alacak vaziyette yine de ilticacı olmak istemedi, sanırım kötü bir şey

Ama sığınmak demek zaten iltica etmek demek nasıl olmuş ki o

Tüm bu iddiaların, sizin ve çocuğunuzun kayıtlarında kalacağını ve asla silinmeyeceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Emin olmamakla birlikte, iltica etme sebebi olarak bunlar geçerli değil diye biliyorum. Ülkenizde hayati tehlike ya da hapise girme durumunuz falan olması gerekiyor. Bu şekilde gidip anında sınır dışı edilme olasılığı yüksek.

Tüm bu iddiaların, sizin ve çocuğunuzun kayıtlarında kalacağını ve asla silinmeyeceğini de göz önünde bulundurmalısınız.
Ben böyle bir yolu seçemem zaten memurum sadece şaşırdım ve mantıklı geldi
İltica başvuruları gizlidir insan hakkıdır mense ülke bilmez falan diyordu videoda

İşte sinir dışı işlemi hukuk süreci uzun sürüyormuş

Son cumlenize istinaden bu konuda sizin kafayı yemiş olduğunuzu düşünüyorum şaka misiniz?

İltica eden asla kendi ülkesine giriş yapamıyor diye biliyorum . Hatta daha geçen aylarda bir kadın vardı, kanadaya göçmüş ama her fırsatta Türkiye'ye geliyor , düğün cenaze tatil vs.
Tespit edilmiş, kanadadan deport edilmiş, videoda "ah vah bilmiyordum" falan diyor
Ben açıkçası saçma buldum fikrinizi
Gezip eğlenecek şey değil ki iltica etmek. sığıntı gibi bir ülkeye gitmenin,kendi ülkeni kotuleyip himayeleri altına girmenin güzel neresi var ki?

Bu tür bilgilerin devletlerden gizlendiğini okumuştum bir yerden nerde okudum onu hatırlamıyorum. Yani iltica ettiğinizi devletinize bildirmiyorlarmış.

İşte sinir dışı işlemi hukuk süreci uzun sürüyormuş
mesela danimarka 2 günde yollayabilir ama pariste 15 sene dokunmadıkları insanlar tanıyorum
evlendiler çoluk çocuk yaptılar çocukları okullara gidiyor çalışıyorlar Pris bu konuda istisnai bir yer

eskiden berlin de öyleydi 5-6 sene kaçak kağıtsız yaşayan çok insan vardı çalışıyorlardı da evlenen de vardı
ama şu anda güncel durumu bilmiyorum kendim 10 senedir gitmedim berline, duyduğum eskisi gibi olmadığı yönünde

İşte kendi ülkeni kotulemesen bile sınır dışı kararına kadar süren var diyoruz ülkeyi kötülemek kötüdür demiyoruz

Sakaysa komik degil. Dil kursu fakan dusunmez misiniz daha etik olurdu?

İşte kendi ülkeni kotulemesen bile sınır dışı kararına kadar süren var diyoruz ülkeyi kötülemek kötüdür demiyoruz
E o surende Berlin senin Köln benim gezecek misin saniyorsun?
Madem calisiyormussun da ucuz yollu Seyehat planları yap, çocuğumla keyifle gezin.

Sizin gibiler yüzünden normal turistik vize almaya çalışan Türklere bile buraya gelir daha gitmez diye vize vermiyorlar. Size de schengen çıkmaz zaten boşuna heveslenmeyin. Sizin gibiler itibarımızı baya düşürdüğünden full red geliyor artık. Mülteciler gibi tırın kasasında kaçak girecem diyosanız bilemem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…