Gereksiz bir üzüntü mü?

maviss32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
504
316
133
42
Uzatmadan anlatmaya çalışacağım. Benim 3 küçük çocuğum var. Kalabalık akraba grubumuza kahvaltiya gitmeye karar verdik, 17 yetişkin ve benim 3 çocuğum. Bu şekilde belirtmelerini istedim, ücret farkı çıkmasın diye. Telefonda abim 20 kişi dedi, ayarlanır orada dedi ve yeri ayirtti.
Kahvaltı günü oraya ilk biz vardık abimlerle, dedim ki çocuklara ayrı bir kahvaltı gelmesin, yemiyorlar çünkü.cocuklarim hiç bir zaman iştahlı olmadi 2 kişilik serpme kahvaltınin birini iptal edelim, çocuklar bizimle yer.Bosuna fazladan odemeyelim dedim. Demez olaydım, abim benin kendimi anlatmama fırsat vermeden sözleriyle hesapci olmayı bırakmamı soyledi, böyle yerlerde şunu yapmayin gibilerinden ve daha bir kaç şey siraladi. Çocuklar ödenir gider arada dedi.Be n niye akrabalarıma cocukarimin parasını odettireyim ki, öyle bir duruma beni sokması cok zoruma gitti.hesap yapsam, kahvaltıya gelmem ve dediğim gibi hiç bir şey yemediler, kendimi ifade etme fırsatı verilmeyince hirslandim ve bütün yemekler boğazıma dizildi ya, gözlerimden yaşlar istemsizce aktı. Lavobada sakinlesip geldim ve suçlu ben oldum.herkes üzüldü, modunu düşürdün gibilerden....Bana söyler misin ben çok mu alıngan, abartılı davranmisim. Boşuna mı üzülüyorum😔😔

hesapci olmayı bırakmamı soyledi, böyle yerlerde şunu yapmayin gibilerinden ve daha bir kaç şey siraladi. Çocuklar ödenir gider arada dedi
Siz önce şunun cevabını vermelisiniz abiniz böyle ufak bir durumda hemen niye bir şeyleri sıralama çabasına girmiş ki. O halde sürekli aranızda bu tip sorunlar oluyor anladığım kadarıyla bu yüzden de kim haklı karar veremedim tek bu yaşadığınız durumdan da bir şey çıkaramadım.

Boşuna üzülüyorsun 🤗 çocuklar sadece senin değil onların da çocuğu, aynı şekilde abinin çocukları olda aynı tepkiyi sende verirsin 😊 üslubu kötü olmuş ondan alınmışsın bence, serpme kahvaltı sonuçta herkes Her şeyi yiyecek 🧐🙃

Çocuklarınızın yemesine siz karar verirsiniz. Kaldı ki paranız olmayadabilir gökten yağmıyo ki. Abinizin herkesin içinde öyle demesi çok gurur kırıcı ona üzülmüşsünüz ama laf söylendikten sonra da insanın modu düşüyo ama üzmeyin kendinizi abinize de tavir yapin nerde ne konuşması gerektiğini öğrensin

Abiniz boşa atarlanmış.
Sizin yediğiniz başkasına kilitlemeye çalışması da ayrı iğrenç.
Ayrıca israf, neden fazla alınsın? Kimse parayı ağaçtan toplamıyor sonuçta.
Yiyemediğin şeyi boş yere söylemene gerek yok, sen haklısın. Hayır o kadar laf yapmış "hesapçı olma bırak ben öderim" demesini beklerdim. Abiniz boş atarlanmış.

Ben sizi hatali buldum.Öncesinde de 3 cocugunuzu belirtmissiniz fiyat farki cikmasin diye.Bu cumlenizden anladigim kadariyla abiniz 20 kisi diye yer ayirtmis.Son dakikada 1 ini iptal etmek olmaz o zaman ilk basta soylicektiniz sayinizi .Ayrica bu gibi kalabalik organizasyonlarda hesap kitap pek uymaz dillendirmek te hos olmaz.Keske olayi buyutmeyip kapatsaydiniz.Abiniz de biraz sert tepki vermis o da yanlis tabiki.

Siz önce şunun cevabını vermelisiniz abiniz böyle ufak bir durumda hemen niye bir şeyleri sıralama çabasına girmiş ki. O halde sürekli aranızda bu tip sorunlar oluyor anladığım kadarıyla bu yüzden de kim haklı karar veremedim tek bu yaşadığınız durumdan da bir şey çıkaramadım.
Abimin maddi durumu bizden iyi, 200 TL ile 350 TL arasında fark görmüyor belki bilemiyorum. Çok sık bir araya gelmiyoruz, aynı şehirde olmamıza rağmen. Ben memurum, maaşım belli ve giderlerim cok. Kimseden para beklentim yok, muhtaç değilim Allah'a şükür. Sorun beni olmadığım kişi gibi göstermesi, beni dinlememesi daha doğrusu konuşmama fırsat vermemesi ve yasim küçük değil, yani amaannnn boşver deyip gecemedim.Keske gözlerimden yaş gelmeseydi offhhh

Anlayabiliyorum, israf olmasın şu bu vs... Ama zaten kaç yılda bir böyle bi şey yapıyorsunuz ki? Kırk yılda bi bu kadar kalabalık gitmişsiniz. Tek tek çocuklara da sorup onlar da istiyorsa alınabilir. Çocuklarınıza sordunuz mu istiyorlar mı diye? Yani, muhtemelen abiniz de öderdi... Dayım da bana kaç kere yemek ısmarlamıştır, ben kendim ödeyeceğimi düşünürken... Biraz rahat olmanızı, düşünmemenizi, ortamın tadını çıkarmanızı beklemiş. Ben de böyle kalabalık ortamda bi anda hesap kitaptan bahsedilmesinden rahatsız olurum. Biraz abes kaçıyor.

Bence abiniz kötü niyetle bi tavır sergilememiş size akrabaların yanında laf söylemesi hoşunuza gitmemiş. En nihayetinde kaç yıllık abiniz, niyetini bilirsiniz...

Ben sizi hatali buldum.Öncesinde de 3 cocugunuzu belirtmissiniz fiyat farki cikmasin diye.Bu cumlenizden anladigim kadariyla abiniz 20 kisi diye yer ayirtmis.Son dakikada 1 ini iptal etmek olmaz o zaman ilk basta soylicektiniz sayinizi .Ayrica bu gibi kalabalik organizasyonlarda hesap kitap pek uymaz dillendirmek te hos olmaz.Keske olayi buyutmeyip kapatsaydiniz.Abiniz de biraz sert tepki vermis o da yanlis tabiki.
Öncesinde 17 kişi ve 3 çocuk var diyelim dedim.fiyat farkı demem, cocuklar en için ayrı bir ücretlendirme vardır belki diye düşündüm

Anlayabiliyorum, israf olmasın şu bu vs... Ama zaten kaç yılda bir böyle bi şey yapıyorsunuz ki? Kırk yılda bi bu kadar kalabalık gitmişsiniz. Tek tek çocuklara da sorup onlar da istiyorsa alınabilir. Çocuklarınıza sordunuz mu istiyorlar mı diye? Yani, muhtemelen abiniz de öderdi... Dayım da bana kaç kere yemek ısmarlamıştır, ben kendim ödeyeceğimi düşünürken... Biraz rahat olmanızı, düşünmemenizi, ortamın tadını çıkarmanızı beklemiş.

Bence abiniz kötü niyetle bi tavır sergilememiş size akrabaların yanında laf söylemesi hoşunuza gitmemiş. En nihayetinde kaç yıllık abiniz, niyetini bilirsiniz...
Kötü niyetle söylemedi evet, tadını çıkarmaya bakın. Bu düşünce şeklini degistir gibilerinden. Hesapci biri hiç değilim, herkesin içinde o konuma düşürüldüm

Benim anlamadigim 2 kisilik kahvaltinin birini iptal edince nasil olacakti esinizle siz ve 3 cocuk var.Yanlis anladiysam kusuruma bakmayin

Benim anlamadigim 2 kisilik kahvaltinin birini iptal edince nasil olacakti esinizle siz ve 3 cocuk var.Yanlis anladiysam kusuruma bakmayin
10 adet serpme kahvaltı yerine 9 adet olması mantıklı gelmişti bana, çocukla ve bir kuzenim için masa donatıldı, iki salam domates salatalık benim çocukların yediği.her şey kaldı sofrada oylece

10 adet serpme kahvaltı yerine 9 adet olması mantıklı gelmişti bana, çocukla ve bir kuzenim için masa donatıldı, iki salam domates salatalık benim çocukların yediği.her şey kaldı sofrada oylece, 5 yetişkin yerine 3 yetişkin öderim diye düşündüm.Bize 2 tane serpme de yeterdi

Kötü niyetle söylemedi evet, tadını çıkarmaya bakın. Bu düşünce şeklini degistir gibilerinden. Hesapci biri hiç değilim, herkesin içinde o konuma düşürüldüm

Abiniz haklı, çıkışı biraz sert olmuş ama biraz rahat olmak lazım... Nelere gereksiz harcama yapmıyoruz ki? Ağlamanıza da gerek yokmuş. Boş verin bence. Abi kardeşsiniz ya, olur öyle şeyler arada yaşlar büyük de olsa.

10 adet serpme kahvaltı yerine 9 adet olması mantıklı gelmişti bana, çocukla ve bir kuzenim için masa donatıldı, iki salam domates salatalık benim çocukların yediği.her şey kaldı sofrada oylece
Yani şu durumda zaten 17 yetiskin oldugu icin ve 10 tane kahvalti soylendigi icin ortak ödenecek bir kahvalti varmis cocuklar zaten arada kaynıyor.Gereksiz yere dile getirip caninizi sıkmıssiniz.Üslup sert olmus o konuda abiniz hatali üzulmeyin unutulur gider

Zaten cocuklardan yarim ucret aliyorlar hesap cikarirken biraz gereksiz bir olay yasamissiniz.cocuk yese de yemese de onlari saymamazlik yapmiyor mekanlar.sonucta cocugu takip edemezler yiyor mu yemiyor mu diye.ister yer ister yemez ama illaki cocuga da belli bir ucret odenir.sadece alti yas altindan para alinmiyor benim bildigim.yani cogu yer boyle yapiyor.
abiniz kirici davranmis hos olmamis ama bazi insanlarda bu kadar ince hesap yapilmasindan hoslanmiyor maalesef.

Bacım bakin ilk yazdiginizdan farkli yerdeyiz şu anda. Öncelikle siz en başta niye bu mantıklı mantığınızı calistirmadiniz?

Adam aramış sormuş. 17 arti 3 yerine 9 kahvalti diyin. Eger sonraki yazdıklarınızı dediyse abiniz haklı bir rahat olun memursunuz olur öyle bir iptal kahvaltiyla zengin olmuyoruz. Kalanlar da israf olmuyor, sokak hayvanlarina veriyorlar. Bakin size ne guzel sevap işlemişsiniz.

Ilk yazdiginiz gibi dediyse abiniz üslubu sert evet ama art niyet yok. Ne guzel keyfini cikar asma yüzünü demeye getirmişler

Sürekli gidilen bir ortam değilmiş
Siz de ana ısrarınızı israf olmasın fikan diye değik hep para üzerinden yapmışsınız
Sanırım ondan rahatsız olmuş abiniz

Biz de arkadaşlarımla dışarı çıkıyoruz
Çocukları var
Hiçbi zaman fazla para tutmasın demediler
Genelde yemiyorlar israf oluyor diye farklı şeyler istiyorlar
Hiç aklıma para hesabı da gelmemişti bu konuya kadar

Ha abiniz de kırk yılda ni buluşurken söylenmese de olurmuş
O da ayrı konu

Eğriye doğruya çocuk gibi ağlayan insanlardan hiç hazetmiyorum, boğuluyorum. Hele birde böyle şen şakrak geçecek bir ortamda bu yapılınca herkesin günü berbat oluyor. Ne kötü huyunuz var. Abim konuşturmuyor lafını da anlamadım, ağzınızı mı kapattı adam, abi cimrilikten değil durum böyle böyle o yüzden dedim bilmeyende cimri sanacak beni böyle konuşma deseydiniz

Back
X