• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi boşanma noktasına getirdi

İş bul çalış paranı kazan bu insanlarla da daha fazla rezil olma kendilerine köle bulsunlar. Zira pısırık oğulcuklarını ve kendilerini ancak bir köle çeker.

Dengesiz bir aileye düşmüşsün ailesiyle görüşmemek üzere evliliğe devam etmen gerek eşin görüşsün seni bulaştırmasın

Henüz çocuk yokken, akıl sağlığınız da yerindeyken boşanmanız en iyisi bence. Bir de merak ettim, kayınvalideniz mahalle kuaföründe sizin yatak odası olaylarınızı anlatıyormuş ya,bu kadın yatak odanızda olanları nereden biliyor?

Son düzenleme:
Herhangi bir kosulda esinizin ailesine hakaret eder misiniz?

Bu cok onemli. Niyeti ve kaliteyi belli eden kisim burasi.

Ya da evi yakmadiginiz surece benim gelinimden betersin sozunu isitir misiniz?

Not: El opmekle asinmiyorsa herkes kendisini doven esinin elini opsun o halde.
Ben kayin pederin ve kv nin hakaretini onaylamiyorum kaldi ki esinin teyzesi kim oluyor da hakaret edebiliyor asla hakki yok ama bu insanlar neden bu kadar tepkili onu merak ettim.ne cesit bir etkiye tepki verdi teyze.yani konu sahibi ben sunu yaptim oda bana bu hakareti yapti diye aciklamamis.kp hediyesini kabul etmemis yuzunu gormek istemiyorum demis.demekki onlarinda kendilerini hakli bulduklari yerler var.ama tabi bunlar hakareti hakli kilmaz o ayri.

Karsi tarafin veya esin ne yasadigini bilmeden sen haklisin bunlar nasil insanlar kac kurtul bosan demekte dogru gelmiyor bana.

Not: kv yatak odasina dalmasi kabul edilemez.Ayrica anlayamadigim yatak odasi hikayelerini nereden biliyor da kuafore anlatiyor cozemedim.bunun disinda kalanlar cok havadan sudan seyler.

Merhaba Arkadaşlar derdim büyük o yüzden biraz uzun yazacağım umarım başınızı fazla ağrıtmış olmam.Eşim ile 5 yıldır tanışıyoruz ve 1.5 yıl önce severek evlendik benim ailemin maddi durumu çok iyi olmadığı ve babam bir hısmı tarafından vurulup kör olduğu için eşimin ailesi en başından beri sıkıntı sinyalleri vermeye başlamıştı.Ben nasıl olsa geçer diyerek kimseye saygıda kusur etmiyordum.Gelin görün ki ben sustukça herşey üstüme gelmeye başladı daha gelin almaya geldiklerinde bile gelin arabamı düşmanları var diyerek mahallede konvoy yaptırmadan düğün mekanına gönderdiler.Bu da yetmezmiş gibi daha annemler düğün salonuna girmeden nikah memuru gidecek diye nikahı kıymaya çalıştılar.diretmemle annemler kapıdan girerken nikah kıyıldı neyse balayına gittik geldik ve daha 1.hafta kayınvalidem evimize geldi ve kaldı.Bunu 3 günde bir tekrarlamaya başladı.Bu arada teyzesi yazlığına çağırdı ve gittik burada da teyzesinden benim gelinimden de betersin gibi yüzüme söylenen çeşitli hakaretler işittim sustum.Tekrar evimize döndük kayınvalide temizlik hastası olduğunu bahane ederek evimizden çıkmamaya başladı.Mahalle kuaföründe dahi rencide edici konuşmaları bitmek bilmedi eşimle olan yatak odası mevzularımı bile kuaförde çekinmeden anlattı.Bir sabah eşimle uyurken kapıyı çalmadan içeri daldı ve kalkın kahvaltı hazırlayın dedi şok oldum.Ertesi gün eşimin halaları ve babanesi oturmaya geldiler ve bir halası mutfakta bana babanneyi alıp bakarsak maaşını alabileceğimizi teklif etti.Kibarca reddettim ama çığrından çıkan olaylar bitmek bilmiyordu.Eşimin halasının kızı beni kayınpederime durduk yere bana abla demiyor diye şikayet etmeye başladı.Bu ve benzeri birçok olay var hepsini anlatmayacağım saçma sapan şeylerden uyarı almaya ve türlü hakaretler işitmeye başladım sonunda bardak doldu.Kayınvalidem tekrar kalmaya geldi ve evin bütün düzenini değiştirmeye başladı.Eşimle konusup ortak karar aldık ve artık bu kadar sık gelmesinin doğru olmadığını söyledi.Kızılca kıyamet bundan sonra koptu kayınvalidemin ablası beni arayıp türlü türlü laf sokmaya başladı kapadım ve bir daha telefonlarını açmadım.Kayınvalidem saçma sapan sebeplerden beni eşime şikayet etmeye ve telefonla beni taciz etmeye başlayınca tartıştık ağlama krizine girdim.Bu sırada annem arayınca dayanamadım anneme anlattım.Annem ortamı toplamak amacıyla aradı ancak anneme soylemediklerini bırakmadılar.Bundan sonra 1 yıl kadar hiç konuşmadım uzak durdum.Babalar gününde aramda hiçbir problem olmayan kayınpederimi görmeye hediyesini vermeye gidecektim.Ellerimle paketlemiştim ancak benim suratımı görmek istemediğini söylemiş bende uzak durmaya devam ettim.Bu sırada eşimin barışmak için bitmek bilmeyen ısrarları devam etti ta ki bugune kadar ailesiyle oturup konusmayı kabul ettim yalnız bir şartım vardı kayınvalidem anneme ilkokul mezunu cahil dediği için özür dileyecekti neyse bir avm de buluştuk kayınvalidemle tokalaştım sarılmaya çalıştı ama mesafeli durdum içimden gelmiyordu çünkü masaya oturur oturmaz sen barışmaya gelmemişsin boyle olmaz demeye başladı o kadar seyden sonra saçma bi şekilde boynuna mı sarılacaktım.Konusuruz dedim kayın pederim geldi.O an çok gerildim ayakta burnunu havaya dikmiş kalkıp elini opmemi bekliyodu kayınvalidem de fırsatı kaçırmayıp hemen kayınpederimi gaza verdi aaa ayıp nasıl kalkmazsın diye ortalığı karıştırdı kayınpederim manasız bir şekilde isyan bayrağı çekip çoluk çocuğun ayağına geliyoruz dedi bende olur mu oyle sey ben sizin ayağınıza mı geldim dedim.Bana sen sus gibisinden hareket ederek eşime mutluluğun hayırlı olsun dedi ve bana dönüp terbiyesiz ahlaksız gibi birsürü hakaret etmeye başladı avm nin yemek katında bende ses tonunuza dikkat edin dedim ama ses tonu artarak hakaretler devam etti zaten bu bir yıllık süreçte sinir hapları kullanmaya başlamıştım ve o gün sinir haplarım bitmişti.Bu sözlerden sonra nevrim döndü yüzüğümü çıkarıp kayınpederime attım elimdeki telefonu cüzdanı fırlattım ve yeter artık beni rahat bırakın diye bağırmaya başladım sinir krizi geçirmişim gerisini hatırlamıyorum eşim beni tuttu eve götürdü ailemin yanına geldim şuan ama eşim orada ağzını açıp tek kelime etmediği gibi benim suçlu olduğumu ve kalkıp el opmem gerektiğini söyledi başından beri yapılanlar hiç olmamış gibi.Bu arada ailesinin barışma amacı da haftasonu akraba düğünü olması ve akrabalara rezil olmamaktı gerçek bir barışma niyeti kesinlikle yok.Çocuğumuz yok ve 26 yaşındayım yol yakınken geri dönmek gerektiğini düşünmeye başladım bu evliliği devam ettirmek konusunda ve bundan sonraki huzurumuzdan emin değilim sizce bu ilişkiye bir şans daha vermelimiyim?

Bu kadar sabretmişsiniz bence acele karar vermeyin biraz sakınleşip kendinizle bas basa kalın ve o sakınlıgını kendinizde gördükten sonra eşinizle konusun derim . Emek vermişsiniz sonrasında sununda yapsaydım dıe keşke kalmasın içinizde kaybetmek her zaman kolay olanı . Allah kolaylık versin

avm de sinir krizi geçirecek bir durum yok gibisinden yorumlar okudum .konu sahıbı arkadasta yaşananlar birikim yapmış ve sonunda artık kadın patlamış.aslında olay avm de kayınpederin lafı falan değil yani.
konuya gelecek olursam önünde iki yol var canım.ya tası tarağı toplayıp hazır çocuk da yokken boşanıp kurtulacaksın yada eşini karşına alıp ben senınle tek bir şartla devam ederim diyeceksin.şartın da ailesiyle sıkı fıkı olmadan düğün cenaze özel günlerde sadece biraraya gelmek olacak.onun dısında telefon mu actılar açma bakma gerekirse ev telefonunu iptal ettir sadece cep telefonu kullan numaranı değiş onları da engelle.gelirlerse açma kapıyı falan filan. bu ıkıncı secenek cok yorucu ve yıpratıcı biliyorum. ve malesef bu yaşadıklarının tek suçlusu da eşin.arkanda durabilse ve seni ezdirmese zaten sana kimse bunları yapamazdı.burda da ailen eşine diyecek ki bu kız senınle devam edecekse ailene karşı ezdirmemen lazım .he tabı ne kadar başarır eşin bunu bilmiyorum. bu sıkıntıları çekenlerin sonu hep bozuk psikoloji.
daha genceciksin sinir hapları kullanıyorsun yazık değil mi ? br kere geliyorsun dünyaya eşine karşı çok çok büyük bir aşkın yoksa boşan derim sonucta senı savunamayan adamdan koca değil hiç bir sey olmaz. boşanmama secenegini de yazdım cunku sonucta hayat senın hayatın ve eger bosanmamayı secersen de azcok ne yapabilrsin fikir vermek istedim . ozetle eşinin ailesinden uzak dur kendı ailenin pasıf durmasını engelle esinin ailesine hadlerını bildirsinler.

ama bu insanlar neden bu kadar tepkili onu merak ettim.ne cesit bir etkiye tepki verdi

Karsi tarafin veya esin ne yasadigini bilmeden sen haklisin bunlar nasil insanlar kac kurtul bosan demekte dogru gelmiyor bana.

Şu iki cümlenize istinaden yazıyorum;
konuyu detaylı okuduysanız düğün günlerinde gelinin ailesini beklemeden nikah kıymak istemişler.
Hani etki-tepki diyorsunuz ya... O etkiye bence masayı terkedip gitmektir tepki ama konu sahibi ve ailesi öyle bir irade ortaya koyamamış maalesef.
O noktadan sonra karşılıklı atışmaların, hakaretlerin ilk etkisi kimden nerden nasıl geldiğinin bir önemi kalmıyor bence, zira ilk günden beri saygı duyulmayan bir kadın ve ailesi söz konusu.
Üstelik daha sonra o yok sayılan dünürler de hakaretlerden payını almış.

Karşınızdaki kişiler nasıl insanlar olursa olsun kullandıgınız kelimeler sizin şahsınızı, edebinizi temsil eder.
Dolayısıyla etki-tepki meselesinin ötesinde gelinlerine bu şekilde tüm akrabalar hakaret edebiliyorsa bu onların komple hadsiz ve terbiyesiz insanlar olduklarını gösterir.

Ben kayin pederin ve kv nin hakaretini onaylamiyorum kaldi ki esinin teyzesi kim oluyor da hakaret edebiliyor asla hakki yok ama bu insanlar neden bu kadar tepkili onu merak ettim.ne cesit bir etkiye tepki verdi teyze.yani konu sahibi ben sunu yaptim oda bana bu hakareti yapti diye aciklamamis.kp hediyesini kabul etmemis yuzunu gormek istemiyorum demis.demekki onlarinda kendilerini hakli bulduklari yerler var.ama tabi bunlar hakareti hakli kilmaz o ayri.

Not: kv yatak odasina dalmasi kabul edilemez.Ayrica anlayamadigim yatak odasi hikayelerini nereden biliyor da kuafore anlatiyor cozemedim.bunun disinda kalanlar cok havadan sudan seyler.

Hicbir durumu iki tarafli ogrenemiyoruz.

Ancak hicbir durumda aklibasinda bir insan hakarete ugradigi eve gidip el opmez. Bu konuda elestiriler mantik disi.

Es soyledi diyelim, hala es haksiz. Yani konu sahibi bile anlatsa kayinvalidenin yaptigi sey yatak odasini mahalleye anlatmak ve yanlis. Bu degismez.

Bosanma sebebi midir? Sorunuz bu ise bana gore bosanma sebebidir. Siz anlatsaniz bile yatak odaniz mahalle kuaforunde anlatildiginda esiniz sizden taraf olmak zorundadir.

Şu iki cümlenize istinaden yazıyorum;
konuyu detaylı okuduysanız düğün günlerinde gelinin ailesini beklemeden nikah kıymak istemişler.
Hani etki-tepki diyorsunuz ya... O etkiye bence masayı terkedip gitmektir tepki ama konu sahibi ve ailesi öyle bir irade ortaya koyamamış maalesef.
O noktadan sonra karşılıklı atışmaların, hakaretlerin ilk etkisi kimden nerden nasıl geldiğinin bir önemi kalmıyor bence, zira ilk günden beri saygı duyulmayan bir kadın ve ailesi söz konusu.
Üstelik daha sonra o yok sayılan dünürler de hakaretlerden payını almış.

Karşınızdaki kişiler nasıl insanlar olursa olsun kullandıgınız kelimeler sizin şahsınızı, edebinizi temsil eder.
Dolayısıyla etki-tepki meselesinin ötesinde gelinlerine bu şekilde tüm akrabalar hakaret edebiliyorsa bu onların komple hadsiz ve terbiyesiz insanlar olduklarını gösterir.

Esin dahi hadsiz ve terbiyesiz olmasi bosanma sebebi gorulmuyor.

Nicin gorulmuyor? Ortada adi yuva olan ve terbiyesizlikle orulmus bir sacmalik var.

Siz bunu kurtarmak istemezsiniz. Ben de istemem. Ancak belirli bir kesim icin umitlerim azaliyor.

Esin dahi hadsiz ve terbiyesiz olmasi bosanma sebebi gorulmuyor.

Nicin gorulmuyor? Ortada adi yuva olan ve terbiyesizlikle orulmus bir sacmalik var.

Siz bunu kurtarmak istemezsiniz. Ben de istemem. Ancak belirli bir kesim icin umitlerim azaliyor.

Bazı insanlar için evlenmiş olmak maalesef tüm değerlerin üstünde.

Aslında bu tamamen "edep" in anlamca içeriginin boşaltılarak birilerini sindirmek için kullanılmasıyla alakalı.

"Ne boşanması, edebinle otur evinde!" cümlesi maalesef yabancı değil.

Bir insanın eşinden ayrılmasını hala ahlaksızlık olarak değerlendiren bir toplumda terbiyesizlige göz yuman insanların çok sayıda olması gayet doğal.

Oysa çocuklara -tam olarak tarif edemedikleri- ahlak adı altında kendi kurallarını benimsetmektense öncelikle "onur" un ne oldugunu, buna sahip çıkmanın ne anlama geldigini anlatsalar problem kalmayacak.

Babannem derdiki el öpmekle ağız aşınmaz.
Hem zaten barışmak için avm de buluşmak nedir, konu sahibi haklıyken haksız duruma düşmek sanırım bu olsa gerek.
Siz de ilaçlarınızı içmişssiniz içmişssiniz asıl lazım gelen yer de kullanmamışsınız.

Avm de buluşmak ailesinin fikriydi kayınvalidem temizlik hastası olduğu için kimseyi eve almıyor 6 yıllık ilişkimizde ailem ve ben bir kez tanışmak için bir kez de bohça getirmek için evlerine gittik onun haricinde evlendikten sonra dahi evlerine girmedim elini öpmek benim için normal bi zamanda problem olmazdı hatalı olabilirim ama içinizde birikmiş o kadar şey varken insanın gerçekten içinden gelmiyor karşılığı da bu olmamalıydı bence

Teyzesinin yazligina gittiginizde teyzesi size durup dururkenmi sen benim gelinimden betersin dedi ve hakaret etti.Bence tek tarafli anlatiyorsunuz.evet yazdiklarinizi okurken ne bicim insan bunlar diye sasiriyor insan ama sanki birde karsi tarafi dinlenlemek lazim hisside uyandiriyor bende.

evet inanması zor ama durup dururken teyzesi bize ayırıdığı odaya gelip yanıma oturdu fethiye çok sıcak bir yerdir bilen bilir uzanıyordum oda da geldi yere oturdu bir iki sohbet ettik ben zaten sıcaktan bayılacak gibiydim konusacak birşey de yoktu yorgundum zaten yaşlı olduğu için evini ben temizledim bütün gün ve bana bu lafı soyleyip odadan ayrıldı.

Sizi haksız buldugum tek nokta barışmaya gidiyorsaniz kv ve kp in de ellerini opecektiniz.
Onlar zaten yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etmezler, sadece barışma ve idareten devam etme olacaktı.
Eğer bir adım attiysaniz devamını da getirseymissiniz keşke
He ben olsam hiç barismazdim.
Ne geregi var bu kadar hakaretten ve saygisizliktan sonra tekrar yüz göz olmanın? Ama madem bir karar veriyorsunuz Eşinizin yerinde olsam arkasında durmanizi ve gereklerini yapmanızı beklerdim

Ayrıca AVM de bulusmak nedir lise çocukları gibi? Neden evlerine gitmediniz?

ben buluşmaya da eşimin baskısıyla gittim aylardır beni rahat bırakmadı isteyerek olmadı açıkcası kayınvalidem de daha önceki yazı da belirttiğim gibi evine istemiyor kimseyi sokmuyor belki bi çay koyup evine davet etseydi herşey daha sıcak ve daha farklı olabilirdi.

Henüz çocuk yokken, akıl sağlığınız da yerindeyken boşanmanız en iyisi bence. Bir de merak ettim, kayınvalideniz mahalle kuaföründe sizin yatak odası olaylarınızı anlatıyormuş ya,bu kadın yatak odanızda olanları nereden biliyor?

Şu şekilde kayınvalidem bana saçma bir şekilde eşinin iktidarsız olduğunu oğlumda boyle bir sorun olup olmadığını sordu üstü kapalı şekilde bir problem yok diye cevap verdim sonra korunup korunmadığımızı sordu bende rahatsız olduğumu belli ederek hayır dedim arkasından kv eşiyle cinsel münasebetini anlatmaya başlayınca sinirlenerek kafamı çevirdim zira annemle dahi böyle bir konuşma yapmadım asla da yapmam

Şans mı?
Bardak dolmuş taşmış, etrafa bile saçılmış.
Daha ne şansından bahsediyorsunuz.

Genceciksiniz.
Bırakın bu insanlar kendi pisliklerinde boğulsunlar.
Kocan olacak o herifte alsın ailesini başına çalsın.

Nefret ediyorum böyle insanlardan.
İnsan hayatında herşey olur, babanızın hısmı olması veya maddi durumunuzun iyi olmaması bir sebep değil.
O yüzden yol yakınken kendi hayatınıza ve ailenize bakın.
Boşverin bu gibi terbiyesiz, insanlıktan nasibini almamışları.

En ufak bir umut var mi diye yazdıklarına baktım ama görünmüyor
Sana o kadar hakaret edilmesine ses etmeyip hala seni suclayan bir kocan varsa ne desek boş
Halasının kizina kadar sana laf söyletirip sana ne diyemiyorsa daha hic değişmez

Sinir haplari biter bitmez sinir krizi asamasina gelinmez bir gun icememis olmaniz boyle bir etki yaratmaz
Evet madem barismayi kabul ettiniz kayinpederinizin elini kalkip opmeniz gerekirdi
Karsi tarafta hakli degil tabiki
Bence asla birbirinize gore aileler degilsiniz bu noktadan sonra huzurlu bir ortamda olamaz esinizi ailesinden kopartip mutlu olmanizda mumkun degil yol yakinken ayrilin

ben buluşmaya da eşimin baskısıyla gittim aylardır beni rahat bırakmadı isteyerek olmadı açıkcası kayınvalidem de daha önceki yazı da belirttiğim gibi evine istemiyor kimseyi sokmuyor belki bi çay koyup evine davet etseydi herşey daha sıcak ve daha farklı olabilirdi.

O zaman kayinpederiniz ayağına geldim dediğinde, cagirmadiniz diyeydiniz.
Eşinizin baskısıyla olacak is değil zaten, bence eşinizde de problem var, bunca şeyi size yapan ailesi ile görüşmeye zorlamak akıl karı değil. İnsan sevdiği, değer verdiği, saygı duyduğu hayat arkadaşını bu konumda bırakmaz.
Pek çok hata var başkalarında, ama dediğin gibi sizin hatanız görüşmeye gitmek, hadi gittiniz, ellerini opseydiniz madem. Bazı adımları attığınızda gereğini yapmazsaniz geri dönüşü çok daha kötü olur, sizin de başınıza bu gelmiş.
Bu da size ders olur bundan sona kendi isteğiniz dışında baskıyla, zorla güzellik olmayacağını görmüş oldunuz.

Back
X