Gereksiz eleştirilere tepkiniz?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba Hanımlar,

genel olarak kendimi elestirebilen bir insanım yanı yanlışsa kılıf bulmam üste çıkmaya çabalamam, öyle olmuşsa olmuştur gurur meselesi yapmam. Yani demem o ki boş alınganlıklarım yoktur.

Dün yine aynı kişiden en az 3 (eşimin bile dikkatini çeken) gereksiz eleştiriye maruz kaldım ve zaten sofrayı kurmayla uğraştığım için duymazdan geldim. Böyle kendimi ezdirmişmi oluyorum?

Sizden şunu öğrenmek istiyorum:
sizi gereksiz yere eleştirmeyi adet edinmiş kişilere tepkiniz nedir(aile, kardeş, eşinizin ailesi, iş arkadaşları,komşular vs).
Böylelerine çevap verilmelimi? Yoksa tepkisiz mi kalınmalı?

Eğer samimi olduğum inandığım biri değil ise kaale bile almam. Zaten içten samimi olduğum insanlar da böyle gereksiz eleştiriler yapmazlar. Böyle insanları kaale almamak daha iyi

Nasıl eleştirdiler merak ettim. Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır diyerek kendinizi ezdirmezdiniz yav...

Nasıl eleştirdiler merak ettim. Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır diyerek kendinizi ezdirmezdiniz yav...

afedersiniz o kadar ahmakca eleştirileri ki, hani bir iyi niyet belirtisi bir tavsiye yok hangi birini anlatsam. o an orda olmak lazım bende normalde açıklamaya çalışan biriyim..

Gülerim. Ciddiyim.

Karşıdaki kesinlikle anlar kendisini saçımın teline dahi takmadığımı.

"Bende böyle. Daha iyisi sizdeyse, siz öyle yaparsınız. Herkesin işi kendine." derim kibar kibar. Mesajı alır. Ha almazsa bir sonraki sefer "Doymadın valla şekerim başkasının işine burnunu sokmaya" der, yine gülersiniz.

Bence bu tür şeylere cevap vermemek karşıdakini bir sonraki sefer için cesaretlendirecektir.

Bana kalırsa evet kendinizi ezdirmiş oluyorsunuz.

Ben hep şöyle düşünürüm: eğer bir insan gereksiz yere, insanların içinde, sürekli eleştiri yapıyorsa mutsuzdur. Mutsuz insan karışısındakini de mutsuz etmek için çabalıyordur, umursamam. Basıma çok geliyor asla muhatap olmuyorum, kale almıyorum. Kendi mutsuzluğunu bana geçirmesine fırsat vermiyorum. Aynı ortamda bulunmamaya çalışıyorum. Siz de umursamayın.

Gerçekten iyiliğinizi düşünerek eleştiri yapacak insan sizi zaten yalnızken bulur, güzel dille eleştirir.

İşyerinde bir grup kilomu eleştiriyor mesela, birkaç ima oldu güldüm geçtim şakaya vurdum baktım olmuyo kilo iyi bişeyse siz niye vercez diye uğraşıyorsunuz günde zibilyon bardak yeşil çay içiyorsunuz dedim sesler kesildi

Bir sabır iki sabır üçüncü de vur yatır benim felsefem,3.de ettiğim laf sakatlayıcı olmalı kırıcı olmalı yıkıcı olmalı ki ses kesilsin, bu elbette gereksiz boş eleştiri için geçerli, yoksa bilgili tecrübeli biri çıkıp isimle ya da benimle ilgili birşey söylese, şöyle yapsan daha iyi daha güzel olur gibi,o başımla beraber, ben sorarım zaten olmuş mu nasıl yorum yap diye

Eger sizde laf sokma cabasina girerseniz onun dedigine alinmis ve önemsemis olursunuz.
Bence hic duymayin bile. Takilmayin. En buyuk cevap olur.

Elestiren kisiye ve uslubuna bagli. Mesela kayinvalidem, sarma sarmiyorum diye yemek yapmayi bilmiyorum saniyor, her yemek muhabbetinde oyle yapma boyle ysp gibi laf sokan bir uslupla konusuyor he diyip geciyorum.
Duzgun uslupla elestirenlerin karsisinda da yine duzgunce kilif uydurdugum oluyor (insanlar elestiriye acik olmadigimi dusunuyor) ama yine de elestirileri goz onunde bulunduruyorum

aynı akşamda seni 3 keere eleştirmişse eğer muhtemelen sen cevap vermediğin içindir :) yani bi anlamda kaale alınmamak onu sinirlendiriyo olabilir. bence onu ciddiye almadığınızı belli ederek arada cevabını verin. ben öyleyimdr meseala genelde takmm cevap vermm. ama kaynvldecim cok eleştirir ama herkesi :)) ben bazen sey derim ona anne arada bi eleştrsen, ya bu kadın nıye böyle ddedi diyip bi düşüncem ama sen sürekl, eleştrdiğin için takmıyorum falan derim oda beni alttan alttan eşime kaynpederım sıkyt eder seni babana da söylıcem der ben de dur arıyorum söyle derim :) ama bn 24 yasındayım o beni idare ediyo bn onu. ama o hobi olarak eleştirir.

ben böyleyim böyle yapmayi tercih ediyorum.sen nasil istiyorsan kendi hayatinda onu uygulayabilirsin derim..

Ayni sorun bende de var. Gecenlerde gereksiz bir akraba annemlerde (kendisi bayagi kilolu) ay yazik sana cok zayifsin cok mu calisiyorsun? Dedi (kendisi ev hanimi) beni bir gulme aldi. Bayagi bayagi guldum. Ya sormayin cok calisiyorum esim bana yemekte vermiyor sadece calistiriyor o yuzden zayifim yazik bana dedim. Kadin dalga gectigimi anladi bozuldu.

Gerekirse cevabini verin gereksiz elestrininde yorumunda.

Bir paylarsaniz bir daha yapmazlar.

ben o an anlamıyorum valla
geç düşüyor jeton
ama sonra tınlamama cezası veriyorum o kişilere napalım

Şişmanlar ideal kilo nedir bilmiyolar o yüzden ideal kilo onlara zayıflık gibi görünüyo

Cevap vermelisin fakat, tamamlanmaya müsait cümleler yerine noktalı cümle kurup, tak diye kesmelisin kişinin eleştirisini. Şöyle ki; yemeğine kusur bulduysa, o senin damak tadın... Gibi basit ama anlamlı cümleler kur...
Sevgiler...

Bir insan sana sürekli laf vuruyorsa emin ol bu seni çekemediğindendir. İlla mükemmele yakın olman gerekmiyor seni çekemeyip, kıskanması için. Senin bile farkında olmadığın sıradan, önemsiz diye düşündüğün bir şeyine bile özenebilir insan. Onun için bu eleştiriyi sürekli yapıyordur. Aklınca seni aşağıya çekecek.

İyi niyetli bir insan karşındakinin iyiliği için eleştirip uyarıyorsa bu herkesin içinde değil çekip bir köşeye öyle uyarmasıyla olur.

Elestiren kisi hayatimda ne kadar yer aliyor?

Eger gercekten kıymet verdigim bir insan ise beni düşünerek elestiriyorsa eyvallah derim.

Yoksa sallar gecerim.
Bazen ruh halimizin daha zayif olduğu anlara denk geliyor o durumda da kendime gelince kendimi telkin ediyorum.

Bir de bazi insanlar elestirmeyi hayat düzeni haline getirmislerdir. Yakin arkadaslarimdan biris öyle mesela... tutamiyorum kendimi de elestiriyorum falan der :) bazen sinirlerimi bozar ben de onu elestiririm. Mutlu mesut geciniriz.

"İyi niyetli değilsin, kompleklisin" bakışı atıyorum uzun uzun. Pis pis de gülüyorum. Çok iyi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…