gereksiz utangaçlık ve bir soru

lilyumkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
189
163
53
bugün bütün çalışanları kadın olan bir eczaneye gidip gebelik testi istedim. “iki çeşidi var, biri erken anlaşılıyor daha pahalı” dedi. ben de “regle göre mi hesaplanıyor erken/geç olayı” dedim. kalfa kız bi heyecanlandı utandı ağzının içinden konustu. anlamadım. “bu 15 gün geçtiyse bu da 5 gün geçtiyse” diyor.

“ iliskiden mi reglden mi geçecek bu süre” diyorum, kıpkırmızı suratla “hihi” dedi. hangisine hihi anlamadım. başka müşteriler de vardı ve hepsi kadındı. ben de tanidik manidik vardır diye diğer kalfa kıza sormak istemedim. evet hanımlar, siz biliyor musunuz cevabı? ona göre alacağım.

bir de yasım küçük gösteriyor, bi kere daha almıştım test alyans da takmadigim bir gündü. ayni eczanedeki diğer kalfa böyle bir imalı bakışlar filan..

Ben 5 sene eczanede calistim. Artik kalfalar ve teknisyenler de kurs aliyor ya da universite okuyor. Ama hala eski usul cirakliktan yetistirenler var. Muhtemelen o kiz ciraklik yapiyor, hicbir saglik profesyoneli bu sekilde davranmaz. Cunku her gün onlarca buna benzer sorular geliyor zaten. Cevabi bilmedigi icin mahcup olmustur. Idrar testi regl geciktikten sonra yapilir.

Son düzenleme:
Regl gununuzdeyseniz ya da gectiyse normal gebelik testi alin 5 tl falan sonuc verir .

Ama daha regl tarihinize varsa meraklaniyorsaniz erken gebelik testleri var yanilmiyorsam 20 tl civarlarinda ondan alin.

aynen fiyatlar böyleydi. teşekkür ederim. regl gününden 1 gün bile geçse yapabilir miyim?
Regl gununuzdeyseniz ya da gectiyse normal gebelik testi alin 5 tl falan sonuc verir .

Ama daha regl tarihinize varsa meraklaniyorsaniz erken gebelik testleri var yanilmiyorsam 20 tl civarlarinda ondan alin.

Hepsi sonuc verir.. clearblue markasi haftasini bile bile gosteriyo :) adet gunumde 2 hafta gulucuk cikmisti :) tamda iki hafta once asilama olmustum dogru yani:)

Gecen gun prezervatif aldim yerin dibine gecseymis kasiyer yeriymis :) kesmedi bide kayganlastirici aldim wuuu :)

Ben normal ucuz olan testlerde adete 4 gün kala yaptığımda pozitif sonuç almıştım çok silik şekilde. Eğer sizin 1 2 gün geçtiyse yüksek ihtimalle çıkar o testlerde.

ilk mesajınızda yazdığınız regl öncesi testlerin gösterme ihtimali dusuk o zaman?
Gostermez demiyorum. Gosterebilir ama en kesin regl sonrasi. Iliskiden 1 hafta sonra test yapinca hamile degil gosterebilir. Ama hamilesinizdir. Kan testi bile erken yapilinca %100 dogru sonuc vermiyor. Ha bir de testte hamile degil cikarsaniz hamile olma ihtimaliniz var, ama hamile cikarsaniz hamile olmama ihtimaliniz yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…