Gereksiz yere karnım gurulduyor lütfen yardım edin :(

petiburi

ł☺ṽ℮ ẘḯтн @ʟℓ ☺ḟ ƴøυ
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
36
0
86
İstanbul
Herkese merhaba aslında sorunumu fazla araştıramadım açmışlarmı bu konudan falan diye oyüzden konu açtım lütfen bana yardımcı olun burdan birşey çıkmazsa doktora gideceğim sabahları karın ağrım beni öldürüyor:(
ben fazla yemek yiyen bi insan deilim fakat derste falan karnım gurulduyor sesi kesilsin die yemek yiorum midem aç ama ben aç deilim tabi gurultu kesilsin die yemek yiyincede ardı arkası gelmiyor başlayınca duramıyorum cidden ben normalde yemek yiyen bi insan deilim ve bu yüzden kilo alıyorum :( bu arada 15 yaşındayım

peri yavşanı diye bi bitki var o iyi geliyo diye duymuştum aktarlardan sor istersen çay yapıp içiyosun

Tatlım yemediğin için gurulduyor zaten.
Boş olan midenin duvarları birbirine sürtündüğü için guruldama sesi gelirmiş diye okumuştum bilimsel bir dergide.
Karnını tam anlamıyla doyurmayı denedin mi?

malesef aclıktan oluyo.bı seker fılan bısey atmalısın agzına o an .uzgunum baska turlu gecmez.

Benim de öyle karnımda guruldama, midemde ağrı gibi şeyler oluyordu. SOnuç midemde helcobakteri çıktı

Sabah gaz basıncı yüzünden ağrı olur, aç yada tok guruldamada karnınızda gezinen hava olabilir hatta ufaktan bu basınç kalp sızısına bile neden olabilir yani kısaca Gaz probleminiz olabilir diye düşünüyorum.

Sabah gaz basıncı yüzünden ağrı olur, aç yada tok guruldamada karnınızda gezinen hava olabilir hatta ufaktan bu basınç kalp sızısına bile neden olabilir yani kısaca Gaz probleminiz olabilir diye düşünüyorum.

tokken guruldamaz ben ymek yemedikçe sanki ısrarla ye ye ye diomuş gibi çok sinir bozucu

Sanırım yoğurttan oluyor biraz araştırdım laktazdan dolayı çünkü ordaki belirtiler bende var napalım kesicez yoğurdu sütü falan :(

İsyankar ossuruk vakası bu. İçeride tutmaya çalışınca ses çıkararak devrim gerçekleştireceğini sanıyor hadsiz gaz birikintisi. Doğal yollarla dışarı atılması gerek. En doğalından ama.

aynı dertten muzdaribim ne yazıkki ama benimki daha farklı bi durum ben yemek yerim arkasına yine guruldar hiç bitmiyor gurultum. bunu yazarken bile guruldadı şuan :27: sigaradan falan mı bilmiyorum kolada çok içerim hergün mutlaka ama çok sinir bozucu bi durum derste sınavlarda falan guruldıcagını anladığım zaman öksürerek sesi bastırmaya çalışıyorum off off bi doktora görünmem şart :14:

Karından ses gelmesinin bir çok nedeni olabilir.

1- Midede, asitli ortamlarda yaşayabilen canlıların çoğalması : Helikobakter Plori, Giardia, Öğlena …
2- Belirli bir yemek düzeni varken, o saatlerde uzun süre aç kalmak.
3- Sık yemek yemek.
4- Kola, süt vb. gaz yapıcı besinleri çok tüketmek.
5- Midedeki gazı geğirme veya yelleme yoluyla uzun süre atamama …
6- Çok hızlı yemek yemek ve besinleri iyi çiğnememek.
7- Çabuk açlık hissi.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı karnımızdan gurultular ve sesler gelebilir. Eğer gürültü devamlı ve rahatsızlık veriyorsa önce bir doktora sormak gerekir. Çünkü asitli ortamlarda yaşayabilen bakterilerin sürekli çoğalması en büyük nedenlerden biridir. Bunun için kısa süreli ilaç kullanımı iyi bir çözüm yoludur. Eğer tahlillerde bakterilere rastlanmamışsa, büyük ihtimalleçok hızlı yemek yememiz buna neden oluyor demektir. Midemizdeki gaz kitlesi eğer vücuttan atılamayıp midede hareket ediyorsa karnımız guruldar durur.

(alıntı)

çoook geçmiş olsun canım... abur cubur yeme yerine daha düzeggün ve düzenli beslenebilirsin..hiç yemek yemezsen karnın guruldar elbette...

Back
X