Gerektiğinde insanları tersleyebilmek. Hakkını aramak, hazırcevap olmak...

Aynı ben gibisiniz.. özellikle hastane ve resmi kurumlarda çok gerilirim. Sanırım özgüven eksikliğim çok belli oluyor ve ezik duruyorm bu tarz yerlerde. Hastanelerde dr kapısı bi açılıyor bi ton insan hurrraaa! Sıra beklemek gibi bi huy edinememişiz maalesef. Bişey sorucam,şu kağıdı göstericem,tahlil sonucu için vs vs. Kaynak kaynağa.. çağıracaklar veya sıram gelicek diye akşama kadar beklerim. Haksızlık,kabalık yapan insanlar yüzünden hakkımız yeniliyor. Ama biz de kaba olalım diye bi çözüm olamaz. Sinir oluyorm ama herkes kendine yakışanı yapar diye düşünüp rahatlıyorm. Sanırım çözüm; kibar olmak ama kabalık yapanları da çok takmamak.kafanızda çok büyütmeyin. Neden öyle dedim ki,acaba kalbini mi kırdım,hakkına mı girdim diye düşünüp huzursuz olacağınıza kırılmamaya çalışın ve mutlu olun

İnsanlar beni çok yoruyor
kafaya takıyorum çünkü
'amaaaan boşvereyim' diyemiyorum
ben mükemmel miyim elbette hayır
özgüven problemim var
ama kibar bir insanım ben, insanlarla tartışmaya girmek, sürtüşmek tarzım değil. rahatsızlık duyuyorum bundan
dolmuşta, işte, avmde, hastanede gittiğimiz her yerde
yani insanın olduğu her yerde bir sorun cıkıyor
ben de düşünce gücümle çekiyorum sanırım, bana çok denk geliyor
gerektiğinde çıkışmak, terslemek lazım insanları yoksa hakkınız aramayan, silik biri olarak kalıyorsunuz.
ama ben o anda hem böyle bir duruma düşmek istemiyorum, hem de donuyorum zaten. o anda donuyorum tek kelime edemiyorum. Pasif kalıyorum. suratımda aslında cazgır da bi tip var ama içim naif napiym:)))
dün yaşadığım bir olayı örnek vereyim. bir dükkana gittim.
kadın bişey getirecekti bana.
ordaki görevli de oturun isterseniz dedi
oturuyorum, kadın gelmiş, görmedim cünkü o yöne dönük oturmuyordum.
aramızda tam 2 metre var. oraya çiviyle çakılmış gibi durmuş. yüksek bir sesle hanfendi buyrun dedi. robot gibi poşeti uzatır vaziyette duruyor.
ben de hemen kalktım aldım poseti ama o anda şimşekler çaktı. yahu aramızda 2 metre kalmış zaten yanıma gelip versen nolur yani. o duruşu görmeliydiniz ama, sanki benim olduğum yerde bomba var da sınırı geçemiyormuş gibi. güya aklınca ayağıma kadar getirmemiş oluyor.
ya da hastanede sekretere bişey soruyorum. cevap yok. sonra elime kağıdı sıkıştırıyor. ama tek kelime yok. bu ne anlamadım diyorum. neyi anlamadın diyor. bir de senli benli. Ne yapıcam açıklarmısınız diyorum. kağıtta ne yazılıysa o, anlamıycak bişey yok diyor. ve ben sinir küpü olmuş vaziyette çıkıyorum.
Yemin ediyorum artık insanlar beni yoruyor. içimde kaldığı için içim içimi yiyor. şuan hala dünkü kadının tavrını düşünüyorum.
Nasıl aşılır bu durum
suratıma anında yansıyor. ölçüsünde iğneleyici tepki veremiyorum ama.
yardım istiyorum
Çok kitap oku o Zaman kelime hazinenen genişler ve göreceksin Zaman'la işine yarayacak birde sesli yüksek sesle oku tek olduğunda arada bir ayna karşısında yap bunu :KK16:

Mesela dukkanda bekledigim sey dunyada tek kalan birsey olsa bile kadinin elinden almadan goz ucuyla bakar begenmedim der cikardim yada begendigim birseyin paketlisini getirdiyse daha hizmet sektorune yakisir hareketlerde bulunursaniz musteri kacmaz derim cikarim :)
Ikinci olaydaysa elime kagit verdilermi is yuku fazladir derim once doldurmaya baslarim eksikte olsa sonra tek tek bakarmisiniz yanlis doldurmiyim der yardim isterim bastan anlamadim derseniz bende kizarim bi adini yazcak yer vardir heralde :)
Bende yolda sokakta markette sanki kendi evleriymis gibi kendini dagitanlara sinir olurum.Mesela market arabasi bir yonde kendi bir yonde cekebilirim aslinda elime yapismaz ama yuksek sesle musadenizle derim hem rezil ederim hem beni 5 metre ilerden gorup o arabasini cekmedigine pisman ederim.
ay sen ne ne fanaymışssın kız nickinden belli zatii:cool:
pabucumun nick inden hazırcevaplık dersleri bölüm 1
dinlemedeyiz üstad:KK52:

İnsanlar beni çok yoruyor
kafaya takıyorum çünkü
'amaaaan boşvereyim' diyemiyorum
ben mükemmel miyim elbette hayır
özgüven problemim var
ama kibar bir insanım ben, insanlarla tartışmaya girmek, sürtüşmek tarzım değil. rahatsızlık duyuyorum bundan
dolmuşta, işte, avmde, hastanede gittiğimiz her yerde
yani insanın olduğu her yerde bir sorun cıkıyor
ben de düşünce gücümle çekiyorum sanırım, bana çok denk geliyor
gerektiğinde çıkışmak, terslemek lazım insanları yoksa hakkınız aramayan, silik biri olarak kalıyorsunuz.
ama ben o anda hem böyle bir duruma düşmek istemiyorum, hem de donuyorum zaten. o anda donuyorum tek kelime edemiyorum. Pasif kalıyorum. suratımda aslında cazgır da bi tip var ama içim naif napiym:)))
dün yaşadığım bir olayı örnek vereyim. bir dükkana gittim.
kadın bişey getirecekti bana.
ordaki görevli de oturun isterseniz dedi
oturuyorum, kadın gelmiş, görmedim cünkü o yöne dönük oturmuyordum.
aramızda tam 2 metre var. oraya çiviyle çakılmış gibi durmuş. yüksek bir sesle hanfendi buyrun dedi. robot gibi poşeti uzatır vaziyette duruyor.
ben de hemen kalktım aldım poseti ama o anda şimşekler çaktı. yahu aramızda 2 metre kalmış zaten yanıma gelip versen nolur yani. o duruşu görmeliydiniz ama, sanki benim olduğum yerde bomba var da sınırı geçemiyormuş gibi. güya aklınca ayağıma kadar getirmemiş oluyor.
ya da hastanede sekretere bişey soruyorum. cevap yok. sonra elime kağıdı sıkıştırıyor. ama tek kelime yok. bu ne anlamadım diyorum. neyi anlamadın diyor. bir de senli benli. Ne yapıcam açıklarmısınız diyorum. kağıtta ne yazılıysa o, anlamıycak bişey yok diyor. ve ben sinir küpü olmuş vaziyette çıkıyorum.
Yemin ediyorum artık insanlar beni yoruyor. içimde kaldığı için içim içimi yiyor. şuan hala dünkü kadının tavrını düşünüyorum.
Nasıl aşılır bu durum
suratıma anında yansıyor. ölçüsünde iğneleyici tepki veremiyorum ama.
yardım istiyorum

Çok ezilirsin demedi deme, ne demek kağıtta ne yazıyorsa o? "Bana açıklama yapmak zorundasın zor geliyorsa bu koltukta oturmayacaksın bu işi yapmayacaksın" diyeceksin olacak bitecek..
O paket olayındada almayacaksın gerek yok başka dükkandan alırım iyi günler deyip çıkacaksın insanlar haddini aşıyorsa benzeteceksin iyilikten anlamaz verem kanser ederler insanı...
Haddini bilmeyenin haddini bildiririm kimse 12 aylık değil...
Hazır cevap olmak değil bu hak aramak...
Haksızlığa tahammül edememk...

ben terseleyenlere kaba demiyorum ki. olmak istediğim tip sizin gibi. ben ortada bir şey yokken bu şekilde davrananlardan bahsediyorum.
nasıl yapıyorsunuz mesela. ben donuyorum böyle anlarda.

Ben de önceden oyleydim ama insanlar kibarliktan anlamıyor
Bir arkadas havalı davraniyorum demiş çok doğru ben de aynısını yapıyorum

Size yaşadığım bir olayı ornek vermek istiyorum
Esimle ekonomi dünyası gibi bir yere girdik bir alacağımız vardı
Alt kata indim gelen giden yok
Bakar misiniz diye seslendim bir kız baktı başkasına söyledi müşteri var dedi

5 dakikadan fazla bekledim, sonra yine seslendim kız bana bir dakika isim var dedi ama oraları toparliyor müşteri falan yok ki zaten sabah saatleriydi
Ben de sinirlendim
İşiniz mi var, sizin şuan musteriden daha önemli ne işiniz olabilir burda bizi bekletiyorsunuz dedim
Kız anında geldi yanıma
Tabi ben sinirlendim susmuyorum kıza da baya sert konuştum
Orda ses cikarmasam beni bekletip duracakti

Aaaaa biri beni anlatmış :) Her yerde herkes ezer. 28 yaşıma gelmişim. Sanırım değişmeyecek. .

Back
X