Gergin omurilik

Bebekelif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
265
168
35
Merhabalar
Kızım 1 aylık doğduğunda gergin omurilik sendromu olduğunu öğrendik.ameliyat olması gerekiyormuş.aranizda bu durumu yaşayan var mı acaba.cok korkuyorum bebekte ileriye yönelik etkiler bırakmasından

Merhaba benim kızımdada çıktı 4aylık ve ameliyat olacak hangi doktora gittiniz acaba ne dediler size tam olarak

İbrahim alatasa gittik.ürodinami diye bir test yaptılar ameliyat kesinleşti.3 ay bekleyelim bebek biraz kendini toparladım sonra yapalım dediler.siz nasıl öğrendiniz.bizim sırtında küçük bir et parçası vardı öyle öğrendik

Merhaba , bende 7 yaşındayken tanı konmuştu 9 yaşında ameliyat oldum ve şuan 27 yaşındayım evliyim bir çocuk annesiyim . Ayrık omurilik , spina bifida , gergin omurilik bunlar hepsi aynı hastaliga çıkıyor . Şöyle ki 18 yaşına kadar tekrarlaması bekleniyor her yıl kontrol devam ediyor . Ben 15 yaşında tekrarladığından ikinci kez yine ameliyat olmuştum . Şuan hala her yıl emar tomografi çekiniyorum . Erken teşhis edildiğinden çok şükür ki fiziksel bir sorunum yok. Sadece ağır kaldırmamaya çok ayakda durmamaya özen gosteriyorum ağrı oluyor ister istemez . Beraberinde lomber lordoz, skolyoz maalesef ki kalıyor yani bende hafif bir şekilde var . Günümüzde artık bebekken teşhis edilebiliyor olması çok güzel şimdi bebeklerde hiç bir hasar kalmadan da duzelebilir . Benimki şans eseri annemin farketmesiyle öğrenilmiş oda belimde çok küçük bir çukur olduğundan anlamış . İçinizi ferah tutun çok geçmiş olsun

Ya maşallah hiçbir etki bırakmadan anlaşılmış sizde de.o kadar kafam karışık ki sürekli ağlıyorum küçücük bebek ameliyat olacak birşey olmasından bir etki bırakmasından korkuyorum

Evet doğuştan varmış 96 senelerinde tabi anlasilmadi herhalde benimki gizli olanından olduğundan hiç bir skntim yokken şans eseri annem sadece pimpirikli olmasından kaynaklı farkediyor . Şükür ki öyle olmuş şuan saglikliyim . Hala var gergin omurilik sendromum. Diestomyeli ve tethered kord olarak geçiyor şuan hani hiç bir skntim olmadığından herşey olduğu gibi kalsın diyor doktorlar ameliyat yapmıyor umarım hiç gerekmez . Sadece çok fazla ayakta kalamiyorum biraz sol bacağımda güçsüzlük var ama çok az sadece bunu ben hissediyorum dışardan anlaşılmıyor . Buna şükür diyorum rabbim beterinden korusun çok iyi doktorlar var bu konularda Rabbime dua edin hiç bir skntisi kalmadan sağlıcakla buyusun inşallah bebeğiniz

Amin inşallah Allah razı olsun.hangi şehirdesiniz peki.bu gergin omurilik maalesef tekrarlıyor galiba

Merhaba benim bebegime de gergin omurilik teşhisi konuldu ve geçen hafta ameliyat oldu yani 4 aylikken. Doktorumuz prof dr Adnan dagcinar. Pendik eğitim ve araştırma Hastanesi'nde ameliyat gerçekleşti. Aynı endiseleri bende taşıyorum. Ameliyat sonrasi odamiza gelen her doktor ayaklarini oynatıp oynatmamasina bakti ve çişini kendisinin yapmasını beklediler şükür ikiside oldu simdi durumu iyi. 15. Gün dikişleri alinacak

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benim kızımın da 40lıyken ve belinde kuyrul gibi bir çıkıntı olmasıyla anlaşıldı gergin omurilik sendromu. Sizin gibi bir örneği görmek içimi biraz rahatlattı açıkçası.
Benim kızımın da doktoru prof dr. alp börcek ankara da. Yaşına doğru yapalım damar yolu vs. Açılacak yazık küçükken zorlanır dedi. Sizin hastane süreciniz nasıl geçti? Üç gün kalınıyormuş galiba. Dikişleri eriyen dikiş olacakmış.

Merhaba cok gecmis olsun umarım bebeğiniz sağlığına kavuşur. Dikişleri eriyen değildi. Gidip aldırdık

Hastane süreci anne için tabikide zor geçiyor insan evladına kiyamadığı için genel olarak bakarsak ilk üç gün tabiki zor oluyor. Kimildatinca yarasi aciyo ve damar yolunu zor bulduklari için çok aglamisti. Ama günden güne daha iyi oldu şükür

Çok gelmiş geçmiş olsun, sizin teşhis neydi lipom mu vardı sizin de? Bizim gergin omurilik ve dorsel lipom. Doktor da demişti damar yolu açacağıma 10 tane ameliyat yaparım zor oluyor bebeklerde diye. Bir dahaki mr ne zaman çekiliyor?

Bizde lipom yok sadece gergin omurilik dendi. Ameliyatin önceki gecesi mr cekinmeye çalıştık ama bebişe uyutan ilacı iciremedik. O yüzden çekinmedi ve ameliyat sonrasida mr istemedi doktorumuz. Bende bu konuda şaşkınım ayni ameliyati olan arkadaşlar varsa onlar çektirmiş mi merak ediyorum cevap yazan olursa sevinirim

Ne zaman keşfedildi peki rahatsızlığınız? Belirtisi var mı? Bizim belde kuyruk gibi bir çıkıntı var doğuştan. 40 kontrolünde kalça ultrasonunda lipom ve gergin omurilik fark edildi. Sonra ben de yanında mra girdim tüm gün uyutmayıp. İlaçsız çekildi. Ankara'daki doktora gösterdik. 6. Ayda kontrol istedi. Bu sefer damar yoluyla sedasyonlu mr çektirdik. Aralık gibi ameliyat olacak. Sizin durumunuz bize göre daha kolay lipom yoksa. Bizde yağ bezesi tutuyormuş omuriliği ve sinirleri. Ama doktor şey demişti. Tüm ömrü boyunca mr çekilecek. Büyüme çağlarında daha sık.

Merhaba acaba durumu nasıl anladınız ve test nasıl yapılıyor

Merhaba benim bebeğime de gergin omurilik ve lipom teşhisi kondu. Gebelikte gözükmemişti sizde gözüktü mü ve bebeğinizin su an durumu nasıl umarım her şey yolundadır.

Merhaba Çok şükür şu anlık bir sıkıntımız yok böbrek kontrollerine falan devam ettiriyoruz. Ayça aç bizim de ultrasonda görünmedi doğduktan sonra öğrendik

Merhaba benim bebeğimde de lipom ve gergin omurilik sendromu çıktı doğumda farkedildi küçük bir kitle var bel bölgesinde. ayrıntılı ultrasonda çıkmadı acaba sizin belli miydi ? Bize de 6 aylık ya da 1 yaşında sonra ameliyat denildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…