benimde esim öyleyydi. biizim da aramizda cok büyük Yas farki var. kavga ettigimizde barismak icin ilk adimi hep ben attim. buna ragmen naz bile yapti barismak icin. düsünün yani. yeni evli sayiliriz ve bu aylardir böyleydi. son haftalar ama böyle ömür gecmeyecegini anladim ve kendimi bi silkeledim.
yeni uygulamam:
1. kavga yaratmamaya gayret ediyorum. bizdede kücük seyler hep genelde, ya göz ardi ediyorum, amaaan bunun icin laf mi söyliyecegim diyorum ya da yinede sohbet kavgaya dönüsecek gibi oluyorsa, engellemeyi calisiyorum.
2. kendimi tartiyorum! ben esime her daim tatli dilli, pozitif yanasiyormuyum? bazen farketmeden monoton ve sertmiyim? onun yaptigi güzellikleri göz ardi ediyormuyum yoksa begenip tastikliyormuyum? cevaplar negatifse, hemen degistiriyorum. normal bi insan, karsindaki hep güler yüzlü tatli dilli ise, onunla kavga etmeyi cesaret edemez, istemezde. gercekten agzimdan canim cicim balim laflarini düsürmemeye basladim, ve ses tonu da cok önemli. ve unutmayin, erkekler cocuk gibi pohpohlanmayi bekler. bunu yapin. size yaptigi kücücük bir jesti, cok büyük sey yapmis gibi tesekkür edin.
3. kavga kacinilmaz olursa, ve iki taraf hakliysa bi sekilde, artik ilk adimi yapmiyorum barismak icin. 2-3 soguk duruyoruz birbirimize sonra bisey olmamis gibi düzeliyoruz.
4. eger gercekten ben hatta yaptiysam, özür diliyorum.
5. esim bile hatasini kabul edecek duruma geldi. örnegin basit bir problem. ben hep esimle ayni saatde yatmak isterim, esimin uyku yoktur ama ben erken yatarim. yine sinirlenip yanliz gittim yataga. normalde esim takmaz, gece ye kadar tv izler ve ben üzgün uyurum. gecende yine öyle oldu. kizgin ve üzülerek yanliz gittim yataga. 5-10 sonra esim geldi!!! cok sasirdim. yanimda diz cöktü ve "askim niye böyle yapiyorsun, benim uykum yok ama.. . öpmedende uyuma ama askim" diyip öpe öpe kokladi beni. bu benim icin coook büyük bi gelisme. bende ama naz yapmadim! bu da cok önemli kizlar. tamam askim deyip kapattim mevzuyu.
son günlerin/haftalarin tecrübesine dayanark söyleyebilirim ki, gercekten ise yariyor.