Geri gelmeyen tabak

Karsi daireme belki iki ay kadar once yeni bir kadin tasindi. Sanirim tek yasiyor. Cunku baska kimseyi gormedim. Sadece bir kez kapida karsilastik. Merhaba, hosgeldiniz falan kisa bir muhabbet oldu. Ben size ugrayacaktim ama gec saate kadar çalışıyorum dedi. Ben de buyrun her zaman beklerim dedim. Daha sonra bir aksam bir tabak tatli goturdum. Gayet guleryuzle tesekkur etti. Kapidan verdim, eve girdim. Bu olayin uzerinden ne kadar zaman gecti, bilmiyorum. Bir ayi gecmistir. Biraz once dolabi duzenlerken pasta tabagi setimin eksi oldugunu fark edince hatirladim. Bu kadar zamandir vermemis tabagimi. Bir tabak alt tarafi demeyin, severek kullandigim bir set ve eksik kaldi su anda. Ne yapayim sizce?
belki içine bir şey yapamamıştır ya da siz geçe kadar çalışıyorum deyince sizi denk getirememiştir, belki de kırdııı... :(
ben her zaman gözden çıkartabileceğim şeyleri veririm komşuya ya :p

belki içine bir şey yapamamıştır ya da siz geçe kadar çalışıyorum deyince sizi denk getirememiştir, belki de kırdııı... :KK43:
ben her zaman gözden çıkartabileceğim şeyleri veririm komşuya ya :p
O gec saate kadar calisiyormus, bizim evde genelde birileri var. Ben iste olsam bile kv cocuklarla evde. Diger arkadaslarin dedigi gibi birsey koymak için bekletiyor olabilir

Ben de bir keresinde komşunun tabağını düşüp kırılmasın diye dolapta ayrı bir yere koymuştum. Unutmuşum, haftalar sonra farkettim ve verdim. Yani vermedi ise kasıt aramayın. Ya unutmuştur, ya da içine bir şey koymayı bekliyordur.
Çok kıymetliyse tabak gidip istemeye çekinmeyin

O gec saate kadar calisiyormus, bizim evde genelde birileri var. Ben iste olsam bile kv cocuklarla evde. Diger arkadaslarin dedigi gibi birsey koymak için bekletiyor olabilir

İstediniz mi tabağı? İstemiş olun lütfen, bu konu en saçma ama en hassas olduğum konulardan biri 😄😄 takım aldığım çerez kaselerinden biri kayıp benim de kaç aydır, emin olmamakla birlikte hangi komşumda olduğunu tahmin edebiliyorum ama bir şey de diyemedim henüz. Sizin tabağınıza kavuşmanız beni o kaseme kavuşmuşum gibi rahatlatacak çünkü.😄😄

Muhtemelen içine koyacak bir şey bulamadı o yüzden kalmıştır. Böyle durumlarda ilk tercihim atılacak bir plastik kap yoksa da tabağı boşaltmalarını istiyorum annemden kalan bir alışkanlık olarak :D

Of ben sinir oluyorum tabakla bişey getirene, hep plastik tabakla götürürüm ki bişey yapıp getirmek zorunda hissetmesinler veya beklerim tabağı almak için. Bende de şu an 3 aydır duran bir kase var unutmuşum konuyu okuyunca hatırladım
Aslında çok mantıklı..bende hep plastik tabakla mi komsularima birşey götürsem derim ama ayıp olur diye cekiniyorum

Birinden bir şey alsam geri verene kadar içim rahat etmez. bu insanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor. Ben de aynı durumu kitaplarımda yaşıyorum ödünç alınan kitabın geri geldiği çok nadir. İstediğim halde getirmeyenler oldu artık istemiyorumda insanların bu yüzsüzlüklerine şaşırmakla kalıyorum.

Allahım yemin ederim ben😂 Güzel bir şey pişirip götürmeyi beklerken araya yurtdışı seyahatiminde girmesiyle tabağı unuttum mu. Sonra o tabağı dolaptan çıkarırken tabak kırıldı mı? Tabakta şu eski çiçekli tabaklardan. Kadın sonra tabağı istedimii. Eyvahlar olsun. Gittim buldum tabi. Ama vallahi kötü niyetim yoktu. Kadını da sevdim yani😂
Herneyse.. Gidip misafirinizin geleceğini ve seti kullanacağınızı söyleyin🤪

Merhaba. Benimde bir komşum var öyle. En son 3 ay önce yemek vermiştim geri gelmedi. Üstüne iki defa daha verdim yine geri getirmedi. Ben de tekrar bir tabak yemek götürüp diğer tabaklarımı istedim. Bunda alınacak birşey yok bence. Benim de iki çocuğum var onunda, insan yoruluyor,unutuyor olabilir. Siz kendiniz isteyin. Birde ben kendim söyledim. Eğer sana birşey getiriyorsam, yerini doldurmanı beklemiyorum.

Geçen gün benimde basima geldi bos yollamayayim diye bekledim ttabağı hazirladim ve baska tabak elimden düştü komşumun tabagi kirildi aynisindan bulamadim cok ozurdiledim ama olan oldu umarim senin tabağına aynisi olmamistir misafirim gelecek takimim eksik diye rica edip alabilirsin

Karsi daireme belki iki ay kadar once yeni bir kadin tasindi. Sanirim tek yasiyor. Cunku baska kimseyi gormedim. Sadece bir kez kapida karsilastik. Merhaba, hosgeldiniz falan kisa bir muhabbet oldu. Ben size ugrayacaktim ama gec saate kadar çalışıyorum dedi. Ben de buyrun her zaman beklerim dedim. Daha sonra bir aksam bir tabak tatli goturdum. Gayet guleryuzle tesekkur etti. Kapidan verdim, eve girdim. Bu olayin uzerinden ne kadar zaman gecti, bilmiyorum. Bir ayi gecmistir. Biraz once dolabi duzenlerken pasta tabagi setimin eksi oldugunu fark edince hatirladim. Bu kadar zamandir vermemis tabagimi. Bir tabak alt tarafi demeyin, severek kullandigim bir set ve eksik kaldi su anda. Ne yapayim sizce?
1 Ağustos abimin senesiydi rahmetlinin ben de mevlid yaptım evde. İkramlar çok olunca komşulara çocuğunuza eşinize alın dedim israf olmasın diye. 2 takım tabak gitti komşulara (24 tane yani) daha 3 tane geldi. Geçen karşı komşuya söyledim kahve gününde hatırlatsın güzel bir dille diye ( bakın askts nin tabakları da kaldı vb diye) ben bu sene hamileyim diye güne girmedim. Eşim bile farketti nerede bu tabaklar diyor. 6 aydır tabak bekliyorum komşulardan boş gelsin kirli gelsin de bi gelsin Artık

Karşı komşum aşçı. Yemin ederim bana yemek vermesini istemiyorum :D Tamam, çok lezzetli oluyor, yerken çok güzel oluyor ama sonra alıyor beni bir stres. Ne yapsamda versem, neyi beğenir, olmamış der mi diye kendimi yiyorum. En az bir hafta bekliyor tabağı bende, ben cesaretimi toplayıp ona özel bir şey yapayım diye :D

Evliliğimin ilk senesi ki ağır rejim zamanım bir komşu tanışmak adına tabak hazırlayıp getirmişti.

O tabak bana kabus oldu kabus. Ne koysam bilemedim. Ilk kez tabak iade etme gerginliği bir yandan makarnayı bile maksimum 5 adet yiyebilmenin getirdiği ikramsızlık ayrı yandan...

En son meyve salatası yapıp götürdüm. Bir de süsleyip püsledim ki bir alev eksikti. :bicak: Kadının şaşkınlığı hala gözümün önunde...

Demem o ki komşunuz muhtemelen o tabağı boş getirmemek için çabalıyordur.

Back
X