Geri verilmeyen depozito hk

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba,

Kiracı, oturmakta olduğu evi boşaltacağını 1 ay önceden ev sahibine bildirip depozitosunu talep ediyorsa, ev sahibinin "şu anda veremem, yeni bir kiracı bulup, o kiracıdan ne zaman depozito alabilirsem o zaman veririm" demeye hakkı var mıdır?

Bu durumda kiracı depozitosunu evi teslim ederken almak için ne yapabilir, nereye başvurabilir?

Teşekkür ederim.

" yeni bir kiracı bulup, o kiracıdan ne zaman depozito alabilirsem o zaman veririm" demeye hakkı var mıdır?" yoktur, kiracı anahtarı ev sahibine teslim ettiği an ev sahibi depozitoyu ödemelidir...Burada siz kiracı mısınız ev sahibi mi?

" yeni bir kiracı bulup, o kiracıdan ne zaman depozito alabilirsem o zaman veririm" demeye hakkı var mıdır?" yoktur, kiracı anahtarı ev sahibine teslim ettiği an ev sahibi depozitoyu ödemelidir...Burada siz kiracı mısınız ev sahibi mi?

Ben değil de, teyzem kiracı.
Şimdi ev aldı, çıkmak istiyor kirada oturduğu daireden. Ev sahibine de 1 ay önceden bildirdi. Ev sahibi de bir bayan. "Depozitoyu veremem şimdi" demiş. Kimbilir ne zaman kiracı bulacak, o zamanda depozitonun ne kadarını verecek?

Teyzem yaşlı, yol yordam da bilmez. Ben yardım edeyim istiyorum o nedenle.

Bu konuları biliyorsanız, bana fikir verebilir misiniz?

depozitoyu herhangi bir zarar yoksa tamamen iade etmelidir
etmiyorsa icra takibi açabilir teyzeniz
ancak anahtarı teslim ederken yazılı belge almaya ve evinteslim anındaki durumunu gösteren fotograflar cekmeye özen gösterin

Back
X