Gerilim tipi başağrısımı yoksa anksiyetemi yasıyorum?

hayatinisigi1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
61
7
1
26
Mrb, yaklasık 13 gündür kafa ağrısı çekiyorum bu ağrı bana birden geldi ilk başta enseden başladı hafif hafif sonra kafa ağrısına döndü bi sabah kalktım başım ve kulaklarım çok ağrıyordu akşamına rahatsızlandım koltukta durduk yere oturuyordum birden ayaklarımdan kafama doğru bir ateş geldi ayağa kalktım resmen ayaklarım tutmadı balkona çıktım nefes aldım yüzüme su çarptım ama duramıyorum kalbim hızlandı ben dedim bana bişey oluyor uzun zaman önce teyzemin kızını beyin kanamasından kaybettik ondanda çok etkilenmistim, ben beyin kanaması geçiriyorum sandım hemen acile koştuk nabız tansiyon normaldi iki kere serum verdiler ama ben hala duramıyorum kafamın içi yanıyor kafam uyuşuyor ayaklarım uyuşuyor ben ölücem diyorum ruhum gidicek, beyin tomografisinde sinüzit cıktı antibiyotik vs verdiler sende bişey yok diye gönderdiler ertesi gün yine kötü oldum evde duramıyorum ayaklarım uyuşuyor kafamın içi yanıyor değişik şeyler yasıyorum zihnim bulanıyor odaklanamıyorum sese tahammülüm yok hep yatıp kendimi dinliyordum öylede çok kötü şeyler geliyodu aklıma norolojide seninki stres diyip piskolojik hap verdi Allah'a şükür o ayak uyuşmaları geçti ama kafamın ağrısı gitmiyor kafamın arkalarına dokundukça acıyor sanki etim ezilmiş gibi . İlk zamanlar ağrı kafamdan yüzümede geliyordu alnıma burun kısımlarıma dolanıyordu. Şimdi o geçti ama ağrısı kaldı. Bazen sabah yataktan kalkınca gözlerim kamaşıyo tuhaf oluyorum bazen ara ara yine gözlerim hafif hafif bulanıyo gibi bu seferde körmü olcam ne olcam diye düsünüyorum eşim benimle hiç ilgilenmiyor sende bişey yok diyor inanmıyor nörolojiye gitmek istiyorum tekrar bana laf söylüyor çok üzülüyorum..

Mrb, yaklasık 13 gündür kafa ağrısı çekiyorum bu ağrı bana birden geldi ilk başta enseden başladı hafif hafif sonra kafa ağrısına döndü bi sabah kalktım başım ve kulaklarım çok ağrıyordu akşamına rahatsızlandım koltukta durduk yere oturuyordum birden ayaklarımdan kafama doğru bir ateş geldi ayağa kalktım resmen ayaklarım tutmadı balkona çıktım nefes aldım yüzüme su çarptım ama duramıyorum kalbim hızlandı ben dedim bana bişey oluyor uzun zaman önce teyzemin kızını beyin kanamasından kaybettik ondanda çok etkilenmistim, ben beyin kanaması geçiriyorum sandım hemen acile koştuk nabız tansiyon normaldi iki kere serum verdiler ama ben hala duramıyorum kafamın içi yanıyor kafam uyuşuyor ayaklarım uyuşuyor ben ölücem diyorum ruhum gidicek, beyin tomografisinde sinüzit cıktı antibiyotik vs verdiler sende bişey yok diye gönderdiler ertesi gün yine kötü oldum evde duramıyorum ayaklarım uyuşuyor kafamın içi yanıyor değişik şeyler yasıyorum zihnim bulanıyor odaklanamıyorum sese tahammülüm yok hep yatıp kendimi dinliyordum öylede çok kötü şeyler geliyodu aklıma norolojide seninki stres diyip piskolojik hap verdi Allah'a şükür o ayak uyuşmaları geçti ama kafamın ağrısı gitmiyor kafamın arkalarına dokundukça acıyor sanki etim ezilmiş gibi . İlk zamanlar ağrı kafamdan yüzümede geliyordu alnıma burun kısımlarıma dolanıyordu. Şimdi o geçti ama ağrısı kaldı. Bazen sabah yataktan kalkınca gözlerim kamaşıyo tuhaf oluyorum bazen ara ara yine gözlerim hafif hafif bulanıyo gibi bu seferde körmü olcam ne olcam diye düsünüyorum eşim benimle hiç ilgilenmiyor sende bişey yok diyor inanmıyor nörolojiye gitmek istiyorum tekrar bana laf söylüyor çok üzülüyorum..
Mide de gaz bulantı sık tuvalete çıkma var mı kardeşim

Okudum benim yaşadıklarımı yasamissinz bilirim bu durumu ne zamandır böylesiniz

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Ağrınız uzanınca geçiyor mu ? Spontan intrakranyal hipotansiyon olabilir mi acaba? İnternetten araştırıp sizin yaşadıklarınıza benzerliğine bir bakın ve gerekirse bir nöroloğa gidip beyin ve omirilik MR ı talep edin. Eşiniz ilgilenmiyosa da boş verin siz kendiniz için ihmal etmeden çaresine bakın. Yaşamayan bilemez ve anlamaz, işine gelmezse de ablamak da istemez. Siz kendiniz için çare bulmaya bakın.

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Ağrınız uzanınca geçiyor mu ? Spontan intrakranyal hipotansiyon olabilir mi acaba? İnternetten araştırıp sizin yaşadıklarınıza benzerliğine bir bakın ve gerekirse bir nöroloğa gidip beyin ve omirilik MR ı talep edin. Eşiniz ilgilenmiyosa da boş verin siz kendiniz için ihmal etmeden çaresine bakın. Yaşamayan bilemez ve anlamaz, işine gelmezse de ablamak da istemez. Siz kendiniz için çare bulmaya bakın.
Ayy Allah korusun o baya kötü bişey sanırım bakdım ama onun yan etkileri daha çok denge yürüme sorunları kusma çift görme işitme kaybı felan diyor , benim kafa ağrılarım gitti sadece dokundukça acıyor kafam yatınca geçiyor ayakta çok kalırsam bazen yine ağrı geliyor ben boyun fıtığından süphe ettim acıkcası ama bilmiyorum bide sizin dediğiniz şey beyin tomıgrafisinde belli olurmuş onu çektirdim temiz çıktı ama tekrar bir nörolojiye gidip emar çektirmek istiyorum. Eşiniz ilgilenmiyorsa boşverin demişsiniz ama çok zor bir durum böylesi de insan hastalıkla sağlıkta evleniyor :(

Bütün semptomları aynı anda olmayabilirsiniz, sizde bazıları vardır belki, BOS kaçağı diye de aratabilirsiniz. Ben de yaşadım daha önce o yüzden yardımcı olmak istedim. Umarım geçici bir şeydir ama yine de bir araştırın, kendinizi dinleyin. Uzun süre ayakta kalınca ağrı olması da BOS kaçağı şüphesi uyandırıyor. Tomografide değil de MR da çıkar genelde, bazen MR da bile çıkmadığı oluyormuş, CT miyelogram diye bir şey çekiliyor öyle bir durumda da.
Çok iyi anlıyorum, keşke daha ilgili olsa tabi ki, merhamet gösterse sizin en ihtiyaç duyduğunuz dönemler. Ben sadece kendinizi ihmal etmeyin istiyorum. Siz değerlisiniz ve sağlığınız her şeyiniz ♥️

Bütün semptomları aynı anda olmayabilirsiniz, sizde bazıları vardır belki, BOS kaçağı diye de aratabilirsiniz. Ben de yaşadım daha önce o yüzden yardımcı olmak istedim. Umarım geçici bir şeydir ama yine de bir araştırın, kendinizi dinleyin. Uzun süre ayakta kalınca ağrı olması da BOS kaçağı şüphesi uyandırıyor. Tomografide değil de MR da çıkar genelde, bazen MR da bile çıkmadığı oluyormuş, CT miyelogram diye bir şey çekiliyor öyle bir durumda da.
Çok iyi anlıyorum, keşke daha ilgili olsa tabi ki, merhamet gösterse sizin en ihtiyaç duyduğunuz dönemler. Ben sadece kendinizi ihmal etmeyin istiyorum. Siz değerlisiniz ve sağlığınız her şeyiniz ♥️
Çok teşekkür ederim, sizde ne gibi belirtiler vardı peki? Araştırmakdan kafayı yeme üzerine geldim, panik atağım tutuyor hemen kalbim carpıyor kötü oluyorum. Annem ve babam zamanında ben gibi geçirmişler birazda genetik faktörmü etkiliyor bilmiyorum . Annem babam boşandı ben kücükken ikiside benim yasadığım şeyleri yaşamış kafa ağrısı ayak uyuşması vs annem babam stres panik atak diyor korkuyorum valla ne biliyim.. Bişeyleri arastırmakdan da korkuyorum

Yatınca geçen şiddetli baş ağrısı vardı bende. Enseden başlayıp alnıma kadar etkiliyordu. Boyun kısmında da şiddetli ağrı oluyordu ve kulak çınlaması vardı.
Ayak uyuşukluğunu bilmiyorum ben hiç yaşamadım. Başka bir sebebi olabilir senin ağrılarının. İnşallah en yakın zamanda teşhis konur ve ona göre bi şeyler uygularsın. İlaçlar rahatlattı demiştin, belki tekrar bir psikoloğa gidip durumu anlatabilirsin.
Nefes teknikleri de seni rahatlatabilir.

Yatınca geçen şiddetli baş ağrısı vardı bende. Enseden başlayıp alnıma kadar etkiliyordu. Boyun kısmında da şiddetli ağrı oluyordu ve kulak çınlaması vardı.
Ayak uyuşukluğunu bilmiyorum ben hiç yaşamadım. Başka bir sebebi olabilir senin ağrılarının. İnşallah en yakın zamanda teşhis konur ve ona göre bi şeyler uygularsın. İlaçlar rahatlattı demiştin, belki tekrar bir psikoloğa gidip durumu anlatabilirsin.
Nefes teknikleri de seni rahatlatabilir.
Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun çok , benim kafam ağrıyor sanki derisi yani kafamın arkaları dokundukça etim ezilmiş gibi acıyor. İnşallah bir çözüme kavuşur hayırlısı olsun :(

Başlıkta yazdığınız gibi gerilim tipi baş ağrısı ve anksiyeteye daha yakın sanırım sizin semptomlar. Sizi dinleyecek iyi bir doktor bulursunuz da bir çözüm sunar inşallah size.

Şöyle uygulamalar buldum bilmiyorum sizi rahatlatır mı :

1.​

Anksiyete sırasında en çok bozulan şey nefes düzenidir. Bu egzersiz, beyne “tehlike yok” sinyali gönderir.

🔹 4-4-6 Nefes Tekniği:​

• 4 saniyede burundan nefes al
  • 4 saniye nefesi tut
  • 6 saniyede ağızdan yavaş yavaş ver
  • Günde 3 kez, panik gelince hemen uygula. Gözlerini kapat, elini karnına koy.
🧠 2-3 dakika içinde kalp ritmin düzenlenmeye başlar, uyuşmalar hafifler.

🧘‍♀️ 2.​

Kaygılıyken vücut hep gergin olur, bu da baş ağrısı ve uyuşmayı artırır.

🔹 Mini Uygulama:​

• Yatarken ya da otururken:
    • Önce ayak parmaklarını 5 saniye sık, sonra bırak.
    • Baldır, bacak, karın, omuz, boyun, çene... sırayla tüm kasları sık ve gevşet.
  • 10 dakika sürer. Vücut gevşeyince zihnin de gevşer.

📓 3.​

• Her gün sabah veya akşam: “Bugün ne hissettim? Ne zaman rahatladım, ne zaman kötüleştim?”
  • Bu günlük, hem seni farkındalıklı yapar, hem doktorla konuşurken çok işe yarar.
⚠️ Belirtiler yazıldıkça zihin onları “dışarı atılmış” gibi görür ve daha az korkutur.

🎧 4.​

• Aşırı ses, ışık ve uyarıcılar (telefon, sosyal medya, TV) zihnini daha çok yorar.
  • Kendine günde en az 30 dakika sessiz, loş bir ortamda zaman ayır. Hiçbir şey yapmadan sadece gözlerini kapat.
Göz kamaşması ve baş zonklaması buna çok iyi gelir.

🧂 5.​

• Panik anında: yüzünü yıka, buz dolu bir havlu enseye koy → beyin resetlenir.
  • Baş ağrısı için: enseye ya da baş arkalarına ılık havlu koy, kaslar gevşer.

🚶‍♀️ 6.​

• Günde 20 dakika tempolu yürüyüş serotonin salgılatır (ilaç gibidir).
  • Dışarı çık, gökyüzüne bak, derin nefes al.
  • Duruşunu düzelt (kambur durma), çünkü omurga duruşu ruh halini doğrudan etkiler.

🧠 7.​

Kendine şunları yaz, her gün oku:

"Bu bir beyin kanaması değil. Bu bir panik hali. Geçici. Vücudum alarmda ama tehlike yok. Beynim beni korumaya çalışıyor ama abartıyor. Ben güvendeyim."

☕️ 8.​

• Kahveyi ve şekeri azalt → kaygıyı artırırlar.
  • B12, D vitamini, Omega-3 alımı sinir sistemini güçlendirir.
  • Bol su iç.

🛑 9.​

• Her ağrıyı ölümle bağdaştırmak → beynin seni daha çok korkutmasına neden olur.
  • Kendini yalnızca 2 kez kontrol et → “Şu an başım ağrıyor mu? Evet. Ama geçecek. Daha önce de geçti.”

🧡 10.​

Her kötü his geldiğinde şu cümleyi kendine söyle:

"Ben bu duygunun içinden daha önce geçtim, şimdi de geçeceğim. Beynim sadece alarmda. Tehlike yok. Şu an güvendeyim."

Başlıkta yazdığınız gibi gerilim tipi baş ağrısı ve anksiyeteye daha yakın sanırım sizin semptomlar. Sizi dinleyecek iyi bir doktor bulursunuz da bir çözüm sunar inşallah size.

Şöyle uygulamalar buldum bilmiyorum sizi rahatlatır mı :

1.​

Anksiyete sırasında en çok bozulan şey nefes düzenidir. Bu egzersiz, beyne “tehlike yok” sinyali gönderir.

🔹 4-4-6 Nefes Tekniği:​

• 4 saniyede burundan nefes al
  • 4 saniye nefesi tut
  • 6 saniyede ağızdan yavaş yavaş ver
  • Günde 3 kez, panik gelince hemen uygula. Gözlerini kapat, elini karnına koy.

🧘‍♀️ 2.​

Kaygılıyken vücut hep gergin olur, bu da baş ağrısı ve uyuşmayı artırır.

🔹 Mini Uygulama:​

• Yatarken ya da otururken:
    • Önce ayak parmaklarını 5 saniye sık, sonra bırak.
    • Baldır, bacak, karın, omuz, boyun, çene... sırayla tüm kasları sık ve gevşet.
  • 10 dakika sürer. Vücut gevşeyince zihnin de gevşer.

📓 3.​

• Her gün sabah veya akşam: “Bugün ne hissettim? Ne zaman rahatladım, ne zaman kötüleştim?”
  • Bu günlük, hem seni farkındalıklı yapar, hem doktorla konuşurken çok işe yarar.

🎧 4.​

• Aşırı ses, ışık ve uyarıcılar (telefon, sosyal medya, TV) zihnini daha çok yorar.
  • Kendine günde en az 30 dakika sessiz, loş bir ortamda zaman ayır. Hiçbir şey yapmadan sadece gözlerini kapat.

🧂 5.​

• Panik anında: yüzünü yıka, buz dolu bir havlu enseye koy → beyin resetlenir.
  • Baş ağrısı için: enseye ya da baş arkalarına ılık havlu koy, kaslar gevşer.

🚶‍♀️ 6.​

• Günde 20 dakika tempolu yürüyüş serotonin salgılatır (ilaç gibidir).
  • Dışarı çık, gökyüzüne bak, derin nefes al.
  • Duruşunu düzelt (kambur durma), çünkü omurga duruşu ruh halini doğrudan etkiler.

🧠 7.​

Kendine şunları yaz, her gün oku:

☕️ 8.​

• Kahveyi ve şekeri azalt → kaygıyı artırırlar.
  • B12, D vitamini, Omega-3 alımı sinir sistemini güçlendirir.
  • Bol su iç.

🛑 9.​

• Her ağrıyı ölümle bağdaştırmak → beynin seni daha çok korkutmasına neden olur.
  • Kendini yalnızca 2 kez kontrol et → “Şu an başım ağrıyor mu? Evet. Ama geçecek. Daha önce de geçti.”

🧡 10.​

Her kötü his geldiğinde şu cümleyi kendine söyle:
Çok doğru herşeyi ölümle bağdastırıyorum değişik şeyler düşünüyorum. Bunlar iyiymiş teşekkür ederim çok.

Valla bunlari bende bir haftadir yasiyorum kafam uyusuyor ayaklarim ellerim ve ilk kez panik atak gecirdim sanirim. Yurt disindayim. Acilde panik atak atak oldugu soylendi bende cok korkuyorum igrenc bir duygu gercekten. Yurkiyede muayane olacagim inslallah. Denge problemi odaklanamama , yorgunluk yuksek tansiyon vs vs cokotu

Back
X