• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geyrek batması....

minebahadir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
23
0
36
Sivas
bebekte geyrek batması nasıl oluyor bilen arkadaşlar varmı benim bebeğim 5 aylık biri bana geyrek batmasında dışkı rengi değişir dedi bebeğimin dışkı rengi değişti ama mamaya yeni başladık ben ondandır diye düşünüyordum ama yinede aklım takıldı bilgisi olna arkadaşlar yardım ??????

hiç öyle birşey duymadım, ikisi birbirinden çok alakasız zaten. geyrek batması denen şey bana çok saçma geliyor. bebek erken oturtulursa kalça kemiği batarmışmış. böyle olunca da omurgası eğrilip sakat kalırmışmış. eskilerin bu geğrek batması dedikleri şey, aslında d vitamini eksikliğinden kaynaklanan raşitizm, o zamanlar bilinmiyormuş tabiki.
sen de mamaya yeni başladığını söylemişsin zaten, dışkı rengi ondan değişmiştir.
geğrek batması fln hiç aklına takma öyle şeyleri.

bebekte geyrek batması nasıl oluyor bilen arkadaşlar varmı benim bebeğim 5 aylık biri bana geyrek batmasında dışkı rengi değişir dedi bebeğimin dışkı rengi değişti ama mamaya yeni başladık ben ondandır diye düşünüyordum ama yinede aklım takıldı bilgisi olna arkadaşlar yardım ??????

Ben de iye yani kaburga kemiklerinin birbirine geçmesiyle aynı anlamda 'böğür oldu' diye bi tabir kullanır eskiler. Çok sık kucağa alınması ve oturtulmaması gereken aylarda(0-6 ay) oturtulunca olur derler. Dışkı rengi yeşilimsi olur(muş). Bilimsel açıklamasını bilmiyorum. Dışkı rengi ek gıdalara başlayınca hemen değişir, endişelenme, boşver. Dikkat et yeter.

teşekkür ederim bilgilerinizden dolayı bende inanmam aslında böyle şeylere ama ilk anne olunca insan kim ne dese acaba diyo :1: tekrar teşekkürler paylaşımlar için...

şekerim geyrek batmasının dışkıyla alakasından siyade çock ememez yutkunamaz en belrgin özelliğ bu dışkının renk değiştirmesi ise yediğinden olur üşütmeden olur helek üşüttüyse yem yeşil olur bide korkma bi yastığın üzerine yüzü koyu yatırsırtına beline yavaş yavaş masaj yap sonra sağ eliyle sol ayağını birleştirmeye çalış zorlamada yavaş yavaş sonra tam tersini birleşmiyorsa gerek batmıştır yavaş yavaş sırtına masaj yapa yapa tekrarla hem çocuk rahatlar hem gazı çıkar hemde rahat uyur

Benim kayınvaldem söyledi getirin düzelteyim demiş . Çıkıkçi değil birşey değil nasil düzeltecekse . Götürmek istemiyorum kızımı bir yerini kıracak edecek .nasil duzeltilir ki ne yapmak gerekir

Bu geyrek batmasimidir nedir bu kusmada yapiyor kizim 3 gundur kusuyor emmiyordu cok gaz vardi
Annem tenhada sikistirdi kizimi
Benim wc de olmami firsat bilip kizimin geyregini duzeltmis cok kizdim ama cocuk rahatladi hic kusmadi bugun
Gazinida cikartmis o an rahatladi demek ki uzun uzun uyudu cocuk

Bu geyrek batmasimidir nedir bu kusmada yapiyor kizim 3 gundur kusuyor emmiyordu cok gaz vardi
Annem tenhada sikistirdi kizimi
Benim wc de olmami firsat bilip kizimin geyregini duzeltmis cok kizdim ama cocuk rahatladi hic kusmadi bugun
Gazinida cikartmis o an rahatladi demek ki uzun uzun uyudu cocuk
annemde bebegi yüzüstü çevirip sağ koluyla sol ayağını arkadan birbirine değdirmeye çalışıyor değerse sorun yok değmezse gevregi batmış oluyormuş.düzeltmeye gelince belini iyice ovdu sonra yaptı değdi birbirine.başka düzeltme yöntemi görmedim.

annemde bebegi yüzüstü çevirip sağ koluyla sol ayağını arkadan birbirine değdirmeye çalışıyor değerse sorun yok değmezse gevregi batmış oluyormuş.düzeltmeye gelince belini iyice ovdu sonra yaptı değdi birbirine.başka düzeltme yöntemi görmedim.

Benimkide ovmus duzeltmis

Kızlar iki çocuk annesi biri olarak gerek batması yani iye ve eğe kemiklerinin batma rahatsızlığı bebeklerde görülür. Bebek huzursuz olur kabızlık ve emme güçlüğü çeker. Bu nedenle bebeklerinize özellikle banyodan sonra yağlarken karnına daha sonra sırtına masaj yapmailiniz. Yüzüstü yatırıp sağ eli ile sol ayağını, sol eli ile de sağ ayağını birbirine denk getirmelerini. Bunlardan biri denk gelmezse eğer buna gerek batması ege ve iye kemiklerinin batması denir. Bahsettiğim şekilde masajla düzelir

Bugün evime gelen Giresunlu komşum mızmızlanan durmayan oğlumu görür görmez geğreği batmış bu bebeğin dedi.Hayatımda ilk defa duyduğum bu şeyin ne olduğunu anlamadım biraz anlatmaya çalıştı biz hep yaparız çocukşarımıza annemden öğrendim izin verirsen yapayım rahatlar dedi. Önce anlattırdım sonra bebekler zaten çok esnek anne karnında iki büklüm olabilir dedim yavaş yavaş yaptı. Önce ayakları ellerine değmedi kendince ispat etti sonra sırtına güzelce masaj yaptı bi iki denemeden sonra elleri ayaklarına değdi ve inanırmısınız çocuk bir rahatladı hemen uyudu....

arkadaşlar benim 3 aylık kızım var sırt üstü yatırınca çok ağlıyo ayağımda sallayacağım zaman kıyameti koparıyo kucağıma alınca susuyo geğreği batmıştır diyorlar ne yapmam lazım acik yardım lütfen

arkadaşlar benim 3 aylık kızım var sırt üstü yatırınca çok ağlıyo ayağımda sallayacağım zaman kıyameti koparıyo kucağıma alınca susuyo geğreği batmıştır diyorlar ne yapmam lazım acik yardım lütfen

Ya tıpta ne diye yer alıyor yada yer alıyor mu bilmiyorum
benim kızıma da aynı şeyi söylediler ananem kollarina bacaklarina garip hareketler yaptırdı. Ama bu bilinçsizce yapılacak hareketler değil.
Tarif edip yaptirilan bir şey de değil. .
geyrekleri batmış diyen çok biliyorsa duzeltiversin ne diyim..

yani evet bilen kişinin yapması lazım ama benim arkadasımın kayınvalidesi bu şekil yaparak düzeltmiş ve çocuk rahatlamış eskiler biliyo genelde tıpta var mı bilmiyorum ama gağrek batması diye bişey var

Back
X