• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyoruz Allah rahmet eylesin de komiserimiz düşerek öldü öldürülmüş olsaydı onunda katillerini sorardım diğer 5 kardeşimiz katilleri faili meçhul aramızda dolaşıyorlar bilmem farkında mısınız?
hıhı düşerek öldü ordaki karmaşayı misket somun molotof vs atanları saymazsak sadece ayağı kaydı düştü haa bide yalan denilen artık yalan demek vicdan rahatltırmı bilmiyorum ama incelemeye alınan kayıt var.... bilmem farkındamısınz??? yine adana da küçücük yaralı bi çocuk var kucaklanıp köprüden atılan o da kaza oda....

hıhı düşerek öldü ordaki karmaşayı misket somun molotof vs atanları saymazsak sadece ayağı kaydı düştü haa bide yalan denilen artık yalan demek vicdan rahatltırmı bilmiyorum ama incelemeye alınan kayıt var.... bilmem farkındamısınz??? yine adana da küçücük yaralı bi çocuk var kucaklanıp köprüden atılan o da kaza oda....

O kayıtlarda ki gençler bulundu ve sorgulandı zaten Mustafa Sarı' nın ailesinin açıklamalarını okumadınız heralde ne yapmaya çalışıyorsunuz polis düşmanı mıyım ben Komiser Mustafa Sarı ya üzülmedim mi zannediyorsunuz ne yani? Yukarda saydığım 5 insan dövülerek, kafasına kurşun sıkılarak, arabayla ezilerek öldürüldü resmen katledildiler orta da delliller var ama katilleri serbest ve katilleri nerde diye soruyorum her insanın yapması gereken bir şeyi yapıyorum yani.

bu senin saydıkların kaza değilse diğerleri katliam ozaman,
ne yani oh olsun mu diyosunuz anlamadım ben
biz kimsenin ölmesini yaralanmasını istemiyoruz
ayrıca o komiserin üstgeçitten düştüğü aynı E.Sarısülükün başından nişan alınarak vurulduğu gibi ortada,
adamın ailesi bile düşmüş diyo siz hala misilleme peşindesiniz
6 kişi 1 komiser etmiyo mu yani onu mu demek istedin
kusura bakma ama ben yazdıklarından bunu anladım

dipnot
John Milton,. İngiliz şair. Kayıp Cennet adlı eseriyle tanınır. İngilizce'ye en çok kelime kazandıran kişidir

Evet öyledir ama ben sevgili Can kardeşin bu ingiliz şairden dolayı değil de , Şeytanın Avukatı filmindeki John Milton karakterinden aldığını düşünüyorum bu ismi.
Yazdıklarını da o gözle okuyorum genelde .

5 kardeşimiz katilleri faili meçhul aramızda dolaşıyorlar bilmem farkında mısınız?

Hepsinin faili meçhul değil , faili meçhul başka bir şeydir , suçsuz görülerek ceza alınmaması başka bir şey.

Diğerlerinin de failleri bir an önce bulunur dilerim .

bu senin saydıkların kaza değilse diğerleri katliam ozaman,
ne yani oh olsun mu diyosunuz anlamadım ben
biz kimsenin ölmesini yaralanmasını istemiyoruz
ayrıca o komiserin üstgeçitten düştüğü aynı E.Sarısülükün başından nişan alınarak vurulduğu gibi ortada,
adamın ailesi bile düşmüş diyo siz hala misilleme peşindesiniz
6 kişi 1 komiser etmiyo mu yani onu mu demek istedin
kusura bakma ama ben yazdıklarından bunu anladım
önyargı ne acı.... ... o karmaşanın içinde bunu yapabilecek insanlar var neden bu kabul edilmiyo.... asla ve asla oh olsun demek yada misilleme yapmak zerrece aklıma gelmedi..... neyse yaaa

faillerin "tutuksuz yargılanması" başka bir şey "suçsuz görülerek beraat etmeleri" başka bir şey "delil yetersizliğinden beraat edilmeleri" başka bir şey.hukuk aşama aşama ilerler.ilk derece mahkemesi karar verir.kararı temyiz etmek isterseniz üst mahkemeye taşırsınız.üst mahkeme kararını temyiz etmek isterseniz Avrupa insan hakları mahkemesine götürürsünüz.hepsinin ayrı prosedürü var. şu anda davalar sürüyor hiçbirinde hüküm verilmedi yani yargılama devam ediyor.

Evet öyledir ama ben sevgili Can kardeşin bu ingiliz şairden dolayı değil de , Şeytanın Avukatı filmindeki John Milton karakterinden aldığını düşünüyorum bu ismi.
Yazdıklarını da o gözle okuyorum genelde .

Hepsinin faili meçhul değil , faili meçhul başka bir şeydir , suçsuz görülerek ceza alınmaması başka bir şey.

Diğerlerinin de failleri bir an önce bulunur dilerim .
orasını bilemem.kendisine sormak gerek.
şeytanın avukatındaki isimleri aklımda tutamıyorum maalesef. ama keanu hala aklımda:27:
al ında performansı feciydi.:34:

önyargı ne acı.... ... o karmaşanın içinde bunu yapabilecek insanlar var neden bu kabul edilmiyo.... asla ve asla oh olsun demek yada misilleme yapmak zerrece aklıma gelmedi..... neyse yaaa

evet eylemcilerin icinde kötü niyetli insanlar var...Kaza raporu verildi sanirm, ama eger kaza degilse o eylemci tespit edilsin ve bir can almanin cezasi neyse ödesin.. Kim ki bir can gitti diye sevinir iste o zaman korkalim. Alinan canlar icin üzüleleim hesap soralim, sizden bizden diye saymayi birakalim..Bu ememleket bizim cocuklarimiz birlikte büyüyüp, burada yasayacaklar.. Siz biz ile olmaz, biter bu memleket..

Bu sanatçının katilinin, normal hayatına hiç ara vermeksizin devam edebiliyor olmasının, nasıl bir açıklaması olabilir :ssz:

Allah rahmet eylesin..

Son düzenleme:
Bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı:44:

Muhatcım, polemiğe girmek istemem ama yazmadan geçemeyeceğim, üyelik adı konusunda ben de senin gibi düşünüyorum aslında, keşke hepimizin üyelik adı Türkçe olsa, "nick" demesek mesela üyelik adı desek, "bay bay" demesek hoşçakal desek v.s, örnekler çoğaltılabilir.

Bu anlamda Türkçemize sahip çıksak ve onu doğru kullansak keşke.

Ama üyelik adı tercihi pekala yabancı da olabilir.
Misal çok sevdiği bir filmdir , bir şarkıdır, bir devrimcidir, bir aktördür..
Mesela aşık olduğu bir hacker grubudur, "redhack" gibi:ssz:
Yine çoğaltılabilir örnekler.

Şimdi bu forumda yabancı üyelik adı olan binlerce arkadaşımız var, ırkçı mı oluyor bu arkadaşlar Türkçe isim seçmediği için?

Eleştirelim tamam, ama mantık sınırlarında kalalım lütfen ya.
burdaki arkadaşlar rumuz olarak kullaıyor.
nir yabancı gibi ad soyad kullanmıyor.
kimliğini farklılaştırmıyor demi.
O bayanın açık olmasını problem yapmasının sebebi sizin çok savunduğunuz Rte'nin ırkçılığından kaynaklanıyor hanımefendi. Ama sizin bunu anlamanızı bekleyemem, ne de olsa sizde görüntüye bakıp yargılamaktasınız. Takma ismi yabancı diye, kendini türk olarak kabul etmemesini nasıl çıkardınız hayret.
burda rte yi hiç bi zaman savunmadım. o adam eger ırkçılık yaptıysa ondan öncekiler de yapmadılar mı?
john milton sıradan rumuz gibi gelebilir size ama bu kişi isim ve soy isim olarakbunu kullanmış.
bu tür bi yazı yazmak içindaha uygun bi umuz seçemez miydi??
şehit olan gazetecilerimizden birinin ismini kullansa alkışlardım ben bu kişiyi.
yazı tahrik amaçlı yazılmış bana göre.
bakın ben kapalıyım ve sizin çogunuz da açıksınız.
benimkapalılığım sizi rahatsız etmez sizin de açıklığınız beni rahatsız etmez.
hanımefendi ben bi öğretmenim emin olun sizden daha çok anlarım çünkü sizden çok kitap okurum.
siyasette bu kadar fanatik olmayın, yarının ne getireceği belli omaz.
sessiz kalmak çözüm değil ben de biliyorum.
zaten susun da demiyorum.
elbetteki düşündüklerinizi savunacaksınız.
benim demek istediğim nokta şu, her kapalı akpli değildir her açık bayanda akp karşıtı değildir.
başkaları bölmesin bizi.
yıllarca sorun olmadı şimdi sorun oluyor.
gereken cevabı sandıkta görmek gerek.

Bir sandıktır gidiyor.Siz gerçekten inanıyormusunuz hak yemeden yapıldığına.
https://www.youtube.com/watch?v=LmdhZAzHs2Q

Mezardakileri bile kaldır oy kullandır diye ben söylemedim.
Tesadüfe bak bu konuşmadan sonra ölülere de oy pusulası çıkmıştı.
Hak,hukuk,demokrasi diye boşuna eylem yapıyorlar ne olacak çapulcular işte.
evet çok haklısınız,size tamamen katılıyorum.
ölüye oy kullandırma paayla oy attırma vb. oldu bunlar. hepimiz izldik tv de.
kabul edilebilir şeyler değil bunlar.
ama şunları da unutmayalım bunları rte başlatmadı.
farketmez gerçi bir an önce sona erse demokrasi adına daha güzel olacak.
walla cok iyi söyledin... Kanatmayalim Türkiye yi.. Zamninda cok kanadi, simdi birlik olalim.. Kapali, acik, cok inancli, inancsiz, sarisin, esmer, köylü, sehirli..Ne gerek var etiketlemeye... Burada kimse kapalilara yada asiri dindar kesime bir sey demiyor...Burada dini alet edenlere, bir fanatiklik boyutunda parti savunanlara bisey anlatilmaya calisiliyor....
:46: inşaallah kısa zamanda biter bu ayrım ve ayrılık.
güzel ülkemiz daha iyi bi geleceği hakediyor..

Allahım yarabbim. adamcağız bir rumuz almış. belkide ausun dediği gibi bir karakteri yada bir şairi beğenmiş onu kullanıyor. belki gerçek adını yazmak istemiyor.

amy winehouse var.mesela burada. oda ad soyadı olarak almış bu nicki. müzik sevdalısı bir üye.
sırf bunu kullandı diye ırkçı yaptık ya adamı. nelere gideyim neler diyeyim bilemiyorum:27:

Son düzenleme:
faillerin "tutuksuz yargılanması" başka bir şey "suçsuz görülerek beraat etmeleri" başka bir şey "delil yetersizliğinden beraat edilmeleri" başka bir şey.hukuk aşama aşama ilerler.ilk derece mahkemesi karar verir.kararı temyiz etmek isterseniz üst mahkemeye taşırsınız.üst mahkeme kararını temyiz etmek isterseniz Avrupa insan hakları mahkemesine götürürsünüz.hepsinin ayrı prosedürü var. şu anda davalar sürüyor hiçbirinde hüküm verilmedi yani yargılama devam ediyor.

Evet biliyorum , mahkeme süreci devam ediyor.
Aklandılar demek istemedim zaten , faili meçhul 5 ölüm olmadığını yazmaktı sadece amacım
:34:

Bu sanatçının katilinin, normal hayatına hiç ara vermeksizin devam edebiliyor olmasının, nasıl bir açıklaması olabilir :ssz:

Allah rahmet eylesin..

Amin.
Trafik kazalarında 8 de 8 kusursuz şöför mahali pek olası değildir ama imkansız da değildir.
Yıllar önce babamda yaptığı bir kazada 8 de 8 kusursuz bulundu ama karşı tarafın itirazı ile 8 de 2 zorla suç bulundu ve par cezası verildi.
Demem odur ki ; her trafik kazası sonucunda ceza almazsınız .Her trafik kazası sonucunda hükmen katil olmasınız , vicdanen olsanız da (varsa vicdan olgusu tabii)

Yani bu kazanın ehli başbakanın oğlu diye , bu onu suçlu ama suçu örtbas edilmiş yapmaz.

Ha , olamaz mı ?

Elbette olur ama bilemem ki , bilmeden bu sorunun cevabı hava da kalır .

Allahım yarabbim. adamcağız bir rumuz almış. belkide ausun dediği gibi bir karakteri yada bir şairi beğenmiş onu kullanıyor. belki gerçek adını yazmak istemiyor.

amy winehouse var.mesela burada. oda ad soyadı olarak almış bu nicki. müzik sevdalısı bir üye.
sırf bunu kullandı diye ırkçı yaptık ya adamı. nelere gideyim neler diyeyim bilemiyorum:27:

Ya o değil de , ben kaçırmışım , bu can kardeş hangi sebeble ırkçı oldu ?

Kesin Al Pacino dan esinlendi bence.

Ne anlamsız muhabbetler ya.

Gece yarısı operasyonuyla içeride ciddi bir darbe gerçekleştirilmiş, 19 yaşındaki bir çocuk dövülerek öldürülmüş, millet yabancı isim derdinde.

Yok o yazar değilmiş karaktermiş, yok isim soyisim kullanmış, yok kılmış yok tüymüş.

Sorsan ülkede demokrasi, adalet gırla gidiyor.
Yorumla o zaman bu icraatleri desen tık yok.

Ne anlamsız muhabbetler ya.

Gece yarısı operasyonuyla içeride ciddi bir darbe gerçekleştirilmiş, 19 yaşındaki bir çocuk dövülerek öldürülmüş, millet yabancı isim derdinde.

Yok o yazar değilmiş karaktermiş, yok isim soyisim kullanmış, yok kılmış yok tüymüş.

Sorsan ülkede demokrasi, adalet gırla gidiyor.
Yorumla o zaman bu icraatleri desen tık yok.

Daha anlamlısını sen konuş buyur arkadaşım :ssz:

Arada geyik yapmak serbest ya , bizimde bugünkü geyik mevzumuz John Miltonun suçu ne :51:

Öyle anlamsız muhabbet, sorsam tık yok falan ,gibi sözlere gerek yok yani ...
Canımız bunu konuşmak istemiş , sen demokrasiden devam et.
:42:

Son düzenleme:
Mühim olaylar olmadığında geyiğin kimseye zararı yok tabi.
Ama bir çocuk eli sopalılar tarafından öldürülmüşken, tmmob gibi bir kurum gece yarısı operasyonuyla kapatılmışken, yabancı isim ırkçılık mı değil mi muhabbetleri eğreti duruyor.

Fikrimi yazarken kimseye soracak değilim.
Sen geyiğine devam et, işine bak yani.

Evet biliyorum , mahkeme süreci devam ediyor.
Aklandılar demek istemedim zaten , faili meçhul 5 ölüm olmadığını yazmaktı sadece amacım
:34:

Amin.
Trafik kazalarında 8 de 8 kusursuz şöför mahali pek olası değildir ama imkansız da değildir.
Yıllar önce babamda yaptığı bir kazada 8 de 8 kusursuz bulundu ama karşı tarafın itirazı ile 8 de 2 zorla suç bulundu ve par cezası verildi.
Demem odur ki ; her trafik kazası sonucunda ceza almazsınız .Her trafik kazası sonucunda hükmen katil olmasınız , vicdanen olsanız da (varsa vicdan olgusu tabii)

Yani bu kazanın ehli başbakanın oğlu diye , bu onu suçlu ama suçu örtbas edilmiş yapmaz.

Ha , olamaz mı ?

Elbette olur ama bilemem ki , bilmeden bu sorunun cevabı hava da kalır .

Ya o değil de , ben kaçırmışım , bu can kardeş hangi sebeble ırkçı oldu ?

Kesin Al Pacino dan esinlendi bence.

can kardeş bu nicki kullandı diye ırkçı oldu..can kardeşin kullanmak zorunda olduğu nick mutlaka türkçe olmalıydı. eğer ingiliz adlı bir nick kullandıysa can kardeş,kesin irkçıdır damgası yedi. okypete ve ausencianında ırkçı olma durumu yüksek. bakınız nickler feci yabancı. hele tü bana yunan nicki.:27:
bittim ben. hitlerin kankasıyım:1:
al pacino dan esinlenmesin ya. adam direkt şeytandı filmde. :)

Son düzenleme:
[/COLOR]
can kardeş bu nicki kullandı diye ırkçı oldu..can kardeşin kullanmak zorunda olduğu nick mutlaka türkçe olmalıydı. eğer ingiliz adlı bir nick kullandıysa can kardeş,kesin irkçıdır damgası yedi. okypete ve ausencianında ırkçı olma durumu yüksek. bakınız nickler feci yabancı. hele tü bana yunan nicki.:27:
bittim ben. hitlerin kankasıyım:1:
al pacino dan esinlenmesin ya. adam direkt şeytandı filmde. :)
Evet sanırım Al Pacino'dan esinlendi profiline bakınca filmden alıntı cümleler var.Abooowwwww o zaman ben hepten yanmışım benim nickin anlamı ortaya çıksa taşlanırım herhal:27:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X