Gelinen son noktaya baktığımda; Acaba bu yapılanların altında bir strateji mi var, bu kadar hata nasıl yapıyorlar, mutlaka bir bildikleri var, saman altından su sızdırıyorlar, sakladıkları bir şeyler olmalı gibi çeşitli yorumları ben dahil bir çok kişi yapmıştır, geldiğimiz noktada herhangi bir strateji vs. olduğunu artık düşünmüyorum, adam diktatör, ben yaptım oldu, ben ne dersem doğrudur, ben yaparsam olur, benim %50'im var, sizin gibi 3-5 çapulcuya mı soracaktım ne yapacağımı diyerek saldırıyor ve saldırtıyor. Önüne, arkasına, olabileceklere aldırmıyor, bunu yaparken %50'sini kışkırtarak kitle desteğini canlı tutmaya çalışıyor, ordulaştırdığı polisine ve referandumda ele geçirdiği yargısına güveniyor. Medyanın halka gerçekleri göstermeyeceğinden emin ve artık tüm para kaynaklarını kontrol ettiği için de hiç bir şeyden korkmuyor. Bu oyunu bozmak gerçekten zor ama imkansız değil...
Özgür ve barış içinde, tam katılımcı demokrasinin uygulandığı, fikirlerin korkusuzca tartışılabildiği, devletin gücünü halkı üzerinde kullanan hükümetlerin sonsuza dek iktidar olamayacakları adaletli bir ülkede, siyasi sınırların ortadan kaldırılıp tüm halkların kardeşçe, dünya vatandaşlığı bilinciyle yaşadığı bir dünyada daha nice hayırlı ramazanlar yaşamanız dileklerimle...