• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı yıldönümü için FLAŞ önlemler

Ahh bazıları provoke etmese gidip kitabımla güzel güzel anma yapardım ama kafamda fişekle eve gelme ihtimalim var.

LG-P710 Tapatalk

Vay be bir yıl oldu. Halbuki güvenpark hala gezi.
Ethemin kafasından akan kanların günlerce kaldığı yerin biraz ilerisinde Melih Gökçek in dış cephesini yaptırıp, gezi olaylarından sonra çevik e tahsis ettiği binanın önünde her gün bir sürü çevik oluyor. Hayatlarına devam eden, arkadaşlarıyla sohbet eden, yemek yiyen, telefonuyla oynayan. Bakıyorum bu insanlara merak ediyorum hangileriydi ara sokaklarda provakasyonla alakası olmayan kızları erkekler doyasıya döven. Genci yaşlısı demeden, bu insan eline bir taş almış mıdır demeden, eyleme katılan herkese nefret ve kin beslediği için her döv emrinde bütün hıncını boşaltan çevikler. Çok merak ediyorum hangisiydi hangileriydi hangilerinin içinden canavar çıktı, hangileri hala insan. Çok merak ediyorum.

Gezi Protestosunu en başında çok destekliyordum.
Çünkü yeşillik alanlar son derece büyük bir fütursuzlukla kesilip biçiliyor ve o alanlar betonlaştırılıyordu.
Bugün Avrupa'da yeşil alana kimse dokunmazken biz sürekli betonlaşma peşindeyiz. Ve ne uğruna rant...
İşte olaylar böyle başladı.
Sonra iktidar saldır emri verdi polise, olaylar 'haksız' yere başladı.
Benim pek çok tanıdığım hatta % 80 tanıdığım bu eylemlere destek verdi.
İlk günler destekliyordum inkar etmeyeceğim ama daha sonra işin seyri değişti...
Alana çok yüksek oranda dhkpc ve sol örgütler intikal etmeye başladı.
Çocuklar götürüldü. O alana...
Sonra polis çocuklarımıza saldırıyor dedi.
E be arkadaş! Çocuğun o alanda işi ne? Neden sokuyorsun çocuğunu? Rant uğruna mı?
Bu inkar edilemez...
2 Tarafta da provokatörler vardı bu da inkar edilemez... :19:
Mesela sosyal medyada çıkan pek çok yalan habere de itibar edildi.
Her iki taraftan da...
Şu dhkpc örgüt üyesi için pek çok sosyal ağda kahraman Türk kadını dendi.
gezicilerin_sapanli_teyzesi_dhkp_c_nobetinde_h5960.jpg

Veya karşıt bir görüşle, iktidarı savunanlar da, kırmızılı kadının çantasında taş gibi maddeler olduğu iddia edildi.
660x350x15120141912415284280_2.jpg.pagespeed.ic.sLNsQzsOgn.jpg

Nitekim hepsi kurmaca bunların o kırmızı kadın, İTÜ'de araştırma görevlisidir. Kendi akademik kariyerini kirletmez böyle yaparak.
Gibi gibi gibi... Karşılıklı yapılan yalan haberler kutuplaşmayı doğurdu.
Bununla da bitmedi.
BDP'den ayrılan Süreya Önder'i Gezi'den önce ne kadar tanıyorsak kendi ekmeğine yağ sürdü ve çoğunun gözünde ilahlaştı.
Hatta o kadar ileri gitti ki, kurduğu partinin amblemi Gezi Parkı'ndan esinlenilmiş...
Türkiye'nin üstünde dönen nice olaylardan biri idi Gezi Parkı.
Yalnız kim katılır kim katılmaz bilinmez, en büyük Provokatör bu konumda başbakan Erdoğan'dır.
Halkı kışkırtmıştır...
O ölen çocuklara acıyorum... Zavallı minikler... 19larında toprağa girdiler... :50:

''Biz o gun ne sagdaydik ne solda. Tutmustu Mahirin elinden Alperen kaciriyordu beladan. Biz o gun ne aleviydik Kirsehirde ne sunniydik Konyada. Ne kürttük Diyarbakirda ne türktuk Osmaniyede. Sarmisti kollarini beline Berivanin Fatih inadina opuyordu askla. Anneler " aman oglum sen karisma " dememisti o gun ilk defa evladina." Babanla kizilaydayiz taksim nasil " demisti gururla. Biz o gün Mozarttik, Osman Zeki ydik. Ala penguen cizerinden daha maharetliydik, cok daha sivri. Yillarca kosmutuk sinek ilacinin arkasindan babamizdan azar yicegimizi bile bile. Ama biz o gun dondugumuzde eve " gordun mu baba bosuna zamaninda kosmamisiz " diye gulusebilmistik inadina aciya aciya. Biz o gun ateisttik be kardesim iftar sofrasina su servis eden. Biz o gun galatasarayliydik carsiya hayran kalan. Biz o gun ilk defa bizdik arkadas. Ne en ondeydik ne en arkada, kol kolaydik kardesim...Biz o gun cok guzeldik be kardesim. Biz o gun cok da öldük ama kardesim..''

Son düzenleme:
her yer taksim her yer direniş dilime pelesenk oldu bulaşık yıkarken temizlik yaparken sürekli dilimde bi de kurabiye tayyip var tabi:52:

''Biz o gun ne sagdaydik ne solda. Tutmustu Mahirin elinden Alperen kaciriyordu beladan. Biz o gun ne aleviydik Kirsehirde ne sunniydik Konyada. Ne kürttük Diyarbakirda ne türktuk Osmaniyede. Sarmisti kollarini beline Berivanin Fatih inadina opuyordu askla. Anneler " aman oglum sen karisma " dememisti o gun ilk defa evladina." Babanla kizilaydayiz taksim nasil " demisti gururla. Biz o gün Mozarttik, Osman Zeki ydik. Ala penguen cizerinden daha maharetliydik, cok daha sivri. Yillarca kosmutuk sinek ilacinin arkasindan babamizdan azar yicegimizi bile bile. Ama biz o gun dondugumuzde eve " gordun mu baba bosuna zamaninda kosmamisiz " diye gulusebilmistik inadina aciya aciya. Biz o gun ateisttik be kardesim iftar sofrasina su servis eden. Biz o gun galatasarayliydik carsiya hayran kalan. Biz o gun ilk defa bizdik arkadas. Ne en ondeydik ne en arkada, kol kolaydik kardesim...Biz o gun cok guzeldik be kardesim. Biz o gun cok da öldük ama kardesim..''

herşey oldunuz da bi birlik olamadınız o yüzden kaybettiniiz kaybetmeye de devam edeceksiniz inşallah.

şu bir gerçek ki bu gezi direnişi hükümetin iliklerine kadar işlemiş abi..:ssz:

Bu da madalyonun diğer yüzü.... $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533505.698068.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533747.063847.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533770.202119.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533783.313357.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533796.248091.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533806.047048.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533818.174235.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533850.369887.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401533865.110950.webp Bunların mı derdi ağaç,yeşillik?

Vali Mutlu'nun Gezi İtirafı: ''Olayların başlangıcında 15 civarında ağacın yer değiştirilmesiyle ilgili, oradan alınıp bir başka yere getirilmesiyle ilgili bir çalışma yapılırken, bunun yanlış anlaşılması ve orada bir inşai faaliyete başlamak amacıyla ağaçların Gezi Parkı'nda söküldüğü şeklindeki oluşturulan algı ve bu algının arkasına toplanmış olan ilk başta çevreci grupların samimi toplanmalarının maalesef çok da iyi tarafımızdan yönetilememiş olması nedeniyle... Genel olarak idare açısından bakıyorum. İlk günlerden iyi yönetilebilseydi, buralara gelmeyebilirdi. Çünkü oradaki hareket ilk başlangıçta, ağırlıklı olarak gözüküyor ki bir çevreci hareket olarak, ağaçlara sahip çıkmak, Gezi Parkı'na sahip çıkmak olarak gözüktü. Fakat o olayların içerisinde bunun süratle enforme edilmesi ve bilgilendirilmesi, hadisenin ne olduğu, ne yapılmak istendiğinin oradaki sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla kamuyla, medyayla oraya gidilerek anlatılması, medyanın oraya getirilerek, konunun izah edilmesi, yararlı olabilirdi. Bu kaçırıldı. Artı, bu samimi grupların üzerine farklı yaklaşılması da olayları biraz tetikledi. Çadırların yanması vs. filan gibi olaylar. Tabii bütün bunlar toplanınca, ciddi bir tepkiye dönüştü. O andan itibaren olaylar farklılaştı''

Son düzenleme:
Polis, #GeziParkı önünde kitap okuyan grubu dağılmaları yönünde uyarıyor.

Polis Gezi Direnişi sebebiyle İstanbul'u abluka altına aldı. Onlarca yurttaş Polis'e tepkilerini kitap okuma eylemi yaparak gösterdi. Sayı her geçen dakika artıyor...
Gezi Parkı sabah saatlerinde kapatıldı. Onlarca yurttaş Gezi Parkı merdivenlerinde oturup kitap okuyarak Gezi'nin yıldönümünde direnişe destek verdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/77707/4/Gezi_de_kitapli_direnis.html

Taksim Gezi Parkı'na çiçek bırakmak istediğini belirten bir vatandaşa polis izin vermedi.

Mehmet Rıza Camcı, polislerden izin isteyerek parka çiçek bırakmak istedi. Saat 10.50'de kapatılan Gezi Parkı 'nda nöbet tutan polisler, Camcı'ya izin vermedi.

Esnaf olduğunu belirten ve kendi yetiştirdiği çiçeklerle parka geldiğini söyleyen Mehmet Rıza Camcı, “Burada kaldım geçen sene. 19 gün burada yattım ve burada vuruldum, gaz bombasıyla vuruldum. Onun için, hüzünlendim geldim, çiçeklerle geldim. Zaten buraya gelenler çiçeklerle geliyor" şeklinde konuştu.
Camcı daha sonra elinde çiçekleriyle parkın girişinden uzaklaştı.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/gezi_parkina_cicek_girisi_de_yasak-1194867

Gezi’nin 1′inci yıldönümü nedeniyle Bilgi Üniversitesi’nden Muammer Toker, geçen senenin karelerini şimdiki yerlerine uyarladı.
$toker6.webp$toker1.webp$toker2.webp$toker3.webp$toker4.webp$toker5.webp

Artık şu provakatörlerin ekmeğine yağ sürülmesin,tamam yani bir anma yapılacaksa yapılsın ama lütfen bu sefer kimsenin canı yanmasın...

Back
X