gezip eğlenmek mi biriktirmek mi

Oğlum doğduğundan beri her ay 1 gram altın alıyordum. 10 yılda 120 gram oldu. Bu yıl özel ders aldırıyoruz. Biziz. Durumumuzda yaz döneminde biraz kötüleşti. Ders paralarını altınlarından verdim.
Her ay nasıl elektrik su telefon kart gibi ödemelerin varsa buna sanki mecburmuş gibi dolar, Euro altın ilave edebilirsin ne bileyim ayda 100 dolar gibi. Böylelikle kendiliğinden birikim olur zaten.

toplum dayatmaları bunalr neden herkez ev almak zorunda degıl ne bılım yatırım yapmak zorunda degıl
nasıl ıstıyorsan oyle yasamalısın bence

Düğün borcu nerdeyse yoktu herseyi asgari yapıp (memurluk tayin Şark görevi vs nedeniyle )evliligimizn 2.5 yılı suursuzca gezip eğlendik umrumuzda olmadan ve hiç pişman değilim çünkü 3.yilimizda rahatsizligimin olduğunu öğrenip ameliyat oldum ve ömür boyu suursuzca gezip yorulamicam artık. .o yüzden içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın zira hayat kısa ölümle burun buruna gelmiş biri olarak diyorum. .herkesin bakış açısı farklıdır tabi

10 lira biriktireceğinize 5 lira biriktirin. Hem gezin, hem biriktirin.
Arada bir gezmek için biriktirin.
Bir uzun vade bir kısa vade birikim öneririm bunun için.
Üstelik zevkli de olur. Bir şeyden de geri kalmazsınız. Geliriniz uygun.

Bence azda olsa birikim yapmak lazım yani ben olsam 3-5 bşy ayarım bi köşeye ama gezmek öncelikli benim için dünyayı gezmek istiyorum mesela bunu da ertelemem

3 günlük dünya. Gez toz, ye iç.. Zaten bu dünyada misafiriz. Bu dünyada ki en güzel servet sağlık sıhhattir. Gerisi de boş.. Ama hayatın insana ne getireceği belli olmaz..Biriniz işten çıkarılırsınız, hastalık olur, kötü gün olur. Bu zamanlar için birikim yapın..

Bence gezmeye devam edin bir süre... Anılar biriktirin, o anıları saraylarla bile değişmezsiniz.
Biraz zaman geçince 1 ay birikim için para ayırın, 1 ay gezmek için ayırın, böyle böyle yılın yarısını gezmek için diğer yarısını birikim yapmak için kullanırsınız.
İkisi de lazım.

bence haliniz vaktiniz yerinde. hatta anladığım kadarıyla baya rahat bir yaşamınız var.
bu halde iken gezmemek ayıp olur.
çünkü yarın hayatta olup olmayacağımız bile belli değil.4
abartıya kaçmadan gezmek eğlenmek hakkınız diye düşünüyorum..
bir de evliliğinizin ilk yılları daha da hak ediyorsunuz bence. :)

Maasiniz güzel bence ufakta olsa birikim yapın tamam gezme tozmada olacak ama birikimde. Yapılması gereken coluk çocuk olduktan sonra birikim zor olur maması.bezi.doktor masrafı. Okul yaşı gelince kresi.servisi okul yemeği. Kurs vs liste uzar gider.

Ben gençken birikim yapılmasını doğru buluyorum emekli olayım öyle ev alırım diyenlerde oluyor ama o zaman ev alması daha zor oluyor bence arabadan önce ev alınmalı.

biraz biriktirin biraz gezin

tamamen biriktirmek; bir ev aldım; bir tane daha istiyorum deyip 7/24 çalışmak bana göre değil

yine bir yere gittiğimde çocuğun içeceği ayran ı meyve suyunu vs hesaplamak da

ama hepsini de bitirmeyin zira bir gün işsiz kalınabilir; bir gün sağlık elden gidebilir

2011 yılında 4250 TL maaşım vardı; ama ertesi gün işten çıkarıldım ve hiç bir gelirim yoktu

birikimin olmazsa böyle bir durumda gerçekten yaşamak zor zira benim çocuğum vs de vardı

Kira cokmus yaa istanbul heralde, gelir gayet güzel hem gezip hen de birikim yapılabilir

Kazandığınız para normal şartlarda azıcık kısmakla hem gezmeye hem birikime yeter. Yılda bir yurtdışı tatil o maaşlara dokunmaz. Yeme, içme, giyim, lüks tüketimi, alışverişi kıs makul ölçüde ordan artanı tatil parası yap maaştan da birikim yap. borcun yoksa her şeye yeter o para.

asıl gıtmezsen pişman olursun.hele cocuk olsun zor görursun o Italya yı...gez arkadasım gez hersey gençlıkte gzel..tabıkı bırıkımde onemlı ama daha cok yenısınız...
mısal bızde 900 kıra verıyoruz araba almak nıyetımız...ev alsak 10 sene baglancaz ne gezebılcez nede bırsey yapabılcez.....ılerde ev mantıklı ama gençken eglenmeyıde bılmelı ınsan

Bizde çocuk yokken baya gezdik şimdi iki çocugum var ve iyiki çocuk olmadan gezmişiz diyorum,çocuk düşünene kadar gez toz derim .

bence hem gezin hemde biraz birikim şart.

bütün parayı yemekte hiçbirşey yapmayıp biriktirmekte çok mantıksız geliyor bana.

En iyisini yapıyorsunuz bence. Çünkü ben de oyle yaptım ve hic pisman degilim yine olsa yine yaparım. Direk ev borcuna girip ah vah edip icinizde ukte kalmasindansa gezin tozun. İlerleyen vakitlerde girin o yüklerin altina :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…