gezip eğlenmek mi biriktirmek mi

Bence de gezin ilerde de gezemedik çocuk oldu dersiniz hem çocuk olunca gezmede olmuyor rahat rahat eğlenin.

Türkiye'de yaşadığınızı, yarının ne olacağının belli olmadığını unutmadan gezip, tozmak en güzeli. yani 6500'ün en azından 500-600'ünü biriktirip gezebilirsiniz doyasıya. zaten çocuk olunca ister istemez o size öğretir birikim yapmayı, geleceğe dair kaygı duymayı filan. sonra da biriktirirsiniz :)

Benimde eşim sağolsun 2 yıl oldu kenarda 500 tl paramiz yok. O kadar savurgan eli açık bir insanki tatile 1 gidiyosa onun savurganligindan 5 gidiyor. Ev araba derdimiz yok kirada evlerimiz kiralık fabrikamiz var. Ama eşim sayesinde 15 bin bile girse eve 1 hafta sonra 2 bine düşüyor bazen ay sonunu getiremedigimiz oluyordu. Allahtan hamile kalınca toparlandı yoksa elimde kalcakti artik

Bunlar biririnin zitti degil bence. Insan hem gezmeli hemde birikim yapmali. Onemli olan denge. Birikim sadece mal mulk edinmek icin degil saglik icinde gerekli. Hayat bu belli olmuyor insan bir hastalaniyor bir profesorun bir muayenesi 400 tl.

Gerektigi kadar gezmek gerektigi kadar biriktirmek en mantiklisi ama hepsini gezmeye verip kenarda hic para tutmamakta cok mantikli gelmiyor bana.

Pisman olursun güzelim hazira dag dayanmaz. Ne geregi var bu kadar savurganligin.

Yatırım yapman gerekli....

Maaşlar iyi, çocuk yokken biraz daha gezin.

Ama acil durumlar için rahat 3-5 atarsınız kenara, geçiştirmeyin.

Bence biriktirin yani gezin tozun yine ama ayda 100 tl de olsa emeklilik döneminiz için birikim yapmanız şart o zaman belki çalışamayacaksınız sağlık harcamaları çoğalacak ve emekli maaşıyla geçinmek imkansız gibi bir şey .Çocugunuz oldugunuda onun da masrafları olur.ilerde çocuk okutmak da zor bireysel emeklilik ya da küçük bir altın hesabi açarak otomatik halimat veerebilirsiniz sanki harcamalarınızdan biri gibi o dabirikir gider.

6.500 lira geliri olan, iki kişilik bir aile ayda 500-800 TL arası birikim yapsa yine de gezer
Her şeyin fazlası zarar
Gençlik geri gelmiyor lafı doğrudur; hem çalışmak, hem gezmek için geçerlidir bu söz
Üstelik bizim ülkemizde hiç bir şey garanti değil, bugün bu geliriniz var, bir yıl sonra olmayabilir, piyasa dengeleri çabuk değişiyor.
Gezin, giyin, yiyin, için gençlikte en doğal hakkınız bunlar ama bir kenara da koyun
Şimdi yaşım 40'a geliyor, her gün zamanında evimi almış olduğum için şükürler ediyorum, çünkü inan şu saatten sonra yapacak halim yok, Rabbim yaşlılıkta darlık göstermesin bana gençlikten daha zor gibi geliyor

çok teşekkür ederim herkese. ben de öyle düşünüyorum ama biraz birikim yapmak gerekecek sanırım.
ayrıca bilmiyorum neden, haftada bir dışarda yiyoruz sadece ama yine de kenara para kalmıyor. bir de ilk aylar beyaz eşya borcumuz vardı yeni bitti.
ev almak şuan çok zor kredi çeksek 10 yıl 3-4 bin kredi vereceğiz belki daha fazla. o da istediğimiz gibi bir ev olmaz eminim. ama sağlık vb gibi masraflar için kenara koymayı düşünüyorum. ev almak hayal gibi..

yaşlar 26-28. evim olmasını çok isterim kira ödemek çok can sıkıcı çünkü. ama krediler çok yüksek zor gibi görünüyor şuan.

="carrymae, post: 42642056, member: 248558"]gezmek güzeldir.
hatta ben tam tersi evliliğin ilk yıllarında çok borca batmanın iyi olmadığını düşünüyorum, bizzat tecrübe etmişliğim var.
Neden o kadar strese girdik ki diyorum şimdi.
bir kaç yıl gezip eğlenseydik daha iyi olurdu.

Ama bizim şöyle bir durumumuz vardı, arkamızı dayayacağımız kimse yoktu. yani şöyle diyeyim, bir sorun olursa parasız kalırsak falan bizi bir kaç ay idare edecek varlıkta ne benim ailemde ne onun ailesinde birileri var.
O yüzden ev almakta acele ettik, evi olan insan her şekilde geçinir diyerek.[/QUOTE]
Aynını bizde yaptık düğün borcuyla eve girdik. Sonra çocuk oldu sonra araba aldık ve yedi yıldır hala borç ödüyoruz. Cüzdanımız boş çok gezdim. Yeni evlilere tavsiyem ilk zamanlar borca gitmeyin güzel güzel yaşayın. Giden zaman gelmiyor maalesef.

Tabi gezin tozun ama kendinizi ve geleceğinizi biraz garanti altına almayı da ihmal etmeyin. Bireysel emeklilik fonu mesela bir fikir olabilir kartınızdan yada hesabınızdan küçük küçük ödersiniz ikinizde farkına sizi zorlamaz zaten birikimde olur hem. Öyle her ay düzenli para biriktiremeyenler için iyi bir birikim yöntemi bence, otomatik çekiyor zaten bir süre sonra unutuyorsunuz bile hatta orda para biriktirdiğinizi.

Cocugunuz olana kadar doyasiya gezin, tadini cikarin.
Cocuktan sonra hem gezmeniz kisitlanacak, hemde onun gelecegi icin mutlaka birikim yapacaksiniz.

Ya daha yeni evlisin gez bence. Bugünlerin tadını çıkar neden pişman olasın ki? Farklı yerler göreceksin, farklı kültürler. Ben para biriktirip biriktirip gezmelere gidiyorum. :) Ev alırsınız nasılsa geliriniz iyi. Bu yıllar bir daha geri gelmez.

yaşlar 26-28. evim olmasını çok isterim kira ödemek çok can sıkıcı çünkü. ama krediler çok yüksek zor gibi görünüyor şuan.
ben bu borç işlerinde biri bitmeden diğerine başlanmasına karşıyım şimdi beyaz eşyayı bitirmişsiniz başka borç yoksa her ay bin lirayı almadığınızı düşünün ve dokunulmamak üzere vadeli hesaba yatırın bence hem bir yerden başlamış olursunuz hem diğer şeylerden çok geride kalmamış olursunuz

tabii birde genç ve çocuksuzken gez gezebildiğine bence
çocuk olunca ister istemez hep evde olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…