- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.393
- 598
- Konu Sahibi tolstoyevski
O kadar az parayla yurt dışı şu an hayal ama günübirlik gezilere gidebilirsiniz. Ailenize biletinizi vs ayarladılar sonra söyleyin. Bence onlar da bir süre sonra alışacaktır/
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşımla gitmeyi planlıyoruz zaten, interbus nasıl bir deneyim oldu sizin için?Arkadaşlarınla gitsen, ben o şekilde bizimkileri ikna edip Interbus'a katıldım.
hayır sakın ailenizden gizli hiçbirşey yapmayın.... kendi kararlarınızı verebilicek yaşta bir bireysiniz peki kendi masraflarınızı karşılayabilicek düzeyede sahip misiniz seyahat giderleriniz gibi? ilk soru bu size. eğer evet kendi param var ve ben ihtiyaçlarımı karşılayabilirim sorumluluk almayı biliyorum diyorsanız. farklı şehirleri yada ülkeleri gezmek güzel ve inanın cesarette isteyen birşey özellikle work and travel yapan insanları gördükçe hayran kalıyorum cesaretlerine ve özgüvenlerine. sizin yaşınızda bende bu güce sahiptim.... tek başıma tabiki ailemin izni ile yurtdışına gittim bir kaç ay kaldım ama bir amaç uğruna sadece gezmek için değil eğitim içinde aynı zamanda. şimdi çok şaşırıyorum kendime şuan olsa bunu yapamam.... şuan istediğim herşeyi yapma özgürlüğüne sahibim maddi gücüm var, kimseden izin almak zorunda da değilim. ama bunu tek başıma yapamam. bu delilik gibi o zamanlar dil bile bilmiyordum nerede kalacağımı bile tüm odalar misafirhanelerin dolu olduğunu daha gitmeden buradaki büroda öğrenmiştim.okulda kapıdaki listede ismimi ararken bir kızla tanıştım ve beraber ev kiraladık. tanımıyordum bile kim ne bilmiyordum şuan çok çılgınca geliyor bu bana. herşey yaşında güzel demek ki iyi insanlar çıktı karşıma şanslıydım birazda... size tavsiyem bu isteğinizi ailenize anlatmanız ama bu şehre gidicem diyerek değil. neyi görmek istediğinizi anlatın neden bunu yapmak istediğinizi anlatın ve güven verin onlara başıma birşey gelecek olsa burada da gelebilirdi bunun önüne geçemeyiz dimi diyerek daha kalplerine işleyecek yollar deneyin. ama onlardan gizli sakın ama sakın yapmayın.Yaşadığım bazı ağır sıkıntıları unutmak adına,özellikle kendimi keşfetmeye başladığım şu yıllarda içimde inanılmaz bir seyahat tutkusu oluşmaya başladı. Bu seyahatler yurtdışı olabilir yurtiçi olabilir farketmez,artık ruhum kabına sığmıyor. sait faik'in de deyimiyle "seyahatler çekiyor içim" . Ancak gelin görün ki annem bu gezileri onaylasa da babam maalesef çok zor ikna oluyor. Sadece günübirlik bursa gezisine bile zor ikna etmiştim. 20 yaşındayım, farklı kültürler farklı insanlar tanımak görmek istiyorum içim içimi yiyor çünkü bu istek günden güne artmaya başladı. Bireyim ve kendi kararlarımı verebilecek yaştayım ama bu kadar kısıtlanmak, hele ki benim gibi gençlerin özellikle buna teşvik edildiği halde ailemin baskıcı olması beni çok bunaltıyor. Bu gezilere gizli gitsem de içim içimi yiyecek. Ya da gitmeli miyim gizlice?Yok mu bir çıkar yol? Huzursuzum çünkü çok ihtiyacım var yola çıkmaya, bambaşka bir yerde hiçkimsenin beni tanımadığı bir ortamda bulunmaya.
bende bu yollardan deneyeceğim sanırım. ama zaten ben tek basima dusunmuyorum bu işi. turlarla ve arkadaslarimla dusunuyorumhayır sakın ailenizden gizli hiçbirşey yapmayın.... kendi kararlarınızı verebilicek yaşta bir bireysiniz peki kendi masraflarınızı karşılayabilicek düzeyede sahip misiniz seyahat giderleriniz gibi? ilk soru bu size. eğer evet kendi param var ve ben ihtiyaçlarımı karşılayabilirim sorumluluk almayı biliyorum diyorsanız. farklı şehirleri yada ülkeleri gezmek güzel ve inanın cesarette isteyen birşey özellikle work and travel yapan insanları gördükçe hayran kalıyorum cesaretlerine ve özgüvenlerine. sizin yaşınızda bende bu güce sahiptim.... tek başıma tabiki ailemin izni ile yurtdışına gittim bir kaç ay kaldım ama bir amaç uğruna sadece gezmek için değil eğitim içinde aynı zamanda. şimdi çok şaşırıyorum kendime şuan olsa bunu yapamam.... şuan istediğim herşeyi yapma özgürlüğüne sahibim maddi gücüm var, kimseden izin almak zorunda da değilim. ama bunu tek başıma yapamam. bu delilik gibi o zamanlar dil bile bilmiyordum nerede kalacağımı bile tüm odalar misafirhanelerin dolu olduğunu daha gitmeden buradaki büroda öğrenmiştim.okulda kapıdaki listede ismimi ararken bir kızla tanıştım ve beraber ev kiraladık. tanımıyordum bile kim ne bilmiyordum şuan çok çılgınca geliyor bu bana. herşey yaşında güzel demek ki iyi insanlar çıktı karşıma şanslıydım birazda... size tavsiyem bu isteğinizi ailenize anlatmanız ama bu şehre gidicem diyerek değil. neyi görmek istediğinizi anlatın neden bunu yapmak istediğinizi anlatın ve güven verin onlara başıma birşey gelecek olsa burada da gelebilirdi bunun önüne geçemeyiz dimi diyerek daha kalplerine işleyecek yollar deneyin. ama onlardan gizli sakın ama sakın yapmayın.
e o zaman çok daha kolay işiniz. ben tek başınıza diye algıladım. turla gitmekte bir sakınca yok.... önce turu öne atın derim. hatta ailenizde katılsın tura çok gelmek isterlerse. gidiceğiniz görmek istediğiniz yerleri araştırın anlatın onlara sizin bu isteğinizi araştırmacı ruhunuzu gördükçe heyecanınızı anlayacaklardır bence.bende bu yollardan deneyeceğim sanırım. ama zaten ben tek basima dusunmuyorum bu işi. turlarla ve arkadaslarimla dusunuyorum
arkadaşımla gitmeyi planlıyoruz zaten, interbus nasıl bir deneyim oldu sizin için?
aynen öğrenciyken gezdim gezdim sonra cok zor olurmuş gibime geliyor hep. ki zaten böyle turlar hep genç dolu. zamanında yaşamadıkça hayatı eski heyecanda kalmaz gibime geliyorÇok güzel oldu valla, iş güç sahibiyken gidilmez. Öğrenciyken gidin gezin mis gibi.
:))))) instagram olmasa da gezme isteği vardı hep bende ama şu sıralar arttı diyelim. kesinlikle turlarla gitmeyi düşünüyorum inşallahİşte bunlar hep instagram :) şaka bir yana mini turlar oluyor onlardan katılın , hem tek başına değil grup olarak eğlenceli farklı deneyimler kazanırsınız
Günübirlik geziyede mi gidemiyorsun,onlara bari rahatça gidebilmelisin,bizi de göndermezlerdi pek fakat ben 11 yaşındaki oğlumu gönderdim Bursa gezisine,o kadar da olsun yani.Canım sen anneni ikna et,gerisi gelirYaşadığım bazı ağır sıkıntıları unutmak adına,özellikle kendimi keşfetmeye başladığım şu yıllarda içimde inanılmaz bir seyahat tutkusu oluşmaya başladı. Bu seyahatler yurtdışı olabilir yurtiçi olabilir farketmez,artık ruhum kabına sığmıyor. sait faik'in de deyimiyle "seyahatler çekiyor içim" . Ancak gelin görün ki annem bu gezileri onaylasa da babam maalesef çok zor ikna oluyor. Sadece günübirlik bursa gezisine bile zor ikna etmiştim. 20 yaşındayım, farklı kültürler farklı insanlar tanımak görmek istiyorum içim içimi yiyor çünkü bu istek günden güne artmaya başladı. Bireyim ve kendi kararlarımı verebilecek yaştayım ama bu kadar kısıtlanmak, hele ki benim gibi gençlerin özellikle buna teşvik edildiği halde ailemin baskıcı olması beni çok bunaltıyor. Bu gezilere gizli gitsem de içim içimi yiyecek. Ya da gitmeli miyim gizlice?Yok mu bir çıkar yol? Huzursuzum çünkü çok ihtiyacım var yola çıkmaya, bambaşka bir yerde hiçkimsenin beni tanımadığı bir ortamda bulunmaya.
ekleme : tek başıma değil, arkadaşlarla ve güvenli turlarla gitmeyi planlıyorum
uzak mesafeleri hep sorun ediyor peder, annem konusunda skntı yok hiç zaten o gözü kapalı güveniyor güvenli de oldu mu yol ve tur.. :) bir yolunu bulacagim artık ikna edene kadar pes etmek yok benim içinGünübirlik geziyede mi gidemiyorsun,onlara bari rahatça gidebilmelisin,bizi de göndermezlerdi pek fakat ben 11 yaşındaki oğlumu gönderdim Bursa gezisine,o kadar da olsun yani.Canım sen anneni ikna et,gerisi gelir![]()
Valla kotu tavsiye ama boyle dusunuyorum galiba.Ama aileden birine mutlaka haber vermeliTabii ki gizli gezilir, neden gezilmesin?
Üniversitede herşey daha ekonomiktir. Haftasonu konaklamali turlarin fiyatı benim zamanımda 100 lira falandı.
Burslarımla ev kirami-fatura-alisverisi ödeyip ailemin verdiği parayı cep harçlığı yapar, Gezebilmek için de palyacoluk yapardım . Size de tavsiye ederim. Her şehirde palyacoya-gunubirlik garsona vs ihtiyaç vardır. Hiç yoksa univeriste öğrencisinden özel ders verebilirsin.
Böyle böyle kendi imkanlarimla yirmi kadar şehir gezdim . Hiç de pişman değilim.
İnan ki üniveristede gezdin gezdin, sonra Allahaşkina ne zaman gezeceksin? Bayram tatillerinde mi 365 günlük yilda sadece 14 gün olan yıllık izninde mi?
Yoksa benim gibi yurt dışına tatile gidecem diye istifa Edip mi?
Ben de genelinde aileme haber vermezdim- sadece ablam bilirdi.
Şimdiki aklım olsa daha bile çok gezerdim. Gittiğim gördüğüm yanıma kar kaldı.
Ayrıca üniveristede gezemeyen ilerideki hayatında hiç gezemiyor, buna da emin olabilirsin. 20 yaşındaki kızına izin vermeyen baba 24 yaşındaki kızına mi izin verecek?
Adamın korkusu 1)laf olur söz olur
2) dünya kötü başına birşey gelmesin
Gördüğün gibi bu korkuların yaş ile alakası yok...
Ayrıca bugun baban senin hayatına karışma hakkını kendinde görüp 'gidemezsin' der, yarın eşin...
Eeeee? Ne zaman göreceksin hayatı?
Hayatı boyunca tek çıktığı tatil balayı olan insanlardan mi olacaksin?
Neden?
Kadın olduğun için mi?
Çok merak ediyorum erkek olsan baban bu kadar karşı çıkar mıydı?
*Notlarını düzelt, dil öğren Erasmus yap.
Benim En büyük pişmanlığım senin yaslarinda Erasmus 'u düşünmemek oldu
Valla kotu tavsiye ama boyle dusunuyorum galiba.Ama aileden birine mutlaka haber vermeli
Ay kiza kotu nasihat ya basina birsey gelse vicdan azabi cekerim yeminle.
lıseden mezun olana kadar ozgur ama kuralcı bır aılenın uyesıydım yanı akşam ezanı eve grııs saatımdı, yazları yazlıkta olurdum ordada en gec 12 de evde olmam gerekırdı ama benım ruhum asıydı ne yapar eder bu saatlerı bır sekılde gecırırdım...Yaşadığım bazı ağır sıkıntıları unutmak adına,özellikle kendimi keşfetmeye başladığım şu yıllarda içimde inanılmaz bir seyahat tutkusu oluşmaya başladı. Bu seyahatler yurtdışı olabilir yurtiçi olabilir farketmez,artık ruhum kabına sığmıyor. sait faik'in de deyimiyle "seyahatler çekiyor içim" . Ancak gelin görün ki annem bu gezileri onaylasa da babam maalesef çok zor ikna oluyor. Sadece günübirlik bursa gezisine bile zor ikna etmiştim. 20 yaşındayım, farklı kültürler farklı insanlar tanımak görmek istiyorum içim içimi yiyor çünkü bu istek günden güne artmaya başladı. Bireyim ve kendi kararlarımı verebilecek yaştayım ama bu kadar kısıtlanmak, hele ki benim gibi gençlerin özellikle buna teşvik edildiği halde ailemin baskıcı olması beni çok bunaltıyor. Bu gezilere gizli gitsem de içim içimi yiyecek. Ya da gitmeli miyim gizlice?Yok mu bir çıkar yol? Huzursuzum çünkü çok ihtiyacım var yola çıkmaya, bambaşka bir yerde hiçkimsenin beni tanımadığı bir ortamda bulunmaya.
Ailenden gizli şu bile içme benden sana tavsiye. Elbette gezmek dünyayı tanımak en doğal hakkin ama şu an reşit olsan bile emin ol yetişkin değilsin. Keşke baban daha anlayışlı olsa da kendi eliyle bildirse seni uçağa. Kiminle gittiğini bilse. Zaten kızlarımızın başına ne geliyorsa bu baskı yüzünden geliyor. Kızlar o kadar çekiniyor ki her şeyi gizliyor, gizli yapıyor. Dolayısıyla anne babanın da koruma şansı olmuyor evlatlarını. Ama yine de bu gizli iş yapmanın doğru olacağı anlamına gelmiyor. Dünyanın bin türlü hali var. Bir kere annemlere sürpriz ziyaret yapayım dedim otobüs bozuldu yolda kaldık. Düşün yani. Her şey olabilir.Yaşadığım bazı ağır sıkıntıları unutmak adına,özellikle kendimi keşfetmeye başladığım şu yıllarda içimde inanılmaz bir seyahat tutkusu oluşmaya başladı. Bu seyahatler yurtdışı olabilir yurtiçi olabilir farketmez,artık ruhum kabına sığmıyor. sait faik'in de deyimiyle "seyahatler çekiyor içim" . Ancak gelin görün ki annem bu gezileri onaylasa da babam maalesef çok zor ikna oluyor. Sadece günübirlik bursa gezisine bile zor ikna etmiştim. 20 yaşındayım, farklı kültürler farklı insanlar tanımak görmek istiyorum içim içimi yiyor çünkü bu istek günden güne artmaya başladı. Bireyim ve kendi kararlarımı verebilecek yaştayım ama bu kadar kısıtlanmak, hele ki benim gibi gençlerin özellikle buna teşvik edildiği halde ailemin baskıcı olması beni çok bunaltıyor. Bu gezilere gizli gitsem de içim içimi yiyecek. Ya da gitmeli miyim gizlice?Yok mu bir çıkar yol? Huzursuzum çünkü çok ihtiyacım var yola çıkmaya, bambaşka bir yerde hiçkimsenin beni tanımadığı bir ortamda bulunmaya.