Valla kotu tavsiye ama boyle dusunuyorum galiba.Ama aileden birine mutlaka haber vermeli
Ay kiza kotu nasihat ya basina birsey gelse vicdan azabi cekerim yeminle.
Umarım gelmez, tavsiye sormuş verdim:)
Benim de coook arkadaşım vardı seyehat etmek isteyen,özellikle univeriste yıllarında. Hevesle planlar yapardık, yapardık. Son saniye ya ailesinden izin alamazlardi,ya yalan söylemek istemezlerdi, ya sevgilisi izin vermezdi, ya başka bahanelerle planımizi iptal ederlerdi.
Bir değil iki değil, hatta belki beş ya da on da değil.
Bu şekilde defalarca ekildim, her seferinde de tek başıma Gide Gide tek gezmenin tadına vardım.
Aynı kişiler hala bana 'ayy ne güzel oraya gitmişsin, ben de çok istiyorum ama iş,ama çiş' deyip duruyorlar.
Macera isteyen,ama güvenli sınırından çıkmaktan korkan, bahanelere aşık insanlar... Eminim tüm imkanları olsa yine gitmezler, ama çok isterler (!)
İnsan bir şeyi istiyorsa mücadele etmeli bence.
Dünyaya bir kere geliyoruz.
Ama arkadaşlar haklılar. Hem babadan para alıp hem 'karisma Baba' demek doğru değil. O yüzden gerekirse yazın üç ay mağazada çalış, 3 asgari ücreti bitiktir, seyehat kumbarana at.
Hem birsuru ajans işi oluyor, şirket pikniklerinde karpuz dağıtma, düğünlerde yer gosterme, AVM çocuk havuzunda ablalik, konferanslarda mikrafonu konuşmacılara uzatmak... Böyle işleri bulmak için onlarca face sayfası, yüzlerce ajans var. Hepsinin de günlüğü en az 70-80 lira (en az asgari ücretin günlüğünü vermek zorundalar). Yani isteyen her öğrenci kendi seyehat parasını kazanabilir bence.
Bu arada bir kişiye mutlaka bilgi verilmeli, çünkü dünyanın binbir türlü halı var. Ama bu bilgi verilen kişinin zamanla aranız bozulunca ailenizi arayıp 'sizin kızınız var yaaaaa' diye herşeyi bir bir anlatabileceği ihtimali de göz önünde bulundurulup doğru kişi seçilmeli
Ben yurtdışında bile bindigim trenin biletinin resmini en yakın arkadasima atıyorum ki , dünya hali... Tren devrilir, birşey olur vs... En azından nerede olduğumu bilen bir kişi olsun.