Gıcırrr sesleri

Aynı durum bendede var ve malesef tedavisi yokmuş şimdilik.Ağız şapırtısı,burun çekmek,öksürük vb.Başkalarına bu kadar normal gelen sesler beni deli ediyor.Bu durumdan çok rahatsızım.

Benimkide hastalık boyutunda.sakız çiğneme çekirdek yeme yanımda kitap okurken çevirme sesi...varda var...geçmiyo malesef.ben ortamdan uzaklaşıyorum hemen anca öyle çözülüyor.bazen katil olasım geliyo o derece

Ya bazı şeyler terapi ile çözülüyor ya mesela köpek korkusu falan, bunun da terapisi yok mu ki bilinçaltı ile mi alakalı acaba

Seni anlıyabiliyorum. Benim de küçük, yuvarlak ve birden fazla bir arada olan şeyler bir garip hissettiriyor.

Mesela su kaynarken oluşan küçük su baloncuklarını, küçük yaralar, sivilceler, lekeler, siğiller,...

Bunları görünce bir tuhaf oluyorum. Aklıma ara ara gelince de bir hoş oluyorum.

Evet malesef şu an tedavisi olmayan bir rahatsızlık. Terapinin bir dereceye kadar iyi geldiği söyleniyor ama tam çözüm olmuyormuş.Ben de denemedim zaten. Küçük yaşlarda farkettim bende böyle bir sorun olduğunu ve uzun yıllar böyle bir problemin sadece bende olduğunu düşünerek yaşadım. Hangi seslerin bende sinir, stres, gerginlik yarattığını yazsam koca bir liste olur. En basiti burun çekme, sesli esneme, sesli nefes alma,ağız şapırdatma, horlama,fısıldama, çekirdek çitleme,sesli sakız çiğneme, yutkunma, boğaz temizleme vs. yani genelde ağızla çıkarılan sesler. Saatin ritmik saniye sesi, mousun tıklaması, tesbih çekme falan da var tabii. Ama aynı sese bir müddet maruz kalınca sesin etkisi azalıyor zamanla. Yine de hala bazı seslere katlanamıyorum tabii ve ya bulunduğum ortamı değiştiriyorum ya da sinir olduğum sesi daha yüksek bir sesle bastırıyorum ( müzik vs).Bazen de kaçışın olmuyor tabii ve katlanmak zorunda kalıyorsun ne yazık ki.. Bir kaç kere karşımda o sesi çıkaran insanla ilgili vahşi fantaziler de kurmadım değil tabi, insan insanlıktan çıkıyor ve nedesiz bir öfke patlaması oluyor. Yaşamayan bilmez. Yabancı forumlarda da araştırdım, benden çok daha ileri boyutta bu rahatsızlıktan müzdarip insanlar olduğunu gördüm, bu seslere maruz kalınca ağlama öfke krizlerine giren vs. Genelde çevremdeki insanlar bu huyumu bilmez çünkü insanlara çok anlamsız ve garip geliyor. Allahtan ailem bu konuda anlayışlı da beni rahatsız etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah yardımcımız olsun cidden insanın yaşam kalitesini düşüren bir durum

Sizde de trypophobia var sanırım :) Ben de herkese teşhis koyuyorum

Bende küçüklükten beridir vardır arkadasşarım oynardı o köpük oluyor ya strafor ben kaçardım görmeye bile dyanamam dayanamıyrm lahana gıcırtısıda aynı gıcr gıcır inan şimdi okudugumda bile içim bi değişik oldu tüylerim diken diken olur benim..

Bendede peçete hışırtısı var.İnsanlar ellerini kupkuru peçeteye haşır huşur silerken ben ruhumu teslim ederim bütün vücudum uyuşur resmen.Allah yardımcın olsun çok iyi bilirim yani.

Sizde de trypophobia var sanırım :) Ben de herkese teşhis koyuyorum

Demek adı bile varmış bu hissettiğim şeylerin. Hiç bu durumumu araştırmamıştım. Herkes hissediyordur böyle şeyleri, olağandır.. sadece böyle olan bir ben değilimdir diye.

Keşke adını yazmasaydın merak edip bakayım dedim google görmez olaydım. Şuan bir fena oldum. Çok kötü oldum yaaaa ııııyyyyy

Bende bi kez tokat attım okkalısından sonra da dondum yattım

Okurken sinir oldum hiç gelemem bu saydiklarina .agzim bi hoş oluyo benimde

Usagi napıyosun sen dedi sinirli sinirli uyanıp ne napıyosun ya dedim tokat attın bana dedi saçmalama rüya gormuşsun yat aşşağı dedim
Hahahaha bu harika olmusbenim kocada tekmeyi yiyince pardon dönerken yanlışlıkla tekmeledim dedim inandı. Uykulu ve şapşal bir suratla bakıp uyudu yine

ayy benimde en en en sinir oldugum seylerrr.30 tane erkegin icinde calısıyorum.geyirmek mi dersin.disine bisey sikismis cik cik eden mi dersin,hapsıran,sesli esneyen,bogazını temizleyen.yemin ediyorum ölüyorumm hergün.blutut kulaklıgı sabah 8 de bi takıtırum aksam 7 ye kdar.o olmasa katil olurum.o degil kadınlarda öyle.kimse ile konusamıyorum.igrenclıklerinden.okul var suan.bu hırsla heralde güzel seyler olcak gibi.

neresi la orası allah yardım etsin senin durumun bizden de vahim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…