gıda zehirlenmesi

kirmizicilek16

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
3.377
1.225
373
37
kızlar merhaba
pazar akşamı çok bilindik bir firmadan yemek yedim ve gece sabaha karşı karnımda kramp ve mide bulantısıyla kalktım
sabah işe gittim fakat sürekli istifra ve ishalle duramadığım için doktora gittim ve gıda zehirlenmesi olduğunu söyledi kan tahlili yapıp iki tane serum taktılar ve ertesi gün için de rapor yazdılar...bende kendimi 2 güne ancak topladım

böyle bir durum yaşadığım için firmaya mail attım böyle bir şey yaşadım vs gibi genel müdüründen restaurant sorumlusuna şirket doktoruna kadar herkes aradı bir sürü ıvır zıvır saydılar firmalarının isminin kötülenmemesi adına bizden değildir gibi konuşmaları da oldu...

doktoru çok canımı sıktı ama neyse zaten o saate kadar aman ne olduysa oldu diyordum ama doktor sinir bozucu konuştu.

şimdi şunu demek istiyorum böyle bir durum yaşayanınız vardır mutlaka dava falan açsam sonuçları neler olur?
uğraşmaya değer mi ?
raporlarım kan tahlillerim vs elimde
bilen başına gelen birileri yardımcı olabilir mi?

Merhabalar;
Eğer kurumsal bir yapı varsa çıkan yemeklerden numune almaları lazım.Ayrıca bu numunenin uygun şartlarda 72 saat bekletilmesi gerekli.Zehirlenmeler ilk gün belli olmayabilir.3. günü de belli olabilir.Numune alma nedenleri başlarına böyle iş gelirse kontrol yapılması içindir.Eğer çok vakit geçirmediyseniz tahlil sonuçlarını isteyebilirsiniz.Bunun dışında gerekli yerlere başvuru yapıp şikayette edebilirsiniz.Tabi sizin o yere gitmeden 3 gün önceki yediklerinizde önemli.Belki onlar zehirlemiştir.

Sağlıcakla kalın.

bunu nasıl öğreneceğiz peki
bu zamana kadar böyle birşey yaşamadım hanı firmayı kötülemek amaçlı değil asla niyetim
3 gün önceki yediklerim vsler bahane edip kurtulabilirler de yani bu işten
he allah korusun ölümle sonuçlansa ve sebebi gıda zehirlenmesi olsa 3 gün önce belki başka şey yediniz ondan da olabilir denip geçiştirilecek mi?

[QUOTEkizicilek16;34242181]ne yaptınız peki hiç şikayette bulundunuz mu? hemde 2 kez
[/QUOTE]

İlkinde oradan olduğunu dusunmedim o gün disarida çok fazla şey yemistim sonra acildeydim..

İkinci gittigimde sadece oradan yedim gun boyu baska sey yemedim ve aksamina yine ayni şeyler bu sefer emin oldum.. O kadar kotuydum ki şikayet etmek aklimin ucundan geçmedi inanin simdi siz sorunca sahi neden yapmadim dedim kendi kendime...

[QUOTEkizicilek16;34242181]ne yaptınız peki hiç şikayette bulundunuz mu? hemde 2 kez

İlkinde oradan olduğunu dusunmedim o gün disarida çok fazla şey yemistim sonra acildeydim..

İkinci gittigimde sadece oradan yedim gun boyu baska sey yemedim ve aksamina yine ayni şeyler bu sefer emin oldum.. O kadar kotuydum ki şikayet etmek aklimin ucundan geçmedi inanin simdi siz sorunca sahi neden yapmadim dedim kendi kendime...[/QUOTE]

BENİM DE ŞİKAYET ETMEK AKLIMA GELMEDİ BAŞTA AMA DOKTORUN KONUŞMALARINA SİNİR OLDUM
İŞ YERİNDE MÜHENDİS ARKADAŞ VARDI O SÖYLEDİ HANI BÖYLE BÖYLE YAPSANIZA FALAN
ÇOK FECİ OLUYOR İNSAN

Dun burger kingdeydim bende .
Bugünde karnimda bir agri var .
Modemi usutmusum gibi hafif bir agrida var midemde .
Regl dönemindedir diyorum bende kendime .
Korktum simdi.
Tövbe Estağfurullah ..

Bende de bazen yedikten sonra bir bulanti agri olurdu ama abarttim çok yedim fast food sonuçta derdim sonra gecerdi ama bir sorun var.cidden yiyeceklerinde...

Allah korusun kusma gibi bir şey olursa hemen Acile gidin.

Ve bence mc donalds tercih edin onun hakkında da çok şey dendi ama hem tat acisindan daha güzel hem de hic sorun yasamadim şimdiye kadar

Dun burger kingdeydim bende .
Bugünde karnimda bir agri var .
Modemi usutmusum gibi hafif bir agrida var midemde .
Regl dönemindedir diyorum bende kendime .
Korktum simdi.
Tövbe Estağfurullah ..

zehirlenme olsa duramazsınız kramp ve sürekli kusma oluyor ayrıca ishal de cabası

hani şey gibi oldu bu kırıksa duramazsın

canım ben mc donalds tan zehirlendim açıklamadım ama söyliyeyim bari sen böyle deyince

BENİM DE ŞİKAYET ETMEK AKLIMA GELMEDİ BAŞTA AMA DOKTORUN KONUŞMALARINA SİNİR OLDUM
İŞ YERİNDE MÜHENDİS ARKADAŞ VARDI O SÖYLEDİ HANI BÖYLE BÖYLE YAPSANIZA FALAN
ÇOK FECİ OLUYOR İNSAN
[/QUOTE]

Aynen cok kotu...hastaneye gittiğimde doktor çok kizdi neredeydin şimdiye kadar diye Rengim bembeyazdi ve istifra konusunu açmak bile istemiyorum..

Ama şikayette ispat zor oluyor çünkü doktora mideni temizletip neyden olmuş diye sorsan bile midenizde bir çok şey olduğu için hangisi sebep soyleyemiyorlar..

Bizde etrafa söyleyerek gitmeyerek ceza vermeye calisiyoruz ama iste ne kadar yeterli olacaksa..

Vallahi mi? Ben burger i biraktigimdan beri ordan yerdim hayal kirikligina ugradim;(

yani aslında hiç bir şekilde dışarıdan yemek yemeyeceksin

evet dediğin gibi doktor bana diyor ki 3 gün öncesinde bile yediğniiz bişi sizi zehirlemiş olabilir
ha sizin vakaniz gıda zehirlenmesi değil bağırsak enf.zehirlenmesi gibi bişiler dedi sinirlendiğim için çok dinlemedim tıbbi terimler kullandı
yani bişi olsa da hakkını arayamayacaksın 3 gün öncesini nasıl ıspat edersin

Uf hepsi aynı bunların ya
Kırmızı cilek düşündüm de ben böyle birşey yaşamadım. Dikkat etmedim hic
Ama senin dediğin firma içinde
Bulunduğum şehirde avm de bi kac şubesinde ortalık resmen les kokuyordu.bildigin leş kokusu.
Yani bunu ust üste keşfettim
Yemeden çıktım. Hatta insanlar nasıl duruyor, oturuyor, yiyor bu kokuda dedim.bayagi bayagi pis kokuyordu
Hatta ist.e gittigimde de bi şubesinde aynı şeyi farkettim. Nedendir bilmiyorum artık:44:
Yani o kokan şeyleri yedirmiyorlardir heralde bize:44: dogrusu öyle bozulmuş birşeyin olduğu ortamda hazırlanmasıda sağlıklı değil ki.bilemedim vallahi
Elinde belgelerin varmış, yolunu yordamini öğren neler yapabilirsin

Vallahi mi? Ben burger i biraktigimdan beri ordan yerdim hayal kirikligina ugradim;(

Hepsini bırakmalı ya
Bende bk yi cok severdim
Cok sevdiğim 2 menüsü vardı. Her seferinde içi kanlı kanli, az pişmiş geliyordu hamburger de ki köfte
Yapacakları birsey yokmuş, standart pişirme süreleri varmış onların.yersen köfte bu demek istiyorlar sanırım
Bir daha da yiyesim gelmedi.hatta yanımda baskalari alsa, eti iyi pişmiş bile olsa aklıma çiğ olan o köfteler geliyor, içim kalkıyor gördüğüm de

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…