gidecek yeri olmayan kadınlar nasıl boşansın

jeliibom

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
43
0
6
İstanbul
boşanmayı sık sık düşünür oldum ama çözüm bulamıyorum ne yazıkki nereye gidicem nasıl ayakta kalıcam çalışıyorum ama aldığım maaş belli ayakta durmamı sağlıycak bı para değil mutlaka destek almam lazım nasıl olucak ne yapıcam bilemıyorum

üstelik çocuğumu bana verırlermi bilmiyorum çocuğum olmadanda yaşayamam daha bakıma muhtaç kreşe verileccek yaştada değil zaten kreşe verebileceğim bi parada yok çıkamıyorum bu hesaptan

asıl sıkıntım eşimin ailesiyle 8 yıl çok ağır imtıhanlar yaşadım evet eşim kötü biri değil ama benı koruyamıyor çok pasif biri koruduğundada kılıbık oluyor karısının ağzına bakıyor deyip onuda ezıyorlar yoruldum bittim feda edecek bi 8 senem daha yok şimdi ben ayrılsam gidecek yerım yok ailem bana sahıp çıkmaz dönsem hemen evlendırmenın yoluna bakarlar benım ayakta kalmam lazım kımseye muhtaç olmadan yardım alabıleceğim yakın bı akraba yada bı arkadaşım yok

aslında su üstüne çıkmış bişi değil bu içimden düşünüyorum ne yaparım ne ederim diye eşimin ailesiyle mücadele gücüm kalmadığından sürekli sorup duruyorum kendıme nasıl ayakta kalıcam dıye

nasıl bı yol izlemelıyım bana bı yol gösterin

Aileniz yok mu?veya destek olmazlar mı?
Aslında çoğu kadından daha şanslısınız, en azından çalışıyormulsunuz.
Çocuğunuzu tabii ki size verirler .8 yaşından küçük çocuklar çok extrem bir durum olmadığı sürece anneye verilir.

ailem varda destek olmazlar zaten eşimle evlenmem içinde çok baskı yapmışlardı 2 ay içinde evlendim

yinede eşimin tek kötü tarafı kendını savunamıyor olması onun dışında ıyı bı ınsan fakat ailesi oğullarının bu durumunu kötü yönde kullanıyorlar

şimdi aileme ddönsem maaşımın tamamını onlara vermem gerek boşandıktan bikaç ay sonrada evlenemm yoksa laf söz olur dıye burdaı hayatımdanda beter bı durumda yaşarım üstelik çocuğumuda istiyceklerını sanmıyorum

oyuzden aile ihtimalini tamamen çıkardım aklımdan

ben namuslu kalarak kımseye muhtaç olmadan nasıl yaşarım bunu düşünüyorum

Ne kadar şanslısınız işiniz var ve çalışıyorsunuz..benim annem,benide alıp sabahın köründe evi terk etmişti..işi yoktu klasik bi ev kadınıydı,sadece üzerimizdeki kıyafetlerle çıktık..cepte para yoktu ee ben küçüğüm,1 hafta kadar parkta bi bankta yattık çünkü gidecek yerimizde yoktu..ama sonra iş buldu çalıştı,çalıştığı yerde yattık kalktık vs.. Özetle;insan yeterki ne istediğini bilsin,kendine güvensin,cesur olsun,yapamayacağı hiç bişey yok

ben ne istediğim konusundada kararlı değilim çünkü dediğim gibi eşimden çekmıyorum ailesı yüzünden bu düşünceler içindeyim sanırım eşim yüzünden olsa bende okadar kararlı ve cesur olurdum

bu arada gunumuzde bır kadının bankta zarara uğramadan yatabılmesi imkansız gibi geliyor

Eşinizle sıkıntınız yok madem ,eşinizin ailesinden uzak bir yere taşınmanızın imkanı yok mu ?

Eli öpülesi anneniz varmış ... nasıl dik durmuş nasıl sahip çıkmış .... bugünlere getirmiş sizi ... çok duygulandım ...

Konu sahibesi arkadaşım istedikten sonra her şeyi yapabilirsin korkma Allah o gücü sana verecektir , evladın var sonuçta ... Ama eğer evliliğin cehenneme dönmediyse biraz daha düşün derim ...

İmkansız falan değil akadaşım,Allah öyle bir yardım ediyor ki birebir yaşamış biri olarak yazdım,kılımıza zarar gelmemişti..esnaflar sabah yemeğimizi ve sütümü veriyordu(annem benim için alıyordu)..ama beim annem babamdan çok çektiği için dayanamadı ve terk etti..sizin öyle bir durumunuz yok,eşiniz iyi biri anladığım kadarıyla..ben sadece"gidecek yeri olmayan bayanlar nasıl boşansın"başlığına verdim cvp mı.

evliliğimizi 2kişi olarak yaşıyamıyoruz sürekli onların söylediği sözler iğneleyici laflar aklımdan geçip duruyor bu sefer eşime başlıyorum biliyorum o savunamaz koruyamaz ondan kımse çekinmez ama dayanamıyorum neden izin veriyorsun bunlara dıye durduramıyorum kendımı onuda üzüyorum ben çok yoruldum

ne yazıkki eşimde o irade yok okadar olay yaşandı eşimin yerınde başka bırı olsa ülke değişirdi ama biz hala aynı yerdeyız

Eşiniz eviyle,çocuğunuzla,sizinle ilgiliyse boşanma konusunda erkenci davranmayın bence. Ailelerin yarattığı problemlerle başa çıkmakta zor biliyorum ama söz konusu olan sizin evliliğniz. Eşinizle sık sık konuşarak , üsteleyerek siz ikna etmeye çalışsanız.

gerçekten bu mesajın beni duygulandırdı......
gerçekten annen güçlü bi kadınmış.....

konu sahibi arkadaşım, bu arkadaşa katılıyorum.......

artık ben sağlıklı düşünemz bı haldeyım bazı şeyleri görmemek duymamak yerıne dahada alıngan oldum

okadar alıştım bana surekli laf söylenmesıne sürekli bana taş atılıyor sanıyorum eşime çok anlattım sadece ev için katlanmayalım dıye ama asla yanaşmadı taşınma fıkrıne durumdan memenun değil tabı oda ama o çok muhatapolmuyor ona kımse bişi demıyor bu yuzden benım kadar etkılenmıyor sanırım

Annen eli öpülecek bir kadın , ne cesur ne cefakarmış.

Arkadaşım, ailene dönmen daha fazla sorun yaşatır sana. Eşinle aile dışında sorununuz yoksa
belki biraz daha mücadele etmeye çalışmalısın.
En azından işin var belki zamanla şartların biraz daha düzelir,
Eşin ailesine biraz daha dik durmayı öğrenir.
Belkide eşine ondan bu yüzden vazgeçmek üzere olduğunu
anlatmalı, hislerini paylaşmalısın

herşeyden önce iyi bir psikoloğa yada bir psikiyatriye gitsenmi acaba canım???
sanki ihtiyacın var gibi şuan için???
bazen psikolojimiz bozulunca doğruları göremiyoruz yada görmekte zorlanıyoruz....
dönem dönem her insan yoruluyo hayatında, işte böyle zamanlarında da bazen bi uzmanın yardımına ihtiyaç hissedebiliyo.....
evlilik bu çok çok iyi düşün canım........
ama gideceğin psikiyatr yada psikolog konusunda uzman olsun mutlaka bence canım.......
konusunda uzman olması önemli bi nokta bence günümüzde.......

Canım benim ... İnsanlar neler yaşıyor evliliklerinde ... hakaret , tehdit , psikolojik ve fiziksel şiddet , ihanet .... İnan bana çoğuna göre daha şanslısın ... Tabiki içinden geçenleri , yaşadıklarını , sende bıraktığı izleri burda birkaç cümleni okuyarak anlayamayız ... ama nacizane fikrim kapıyı çekip çıkacak kadar zor bir hayatın yok ... biraz gayret gösterirsen eşinin ilgisini kendinde yoğunlaştırabilirsen ( çünkü eşim iyi biri diyorsun ) huzura kavuşurmuşsun gibi geliyor ....

benım şartlarım düzelmezki yıllardır çalışıyorum hiç bi birkimim yokki benım hepsini eşimin üzerine yatırıyorlar ve herzaman hatırlatılıyor senın bu yatırılan parada hiç katkın yok sen harcıyorsun dıyorlar oysaki aldığım gıbı eşime veriyorum oda bana ihtıyacım oldukça verıyor

yanı aslında benım maaşımın bı kısmı faturalara bi kısmıda günlük ihtıyaçlara gıdıyor ne kadar kalıyor bılmıyorum hesabımızı ısrarla kayınvalidem tutuyor çok karşı çıktım böyle olmaz dedim madem evlendık kendımız bılırız hesabımızı dedim hatta eşimde dedi ama duymadılar bıle bızı neyseki para çarçur olmuyor en azından dıye teselli buluyorum ama kayınvalidemın hesbına göre benım hiç bi katkım yokmuş bu bırıkımde

yanı ben ne yaparsam yaapyım para bırıktıremem

çok düşündüm gitmeyi ama adımı deliye çıkarırlar gizlesemde nereye gıtsek sorduklarından mutlaka anlarlar gizliden bişi yaptığımızı

bende çok ihtıyaç duyuyorum bazen gereksiz yere sinirlenip çocğuma bağıryorum oysakı gözmün nuru olmadan nefes bıle alamıycamı düşünrüm

Allah yardımcın olsun canım..
Sen istedikten sonra Allah sana yardım eder emin ol. Eşinle bir ömür geçmez canım kılıbık adamdan ne doğru düzgün baba olur nede eş kendini koruyamayan sizi nasıl korusun canım kendi ayaklarının üstünde durabilecek bi kadına benziyorsun başarabilirsin canım hakkında hayırlısı olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…