boşanmayı sık sık düşünür oldum ama çözüm bulamıyorum ne yazıkki nereye gidicem nasıl ayakta kalıcam çalışıyorum ama aldığım maaş belli ayakta durmamı sağlıycak bı para değil mutlaka destek almam lazım nasıl olucak ne yapıcam bilemıyorum
üstelik çocuğumu bana verırlermi bilmiyorum çocuğum olmadanda yaşayamam daha bakıma muhtaç kreşe verileccek yaştada değil zaten kreşe verebileceğim bi parada yok çıkamıyorum bu hesaptan
asıl sıkıntım eşimin ailesiyle 8 yıl çok ağır imtıhanlar yaşadım evet eşim kötü biri değil ama benı koruyamıyor çok pasif biri koruduğundada kılıbık oluyor karısının ağzına bakıyor deyip onuda ezıyorlar yoruldum bittim feda edecek bi 8 senem daha yok şimdi ben ayrılsam gidecek yerım yok ailem bana sahıp çıkmaz dönsem hemen evlendırmenın yoluna bakarlar benım ayakta kalmam lazım kımseye muhtaç olmadan yardım alabıleceğim yakın bı akraba yada bı arkadaşım yok
aslında su üstüne çıkmış bişi değil bu içimden düşünüyorum ne yaparım ne ederim diye eşimin ailesiyle mücadele gücüm kalmadığından sürekli sorup duruyorum kendıme nasıl ayakta kalıcam dıye
nasıl bı yol izlemelıyım bana bı yol gösterin
Aileniz yok mu?veya destek olmazlar mı?
Aslında çoğu kadından daha şanslısınız, en azından çalışıyormulsunuz.
Çocuğunuzu tabii ki size verirler .8 yaşından küçük çocuklar çok extrem bir durum olmadığı sürece anneye verilir.
Ne kadar şanslısınız işiniz var ve çalışıyorsunuz..benim annem,benide alıp sabahın köründe evi terk etmişti..işi yoktu klasik bi ev kadınıydı,sadece üzerimizdeki kıyafetlerle çıktık..cepte para yoktu ee ben küçüğüm,1 hafta kadar parkta bi bankta yattık çünkü gidecek yerimizde yoktu..ama sonra iş buldu çalıştı,çalıştığı yerde yattık kalktık vs.. Özetle;insan yeterki ne istediğini bilsin,kendine güvensin,cesur olsun,yapamayacağı hiç bişey yok
Eşinizle sıkıntınız yok madem ,eşinizin ailesinden uzak bir yere taşınmanızın imkanı yok mu ?
Ne kadar şanslısınız işiniz var ve çalışıyorsunuz..benim annem,benide alıp sabahın köründe evi terk etmişti..işi yoktu klasik bi ev kadınıydı,sadece üzerimizdeki kıyafetlerle çıktık..cepte para yoktu ee ben küçüğüm,1 hafta kadar parkta bi bankta yattık çünkü gidecek yerimizde yoktu..ama sonra iş buldu çalıştı,çalıştığı yerde yattık kalktık vs.. Özetle;insan yeterki ne istediğini bilsin,kendine güvensin,cesur olsun,yapamayacağı hiç bişey yok
ben ne istediğim konusundada kararlı değilim çünkü dediğim gibi eşimden çekmıyorum ailesı yüzünden bu düşünceler içindeyim sanırım eşim yüzünden olsa bende okadar kararlı ve cesur olurdum
bu arada gunumuzde bır kadının bankta zarara uğramadan yatabılmesi imkansız gibi geliyor
Eli öpülesi anneniz varmış ... nasıl dik durmuş nasıl sahip çıkmış .... bugünlere getirmiş sizi ... çok duygulandım ...
Konu sahibesi arkadaşım istedikten sonra her şeyi yapabilirsin korkma Allah o gücü sana verecektir , evladın var sonuçta ... Ama eğer evliliğin cehenneme dönmediyse biraz daha düşün derim ...
ne yazıkki eşimde o irade yok okadar olay yaşandı eşimin yerınde başka bırı olsa ülke değişirdi ama biz hala aynı yerdeyız
Eli öpülesi anneniz varmış ... nasıl dik durmuş nasıl sahip çıkmış .... bugünlere getirmiş sizi ... çok duygulandım ...
Konu sahibesi arkadaşım istedikten sonra her şeyi yapabilirsin korkma Allah o gücü sana verecektir , evladın var sonuçta ... Ama eğer evliliğin cehenneme dönmediyse biraz daha düşün derim ...
Eşiniz eviyle,çocuğunuzla,sizinle ilgiliyse boşanma konusunda erkenci davranmayın bence. Ailelerin yarattığı problemlerle başa çıkmakta zor biliyorum ama söz konusu olan sizin evliliğniz. Eşinizle sık sık konuşarak , üsteleyerek siz ikna etmeye çalışsanız.
evliliğimizi 2kişi olarak yaşıyamıyoruz sürekli onların söylediği sözler iğneleyici laflar aklımdan geçip duruyor bu sefer eşime başlıyorum biliyorum o savunamaz koruyamaz ondan kımse çekinmez ama dayanamıyorum neden izin veriyorsun bunlara dıye durduramıyorum kendımı onuda üzüyorum ben çok yoruldum
evliliğimizi 2kişi olarak yaşıyamıyoruz sürekli onların söylediği sözler iğneleyici laflar aklımdan geçip duruyor bu sefer eşime başlıyorum biliyorum o savunamaz koruyamaz ondan kımse çekinmez ama dayanamıyorum neden izin veriyorsun bunlara dıye durduramıyorum kendımı onuda üzüyorum ben çok yoruldum
Annen eli öpülecek bir kadın , ne cesur ne cefakarmış.
Arkadaşım, ailene dönmen daha fazla sorun yaşatır sana. Eşinle aile dışında sorununuz yoksa
belki biraz daha mücadele etmeye çalışmalısın.
En azından işin var belki zamanla şartların biraz daha düzelir,
Eşin ailesine biraz daha dik durmayı öğrenir.
Belkide eşine ondan bu yüzden vazgeçmek üzere olduğunu
anlatmalı, hislerini paylaşmalısın
herşeyden önce iyi bir psikoloğa yada bir psikiyatriye gitsenmi acaba canım???
sanki ihtiyacın var gibi şuan için???
bazen psikolojimiz bozulunca doğruları göremiyoruz yada görmekte zorlanıyoruz....
dönem dönem her insan yoruluyo hayatında, işte böyle zamanlarında da bazen bi uzmanın yardımına ihtiyaç hissedebiliyo.....
evlilik bu çok çok iyi düşün canım........
ama gideceğin psikiyatr yada psikolog konusunda uzman olsun mutlaka bence canım.......
konusunda uzman olması önemli bi nokta bence günümüzde.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?