Gidemeyeceğimi nasıl söyleyebilirim?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Kızlar benim cok yakın bir arkadasım kendi memleketi olan sehre beni davet ediyor bayagı uzun suredir (güneydoğuda bir sehir). Söyle ki, ben de gitmeyi cok istiyorum, gecen sene gidecektim ama o gun orada terör saldırısı oldu ucak iptal oldu. Altı yedi ay sonra gidecektim yine o gün de once saati degisti sonra ucak iptal edildi tatbikat mı ne yapılacakmıs. Her iki seferde de babam gitmeme hic razı degildi zaten hep bosver iyi oldu falan dedi.

Simdi arkadasım bana yine gel diyor, bu sefer annesi de beni aradı iste bekliyoruz seni sana yemek yapacagım falan dedi gercekten ben de cok istiyorum ama korkuyorum da.
Arkadasım da cok sevdigim biri ama sıkıntı su ki kız kendi kendine bile asırı nazar degdiren biri. Asla kötü niyetli ya da kötü oldugundan degil zaten kızı cok sevıyorum ama sadece surekli insanların kendisini cok kıskandıgını ve nazar degdirdigini dusunuyor o yuzden de bence kendi kendine isi bozuluyor. Benim de bu iki seferdir sorun olunca o kadar ozendik gelecektim gelemedim falan simdi biraz cekindim yine. Yani bir isin olacagı varsa bile kendi kendine bozma potansiyeline sahip. Ben de göze alamıyorum.

Babama sordum, babam direkt hayır dedi zaten. Orası ışidin hedefi su an gidemezsin dedi. Biraz ortalık durulsun hep birlikte gideriz hem de dedi.
Simdi bunu arkadasıma söylesem babam izin vermiyor diye asla kabul etmez gecen sefer de terör saldırısı oldugu gun ucaklar iniyor buraya bilet al gel diye bayagı ısrar etmisti ve gelmiyorum diye de küsmüştü.
Yani ne desem simdi bilemedim, yine küsecek bana gidemeyecegim icin en azından biraz yumusatayım, cunku olayı sen benim memleketimi kücümsüyor musuna getirecek, kızı uzmek de istemiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşınız hakkında düşündükleriniz çok çirkin. Öncelikle bunu söyleyeyeyim.:KK51:
Konunuza gelince gerçeği söyleyin. Babam güvenli olmadığından dolayı izin vermiyor dedikten sonra itiraz edemezler herhalde..

Gitmeyin kırılacaksa kırılsın....ben açık açık söyluyorum valla...canım milletin kırılmasından daha degerli...

Karar sizin ama ben yalnız başka bir şehire pek gitmezdim herkes iyidir ama benim düşüncem
Ölümle ilgili ölüm gelmişse evinde yada başka şehir fark etmez zaman dolmuştur.

Bu arada sanırım arkadaşndanda çok haz etmiyosun sanki yazdgn kadarıyla öyle anladm eger öyleyse hiç kasma

Babam izin vermiyor diyeceksin, baska caresi yok. Sade doguda degil her taraf telikeli. Aslinda arkadasinda anlamasi lazim, babanin sozunden de cikamicagini.. Kardesimde darbe gunu konyaya iniş yapmişti:olamaz:

net olark söyleyin anlayışsız davranıp küsecekse de zaten evine gidip kalacağınız kadr yakın arkadaşınız değildir demek

Babam daha sonra hep birlikte geleceğimizi o nedenle simdi beni tek göndermek istemediğini söylüyor. Üzgünüm gelemiyorum.
Diyeceksin.

Niye bu kadar dert ettin ki. Küserse küssün. Kimse evladını ateşe atmak istemez. Kimse de canını ortaya bir arkadaş ziyareti için koymaz.

Arkadaşınız hakkında düşündükleriniz çok çirkin. Öncelikle bunu söyleyeyeyim.:KK51:
Konunuza gelince gerçeği söyleyin. Babam güvenli olmadığından dolayı izin vermiyor dedikten sonra itiraz edemezler herhalde..
Çirkin bir sey dusunmuyorum, kızı ne kadar cok sevdigimi elli kere söyledim zaten :KK12: İste gecen sene de öyle olunca bayagı annesi babası aradı gel gel bir sey yok diye onlar o konuda daha genis insanlar o yuzden söylesem kırılacak gücenecek.

Bu arada sanırım arkadaşndanda çok haz etmiyosun sanki yazdgn kadarıyla öyle anladm eger öyleyse hiç kasma
Yok kendisini cok seviyorum zaten ozellikle belirttim, ama simdi gidecek olsam asla kimseye soylemez nazar deger bir sey olur dıye sonra is bozulur sonra ay kenafirlerin gözü kaldı anladılar der. Hani bu durumda da hep olan bana oluyor iki seferdir de boyle bir sey olunca cekindim

Babam daha sonra hep birlikte geleceğimizi o nedenle simdi beni tek göndermek istemediğini söylüyor. Üzgünüm gelemiyorum.
Diyeceksin.

Niye bu kadar dert ettin ki. Küserse küssün. Kimse evladını ateşe atmak istemez. Kimse de canını ortaya bir arkadaş ziyareti için koymaz.
Dert ettim cok yakın arkadasım diye ama iste anlasamıyoruz bu konuda. Yoksa ben de gidince bir sey olacagını dusunmuyorum ama yine de cekiniyorum malum. Bir de surekli ay nazar degecek ay fesatlar cekemiyor diyecek sonra ya benim ucak iptal oluyor ya bomba patlıyor. bundan da korkuyorum sakınan göze cop batar misali

Babam izin vermiyor diyeceksin, baska caresi yok. Sade doguda degil her taraf telikeli. Aslinda arkadasinda anlamasi lazim, babanin sozunden de cikamicagini.. Kardesimde darbe gunu konyaya iniş yapmişti:olamaz:
Bizim de havaalanında patlama oldugu gun misafirimiz gelecekti havaalanına gitmistik. cok kötüydü :( o gun oradan nasıl cıktım hatırlamıyorum gozumun onunde ınsanlar havaya ucmustu. o gun bile arkadasım bana trip atmıstı mesajıma cevap vermedin diye. o derece bir kaprisi oldugu ıcın simdi gelmezsem bayagı kusecek bana. o yuzden de ben bir sekilde yumusatıp soylemek ıstıyorum. kendisinin baba anne pek umrunda degil o konuda ailecek rahatlar :(

Redvelvet senin konuların da şu aralar hep bi yerlere gitme daha doğrusu gidememe üzerine
Babam izin vermiyor de direkt neden yumuşatasın ki, bir süre küser sonra barışır

Yok kendisini cok seviyorum zaten ozellikle belirttim, ama simdi gidecek olsam asla kimseye soylemez nazar deger bir sey olur dıye sonra is bozulur sonra ay kenafirlerin gözü kaldı anladılar der. Hani bu durumda da hep olan bana oluyor iki seferdir de boyle bir sey olunca cekindim
Evet nazar var ama herşeyi göze baglıyosada onda bi sıkıntı var yakın arkadaşım diyosun ama açıklama yapmaktan çekiniyosun benimde çok yakın iki arkadaşım var dostlugum yıllara dayanan öyle zaman gelirki aylarca konuşmayız ama konuştugumuz zamanda trip atma vs asla olmaz sanki hep berabermişz gbi herşeyimizi biliriz kaldıki alt tarafı gelemiycem diceksin ne bu kıvranma böyle

Evet nazar var ama herşeyi göze baglıyosada onda bi sıkıntı var yakın arkadaşım diyosun ama açıklama yapmaktan çekiniyosun benimde çok yakın iki arkadaşım var dostlugum yıllara dayanan öyle zaman gelirki aylarca konuşmayız ama konuştugumuz zamanda trip atma vs asla olmaz sanki hep berabermişz gbi herşeyimizi biliriz kaldıki alt tarafı gelemiycem diceksin ne bu kıvranma böyle
Kıvrandıgım icin dert ettim sordum siz neden benim dert etmemi dert ediyorsunuz ki. herkesin arkadaslıgı aynı olmuyor, benim arkadasımın da huyu boyle en ufak seyler icin de küsüyor bu sefer de gidemezsem iyice küsecek diye canım sıkıldı. bizim de arkadaslıgımız cok eski, 15 yıldır arkadasız ama aylarca konusmadıgım insana ben en yakın arkadasım demem sizin arkadaslık anlayısınız farklı bizimki farklı. ben de evli cocuklu olsam ben de her dk arkadaslarımı dusunmem baska derrtlerim olur ama degilim ve benim derdim de bu tesekkurler

Son düzenleme:
Redvelvet senin konuların da şu aralar hep bi yerlere gitme daha doğrusu gidememe üzerine
Babam izin vermiyor de direkt neden yumuşatasın ki, bir süre küser sonra barışır
evet di mi :D kapadokya isi de simdilik ertelendi, o kuzenleri ve kardesini cagıran arkadasım yuzunden. soyledim otelde yer yokmus sonra gidelim ikimiz diye de ekim kasım gibi gideriz insallah artık :)

Back
X