Gidiyorum, yoksa gitmemeli miyim?

dusun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
5
0
36
İstanbul
Merhaba, yaşım 24. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. 4 yıldır sevgiliyiz, yaz sonu sözlenecektik. Şu zamana kadar 1 kere bile kavga edip ayrılmadık. 1 hafta birbirimizden uzak olmadık. İkimizde dgs sınavına girdik ve ben büyük ihtimalle şehir dışını kazanıyorum ama o kazanamıyor. Ortaokuldan beri hayalim olan bölümü kazanıyorum sonunda. Yıllardır da bunun için çabaladığımı biliyor. Ama şimdi beni anlamıyor. "Sen gidersen ne yaparım, 5 yıl okusan 5 yıl ayrılık. Sanki okuyunca iş bulabilecek misin, okuyunca sadece hayatımız biraz daha lüksleşir, senden ayrı kalamam, gitme evlenelim vs vs" gibi şeyler söylüyor. Yüzü hiç gülmüyor, morali çok bozuk. Şimdi gitsem 29 yaşında döneceğim, çok mu geç? Kafam çok karışık bir yandan diyorum ki bu senin hayatın git hayalin olan bölümü oku; bir yandan da ben onsuz yaşayamam, derslerime bile adapte olamam ve uzak olmanın yarattığı soğukluk olur arada. Ayrılmak istemiyorum.

ne yardan ne serden anlaşılan..Öyleyse 1 yıl sonra falan evlenin derim,bence normal koşullarda 29 geç bir bayan için.Okul hayalinizden vazgeçin demiyorum tabiiki de.Diploma biraz da kısmen güvencedir gelecek için. Hayat bize ne getirir bilinmez.Allah korusun boşanma olur anlaşmazlık olur yollar ayrılır,hayatınızı idame ettirmek için gerekli olabilir,üstelik ünivrsite hayatı değerlendirmesini bilen için kültürel anlamda kişiyi geliştiren bir yerdir.
Bazı üni.lerde ders zorunluluğu olmuyor,mesela sınav zamanları veya sınava bir hafta kala falan gidersiniz evlendiğinizde okula.Neden olmasın? Hem bunu baştan bilmiyor muydu,kazanma ihtimalinizi? Sonradan mı sorun çıkarttı?

Bence okul hayalinden vazgeçme ilerde çok pişman olursun seni seviyosa anlayış gösrecektir . Sevdiginden vazgeç demiyorum sadece kararlı ol senin karar
lı oldugunu anlayınca gitmeni isticektir o da isterse kafan rahat olur.

kesinlikle okuldan vazgeçme..bi çözüm bulunabilir ama okuldan vazgeçmeden yap bunu, erkek arkadaşının gittiğin yere gelme imkanı varsa gelsin,yoksa sen git , 1 yıl sonra falan yatay geçiş yapmaya çalışırsın onun bulunduğu yere..
ya da rohy nin dediği gibi 1 yıl sonra evlenirsiniz..
ya da git dondur, ne bileyim, ama okuma hakkından vazgeçme derim ben..

ahh ahh cnm üzüldüm okuyunca ama seni seven biri sana anlayış göstermeli 29 yaş bnce brz geç ama hayallerinin peşinden gitmelisin seni seven senle gelecektir belki bi gün pişman ola bilrsn okumadığın için ama bilirm sevdiğin insandan vazgçmekte çok zordr bnce sn kalbinn sesini dnle en doğrusunu sana o söyleyecektir..

ben olsam gitmezdim, gitmedimde zaten daha önce yurtdışı eğitimi gibi bi fırsatı elimin tersiyle ittim
ama gitmelisin, mantıklı bakarsak sorunun cevabı elbette bu..
ama aşık bi insan mantığını kullanmakta çok zorlanıyo..
umarım en doğru kararı verirsin

Mantık git diyor, ortaokuldan beri hayal ettiğim mesleğe sahip olma şansı. Ama eskisi gibi de olmayacak gidersem biliyorum. Ve aileme ne diyeceğim çok mutlular kazanma ihtimalim var diye. Çok karışık çok..

kesinlikle gitmelisin, hayallerini gerceklestirebilme firsati eline gecmisken bu firsati kullanmalisin..
ilerde keske dememek icin, hayatin, kendin icin gitmelisin..
erkek arkadasinda bu durumu kabullenmeli..
evlenince ne olacak sanki, ev sorumluklari, esinin ailesi, sonra hamilelik, iki üc cocuk ve rutinlesmis bir hayat..
böyle bir hayati 29 yasina kadar ertelersen hic bir sey kaybetmis olmazsin..

Benim de düşüncem gitmenden yana
Seviyorsa zaten bu şekilde de olsa bekler kabullenir
Bakarsın 1 sene sonra yatay geçiş yaparsın yaşadığın yere

Ah be canım madem üni okuma gibi bi hayalin var ne diye evlilik hayalleri kurdurdun çocuğa
Hayırlısı neyse o olsun, kısmet

Aslında durum farklı, birlikte dershaneye gittik. İleride evleniriz diyorduk. Benimle aynı yeri yazacaktı ama hiç dememişti en başından senden farklı bir yere gitmem diye. Bilseydim çalışmazdım sınava, ümitlenmezdim. Ben ikimizde aynı yeri kazanırız die düşünüyordum dedi. Zaten başından bilseydim farklı yerlere gidersek böyle yapacağını baştan gitmezdim dershaneye hiç heveslenmezdim..

Netice de bir sınava girmişsiniz, baştan kimin kazanıp kazanamayacağı belli değilmiş. Kazanan o, geride kalan siz de olabilirdiniz. Şimdi kendi kazanamıyor diye neden okumak tü, kaka olsun ki. Bence erkek arkadaşınız daha evlenecek olgunluğa erişmemiş. Siz kendi yolunuza bakın. İleride evlilik olacağı varsa olur.

canım git bence hiç bişeyin garantisi yok gelin ata binmiş ya nasip demiş allah korusun ilerde ayrılırsan hayatının hatasını yaptığını anlarsın erkeklere güven olmaz.

Tatlım bencede git,bu senin hayatın.Ortaokuldan beri hayalini kurduğun bir şeymiş bu bence kazanırsan sakın gitmemezlik yapma.Umarım sevgilinde anlayışlı olur ve ikinizin kalbide kırılmaz.

gitmemeyi düşünme bile bence,
kesinlikle git geleceğini garanti altına al,
sevgilinde gelsin seninle,o sana göre düzenlesin hayatını,
aşk çok güze ama hayatın gerçekleri de çok acı,
bırak ayrılmayı,boşanmayı evli olsan dahi maddi sıkıntıların farklı sıkıntılarda getireceğini unutma

Bence ayrılmayın. onu tatlı tatlı ikna etmen lazım.kendisinin kazanamamış olması psikolojisini bozmuş olabilir. hatta sen gittiğin zaman seni kaybetme korkusuna dahi kapılmış olabilir. Öyle ayrıl felan bence yanlış. onu ikna edebilirsin. Zaten birliktelik bu demek eğer biriyle birlikteysen yüzde yüz özgür olmamalısın. Karşı tarafı da dinleyip ikna et. ayrılma derim ben .

kesinlikle git okul hayalinden vazgeçme.. ortaokuldan beri demişsin sen o zaman bu hayali kurarken hayatında o yoktu. ayrıca 29 geç değil erken bile bence evlilik için.. okulunu bitirince çok daha farklı olacak her şey diplomalı olmak ya da olmamak çok şey fark ettiriyor inan. oldu da bir gün ayrıldınız o zaman ne olacak okumuş da olmayacaksın kendi ayaklarının üzerinde durman için o diplomaya ve okulda öğreneceklerine ihtiyacın var. seni seviyorsa senin isteklerine saygı göstermeli!

okumak çok önemli. tabii ki eğitimine önem varmeli fakat bu isteğini, asla; beni seviyosan saygı göstermelisin bana değilde... beraber ortak bi yol çizerek iki tarafıda mutlu edecek şekilde halletmelisin. Ya da arkadaşın dediği gibi okuyacağın bölüm sana iş fırsatı sunmada yetersiz kalacaksa bence masraftan başka birşey katmaz hayatına olan geçen 5 yılına olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…