Girişimciliğe hevesleniyorum ama batma korkusu var.

Hallem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
885
198
53
Lütfen lütfen konumu taşımayın banlanıyorum. Ben kendime iş yeri açmak istiyorum zaten memur bir aileden gelmiyorum etrafımda ki herkes kendi işini yapıyor ister istemez banada geçtiğini hissediyorum bunun çocukluğumdan beri. Sanki evde hiç domates ekmek çocuk dergileri yokmuş gibi 10 yaşlarındayken arkadaşlarımı ayartıp ipten kedi yapıp sitenin çocuklarına satıp gidip bir şeyler alıp yiyorduk. Ve artık büyüdüm 23 yaşındayım aklımda bir kaç iş fikri var biri annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak ama ne kadar tutar bilmiyorum diğeride starbucks mantığı gibi bir kahve dükkanı açmak güzel kurabiyelerin ve kahvelerin olduğu bir yer. İşlek bir yerde açsam yinede batar mıyım ? Kosgebin çok fazla yardımı var bunlardanda yararlanmak istiyorum ama korkuyorum çünkü batarsam bütün özgüvenimi kaybederim

birde böyle batan veya çıkan örnekler biliyorsanız yazar mısınız

Kosgeb den kredi almanız için, iş fikrinizin orijinal olması gerekir.
Günümüz gençlerinin yarısından fazlasının hayali cafe açmak. Bununla kredi vermezler.
No name tutunmak zordur.
Starbucks her yerde starbucks, insanların sizi tercih etmesi için, iyi bir dekor yada başka bir yerde olmayan bir şey olmalı.

Diğer bakım/oyun evi nereye bağlı olacak, güvenlik, ruhsat vs Araştırın çıkar bir şeyler.

He bence bunun yerine çocuklar için atölyeler yalan çocuk dostu bir cafe çok daha iyi..

Bu güzel bir fikir ama isim hakkı için yüksek meblağlar istiyorlar. Ben kurumsal değil bireysel açacağım derseniz risk var tutup tutmayacagi belirsiz

Lütfen lütfen konumu taşımayın banlanıyorum. Ben kendime iş yeri açmak istiyorum zaten memur bir aileden gelmiyorum etrafımda ki herkes kendi işini yapıyor ister istemez banada geçtiğini hissediyorum bunun çocukluğumdan beri. Sanki evde hiç domates ekmek çocuk dergileri yokmuş gibi 10 yaşlarındayken arkadaşlarımı ayartıp ipten kedi yapıp sitenin çocuklarına satıp gidip bir şeyler alıp yiyorduk. Ve artık büyüdüm 23 yaşındayım aklımda bir kaç iş fikri var biri annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak ama ne kadar tutar bilmiyorum diğeride starbucks mantığı gibi bir kahve dükkanı açmak güzel kurabiyelerin ve kahvelerin olduğu bir yer. İşlek bir yerde açsam yinede batar mıyım ? Kosgebin çok fazla yardımı var bunlardanda yararlanmak istiyorum ama korkuyorum çünkü batarsam bütün özgüvenimi kaybederim

İş kurma aşamasında fikirleriniz kadar bu işi hangi lokasyonda yapacağınız da çok önemli. Lüks bir muhit için gerekli hatta mecburi görülen bir hizmet düşük gelirli insanların ikamet ettiği yerlerde tercih edilmeyebilir. Ayrıca özgüveninizi kaybetme ihtimaliniz sizi korkutmasın, iş kurarken batmak da var çıkmak da, bunu bir kafanıza yazın yolun başındayken. Büyük beklentilerle değil, her şey olabilir diyerek girin işin içine.

Kosgeb den kredi almanız için, iş fikrinizin orijinal olması gerekir.
Günümüz gençlerinin yarısından fazlasının hayali cafe açmak. Bununla kredi vermezler.
No name tutunmak zordur.
Starbucks her yerde starbucks, insanların sizi tercih etmesi için, iyi bir dekor yada başka bir yerde olmayan bir şey olmalı.

Diğer bakım/oyun evi nereye bağlı olacak, güvenlik, ruhsat vs Araştırın çıkar bir şeyler.

He bence bunun yerine çocuklar için atölyeler yalan çocuk dostu bir cafe çok daha iyi..
Yalan çocuk dostu cafe ne demek ki ne gibi mesela biraz daha açık yazabilir misiniz 😊 bir de annemisiniz çocuğunuzu böyle bir yere gönderir miydiniz

Bu güzel bir fikir ama isim hakkı için yüksek meblağlar istiyorlar. Ben kurumsal değil bireysel açacağım derseniz risk var tutup tutmayacagi belirsiz
Kurumsalla bireyselin ne farkı var ki kurumsalın tutmadı daha mı kesin

İş kurma aşamasında fikirleriniz kadar bu işi hangi lokasyonda yapacağınız da çok önemli. Lüks bir muhit için gerekli hatta mecburi görülen bir hizmet düşük gelirli insanların ikamet ettiği yerlerde tercih edilmeyebilir. Ayrıca özgüveninizi kaybetme ihtimaliniz sizi korkutmasın, iş kurarken batmak da var çıkmak da, bunu bir kafanıza yazın yolun başındayken. Büyük beklentilerle değil, her şey olabilir diyerek girin işin içine.
Zaten öyle çok beklentim yok ama çok zarar edersem üzülürüm çünkü babam yardım edecek

Yalan çocuk dostu cafe ne demek ki ne gibi mesela biraz daha açık yazabilir misiniz 😊 bir de annemisiniz çocuğunuzu böyle bir yere gönderir miydiniz

Atölyeler yapan** çocuk dostu cafe olacakmış.
Hayır, çocuğumu emaneten bakım evi gibi bir yere bırakmayı tercih etmem.
Ama mesela, ahşap oyuncak atölyesi, yada çocuklar için duyusal oyun atölyesi, minik şeflerle cupcake yapımı ve süsleme gibi şeyler olursa, katılır, ben de aktivite sırasında oturur muhabbet ederim arkadaşımla
Ama aynı çatı altında:)
Ki bunu yapan yerler var ve tercih ediyorum.

Son dönemlerde oyun grupları moda oldu.
Çocuklara ilginiz varsa o alanda okudu iseniz ya da Okumayı düşünürseniz oyun grubu Tarzı yerler açabilirsiniz.

Zaten öyle çok beklentim yok ama çok zarar edersem üzülürüm çünkü babam yardım edecek
İşte bu sebeple gerekirse 2-3 yıl daha bekleyin, fizibilitenizi sağlam yapın. Kosgeb de size bir seçenek olabilir, süreçle ilgili size yol gösterecek bir danışman bulup ondan yardım alın. Etrafım iş kurma/başarma - iş kurma/batırma örnekleriyle dolu, hepsinin de hikayesi çok farklı.

Bence çocukların el işini geliştirebileceği kreş tarzı bir yer açabilirsiniz. Ama riskli kücük yerlerde herkes eşe dosta bırakıyor. Büyük yerler de ise bilinmek ve çevre gerekiyor. Cafe fikri kurumsal olarak açmak çok zor ve o isim bedeli oluyor starbucks,burger king falan olabilir ama isim bedeli ödemez zorundasınız. Bireysel olarak cafe de cok farketmiyor. Öğrencilerin veya is kurumlarinin yakın olduğu yere açabilirsiniz. Cafe kismi ayrı lokanta kısmı ayrı olur. Ama gelir gider dengesini iyi hesaplamanız lazım. Sadece siz değil elemanlarınız da olacak. 100.000 gibi bir birikim lazım yeni baslamak için

İşte bu sebeple gerekirse 2-3 yıl daha bekleyin, fizibilitenizi sağlam yapın. Kosgeb de size bir seçenek olabilir, süreçle ilgili size yol gösterecek bir danışman bulup ondan yardım alın. Etrafım iş kurma/başarma - iş kurma/batırma örnekleriyle dolu, hepsinin de hikayesi çok farklı.
Kosgeb artık cafelere destek vermiyor. İmalatçı olmanız lazım.

Bence girişimciliğe heveslenmek çok güzel ve denemek lazım. Ama gözden çıkardığınız küçük bir parayla.

Bence girişimciliğe heveslenmek çok güzel ve denemek lazım. Ama gözden çıkardığınız küçük bir parayla.
Evet denemek lazım 30 bin 50 bin gibi bir şey çıkardım ama devlet hem genç hemfe kadın olduğumdan neredeyse masrafların yarısından fazlasını karşılıyor buda çok önemli benim için

Okul öncesi öğretmeni ve anneyim.
Çocukların belli bir süre emanet edileceği bir yeri öyle kafanıza göre açamazsınız.
Hoş ben MEB veya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olmayan hiç bir kuruma çocuğumu-yeğenimi emanet etmem.
Bir de çocuklarla ilgilenmek,güvenli bir ortamda kaliteli zaman geçirmek dışardan göründüğü kadar kolay bir iş değil.
Cafe fikri ise çok sıradan.
Daha farklı fikirler lazım size hele de KOSGEB desteği almak istiyorsanız.

Sıfırdan mı başlayacaksınız?
Herhangi bir iş deneyiminiz yada mesleğiniz var mı?
Yoksa sadece genlerimizde var ve ben çocukluğumdan beri girişimci bir insanım diye düşünüp mu heves ettiniz?
Batmak herkesin başına gelebilir ama o duruma düştüğünüzde 2. Bir planiniz var mı?
Bir borç altına girerseniz ödeyebilecek bir iş yaşamınız olacak mı?

İmalatçı olmak ne demek ne gibi
Adı üstünde üretim yapacaksınız. Hizmet sektörü değil yani. Kosgeb yapılacak işin orijinal olup olmadığına fazla bakmaz, işe ne kadar hakimsiniz ne kadar ciddisiniz ve ne kadar paranız var buna bakar. Sadece kosgeb desteğine bel bağlamak gözlerinde negatif bir etki bırakır mesela.

Yarınını düşünen kahraman olamaz !!!

Gidecek para kendi paransa korkma deneyim her seydir. Çok takdir ediyorum girisimci insanları. Öncesinde güzel bi fizibilite calismasi yap, nedir kaca patlar senin farkin ne olacak vs.. planla arastir deneyim sahibi kisilerle görüş vs.. hayallerinden vazgeçme. Yolun acik olsun.

Back
X